24-01-09

Koelbloedige moordenaar in crèche

Hoe 'verknipt' moet je wel niet zijn, om een crèche binnen te vallen en daar een steekpartij te beginnen? Twee kindjes werden gedood en een oppas. Er zijn ook dertien ernstig gewonden, elf kinderen en twee volwassenen.

Volgens de procureur stak de dader van de steekpartij vrijdagmorgen in het wilde weg met een mes op de babyafdeling van het kinderdagverblijf.

De dader had zijn gezicht zwart-wit geschminkt en had rood haar. De gek kwam aan met de fiets en drong het kinderdagverblijf binnen. Op de babyafdeling haalde hij messen boven. Na zijn slachting reed hij gewoon weer weg op de fiets. De kinderen lagen her en der verspreid en bloedend op de grond. Hij werd daarna opgepakt in een Aldi-winkel in het naburige Lebbeke.

Hij weigert tijdens zijn ondervraging mee te werken aan het onderzoek en heeft over de feiten nog niets verteld. De dader wordt ondervraagd door de federale politie en is nog niet voor de onderzoeksrechter verschenen. Hij was ook niet onder invloed van drugs of alcohol. Ondanks de eerdere berichten was hij niet ontsnapt uit een psychiatrische instelling.

Ook al zal men weer proberen om via gewiekste advokaten de schuld af te wentelen op de maatschappij. Met zo iemand moet men geen medelijden hebben. Alhoewel ik steeds tegen de doodstraf ben geweest, lijkt het mij in dit geval de enige aanvaardbare oplossing. Help die kerel uit zijn lijden en geen hem het genadespuitje.

01:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het is een "Belg". Waarom mogen we niet weten of "het" Hans, Piet of Jacob heet???? Bij Hans van Temsche kregen we ineens de volledige familiestamboom toch?

Gepost door: Nele | 24-01-09

gva Het zou om een magere roodharige vlaming uit Sinaai gaan. (Ligt dat niet in Egypte?) In gva heeft gestaan dat hij Francis heette.

Trouwens, Marino Keulen heeft beslist dat allochtonen vanaf nu niet meer bestaan. De nieuwe naam wordt: 'vlamingen met wortels in andere culturen'. In die kromme linkse logica is een neger die in china gaat wonen dus 'een chinees met wortels in een andere cultuur'.

Gepost door: Wannes | 24-01-09

Kinderen overal ter wereld? Uit getuigenissen op het nieuws: 'overal lagen kinderen op de grond, overal bloed'... (Dendermonde)...
Ik ben gechockeerd, dat hoort niet in een moderne wereld, welke gek heeft hier zijn gang kunnen gaan,ik heb ook kinderen en een kleinkind, ik begrijp maar al te goed het verdriet en de wanhoop van de getroffen ouders en familie...
Ook recent op het nieuws: Huizen in puin, dode KINDEREN worden van onder het puin gehaald, bebloede kinderen worden door wanhopig roepende familie levenloos een ziekenhuis ingedragen. Hier is het geen gek die zijn gang kon gaan, maar doelbewuste beschaafde mensen. Oorlog heet zoiets, onvermijdbare 'collateral damage' noemen ministers -gevoelloos uitgedrukt- deze dode en verminkte kinderen. We zijn ze waarschijnlijk alweer vergeten. Te ver van ons bed, goedgepraat of doodgezwegen in het belang van internationale belangen. Onze wapenfabrieken zouden productieschade kunnen lijden.
Ook kinderen dus, even gechockeerd was ik bij deze beelden, en u?

Gepost door: Dany Salembier | 24-01-09

Dit zal je misschien nog meer schokken...

Gepost door: Janice | 24-01-09

Of hier de vertaling (even naar beneden scrollen).

Gepost door: Janice | 24-01-09

alle hulp voor de slachtoffers en aub niet meer voor de dader dadelijk verzorging in het ziekenhuis, twee psychologen en twee pro-deo advocaten. help hem aub want hij gaat ontoerekeningsvatbaar worden...20,30,jaar op ons kosten in de bak ...Als je hoort wat hij nog van plan was... aub geef die man een spuitje of laat hem ontsnappen..dit is erover ! Een procedurefout en de volgende creche is aan de beurt...Bedankt aan politie en hulpverlening... in geen enkel land is men zo snel,anders was het drama nog veel erger geweest.

Gepost door: ludo | 24-01-09

Kim De Gelder Kim De Gelder heet de gek dus, en op de foto in hln is 't precies een vrouw. Kunnen we toch de sharia niet invoeren voor dgl gevallen? Kop eraf met z'n eigen mes lijkt mij een billijke straf.

Gepost door: Wannes | 24-01-09

Terechte Afschuw en Boosheid Alle reacties zijn reacties vol van afschuw, verontwaardiging en boosheid. Heel juist en terecht, zulke feiten zijn buitenmenselijk en vragen geen begrip. Toch stel ik zo in mijn eigen de vraag, hoe iemand tot zulke onmenselijk gedrag kan komen. Welke factoren hebben hierin een grote rol gespeeld. deze vraag moet gesteld worden, gezien het maatschappelijk belang ervan.

Gepost door: pol | 24-01-09

Pol, begin a.u.b. weer niet met de schuld af te schuiven op de maatschappij. Ik ben dat kotsbeu als ik dat hoor! Hoe erg je jeugd ook mag geweest zijn, iedereen hoort nog steeds het verschil tussen goed en kwaad te kennen.
En in dit geval is dat -
kindjes vermoorden =slecht
niet vermoorden, = goed.

Het is net omdat jongeren tegenwoordig teveel gepamperd worden dat ze geen tegenslagen meer aan kunnen. Er moet maar iets tegengaan en ze slaan tilt.
Dat bestond vroeger niet. Niet dat er geen gekken rondliepen, die zullen er altijd wel al geweest zijn. Maar mensen die ouder zijn dan dertig kunnen een pak meer aan tegenslagen verwerken dan al die verwende snotters van vandaag de dag.

Wat hij heeft meegemaakt of niet heeft meegemaakt, kan mij dus geen fluit schelen.

Gepost door: Janice | 24-01-09

en nu maar hopen dat er geen procedure-fouten worden gemaakt.Het is toch heerlijk te mogen wonen in een "beschaafde" maatschappij waar zijn "schapen"vol afschuw zijn voor de "doodstraf" waar een dader,een beest in mensengedaante,zoals "onze Kim" kan rekenen op "begrip" ,hulp ,de beste advocaten.een legertje psychologen enz enz.....maar diezelfde "hoogbeschaafde" maatschappij, bibbert ,gaat op de knieen en ververst regelmatig de "pampers" van een cultuur die vrouwen stenigt,openbare execusies,zelfs van minderjarigen ... nog niet direct van toepassing in ons welvaartparadijs maar men ziet blijkbaar geen graten in het feit dat een Allah hielenlikker met veel invloed ,vindt dat Wilders een geseling verdient ,die mag dat allemaal zomaar "verkondigen" ,kwestie van """vrije Meningsuiting!! """...Ik vind het spijtig dat Salembier er onmiddellijk de Gaza bijsleurt en uiteraard wie kan er onverschillig blijven bij het zien van onschuldige kinderen die onder het puin worden gehaald...maar die vergelijking gaat niet op...ik word bij dergelijke opmerkingen "ambetant" die slogan al gehoord beste Dany..."Hamas...alle joden aan het gas"...die gebeurtenissen in Gaza zijn inderdaad een te ver van ons bed show ....zoals de holocaust in het , verleden ook een te ver van ons bed show was......Wat onze "Kim" betreft er is voor dergelijk sujet een oplossing voor 1 Euro 50 zonder BTW ongeveer de prijs van een 9mm kogel.
Ik zal dat voorstel eens bespreken met Mie Vogels van Groen!
Zou het misschien ook een goed idee zijn de verhoren van dat "stuk vuilnis" te laten gebeuren door bv de "vaders" van die slachtoffertjes ,dan zou het best kunnen dat ge die "1 Euro 50" ook nog uitspaart

Gepost door: Rene | 25-01-09

Euthanasie Ik denk dat het in dit geval gewoon waanzin is Pol, een verkeerde verbinding in de hersenen, een virus, een kortsluiting. Te vergelijken met de buspassagier in canada die zijn slapende buurman het hoofd afsneed, zonder hem ook maar van ver te kennen.

Geen misdadiger, maar een patient. Dus niet de doodstraf geven, maar euthanasie toepassen.

Gepost door: Wannes | 25-01-09

Ik zoek geen excuses Ik zoek geen excuses voor de dader Jeanice, enkel maar omgevingsfactoren die maken dat iemand tot zulke weerzinswekkende daden kan komen. Dit kan belangrijk zijn om eventueel toekomstige wandaden te voorkomen. Hieruit moeten maatschappelijke conclusies en maatregelen getrokken worden en daar bedoel ik zeker nog niet meer pamperpolitiek mee.
Integendeel meer verantwoordelijkheidszin en minder wangedrag leidt pas tot meer vrijheid en voldoening.

Gepost door: pol | 25-01-09

Bij al deze gruwelijke daden in Dendermonde is weer eens gebleken , het schrijnende tekort hier in Vlaanderen (elders ook wel hoor) van een goede , degelijke media.Noemt men dit een serene berichtgeving ?Dit opbod aan overdrijving ,aan onbeschaamde speculaties .Journalisten van schrijvende en visuele media struikelend over mekaars voeten , schreeuwende kommentaren opzwepend haast tot hysterie .Een herhaling van de massahysterie rond de dood van Boudewijn , Lady Diana , de zaak Dutrouw , waar de media een zeer nefaste rol in heeft gespeeld.
Kranten boksten tegen mekaar op om de meest sensationele titels op hun voorblad , money as usual. Berichtgeving ??? , sensatie !!
In tv-journaals waar onbeschaamd werd verondersteld , gegist , gespekuleerd ,geduid .Nieuwslezers die ongegeneerd voor onderzoeksrechter , jury en rechter speelden,het klootjesvolk voorhoudend wat die werkelijk dienden te denken. De super-oen op VTM die het zelfs bestond om ,tussen neus en lippen, te suggereren " dat men heeft vernomen dat de dader in de Blood en Honour middens diende gezocht !" ja , dan weet men het wel , vandaar efkes duiden in de richting van Van Temsche en zo naar VB ,'t mag dan wel niet waar zijn ; de twijfel is toch maar gezaaid bij de naieve Vlaming.
Specialisten 't allenkant werden opgevoerd om op belerende toon hun wijsheid te poneren. Vermassen gezien ? die op zijn gekende begrafenistoon kwam vertellen hoe erg dat toch allemaal is ,alsof de gewone Vlaming de gruwel van zo een misdaad onderkent. Wedden dat al-weter Vermassen binnen enkele weken/maanden op eenzelfde tranerige toon de slechte , traumatische jeugd van de dader komt bezingen!
Vlaanderen verdient deze media niet , dit antivlaamse , hoogartige , zelfvoldane en leugenachtige journalisme ; weg ermee .

Gepost door: Theo | 25-01-09

ziek Het was alsof mijn energie wegvloeide uit mijn lichaam toen ik het nieuws hoorde, de tranen gingen hun gang.
Hoe ziek moet een maatschappij zijn om een individu voort te brengen die onze toekomst vernietigd.
Dat kan toch geen product zijn van onze samenleving is mijn eerste bedenking, de dader kan onmogelijk het gevolg zijn van onze normvervaging, zo erg kan het toch niet zijn.
De lijkenpikkers van Laken hadden hun afstammelingen opgetrommeld om ja wat? Reclame te maken voor hun winkel? Wat een schaamteloosheid. De officiële king en queen vonden dit waarschijnlijk geen verplaatsing waard.
Waar zaten de maatschappelijke instellingen die aangewezen zijn om ons gedrag in goede banen te leiden, moet hun nut niet in vraag gesteld worden? Wat was er mis met ons oerinstinct om maatschappijbewuste kinderen te laten opgroeien tot verantwoordelijke volwassenen?
De eerste woorden die de pocopaljas van dienst wist te vertellen waren kenmerkend voor een verziekte maatschappij, de dader is een BELG. Gaan ze er van uit dat we automatisch denken aan een volksvreemd sujet? Vrezen ze een volkswoede? Beginnen ze na te denken of is dit pure schuldbekentenis? Een betere bekentenis van een mislukt immigratiebeleid heb ik tot hiertoe niet gehoord.
Dit soort uitspraken bewijst de afstand tussen beleid en realiteit en het onderdrukte onbehagen die er heerst onder de bevolking. Het zal wel een SNEL geworden BELG zijn is de reflex.
In een gezonde homogene maatschappij waar dit soort van aberraties plaatsvinden gaat men tot de kern van de zaak voor het beschrijven van het monster, hij is geestgestoord of buiten zinnen of anders. Welke nieuwswaarde of belang heeft de nationaliteit van de dader dan enkel en alleen te anticiperen op het onderdrukte gemor van de onderdanen over het immigratiebeleid. Het zijn verachtelijke wezens onze beleidsmensen.
Ik wil geen part meer zijn van deze verziekte maatschappij, ik schaam mij voor de keuze die hersenloze wezens onder ons maken door te kiezen voor normloze politiekers die ons naar de afgrond leiden.
Dat ik dit soort analyse moet maken in deze trieste zaak zal voor de politiek correcte idioten een brug te ver zijn maar zij zijn de schuldigen.
Door het niet laten ventileren van ongenoegen onder de bevolking door hen in een gareel van politiek correctheid te dwingen laat men de lont smeulen die vroeg of laat de bom zal doen ontploffen.
In iedere samenleving zullen wel psychopaten aanwezig zijn maar onze waakzaamheid gaat verloren door de opgelegde normvervaging en werkt dit soort zinloosheid in de hand.
Onze waarde moeten we terugwinnen door kordaat stelling te nemen voor wat kan of niet kan, dit is mede de basis voor een gezonde natie, los van huidskleur, geslacht of politieke ingesteldheid. Verantwoordelijkheid mag niet meer ontlopen worden.
Wat moeten we nog meer verdragen?

Gepost door: Stradi | 25-01-09

7000 mensen kwamen weer op straat om te protesteren tegen 'zinloos geweld'.
Ik heb dat al altijd een beetje raar gevonden. Wanneer is geweld dan wel zinvol?

Gepost door: Janice | 25-01-09

II Bij Reconquista II bv?

Gepost door: Wannes | 25-01-09

maar Janice toch! Da's nu toch een onverstandige vraag!
Wanneer geweld zinvol is?
Als het van Israel uitkomt en de Palestijnen (be)treft, natuurlijk!
(da's toch wat ik hier altijd lees...)

Gepost door: Kampioen | 25-01-09

wat is zinvol geweld ? zinvol geweld ,is het gebruik van geweld om het geweld te stoppen...

Gepost door: Rene | 26-01-09

Dat noemen we dan 'verdedigen' of 'beschermen'.

De 'geweldenaar' is diegene die aanvalt zonder reden en zonder dat je het ziet aankomen.

Gepost door: Janice | 26-01-09

toch allemaal... ... rare uitspraken voor een mandataris van een partij die kickt op bokshandschoenen en half debiele, murwgeslagen ex-boksers opvoert in een campagne.

Gepost door: Kampioen | 26-01-09

Ik geloof niet dat die bokser half zo debiel is al jij.

Gepost door: Janice | 26-01-09

Kim D, de verdachte van de steekpartij in de crèche in Dendermonde, is waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de moord op een bejaarde vrouw in Beveren, op 16 januari 2009.

Gepost door: Janice | 26-01-09

of met andere woorden: "Al wat ge zegt zijt ge zelf".
Toen we zes jaar waren, werden discussies ook zo "uitgepraat".
Ik ben inmiddels dat stadium voorbij.
Anderen blijkbaar nog niet.
Feit blijft in ieder geval dat het VB van bij zijn ontstaan steeds agressie heeft uitgestraald. Nu de vredesduif uithangen, maar tegelijk onder de pluimen bokshandschoenen verbergen, is een beetje hypocriet.

Gepost door: Kampioen | 26-01-09

Een bokser die onze rangen vervoegd... erg, hé??!!

Het is nu eenmaal eigen aan de sport, dat een bokser bokshandschoenen draagt. Als daar dan ook nog een Vlaamse Leeuw opstaat dan maken we daar reclame mee. En als jij daar een probleem mee hebt, kijk dan naar iets anders.

Het Vlaams Belang straalt geen agressie uit,het is voornamelijk links die niet alleen agressie uitstraalt maar ook toepast. Dat mochten we al meer dan eens ervaren.

Gepost door: Janice | 26-01-09

Vogel Nu ge spreekt van boksers, het was mij al langer opgevallen dat relatief veel boksers moslim worden: Mohammed Ali, Mike Tyson, Celestino Caballero (lichtgewichtbokser uit Panama), Antony Mundine (Australie), en de in Duitsland zeer bekende Pierre Vogel, jeugd-bokskampioen, en grote roeptoeter voor de islam, want getrouwd met een Marokkaanse. En zoals we weten uit een vorige les hebben moslimas nog liever een aidsleider als man dan een ongelovige. En om ons dat overduideliujk te maken dragen ze de vlag vd islam, de hoofddoek, liefst ter grootte van een volwassen tafellaken.

Maar zou het langdurig dooreenschudden vd hersenen dan iets te maken hebben met een grotere ontvankelijkheid voor de agressieve ideologie van Mohammed, de Onbarmhartige Krijgsheer? Zoals achterlijkheid en genetisch bepaalde domheid ook de islam aantrekt zoals een pot honig de vliegen?

Wie nog eens wil nalezen hoe rechtgeaarde moslims van ons houden moet dringend deze site en vooral de reacties vd webmaster, een zekere Bilal, eens lezen (klikken op reacties want ze zijn verborgen, uit pure schaamte vermoed ik):

Gepost door: Wannes | 26-01-09

@Wannes "Maar zou het langdurig dooreenschudden vd hersenen dan iets te maken hebben met een grotere ontvankelijkheid voor de agressieve ideologie"

Bedankt, goede vriend.
U maakt exact het punt dat ik hogerop al wilde maken...

Gepost door: Kampioen | 26-01-09

Eentje is eraan ontsnapt en kwam naar ons. Hij heeft ze blijkbaar als enige bokser nog allemaal op een rij!

Ik wist niet dat je zo dacht over de islam, Kampioen.... ik heb je blijkbaar niet begrepen toen je je punt duidelijk wou maken.

Gepost door: Janice | 27-01-09

Janice , is het je al opgevallen hoe sommige armen van geest en/of hardleersen zich verschuilen achter hoogdravende namen ? bv Kampioen ! Kampioen van wat ; botheid ?

Gepost door: Theo | 27-01-09

Jammer J., ik volg je blog al geruime tijd. Toch jammer dat je de doodstraf als 'mogelijk' aanvaardt. Iemand doden is al-tijd een moord. In tijden van oorlog is lijkt dat aanvaardbaar, en helaas onvermijdelijk, maar als groep iemand vermoorden kan niet. Toch succes met je rake uppercuts!

Gepost door: Tarkus | 27-01-09

Euthanasie ipv doodstraf Er is een elegante tussenoplossing, Tarkus, zeker voor depressievelingen: ge geeft hem gewoon wat hulpmiddeltjes om er zelf een einde aan te maken. Misschien vraagt hij niet beter.

Gepost door: Wannes | 27-01-09

Ik weet het Tarkus. Normaal ben ik tegen de doodstraf en dat heb ik hier al eerder geschreven, maar soms wordt een mens zo kwaad dat je zelfs je eigen principes overboord gooit.

Ondertussen blijkt echter dat de psychiater een enorme schuld draagt. Hij weigerde in te gaan op de vraag van de ouders om die gast te laten colloqueren. Is hij dan niet medeplichtig?

Gepost door: Janice | 27-01-09

Bewakers moeten weg De Gelder wordt in zijn hospitaalbed bewaakt, niet omdat hij zou kunnen ontsnappen, want hij ligt in de ziekenafdeling vd gevangenis, maar om te vermijden dat hij zelfmoord zou plegen! Ziet ge nu hoe makkelijk het soms is om de doodstraf op een elegante manier uit te voeren? Gewoon de bewakers wegnemen volstaat wsl in dit geval.

Gepost door: Wannes | 28-01-09

De commentaren zijn gesloten.