31-01-09

Iran arresteert 50 christenen

De Iraanse politie heeft op 21 januari mogelijk vijftig christenen gearresteerd. Dat hebben Iraanse bronnen van persbureau Compass Direct meegedeeld, meldt Open Doors.

Alleen al in Teheran zouden tien christenen zijn opgepakt. Jamal Ghalishorani (49) en zijn vrouw Nadereh Jamali uit Teheran werden ’s morgens vroeg door de politie van hun bed gelicht. Het is niet bekend waar zij zich nu bevinden.

Het echtpaar was lid van een huiskerk. Jamal is al dertig jaar christen en zijn vrouw vijftien jaar. Hun dochtertje van dertien is bij familie ondergebracht.
Volgens een Iraanse bron van het persbureau zijn de aanhoudingen onderdeel van een golf van arrestaties die al enige maanden duurt. Het gaat waarschijnlijk vooral om mensen die zich van de islam hebben afgekeerd, maar op 21 januari is ook een Armeense christen opgepakt, Hamik Chatsjikian. Ook zijn verblijfplaats is onbekend.

„Vroeger waren er golven van ongelooflijke druk, maar na een poosje kwam er altijd weer een eind aan. Maar deze keer lijkt het niet op te houden”, aldus de bron van Compass Direct.
Volgens woordvoerder Klaas Muurling van Open Doors zijn er de laatste tijd gevallen bekend waarbij christenen onder zware psychische en fysieke druk zijn gezet om hun een bekentenis af te dwingen en om namen van andere afvallige moslims te noemen. In het ergste geval kan een bekeerde moslim ter dood veroordeeld worden.

In september heeft het Iraanse parlement een wetsontwerp goedgekeurd dat bij afvalligheid de doodstraf verplicht stelt voor mannen. Vrouwen krijgen minimaal levenslang.
De wet moet alleen nog worden goedgekeurd door de Raad van Hoeders.


Bron: reformatorisch dagblad

22:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Jood Ik heb ergens gelezen dat Ahmadinejad vroeger anders heette, en dat hij zijn naam heeft laten wijzigen zodat niemand kon zien dat hij eigenlijk (half) joods is...

Gepost door: Wannes | 31-01-09

De raad van "hoenders" zal die wet wel goedkeuren,want ze komt recht uit de mond van Allah (zullen ze beweren) . Zou er al een reactie gekomen zijn van "de rechten van de mens" ik heb er nog niets over gehoord noch gelezen en die vervolging van Christenen is daar al een tijdje bezig. De AEL en al die andere Moslim organisaties...geen commentaar ??? Groen en Rood ook niet? en onze grote herder van het vaticaan ? noppes ? Ik heb enorm veel respect voor een volk en land dat zich durft verdedigen tegen die uiterst tolerante en mensvriendelijke Islaaaaaaam met zijn donkere middeleeuwers...zoals Australie die de wildbaard-achtige wezens met zot potske lieten verstaan....tot daar en niet verder,niet content?? ophoepelen en vlug !! en Israel een staat met "ballen" het is echter hoopgevend ,ik zag gisteren op het nieuws ,dansende Iranezen,allemaal vrouwen met enorm veel moed !! die voor de camera verklaarden ...dansen en ons amuseren mag wel niet maar we doen het toch !! Laten we hopen dat ze dat duo Allah met zijne Mohamed vlug opsluiten in de moskee zoals wij deden met Christus en heel zijne "santa" geen angstaanjagende gedachten meer over de hel of vagevuur die bepaalde menselijke vrijheden enorm beperkten....er is niets ter wereld wat zoveel miserie heeft teweeggebracht als "godsdiensten" misbruikt door gefrustreerde krapuleuze machtsgeile idioten

Gepost door: Rene | 01-02-09

Ik heb die uitzending ook gezien. Vrouwen zijn vaak moediger omdat vrouwen door de islam veel zwaarder aangepakt worden.
Het is zoals dat ene meisje al zei, ze wil geen hoofddoek dragen en wil geen godsdienstpolitie die haar komt vertellen dat er haartje uit haar sjaaltje komt piepen en haar daarvoor straft.

Gepost door: Janice | 01-02-09

Arisch Ze hebben de kans gehad onder de sjah om het islamjuk af te schudden, ze hebben het niet gedaan, zoals nog nooit een land de islam heeft verlaten, hoewel ze er ruimschoots de kans toe kregen (noord-afrika, turkije, sovjetunie).

In Iran lijken echter wel twee soorten mensen te leven: westersgezinde, die er bovendien zeer arisch uitzien, en islamfreaken, die er bovendien zeer arabisch uitzien. Ik stel derhalve een tweedeling vh land voor.

Gepost door: Wannes | 01-02-09

Goed idee, slecht uitvoerbaar Goed idee Wannes, maar het zou er in praktijk gewoon op neerkomen dat je een soort tweede Israel zou creëren: één Westers gezinde natie die de ander zou gerustlaten, en de Islamnatie die constant zal ambeteren en met geweld zal proberen de andere weer bij het 'Islam rijk' te voegen. Want eens Islam gebied, altijd Islam gebied immers...

Jouw suggestie is goed, maar die werkt alleen bij geciviliseerde volkeren...

Gepost door: Percy | 01-02-09

Heel juist, Percy. Het verschil in cultuur en religie, de ene barbaars (ook tegenover het eigen volk) maakt het voor de andere en westers gezinde bevolking onleefbaar. Kijk maar wat er nu in Turkije aan de gang is. Erdogan zou beter zijn verontwaardiging voor zich houden. Onder zijn regime worden mensen aangehouden, geëxecuteerd, vervolgd of ze verdwijnen gewoon.

Lees even wat ik al eerder publiceerde, dat die man nog het woord mag voeren is een schande.

Het leger probeert de seculiere staat Turkije in stand te houden, dat hebben ze gezworen aan Atatürk, die vond dat de islam een rottend kadaver was, waarvan het sluipend gif de samenleving vergiftigde. Maar Erdogan en zijn marionet, de even fanatieke islamist en president, Abdullah Gül, proberen islamgeschoolde militairen te laten infiltreren bij het leger. Tot nu toe is het hem nog niet gelukt.

Het leger heeft natuurlijk alles tegen, de moslims van boven de Bosporus worden fanatieker en Europa wil het Turkse leger onder de macht van Erdogan plaatsen. Het Turkse leger is één van de machtigste legers. De logestiek komt uit Israël en daarvoor varen boten met drinkwater heen en weer van Turkije naar Israël. Israël kan in feite Turkije niet missen om te overleven.

Als Turkije bij Europa komt, en Erdogan is nog steeds aan de macht, dan weet iedereen die er iets van af weet hoe dit zal eindigen. Eens bij Europa heeft hij ook geen Israëlische centen meer nodig. De seculiere Turken, de Alevieten, de Assyriërs, de Koerden en joden in Turkije zijn echt te beklagen, maar Europa nog het meest, want we gaat er gewoon aan kapot gaan.

Erdogan zei ongeveer twee jaar geleden in een interview met een Turkse krant: "Europa is ziek en alleen de islam kan het genezen".
Zie je bvb. een De Gucht, die ook voorstander is om Turkije bij Europa te laten komen, al rondlopen in woestijnkledij, wit potske en vijf maal per dag bidden in de moskee? Dat zou misschien nog het enige grappige eraan zijn. Hij zal dan ook moeten kiezen tussen de moskee of de loge...

Gepost door: Janice | 01-02-09

Wij mogen onze cultuurverrijkers zelfs niet scheef aankijken of er waait wat.
Zullen we er eens werk van maken om ze van het zelfde laken een broek geven.(zie link)
Maar nee wij zijn geciviliseerd, zelfs de dieren hebben het beter bij ons.

Gepost door: Stradi | 01-02-09

De commentaren zijn gesloten.