26-01-09

Nasr - Freilich in Terzake / 1 - 0

Freilich heeft zich vorige week in Terzake slecht voorbereid om in debat te gaan met de ‘Palestijn’ Ramsey Nasr. Toen Nasr zich ergerde aan het feit dat Freilich de Palestijnen, Arabieren noemde, omdat ze volgens hem afstammelingen waren van de vroegere Filistijnen, kon Freilich daar niet op antwoorden. Jammer, want hij had kunnen bewijzen aan de hand van geschiedenisfeiten dat Nasr ongelijk had. Waarschijnlijk is hij beter in het voeren van een hetze tegen de enige politieke partij die opkomt voor zijn volk, het Vlaams Belang. Ik had in ieder geval liever een debat gezien met de ervaren professor Dr. Henri Rosenberg dan met Freilich.

350px-Levant_830_nl_svg


Kort overzicht:

Ca. 1200 v.Chr. kwamen vreemde volken als huurlingen met schepen aan in het oostelijk bekken van de Middellandse Zee en zaaiden er onrust en vernieling. Steden in volle economische en politieke bloei werden verwoest, bevolkingen uitgemoord of weggevlucht. De Myceense beschaving in Griekenland ging onder en zelfs het machtige Egypte kon zich nauwelijks staande houden.


De invallen der zeevolken (de Israelis noemden alle zeevolken 'Filistijnen') hielden aan. In 1186 v.Ch. tijdens het bewind van farao Ramses III drongen zij tegelijk over land en zee tot Egypte door. Aangezien ze hun vrouwen en kinderen meebrachten, hadden ze kennelijk de bedoeling zich in de Nijldelta te vestigen.


180px-Seapeople


Terwijl de oorlogsvloot van de Zeevolken langs de kust van de Middellandse Zee naderde, drong een leger wrede krijgers via Syrië Palestina binnen. Samen met de Tjekker komen zij in Egyptische optekeningen pas voor vanaf de tweede grote aanval van Ramses II op de Zeevolken. Ze staan afgebeeld op de wanden van de tempel in Medinet Habu. Deze farao en zijn opvolger Ramses III gebruikten later contingenten Zeevolken als huurlingen voor stadsgarnizoenen in Palestina.
De Filistijnen (ook wel Doriërs) genoemd vestigden zich in de Egyptische stadstaten. (Gazastrook).
De autonome Filistijnse stadstaten zouden na de Babylonische inval van Nebukadnezar II verdwijnen en het Filistijnse volk assimileerde geleidelijk in de omringende volkeren. Toen enkele eeuwen later de Romeinen binnenvielen en de provincia Iudaea inrichtten, waren de Filistijnen als etnische groep reeds opgegaan in andere volkeren. Na de opstand van de Joden onder aanvoering van Bar Kochba (132-135) en de daaropvolgende repressie en verbanningen, hernoemden de Romeinen het gehele gebied van Judea tot "Palaestina" als een belediging voor de verslagen vijand (de Filistijnen waren immers de aartsvijanden van de Joden).

Na de splitsing van het Romeinse rijk in een westelijk en een oostelijk (Byzantijns) deel en na de ondergang van het westelijke deel eind vierde eeuw, werd het gebied overheerst door de Byzantijnen. Toen de moslims in 636 het gebied veroverden, noemden ze het naar analogie met het Latijnse Palaestina فلسطين‎, dat wordt uitgesproken als "Falasṭīn" .

De nakomelingen van geïslamiseerde Byzantijnse provincialen en Arabieren van Palestina zouden in de 19e en begin 20e eeuw door Britse schrijvers Philistines of "inwoners van Palestina" worden genoemd.

Hierdoor ontstond verwarring tussen de namen "Philistines" en "Palestinians" en wordt tot op de dag van vandaag verondersteld dat de Palestijnen feitelijk directe nakomelingen zouden zijn van de Filistijnen, wat flink wordt uitgebuit om het Palestijns-Israëlisch conflict een historische grond te geven. Hoewel het mogelijk is dat onder de voorouders van de Palestijnen Filistijnen waren, is het onwaarschijnlijk dat alle Palestijnen directe afstammelingen zijn van Filistijnen.

De Arabieren, die ten onrechte Palestijnen worden genoemd, komen voor een groot deel uit andere Arabische landen, zijn afstammelingen van Arabieren die in de 7de eeuw het gebied kwamen islamiseren en Arabieren die uit Israël zijn gevlucht, nadat ze werden verwittigd door hun broeders uit de omringende Arabische landen dat ze Israël zouden aanvallen op de eerste dag na hun onafhankelijkheid en de Britten zich uit het gebied hadden teruggetrokken.
Dat betekent dan dat zowel de Arabieren uit andere landen als de joden uit andere landen evenveel recht hebben om te wonen in het deel dat door de Britten Trans-Palestina werd genoemd.

transj

Trans-Palestina werd verdeeld in twee delen, 2/3 voor de Arabieren (Jordanië) en 1/3 voor de joden (Israël). In Israël leven nog steeds 1,4 miljoen Arabieren, joden in Arabische gebieden worden echter kolonisten genoemd.


1949mapaGetAttachment10


De Walen vergelijken zich met de Palestijnen. Zou Vlaanderen niet terugslaan mochten ze jaren na elkaar zelfmoordterroristen sturen en bommen en raketten op ons afvuren ?

16:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Kras Dat een jood niet weet dat de Filistijnen uit de oudheid al lang opgelost zijn in de geschiedenis, in krasse tegenstelling tot de joden zelf, vind ik wel verrassend. Die denkt zeker dat alle volkeren voor eeuwig aan hun identiteit blijven vasthouden en tot in het 127e knopsgat nagaan in hoever ze nog van het goede ras zijn.

En neen, vlaanderen zou niet terugslaan, want de walen zouden ons wijsmaken dat het in ons voordeel was dat we langzaam werden uitgemoord, en wij zouden hen nog geloven ook.

Gepost door: Wannes | 26-01-09

Wij zouden het niet geloven, maar diegenen die ons uitsluiten wel.

Gepost door: Janice | 27-01-09

Het Paleswaalse volk Dat klopt Janice de Walen mogen zich gerust vergelijken met de Palestijnen. Vlamingen werken hard en hebben zich een toekomst opgebouwd..De Walen daarentegen ...(zelf in te vullen)... De Walen willen Vlaanderen terug in eigen rangen ze proberen de Vlamingen te verdringen uit de (Grussel) strook..ze hebben niks maar zetten een even grote smoel op...het enigste verschil is dat Vlaanderen (gedwongen) solidair is en veel geld pompt in de Waalse broeders ondanks alle vernederingen uit het verleden,het heden en de toekomst.

Gepost door: Rene | 28-01-09

Je moet eens kijken op die bijgaande kaart, ze vergelijken Gaza met Voeren.

Gepost door: Janice | 28-01-09

Nederzettingen Walen = Palestijnen? Omwille dat ze ook kunstmatig in leven worden gehouden mss? Maar ik zie geen vlaamse nederzettingen op waals grondgebied? Wat als we de zaken nu eens omdraaiden, dus Palestijnen = vlamingen, met BHV als waalse nederzetting op palestijns grondgebied?

Gepost door: Wannes | 28-01-09

In de reacties op het artikel over Anciaux die zei dat 'elke Vlamng een Arafatsjaaltje zou moeten dragen' en de moorden in Dendermonde vergeleek met de doden in Gaza, kwamen felle reacties in Knack, maar geen enkele pro-papbroekminister (zoals ze hem in Zuid-Afrika noemen).

Iemand heeft eens een overzicht van enkele jaren gegeven:

# 1972, 5 september zeventien doden vallen München.

# 1973, 1 maart: PLO-terroristen vermoorden de Amerikaanse ambassadeur en zijn plaatsvervanger in Khartoem, alsmede een Belgische diplomaat. De slachtoffers worden eerst ontvoerd en op telefonische instructie van Yasser Arafat doodgeschoten.

# 1973, 17 december - Aanslag met fosforgranaat, gepleegd door Fatah in Pan Am vliegtuig (Flight 110. In totaal komen 33 mensen om en raken meer dan 28 gewond.

# 1974, 15 mei - Bij een Palestijnse aanslag op de school in Ma'alot (Galilea) komen 22 kinderen om het leven.

1974, 8 september - Bij een aanslag op een vliegtuig van TWA (Flight 841) komen 79 passagiers en 9 bemanningsleden om.

#1975, 5 maart - PLO-terroristen uit Libanon voeren een gijzeling uit in de Savoy Hotel (Tel Aviv), waarbij uiteindelijk meer dan 8 gegijzelden omkomen, 11 gewonden vallen en 3 Israëlische soldaten worden gedood.

# 1975, 4 juli - Bij een Palestijnse bomaanslag in Jeruzalem worden 13 Israëli's gedood.

# 1978, 11 maart - Vanuit Libanon opererende Palestijnse terroristen kapen twee Israëlische autobussen en vermoorden 37 inzittenden.

Gepost door: Janice | 28-01-09

De commentaren zijn gesloten.