28-01-09

Geena Lisa in de Slimste Mens

Geena Lisa won haar eerste aflevering in ‘De Slimste mens’, las ik in de krant. Ik heb bijna nog nooit naar de slimste mens gekeken, behalve een paar keer toen Bart Dewever meedeed en misschien had ik nu ook niet gekeken mocht dat mens niet al eerder zwaar zijn uitgevallen naar het Vlaams Belang. Dus wou ik toch wel eens weten hoe slim ze in feite wel is en of haar algemene kennis over andere zaken dan het showgebeuren voldoende was om haar vuilbekken tegenover een politieke partij te verantwoorden.

In één woord, haar antwoorden waren (als die er al waren) gewoon ‘hilarisch’.

Bij het zien van een foto van De Gaulle meende ze zelfs Hitler te herkennen. De Fransen zullen blij zijn als ze dat horen…

En volgens haar had België zich in 1834 afgescheurd van de Nederlanden.

Ik weet niet met welke vragen ze haar tegenspelers in de eerste ronde naar huis stuurde, maar van geschiedenis had ze echt geen kaas gegeten.

Voor de rest kwam er niet veel uit… maar het zijn nu net dat soort mensen die de bevolking gaan vertellen op wie je wel of niet moet stemmen.

22:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Links Vrijwel alle kunstenaars en creatieve mensen zijn links, en zeker bij de vrt en vtm. Urbanus en Pat Condell zijn grote uitzonderingen.

En nog iets dat mij steeds weer opvalt: mannen met lang haar en vrouwen met kort haar (het gevreesde rattenkopje) zijn meestal links.

Gepost door: Wannes | 28-01-09

Al een geluk dat ik net mijn haar wat laat groeien...

Gepost door: Janice | 28-01-09

Tsss. Om over iemand een oordeel te vellen na het zien van één deelname aan een speels kwisje, vind ik toch wel zeer kort door de bocht. Denk je nu écht dat ze Hitler niet zou herkennen ? Bovendien, stél dat mevrouw Geena Lisa echt weinig kaas heeft gegeten van geschiedenis moeten we dan besluiten dat zij dom en onderontwikkeld is. Jij wordt gedreven door rancune naar haar toe en grijpt dit fragment aan om haar belachelijk te proberen maken. Zwak.

Wannes-met-waarschijnlijk-een-kort-kopje-en-niet-vies-van-een-vooroordeeltje-meer-of-minder, zijn rechtse mensen a priori minder creatief dan ?

Gepost door: judas | 29-01-09

Wauw, een fan! En uiteraard ben ik dan rancuneus, hoe kan het ook anders, hé?

Wat ik van haar zag was inderdaad zeer zwak en ze zei inderdaad bij het zien van de foto van De Gaulle, in vol Frans ornaat nog wel, dat het Hitler was.
Als mensen niets over geschiedenis weten, geen staatshoofden herkennen en niets over politiek weten, zouden ze zich inderdaad beter onthouden om kritiek te leveren op partijen waar ze geen bal van afweten. Dat heeft niets met 'rancune' te maken maar is gewoon een objectieve vaststelling.

Gepost door: Janice | 29-01-09

BERT! Zie url
U aangeboden door Het Grote Ongenoegen!

Gepost door: Tiberius | 29-01-09

In het land der blinden is halfoog koning! De uitzendingen van de slimste mens zijn van die aard dat zelfs de Van Dale zijn verklaring voor "slim" heeft gewijzigd!
WIE HET NIET GELOOFT, KIJK MAAR!
Dat Geena Lisa daar xwat onzin vetel, natuurlijk!
Ze is trouwens de slimste mens en nog wel met de zegen van meneer Torfs! 'tIs niet omdat men zegt dat ge kunt zingen dat ge ook de slimste mens zijt!
Het is ook niet omdat er 100 000 dolgedraaide vrouwen voor u stemmen dat ge ongestraft iedereen moogt beledigen, de Joden nog tot daaraan toe, maar toch niet Mia De Vits de Daens van de eenentwintigste eeuw!
één (nulnulnul voor de kenners) is één grote mislukking! Ze slaagden er in 2008 bijna niet meer in om de kerstboodschap van de koning op tijd te brengen!

En terloops, De Gaulle at ook graag forel, maar van hem mocht het tenminste nog GEZEGD worden!

Gepost door: Erwin | 29-01-09

Natuurlijk zijn klote ‘artiesten’ links … ze moeten toch aan hunnen boterham geraken nietwaar! De echt talentvollen (De Strangers en Urbanus bvb.) kunnen zich, juist wegens hun talent, handhaven ZONDER subsidies van jankende bert of de rode staatzender of zo …
En zeg een Janice, niet komen zagen over 1 (EEN) fan zenne, ik ben al fan van U van ’t eerst uur!
(Honi soit qui mal y pense)

Gepost door: eddy | 29-01-09

Tss, as de manne vant belang ma kunne klage en zage. In de week nog een aritkel gleze da de filip de slimste mens wilt afschaffe, tbeste programma da der is. kijkte gelle mor nor de VTM, ne zender op elle niveau, maar laat os me rust. Of nor den duits, das mischien nog beter voor elle

Gepost door: FRanky D. | 29-01-09

Nu weet ik het, de slimste mens is den FRanky D.!!!
Juicht mensen, juicht, hij gaf ons zelfs een lesje in moraal en haalde daarvoor zijn beste Nederlands boven, wat kunnen we nog meer verlangen...

Gepost door: Janice | 29-01-09

Leren schrijven maar ook leren lezen Franky ! Nog even dit, slimste mens ter wereld... Filip Dewinter heeft nooit gepleit om dat programma af te schaffen, maar zei wel dat politici daar beter niet zouden aan meedoen omdat er heel wat bij zijn - (behalve Bart Dewever) - die zich ongelooflijk belachelijk maken door hun gebrek aan algemene kennis. Genre Eyskens en De Croo bijvoorbeeld...

Persoonlijk heb ik daar een andere mening over. Want zo kan men onmiddellijk het kaf van het koren scheiden.

Gepost door: Janice | 29-01-09

Haar Ja Judas, het lijkt inderdaad wel zo dat conservatieve (extreemrechtse in links jargon) mensen minder creatief zijn. Dat komt omdat linkse mensen van nature altijd weer de wereld willen veranderen, zonder echter op de gevolgen te letten.

En op het verband tussen haarlengte en politieke gezindheid ben ik gekomen nadat ik merkte dat Links iedereen met zeer kort haar als 'extreemrechts' ging bestempelen.

Gepost door: Wannes | 29-01-09

Van Looy Die Erik Van Looy met zijn vettige lach heeft van de vrt-directie de raad gekregen om wat minder sexvragen te stellen. Op Holland werd het fragment getoond waar hij zijn berisping voorlas, ze hebben daar dan toch ook eens kunnen lachen met 'De slimste'. En die 'professor' Rik Torfs is een links varken, een vereiste overigens om aan de KUL te werken.

Gepost door: Wannes | 29-01-09

Gena Lisa / Bert Of Gina Lisa nu slim of dom is maakt uiteindelijk weinig uit voor de meeste mensen, ze berokkent daarmee weinig kwaad tenzij aan haar eigen imago.
Veel erger is het volgens mij gesteld met Bertje de "PALJAS".
Ondanks zijn veelvuldige kemels die hij reeds schoot,is hij toch minister en heeft alsdusdanig de mogelijkheid om zijn domme ideeën aan de burgers op te leggen onder de vorm van wetten.

Gepost door: JV | 29-01-09

tjonge jonge wat draven we hier weer door zeg...
Artiesten zijn blijkbaar talentvol naargelang hun politieke voorkeur, eddy?
Ik vond geena lisa ook dom overkomen, maar ZIJ zit nog altijd niet in de politiek hé, er lopen daar een pak grotere domkoppen rond. Denk maar aan het gros van de VBmandatarissen.
Trouwens, ik herinner me niet dat dame Lisa mij ooit gevraagd heeft op één of andere partij te stemmen. Maar dat ze een aversie heeft voor het hufterige, egoistische en demagogische discours van sommige politiekers, dat kan ik, hoe dom ze ook kan lijken of zijn, eigenlijk wel begrijpen.

Gepost door: KID COCO | 30-01-09

NU GAAN WE TOCH TE VER! Iemand verwijt Rik Torfs dat hij een links varken is! Foei!
Wat een combinatie!
Links combineren met het heilig dier van onze moslims! Dat is er ver over!
Als je al weet wat een commotie er was over de forel die Hitler wel of niet zou gegeten hebben, dan moeten we nu oppassen of hier ontbrandt nog een bitse strijd tussen Moslims en Joden over wie nu eigenlijk dat v. "ONS" lievelingsdier mag noemen...
Je weet wel met betogingen, met glasgerinkel en een hele stad overhoop!
Moeten we nu weer wachten tot Oudejaarsavond 2009?

Kom vlug, slimste mens: Rikske Torfs voor de vrouwen met je mysterieuze glimlach! Vertel ons WIE je werkelijk bent dan kanonze geliefde Sinjorenstad in vrede verder leven!

ANTWERPEN rekent op je! Je kan een hele collectie onderlijfkes krijgen in de kleuren die je maar wil als beloning!

Gepost door: Erwin | 30-01-09

Wannes,

Dat Van Looy geen sex-vragen meer mag stellen, was natuurlijk een grapje van hem. Hij zegde: "Ik mag van de VRT geen sexmoppen meer vertellen, want er kijken kleine kinderen. Ik ga dus wat kindvriendelijke moppen vertellen. Hoe zag het maagdenvlies van Sneeuwwitje eruit? Het had zeven gaatjes."

Gepost door: TV-watcher | 30-01-09

@erwin Blijkbaar zit jij met een Hitler fixatie...?

@TVwatcher: even de simpele redeneringen doorprikken van die gefrustreerde Wannes, well done.

Gepost door: Kid | 30-01-09

Ben Ik had deze keer alleen het fragment op Holland gezien, Coco. En dat Van Looy veel obscene vragen stelt, daar blijf ik bij. ("Geef zoveel mogelijk andere benamingen voor kut", en Roos van Acker weigerde). Ik hoor dat op de andere 30 zenders toch niet, en ook niet bij Ben Crabbé bv.

Gepost door: Wannes | 30-01-09

@Kid Zeg man, het is niet omdat Obama nu president is geworden, dat alle Amerikanen nu alles mogen zeggen.
Noch mijn Joodse vrienden, noch ik hebben een Hitler fixatie. Als Amerikaan zou je toch moeten weten dat Hitler wel iemand anders was dan Charlie Chaplin die Hitler speelde in de film...
hij had grootse plannen voor een duizendjarig rijk, zo iets als een Leterme in 't klein wilde zijn.
Waar is de tijd dat de Amerikanen ons kwamen bevrijden, nu willen ze heel Guantanamo naar hier versassen. (rijmt op Vermassen)...

Gepost door: Erwin | 30-01-09

De toekomst van Vlaanderen Een column van Rik Torfs uit 2004: vlaanderen onder een vb-bewind:

Gepost door: Wannes | 30-01-09

HOE RIK TORFS in 2004 de wereld van 2009 reeds beleefde! Wat zal Rik Torfs blij zijn als hij ziet wat er allemaal dezer dagen gebeurt!
Hij lijkt herboren en geniet. De rekeningen van de trouwe spaarders worden leeggemaakt, brandstichting en moord alom, weg met de achterlijke jacht op misdadigers: IEDER DOET WAT HIj WIL en vanop het TV-scherm kijkt de slimste mens goedkeurend toe...

Als hij rector wordt van de K.U. dan KRIJGEN alle TROUWE KIJKERS een diploma, ZO MAAR!
2009 : YES WE CAN!

Gepost door: Erwin | 30-01-09

"brandstichting en moord alom" manneke toch, over hysterie gesproken...gij leest het laatste nieuws zeker?

Bange blanke mannen zijn jullie.
En 't is een oervlaamse cultuurdrager die dit beweert.

Gepost door: Kid | 30-01-09

Hond Maar die enorme voordelen vd multikulti waarover men altijd spreekt, is dat nu alleen die couscous, en slachtafval op straat? Neen, het kan ook anders vlg Het Laatste Nieuws:

"Marokkaan verkoopt hondenvlees als rundsvlees:
Een Marokkaan die het begrip hot dog te letterlijk had genomen, moet zes jaar de cel in. De man verkocht hondenvlees als rundvlees, meldt De Telegraaf.

Een rechtbank in Casablanca veroordeelde hem verder tot een boete van 900 euro. De Marokkaan bekende dat hij het hondenvlees met chemicaliën had bewerkt om de afwijkende geur en kleur te verdoezelen."

Vier handlangers kregen acht maanden tot vier jaar cel. Zij hadden op de honden gejaagd en ze doodgeschoten. (adv)

Gepost door: Wannes | 31-01-09

Eet een oervlaamse cultuurdrager ook hond of alleen maar couscous met slachtafval? Ik vroeg het me af toen ik u hoorde beweren dat ik het laatste nieuws zou lezen. Neen, ik lees elke dag trouw De Morgen (omdat mijn Volksgazet niet meer bestat).
Ik heb geleerd dat in een mulmticulturele samenleving alles wat van Turkije en Marokko of Afrika komt, goed is. Alleen is er een problem als die mannen hier te lang zijn, dan krijgen ze onze slechte manieren!
En wie was die dader inDendermonde?
Juist! Een echte belg, een Morokkaan of een Turk zou dat nooit doen, tenminste als hij het zou doen zou het gewoon als incident geklasseerd worden! Zo poepsimpel is dat!

Gepost door: Erwin | 31-01-09

Poepsimpel. Inderdaad.

Gepost door: Kid | 01-02-09

De commentaren zijn gesloten.