30-01-09

Bert Anciaux der Nationalzosialist

Bert Anciaux (Sp.a) kreeg gisteren in het Vlaams parlement forse kritiek op zijn emotionele en ondoordachte uitlatingen. Aanleiding waren vragen van de Vlaamse parlementsleden Karim Van Overmeire (Vlaams Belang) en Annick De Ridder (Open VLD) over de standpunten die Vlaams minister van Jeugd Bert Anciaux (SP.A) vorige week innam op zijn weblog. Anciaux verdedigde daarin een buschauffeur die een arafatsjaal droeg tijdens zijn werk. Hij schreef ook dat de moorden in Dendermonde hem deden denken aan de dode kinderen in Gaza. Die werden volgens hem 'ook bewust door een agressor omgebracht en zonder dat die agressor opgepakt werd'. Later probeerde hij die uitspraken te milderen door er ook slachtoffers bij de joodse kinderen aan toe te voegen.

Vlaams Belang maar ook coalitiepartners Open Vld en CD&V betreurden die uitspraken en Anciaux werd zwaar aangepakt. "U laat uitschijnen dat u moreel superieur bent", zei Eric Van Rompuy (CD&V). "Ik zeg het vertrouwen in u op", riep zijn partijgenoot Carl Decaluwé. 'U geeft steeds meer de indruk dat u moreel superieur bent. Die lessengeverij zijn wij kotsbeu.

'Vlaams parlementslid Jan Roegiers (SP.A) sprong Anciaux bij met de stelling dat de vragen hem 'de nare indruk gaven dat een kinderleven in de Gazastrook net iets minder waard is dan een kinderleven waar ook ter wereld'. Een ongelooflijke vergelijking die ter linker zijde wel eens meer wordt gemaakt, ook hier in de reacties. Maar daarop werd het tumult nog erger. 'Moet ik u uitleggen dat de persoon Bert Anciaux dezelfde is als de minister?” zei De Ridder. “Dat u als minister misschien af en toe tweemaal moet nadenken voor u zulke zwaarbeladen uitspraken doet?”

Minister-president Kris Peeters gaat Anciaux' uitspraken onderzoeken. Maar Karel De Gucht reist naar Israël om zich te verontschuldigen over de uitlatingen van de papbroekminister.


13:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Vrije mening We weten tenminste wat hij denkt, niet hetgeen dat men wilt dat men denkt dat hij denkt .
Ook al deel ik mogelijk zijn mening niet .
Het is en mag zijn mening zijn .
Men kan een wet voorstellen die dit soort vergelijkingen bestraft :-)
Eentje meer, moet toch kunnen ?

Gepost door: Siberx | 30-01-09

WEERAL 2 MENSEN BLIJ ! Annick De Ridder: het nachtlampje dat toch weer ens wat licht kon geven in de duisternis

De Keizer van Berlare, de onvolprezen De Gucht, die zonder gebruik te moeten maken van zijn zuurverdiende centjes van Fortis
weer eens op reis kan naar Israël om zich te gaan verontschuldigen voor het balorige gedrag van Bertje Colargol (het lieve kleine beertje met de lange sjaal)

Zo zie je maar: het Plopsaland gehalte in onze politiek is nooit ver weg!
Mooi toch?

Gepost door: Erwin | 30-01-09

Erdogan Erdogan veinsde gisteren in Davos ook al dat hij beledigd was omdat hij niet genoeg spreektijd kreeg om Hamas te verdedigen tegen Perez, en vertrok naar Turkije, waar hem een echte Führer-ontvangst wachtte. Maar vandaag is het dispuut al bijgelegd naar het schijnt. Eén telefoontje van Perez volstond om hem te overtuigen dat de joden alles zullen blijven doen om Turkije bij de EU binnen te loodsen. Zo gaat dat tussen vrienden nietwaar.

Gepost door: Wannes | 30-01-09

EUROPA GERED: Turken en Joden één front! Het is heel duidelijk dat zij beiden aan één zeel trekken!
De Armeense genocide: NOOIT BESTAAN! Er zijn maar 2(twee) landen die dat beweren!
Turkije
en Israël.
Turkije natuurlijk - dat begrijpt u wel -
maar ook Israël WANT - en nu komt het!-
zij hebben hetr ALLEENRECHT op genocide!
Dus die twee zullen mekaar altijd helpen, en daar komt geen Palestijn bij te pas - ook al denkt dat volk dat hun REDDER DES VADERLANDS
Bertje Anciaux spa
hen nooit in de steek zal laten...

Of hoe twee staten de wereldgeschiedenis naar hun hand zetten...

Gepost door: Erwin | 30-01-09

och ,in feite... wie kan het "onze Bert" kwalijk nemen ,hij weet niet beter en hoort bij de S P a-jers...De "Karel" is hem in ieder geval "dankbaar" want hij kreeg een "snoepreisje" aangeboden naar Israel .... bovendien als Belgische politieker haalt hij samen met Obama en Erdogan de wereldpers ..... er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen...Bert Anciaux is een alom gekend figuur, zijn naam Anciaux kun je zelfs terugvinden in "het Groot Vlaamsch Woordenboek":
een Anciauxke doen : het uiten van domme ondoordachte belachelijke uitspraken

Gepost door: Rene | 30-01-09

Klopt niet De Joden hebben het niet over het woord 'genocide' maar over het woord 'holocaust' dat specifiek verwijst naar het vergassen en doden van miljoenen joden, zigeuners en homo's gedurende de nazitijd. Op de Armeniërs werd inderdaad een genocide gepleegd, naar verluidt omdat zij weigerden om met de Ottomanen (Turken) mee te vechten aan Duitse zijde in WO I.
Alleen is het in Turkije een plicht, en hier in ons land toegelaten om dat te ontkennen ook al bestaan er (nu steeds minder) getuigen en nog fotomateriaal over..

Gepost door: Janice | 31-01-09

Leon De link naar Leon Dewinter in de lijst hiernaast werkt niet meer. Leon schrijft geen rechtse columns meer, omdat hij zelf ondertussen moslims is geworden. Hij heeft al op tv verklaard dat hij beschaamd is over wat hij vroeger heeft geschreven.

Gepost door: Wannes | 31-01-09

Pier En de websites van Björn Roose, Tanguy Veys, soswatch en Islamcolonia zijn ook al zo dood als een pier.

Morgen zal ik de rest eens controleren.

Gepost door: Wannes | 31-01-09

Wannes, Leon Dewinter is een jood, het lijkt mij toch weinig waarschijnlijk dat hij moslim is geworden. Misschien ligt meer aan het feit dat hij nu in de VS woont?

Gepost door: Janice | 31-01-09

Kar Was sarcastisch bedoeld. Ik heb hem op tv horen zeggen dat hij zijn kar gekeerd had toen hij in een station een klasje marokkaanse meisjes zag voorbijwandelen, en bij het zien ervan dacht: dit komt allemaal wel goed.

Gepost door: Wannes | 31-01-09

Beste Wannes, Björn Roose heeft er "de riem afgelegd" na méér dan 6.000 artikelen; hij heeft een afscheidboodschap op z'n website gezet.(heeft er maar 2 dagen opgestaan alvorens het gewist werd)
Zijn fotoblog is nog actief.
Ik heb zo een stil vermoeden dat ge een tijd op de planeet Mars geleefd hebt want soswatch is al maaaaanden stilgelegd.
De "blogbaas" heeft afgehaakt, kort nà de dood van de auteur van het boek: "Anna Avrath" ; als ik mij niet vergis noemde hij Van Bosselen.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 01-02-09

Meer De websites Gatewaypundit, Stijn Hiers, en Schrijfsels kunt ge ook al schrappen, en als ik op de link naar 't Pallieterke klik, kom ik gewoon terug op deze site terecht...

Gepost door: Wannes | 01-02-09

Wel Wannes, ook al komen er weinig reacties.. ik doe verder (als de tijd het toelaat) want ik heb het even in het oog gehouden.

Eergisteren 1816 lezers, de dag ervoor 1742
Gisteren (op zaterdag altijd iets minder) 1288
En deze voormiddag, het is nu 10,20 uur reeds 568.

Gepost door: Janice | 01-02-09

PI Buiten de werkdagen minder lezers, er wordt dus veel onder de werkuren gesurft. Op de bekendste duitse blog PI zitten ze al aan 20 à 30000 lezers dagelijks, maar tijdens het weekend zijn er dat wel 10000 minder. 30000 lijkt veel, maar op een duitstalige bevolking van mss wel 100 milj in europa is dat nog altijd bitter weinig. Als je bedenkt dat op dit ogenblik 7047 mensen de site 2dehands.be bezoeken...

Gepost door: Wannes | 01-02-09

'k Weet het, het klinkt zeer raar! Maar interloktueel(?) kan ik Bertje den Bleiter best volgen als het over de vergelijking Gaza en D'monde gaat. Een slimme perfesser leerde mij echter ooit dat ge "stellingen moet DOORDENKEN" Als ik dat doe komen er 2 vragen bij me op:
1) Wat met de kinderen in Hamburg, Dresden, Hiroshima en vele andere steden? Vermoord met voorbedachtheid?
2) Wat met de verdedigende verklaring van de Israëlische ambassadeur "onze troepen zijn de meest ethische omdat zo zoveel mogelijk burgerdoelen ontzien" Waren de geallieerden in WOII dan terroristen met hun terreurbombardementen?
Ik geef toe, met uitzondering van het interloktuele(?) gehalte van Bertje zijn het alletwee, rethorische vragen!

Gepost door: dirk cornelis | 03-02-09

Hé Dirk,

Ik ga op je rethorische vragen niet antwoorden, omdat moedwillig moorden en slachtoffers van oorlogsgeweld gewoon niet vergelijkbaar zijn.

Gepost door: Janice | 03-02-09

Blondie,

"oorlogsgeweld" en "geweld in een oorlog" zijn geen synoniemen!

De groenten
Fokus

Gepost door: dirk cornelis | 04-02-09

Fact Er is nooit een uitroeiïng van de Joden geweest. Wel vele pogingen. Dit is geen mening maar een feit. Gewoon ter info en vervollediging.

Gepost door: Tarkus | 06-02-09

Er is nog een verkeerde opvatting, maar... misschien zie ik dat wel verkeerd. Hamas werd verkozen door de Palestijnse bevolking. Dat wil dus zeggen dat ze de regering vormen. Als de strijdmacht van een regering raketten afvuurt op een ander land, dan zijn dat geen aanvallen meer van terroristen, maar van het leger van een naburig land. En dan is dat een oorlogsverklaring... want enkel burgers kunnen 'terrorist' genoemd worden.

Bij een oorlogsverklaring, vergelijk het met de aanvallen op Pearl Harbour door de Japanners, heeft de strijdmacht van het aangevallen land het volste recht om terug te slaan en haar eigen natie te beschermen.
Dat de 'soldaten' (die men terroristen noemt) zich dan verstoppen tussen de burgerbevolking is dat niet alleen heel laf, maar een oorlogsmisdaad tegen het eigen volk.

Gepost door: Janice | 06-02-09

De commentaren zijn gesloten.