29-01-09

Realityshow

keukenrebellen
Op VT4 kennen ze er ook wat van. In de vorige aflevering ‘keukenrebellen’ kregen een paar rare kwieten de kans om een restaurant te beginnen. Ze mochten het interieur veranderen tot een trendy en modern restaurant. Omdat ze dachten dat ze het ontzettend druk zouden hebben keken ze ook uit naar geschikt personeel dat er uiteindelijk appetijtelijker uitzag dan zijzelf en de chef zou, als hij won, voor eeuwig en altijd in zijn keuken de plak blijven zwaaien.

Niets is minder waar natuurlijk. Wie op televisie wou komen ging er tijdens de uitzendingen eten, en nadien niet meer. En wie af en toe de uitzending eens heeft gezien, zou al voor minder laten om daar een hapje te gaan eten. Het restaurant ‘De Keukenrebellen’ op de Italiëlei in Antwerpen, ging dus na het einde van de uitzending al meteen dicht en staat sedertdien over te nemen. Maar blijkbaar zijn er weinig geïnteresseerden, want inmiddels zijn er toch al een paar maanden verstreken en het staat nog steeds leeg.

Maar VT4 geeft niet op en begint nu met een nieuwe aflevering. Deze keer noemen ze het ‘Mijn restaurant’, maar ook dat begint al goed. Ze begonnen met verbouwingen aan het historisch pand de ‘Oude Dekenij’ in Kortrijk zonder bouwvergunning en heel het boeltje werd ondertussen stilgelegd.

Nu, als het te laat is, gaan ze eens bekijken hoe ze het probleem kunnen oplossen. Denken ze nu echt bij ‘den tv’ dat ze boven de wetten staan waar andere burgers zich wel moeten aan houden?

17:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Begint VT4 nu met een serie van 'mijn restaurant'? Dat was toch een reeks op VTM? Die nemen dus gewoon het concept (en zelfs de naam van het programma) over?

Gepost door: Percy | 29-01-09

Toch even het een en ander rechtzetten. Keukenrebellen is een programma van VT4 en 'Mijn Restaurant' is van vtm.

Het VT4-restaurant bestaat nog steeds, maar doet het tegenwoordig op een andere locatie, aangezien het huurcontract aan de Italiëlei ten einde liep.

Mijn Restaurant is dus van vtm. Vorig jaar zond men hier ook al eens een reeks van uit, die zeer populair was. Nu gaan ze starten met de tweede reeks en inderdaad, er zijn daar fouten gemaakt. Men had al een mondelinge overeenkomst, maar vtm was alvast aan de verbouwing begonnen. Die verbouwingen zijn trouwens meteen stilgelegd door Ruimtelijke Ordenning.(http://www.tv-visie.be/nieuws/belgie/30januari2009/mijn-restaurant-werf-stilggelegd-in-kortrijk-wat-nu-_27461/)

En het VT4-programma Keukenrebellen werd gemaakt met jonge mensen die een leven vol problemen hadden. Ik vind het nu niet echt nodig om hen als 'kwieten' af te schilderen. Al was er wel veel geruzie onder hen. maar het blijft (reality)-tv. Geloven dat die dingen 100% echt zijn en dat geen enkele scène in scène wordt gezet is naïef.

Maar in dezen is het dus foutief om de naam VT4 door het slijk te halen, aangezien concurrent vtm de schuldige is.

Gepost door: TV-watcher | 30-01-09

Inderdaad, gisteren stond in de krant VT4 en vandaag VTM. Toch bedankt voor de rechtzetting.

Kwieten... nu ja, ik zou er toch niet gaan eten. Ik vond de deelnemers niet echt appetijtelijk en dat geruzie maakt het er ook niet echt aangenamer op. Voor de rest vind ik VT4 tegenwoordig nog één van de beste 'ontspannende' zenders.

Gepost door: Janice | 30-01-09

Het is de laatste tijd inderdaad verwarrend. Tv-zenders pakken de programma's van concurrenten over en verwerken ze een beetje.

En VT4 heeft me de laatste tijd ook al kunnen plezieren. Al zal het nu een pak minder gaan worden, vrees ik, want ze moeten gaan besparen door de crisis, net al de andere zenders.

Gepost door: TV-watcher | 30-01-09

De commentaren zijn gesloten.