31-01-09

Veilig op patrouille in Borgerhout

0083s

23:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Iran arresteert 50 christenen

De Iraanse politie heeft op 21 januari mogelijk vijftig christenen gearresteerd. Dat hebben Iraanse bronnen van persbureau Compass Direct meegedeeld, meldt Open Doors.

Alleen al in Teheran zouden tien christenen zijn opgepakt. Jamal Ghalishorani (49) en zijn vrouw Nadereh Jamali uit Teheran werden ’s morgens vroeg door de politie van hun bed gelicht. Het is niet bekend waar zij zich nu bevinden.

Het echtpaar was lid van een huiskerk. Jamal is al dertig jaar christen en zijn vrouw vijftien jaar. Hun dochtertje van dertien is bij familie ondergebracht.
Volgens een Iraanse bron van het persbureau zijn de aanhoudingen onderdeel van een golf van arrestaties die al enige maanden duurt. Het gaat waarschijnlijk vooral om mensen die zich van de islam hebben afgekeerd, maar op 21 januari is ook een Armeense christen opgepakt, Hamik Chatsjikian. Ook zijn verblijfplaats is onbekend.

„Vroeger waren er golven van ongelooflijke druk, maar na een poosje kwam er altijd weer een eind aan. Maar deze keer lijkt het niet op te houden”, aldus de bron van Compass Direct.
Volgens woordvoerder Klaas Muurling van Open Doors zijn er de laatste tijd gevallen bekend waarbij christenen onder zware psychische en fysieke druk zijn gezet om hun een bekentenis af te dwingen en om namen van andere afvallige moslims te noemen. In het ergste geval kan een bekeerde moslim ter dood veroordeeld worden.

In september heeft het Iraanse parlement een wetsontwerp goedgekeurd dat bij afvalligheid de doodstraf verplicht stelt voor mannen. Vrouwen krijgen minimaal levenslang.
De wet moet alleen nog worden goedgekeurd door de Raad van Hoeders.


Bron: reformatorisch dagblad

22:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

30-01-09

Slimme Waal

0049s

13:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Bert Anciaux der Nationalzosialist

Bert Anciaux (Sp.a) kreeg gisteren in het Vlaams parlement forse kritiek op zijn emotionele en ondoordachte uitlatingen. Aanleiding waren vragen van de Vlaamse parlementsleden Karim Van Overmeire (Vlaams Belang) en Annick De Ridder (Open VLD) over de standpunten die Vlaams minister van Jeugd Bert Anciaux (SP.A) vorige week innam op zijn weblog. Anciaux verdedigde daarin een buschauffeur die een arafatsjaal droeg tijdens zijn werk. Hij schreef ook dat de moorden in Dendermonde hem deden denken aan de dode kinderen in Gaza. Die werden volgens hem 'ook bewust door een agressor omgebracht en zonder dat die agressor opgepakt werd'. Later probeerde hij die uitspraken te milderen door er ook slachtoffers bij de joodse kinderen aan toe te voegen.

Vlaams Belang maar ook coalitiepartners Open Vld en CD&V betreurden die uitspraken en Anciaux werd zwaar aangepakt. "U laat uitschijnen dat u moreel superieur bent", zei Eric Van Rompuy (CD&V). "Ik zeg het vertrouwen in u op", riep zijn partijgenoot Carl Decaluwé. 'U geeft steeds meer de indruk dat u moreel superieur bent. Die lessengeverij zijn wij kotsbeu.

'Vlaams parlementslid Jan Roegiers (SP.A) sprong Anciaux bij met de stelling dat de vragen hem 'de nare indruk gaven dat een kinderleven in de Gazastrook net iets minder waard is dan een kinderleven waar ook ter wereld'. Een ongelooflijke vergelijking die ter linker zijde wel eens meer wordt gemaakt, ook hier in de reacties. Maar daarop werd het tumult nog erger. 'Moet ik u uitleggen dat de persoon Bert Anciaux dezelfde is als de minister?” zei De Ridder. “Dat u als minister misschien af en toe tweemaal moet nadenken voor u zulke zwaarbeladen uitspraken doet?”

Minister-president Kris Peeters gaat Anciaux' uitspraken onderzoeken. Maar Karel De Gucht reist naar Israël om zich te verontschuldigen over de uitlatingen van de papbroekminister.


13:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-01-09

Realityshow

keukenrebellen
Op VT4 kennen ze er ook wat van. In de vorige aflevering ‘keukenrebellen’ kregen een paar rare kwieten de kans om een restaurant te beginnen. Ze mochten het interieur veranderen tot een trendy en modern restaurant. Omdat ze dachten dat ze het ontzettend druk zouden hebben keken ze ook uit naar geschikt personeel dat er uiteindelijk appetijtelijker uitzag dan zijzelf en de chef zou, als hij won, voor eeuwig en altijd in zijn keuken de plak blijven zwaaien.

Niets is minder waar natuurlijk. Wie op televisie wou komen ging er tijdens de uitzendingen eten, en nadien niet meer. En wie af en toe de uitzending eens heeft gezien, zou al voor minder laten om daar een hapje te gaan eten. Het restaurant ‘De Keukenrebellen’ op de Italiëlei in Antwerpen, ging dus na het einde van de uitzending al meteen dicht en staat sedertdien over te nemen. Maar blijkbaar zijn er weinig geïnteresseerden, want inmiddels zijn er toch al een paar maanden verstreken en het staat nog steeds leeg.

Maar VT4 geeft niet op en begint nu met een nieuwe aflevering. Deze keer noemen ze het ‘Mijn restaurant’, maar ook dat begint al goed. Ze begonnen met verbouwingen aan het historisch pand de ‘Oude Dekenij’ in Kortrijk zonder bouwvergunning en heel het boeltje werd ondertussen stilgelegd.

Nu, als het te laat is, gaan ze eens bekijken hoe ze het probleem kunnen oplossen. Denken ze nu echt bij ‘den tv’ dat ze boven de wetten staan waar andere burgers zich wel moeten aan houden?

17:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Wat stuurt Sp.a naar Europa?

Zou het kunnen dat Sp.a probeert om twee Europese zetels te halen met in de ene – Bertje Arafat en in de andere Saïd El Khadraoui, die enkele jaren geleden in een speech op een bijeenkomst van allochtonen in Antwerpen beweerde dat Vlamingen ‘nooit hebben bestaan’!?

Saïd El Khadraoui, zoon van een Belgische moeder en Marokkaanse vader, maakte bij de verkiezingen in de jaren ’90 een enorme sprong voorwaarts toen hij als onbekende een enorm aantal stemmen wist te vangen vanwege zijn Marokkaanse naam. Sindsdien profileert hij zich als moslim, maar is het waarschijnlijk zoveel als u en ik.

In ieder geval zijn dat nu niet meteen de twee meest geschikte kandidaten om Vlaanderen te verdedigen binnen Europa, zelfs als socialist zou ik zeker niet op die twee figuren, die enkel aan hun eigenbelang denken, stemmen.

17:00 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Derk-Jan-Eppink naar LDD

Ik heb altijd al graag gelezen wat Derk-Jan-Eppink schrijft. En waarschijnlijk is hij een hele grote aanwinst op lijst De Decker. Zeker om mee uit te pakken op de Europese lijst.

Maar anderzijds vind ik het jammer.
Nee, niet dat hij het Vlaams Belang niet verkoos boven LDD. Tenslotte zijn we buiten het zicht van de camera's allemaal Vlamingen met gelijklopende meningen. Maar omdat hij überhaupt in de politiek is gestapt.
Vanaf nu zal iedereen denken dat zijn literaire bijdragen politiek getint zijn, terwijl hij vroeger steeds neutraal en objectief was en kon schrijven in om het even welke krant of tijdschrift.
large_700922

16:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

28-01-09

Geena Lisa in de Slimste Mens

Geena Lisa won haar eerste aflevering in ‘De Slimste mens’, las ik in de krant. Ik heb bijna nog nooit naar de slimste mens gekeken, behalve een paar keer toen Bart Dewever meedeed en misschien had ik nu ook niet gekeken mocht dat mens niet al eerder zwaar zijn uitgevallen naar het Vlaams Belang. Dus wou ik toch wel eens weten hoe slim ze in feite wel is en of haar algemene kennis over andere zaken dan het showgebeuren voldoende was om haar vuilbekken tegenover een politieke partij te verantwoorden.

In één woord, haar antwoorden waren (als die er al waren) gewoon ‘hilarisch’.

Bij het zien van een foto van De Gaulle meende ze zelfs Hitler te herkennen. De Fransen zullen blij zijn als ze dat horen…

En volgens haar had België zich in 1834 afgescheurd van de Nederlanden.

Ik weet niet met welke vragen ze haar tegenspelers in de eerste ronde naar huis stuurde, maar van geschiedenis had ze echt geen kaas gegeten.

Voor de rest kwam er niet veel uit… maar het zijn nu net dat soort mensen die de bevolking gaan vertellen op wie je wel of niet moet stemmen.

22:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Moet Brussel nog groter worden??

Een gunstige wind bracht ons op de hoogte van volgende enquête:

"de uitbreiding van Brussel: ja of neen?"
en wel tot de telefoonzone 02.

U kan uw mening kwijt (onderaan) door op onderstaande link te klikken.
Daarna kan u stemmen door een postcode in te vullen en dan op neen of ja te klikken,volgens uw overtuiging. http://www.medium4you.be/Wilt-u-de-uitbreiding-van-Brussel.html

Veel stemgenot en erger u niet teveel aan de voorstellen die daar worden geformuleerd.


Namens de VVB
Steven Vergauwen
directeur VVB vzw


Volgens mij zou men beter het Brusselse (derde) gewest terug ongedaan maken en bij het Vlaamse gewest voegen waar het thuishoort.

10:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-01-09

Pro en contra Knack

Gisteren eindigde de poll op de website van Knack, met de vraag “Vindt u de islam een bedreiging voor Europa?” met 86 % ja-antwoorden en amper 14 % nee.

Vandaag wordt de vraag gesteld of u akkoord gaat met de “Schadevergoeding voor familie Niangadou”.
Ook hier zijn er op de 484 antwoorden die reeds binnenkwamen, al 68 % tegen.


http://www.knack.be/index.jsp

12:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Het verschil tussen politici en mensen die het ECHT weten.

00:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

26-01-09

Nasr - Freilich in Terzake / 1 - 0

Freilich heeft zich vorige week in Terzake slecht voorbereid om in debat te gaan met de ‘Palestijn’ Ramsey Nasr. Toen Nasr zich ergerde aan het feit dat Freilich de Palestijnen, Arabieren noemde, omdat ze volgens hem afstammelingen waren van de vroegere Filistijnen, kon Freilich daar niet op antwoorden. Jammer, want hij had kunnen bewijzen aan de hand van geschiedenisfeiten dat Nasr ongelijk had. Waarschijnlijk is hij beter in het voeren van een hetze tegen de enige politieke partij die opkomt voor zijn volk, het Vlaams Belang. Ik had in ieder geval liever een debat gezien met de ervaren professor Dr. Henri Rosenberg dan met Freilich.

350px-Levant_830_nl_svg


Kort overzicht:

Ca. 1200 v.Chr. kwamen vreemde volken als huurlingen met schepen aan in het oostelijk bekken van de Middellandse Zee en zaaiden er onrust en vernieling. Steden in volle economische en politieke bloei werden verwoest, bevolkingen uitgemoord of weggevlucht. De Myceense beschaving in Griekenland ging onder en zelfs het machtige Egypte kon zich nauwelijks staande houden.


De invallen der zeevolken (de Israelis noemden alle zeevolken 'Filistijnen') hielden aan. In 1186 v.Ch. tijdens het bewind van farao Ramses III drongen zij tegelijk over land en zee tot Egypte door. Aangezien ze hun vrouwen en kinderen meebrachten, hadden ze kennelijk de bedoeling zich in de Nijldelta te vestigen.


180px-Seapeople


Terwijl de oorlogsvloot van de Zeevolken langs de kust van de Middellandse Zee naderde, drong een leger wrede krijgers via Syrië Palestina binnen. Samen met de Tjekker komen zij in Egyptische optekeningen pas voor vanaf de tweede grote aanval van Ramses II op de Zeevolken. Ze staan afgebeeld op de wanden van de tempel in Medinet Habu. Deze farao en zijn opvolger Ramses III gebruikten later contingenten Zeevolken als huurlingen voor stadsgarnizoenen in Palestina.
De Filistijnen (ook wel Doriërs) genoemd vestigden zich in de Egyptische stadstaten. (Gazastrook).
De autonome Filistijnse stadstaten zouden na de Babylonische inval van Nebukadnezar II verdwijnen en het Filistijnse volk assimileerde geleidelijk in de omringende volkeren. Toen enkele eeuwen later de Romeinen binnenvielen en de provincia Iudaea inrichtten, waren de Filistijnen als etnische groep reeds opgegaan in andere volkeren. Na de opstand van de Joden onder aanvoering van Bar Kochba (132-135) en de daaropvolgende repressie en verbanningen, hernoemden de Romeinen het gehele gebied van Judea tot "Palaestina" als een belediging voor de verslagen vijand (de Filistijnen waren immers de aartsvijanden van de Joden).

Na de splitsing van het Romeinse rijk in een westelijk en een oostelijk (Byzantijns) deel en na de ondergang van het westelijke deel eind vierde eeuw, werd het gebied overheerst door de Byzantijnen. Toen de moslims in 636 het gebied veroverden, noemden ze het naar analogie met het Latijnse Palaestina فلسطين‎, dat wordt uitgesproken als "Falasṭīn" .

De nakomelingen van geïslamiseerde Byzantijnse provincialen en Arabieren van Palestina zouden in de 19e en begin 20e eeuw door Britse schrijvers Philistines of "inwoners van Palestina" worden genoemd.

Hierdoor ontstond verwarring tussen de namen "Philistines" en "Palestinians" en wordt tot op de dag van vandaag verondersteld dat de Palestijnen feitelijk directe nakomelingen zouden zijn van de Filistijnen, wat flink wordt uitgebuit om het Palestijns-Israëlisch conflict een historische grond te geven. Hoewel het mogelijk is dat onder de voorouders van de Palestijnen Filistijnen waren, is het onwaarschijnlijk dat alle Palestijnen directe afstammelingen zijn van Filistijnen.

De Arabieren, die ten onrechte Palestijnen worden genoemd, komen voor een groot deel uit andere Arabische landen, zijn afstammelingen van Arabieren die in de 7de eeuw het gebied kwamen islamiseren en Arabieren die uit Israël zijn gevlucht, nadat ze werden verwittigd door hun broeders uit de omringende Arabische landen dat ze Israël zouden aanvallen op de eerste dag na hun onafhankelijkheid en de Britten zich uit het gebied hadden teruggetrokken.
Dat betekent dan dat zowel de Arabieren uit andere landen als de joden uit andere landen evenveel recht hebben om te wonen in het deel dat door de Britten Trans-Palestina werd genoemd.

transj

Trans-Palestina werd verdeeld in twee delen, 2/3 voor de Arabieren (Jordanië) en 1/3 voor de joden (Israël). In Israël leven nog steeds 1,4 miljoen Arabieren, joden in Arabische gebieden worden echter kolonisten genoemd.


1949mapaGetAttachment10


De Walen vergelijken zich met de Palestijnen. Zou Vlaanderen niet terugslaan mochten ze jaren na elkaar zelfmoordterroristen sturen en bommen en raketten op ons afvuren ?

16:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vrouwen in de islam

We hebben allemaal gehoord waarom terroristen zo heel erg gemotiveerd zijn. Dat is omdat hun werd verteld dat er in het hiernamaals 72 maagden op hen wachten. En voor die terroristen is dat iets geweldig om naar uit te kijken.

Voor die maagden echter... is de hemel niet echt wat ze ervan verwachten. Ik kan mij het gesprek tegen zo'n jong meisje voorstellen. "Je moet een braaf meisje zijn, je moet altijd een burqa dragen - altijd een hoofddoek, niet naar school gaan, niet leren lezen, geen spelletjes spelen, niet uit werken gaan, niet zingen, niet dansen, niet naar muziek luisteren, je mag niet gaan stemmen, niet met de auto rijden, je moet een leven vol vernederingen ondergaan en dan... dan pas ga je naar de hemel.... waar je een seksslaaf mag zijn voor terroristen.


12:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-01-09

Leuk tussendoortje

Hoe werkt dat pijltje op uw scherm dat u kunt bewegen via uw muis?

HIER vind u de oplossing
(even laten uploaden)

23:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-01-09

Moslimpredikant wil geseling Wilders

iranexecution


De invoering van de sharia is nu echt niet meer veraf, want “Geert Wilders moet eens ouderwets met een riem worden gegeseld”, zei de internationaal omstreden Amerikaanse moslimprediker Khalid Yasin.khalidyasin_193792h_jpg_20090124012335_resized_120x120

Khalid Yasin op de Islamitische Universiteit in Rotterdam.
FOTO MARCO DE SWART


Hij haalde gisteren in Rotterdam fel uit naar de PVV-leider.
De 'stelselmatig beledigingen aan het adres van de islamitische wereld' wil Yasin het liefste 'op traditionele wijze afstraffen', met een geseling.

Yasin speechte voor zevenhonderd toehoorders op de Islamitische Universiteit Rotterdam. Eigenlijk is dat niets anders dan ophitsen, misschien staat Wilders al als volgende op de ‘dodenlijst’? De prediker zei ook dat Wilders zijn verontschuldigingen moet aanbieden aan alle moslims.
Begrijpen jullie dat? Zij plegen de feiten, moorden, hoofden afsnijden, vrouwen verrot slagen enzovoort, Wilders klaagt dit aan en hij zou zich daarvoor moeten verontschuldigen??? Is dat niet de wereld op z’n kop? Wanneer gaan wij ons nu eens echt verzetten tegen de islamisering van Europa?

23:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Koelbloedige moordenaar in crèche

Hoe 'verknipt' moet je wel niet zijn, om een crèche binnen te vallen en daar een steekpartij te beginnen? Twee kindjes werden gedood en een oppas. Er zijn ook dertien ernstig gewonden, elf kinderen en twee volwassenen.

Volgens de procureur stak de dader van de steekpartij vrijdagmorgen in het wilde weg met een mes op de babyafdeling van het kinderdagverblijf.

De dader had zijn gezicht zwart-wit geschminkt en had rood haar. De gek kwam aan met de fiets en drong het kinderdagverblijf binnen. Op de babyafdeling haalde hij messen boven. Na zijn slachting reed hij gewoon weer weg op de fiets. De kinderen lagen her en der verspreid en bloedend op de grond. Hij werd daarna opgepakt in een Aldi-winkel in het naburige Lebbeke.

Hij weigert tijdens zijn ondervraging mee te werken aan het onderzoek en heeft over de feiten nog niets verteld. De dader wordt ondervraagd door de federale politie en is nog niet voor de onderzoeksrechter verschenen. Hij was ook niet onder invloed van drugs of alcohol. Ondanks de eerdere berichten was hij niet ontsnapt uit een psychiatrische instelling.

Ook al zal men weer proberen om via gewiekste advokaten de schuld af te wentelen op de maatschappij. Met zo iemand moet men geen medelijden hebben. Alhoewel ik steeds tegen de doodstraf ben geweest, lijkt het mij in dit geval de enige aanvaardbare oplossing. Help die kerel uit zijn lijden en geen hem het genadespuitje.

01:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-01-09

Heeft het woord 'racisme' nog enigerlei waarde?

Mbokani: 'Dit is racisme'

De Congolees Dieumerci Mbokani werd zesde in de totaalstand wil zo snel mogelijk weg uit België, want hij is het niet eens met de plaats die hij kreeg voor de Gouden Schoen .

'Dit is niet normaal', fulmineerde Mbokani. 'Ik ben de beste aanvaller van eerste klasse. Iedereen bewierookt mij voor mijn Europese prestaties en dan dit. Dit is niet normaal. Dat weet toch iedereen. Ik moet altijd een plaats in de top drie hebben. Op zijn minst. Nu ben ik zesde. Dat is niet ernstig. Deze ontgoocheling duwt me weg uit België. Ik wil weg, liefst nog tijdens deze winterstop. Zeker op het einde van het seizoen wil ik weg. Ik heb contacten in Duitsland.'

Gezocht naar redenen voor zijn - in zijn ogen - lage plaats in de stand komt hij, (hoe kan het ook anders) bij racistische motieven uit. Een beetje dwaas in dit geval, de vader van Witsel komt uit Martinique en is getrouwd met een Belgische. Maar misschien bestaat er ook racisme tussen donkerbruin en bleekbruin? Het kan zijn natuurlijk, want ik heb nooit zoveel racisme gezien als in Noord-Afrika en vooral Egypte tegen hun donkergekleurde medemensen.

16:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

21-01-09

Gerecht wil nu toch vervolging van Geert Wilders

Bron: Elsevier

Een rechtbank in Amsterdam heeft woensdag beslist dat Geert Wilders alsnog moet worden vervolgd wegens discriminerende en haatzaaiende uitlatingen.
(De waarheid kwetst blijkbaar ook in Nederland).

Het openbaar ministerie had eerder beslist om Wilders niet te vervolgen wegens zijn uitspraken in de Volkskrant, in een column en in de anti-Koranfilm Fitna.

Maar verschillende personen en organisaties die aangifte hadden gedaan tegen de voorzitter van de Partij voor de Vrijheid (PVV) klaagden tot besluit van de rechter aan.

Volgens de rechtbank moet Wilders nu toch worden vervolgd. Het openbaar ministerie legt zich daarbij neer.

Hoofdofficier van justitie Leo de Wit had vorig jaar nog verklaard dat Fitna geen strafbare feiten bevat en dat Wilders' uitspraken over moslims en de Koran ook niet strafbaar zijn.

(Wat normaal is, de feiten die hij laat zien in zijn film, heeft hij tenslotte niet zelf gepleegd).

Wilders beschouwt de uitspraak van het Hof als een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Het controversiële parlementslid krijgt steun van de liberale VVD. Die partij noemt het zorgelijk dat een parlementslid wordt vervolgd voor uitspraken die hij als politicus doet.
(Dat is ook zorgelijk. Islam betekent 'onderwerping' en daar zijn ze volop mee bezig. Waarom kan men iemand voor de rechter brengen voor het bekritiseren van schandalige, gruwelijke en waargebeurde feiten? Dat heeft maar één doel, onze vrijheid in naam van de islam aan banden leggen, want in naam van deze religie mag alles).

Steun Geert Wilders: http://www.petitiononline.com/wilders/

18:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Woestijnrijbewijs, ook geldig bij ons.

Enige tijd geleden werd er door de autorijscholen aangeklaagd dat allochtonen vaak een ander familielid laten komen om het rijexamen af te leggen uit angst er zelf niet door te geraken. Wie al eens in Borgerhout met de auto rijdt, zal weten wat ik bedoel.
Twaalf procent van de gecontroleerde rijbewijzen bleken in 2008 vals, gekocht in het buitenland of gekopieerd te zijn. Na een grondig onderzoek in Frankrijk zouden er daar minstens 2,7 miljoen valse Franse rijbewijzen in omloop zijn.

Maar zelfs indien het rijbewijs op rechtmatige manier in het buitenland werd verkregen, dan is het leerproces blijkbaar een pak eenvoudiger dan bij ons.


14:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Barak Obama

13691c094a8f60970a9b9a6acb61cf36Vanaf 20 januari 2009 mag Barak Obama zich president noemen. Duizenden trokken naar Washington DC om hem live te zien bij de eedaflegging. De mensen waren uitgelaten en juichten. In de hele wereld werd er geluisterd naar Obama en ook de media en sommige politici kregen de kans om hem volop te bejubelen op onze staatstelevisie.

Het stemt mij eveneens hoopvol dat hij een voorbeeld is voor jonge zwarten. In 2006 schreef ik hier onder de titel, ‘Culturele Ontworteling’ dat Bill Cosby in Amerika enorm veel moeite deed om de zwarte jeugd ervan te overtuigen hoe belangrijk het is om iets te leren. Hij is erg begaan met de jongeren bij jeugdbendes die leven van de criminaliteit zonder enig toekomstperspectief. Hij roept hen op om te studeren en ook netjes Engels te leren praten, maar hij werd uitgescholden en zelfs met de dood bedreigd door een groot deel van de zwarte bevolking.

Een beroep leren en een opleiding krijgen stond gelijk met ‘acting white’. Maar nu komt daar misschien verandering in. Omdat het voorbeeld van Obama hen hoop geeft op een betere toekomst. Obama kwam ook van 'niets' tot 'iets'.

Maar Obama zei nog iets anders dat ook toepasselijk is op onze bevolking.

Obama zei dat de ‘changes’ niet door hem alleen konden worden verwezenlijkt. De ‘changes’ kunnen er alleen maar komen als de hele bevolking er samen met hem aan meewerkt.

In plaats van hem alleen maar te bejubelen, zouden onze politici, de media maar ook bevolking beter eens goed luisteren naar die woorden en even nadenken, want samenwerken voor de vooruitgang van hun natie is iets wat Vlamingen niet begrijpen. Iedereen gaat hier voor zijn eigen grote gelijk en de meeste politici in Vlaanderen streven enkel naar een titel, een pluchen zetel onder hun achterste, naar macht en geld. En wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt wordt zonder pardon uitgeschakeld. Of zelfs in een schutskring gelegd. Van mooie beloftes komt nooit wat in Vlaanderen.

En waarom?? Omdat Vlamingen het woord ‘samenwerken’ niet kennen. Omdat de bevolking in Vlaanderen denkt dat ze enkel maar via het stemhokje moeten meewerken en zich voor het overige niet te moe moeten maken. Samenwerken in een streven naar een betere wereld en een beter Vlaanderen moeten we allemaal samen doen. Pas wanneer we allemaal samen werken kunnen we ook in Vlaanderen zorgen voor ‘changes’ en dat betekent desnoods 'samen' op straat komen om de verkozenen aan hun beloftes te herinneren.

02:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

17-01-09

Bert Anciaux -

De postjespakker Anciaux begon al meteen goed bij S.pa, hij wou de naam veranderen in ‘Socialisten en progressieven Anders’. Een beetje belachelijk voor de meest conservatieve partij in ons landje om progressief en dus vooruitstrevend te willen gebruiken. Wat er zo vooruitstrevend aan Bert Anciaux is, mag ook een raadsel zijn. Cannabis roken op de vrt misschien? Of zijn eigen urine drinken? Dure kleedjes kopen voor zangeressen? Ik weet het niet en zou ook niet meteen iets kunnen opnoemen.

Op zijn website haalde hij gisteren nogal zwaar uit naar de oude partijbonzen. Maar daardoor ben ik ook heel blij dat Bert Anciaux naar S.pa trekt. Het is de enige manier om van de socialisten verlost te geraken. Want Bert kan als geen ander in een mum van tijd een partij laten verdwijnen. Hij is nog straffer dan David Copperfield.

In ieder geval kwam er heel wat protest zowel van de oude garde als van de achterban. Gennez moest in het zand bijten en de naamsverandering ongedaan maken want haar voorzitterschap kwam in het gedrang. Nu komt het woord ‘progressief ‘nog enkel voor in hun ‘baseline’ en daar moet volgens haar niet over gestemd worden op een partijcongres.

Het is een ventje dat we best kunnen missen in de politieke wereld. In Zuid-Afrika noemden ze Bertje de ‘papbroekminister’ en ze voegden er meteen aan toe dat indien België niemand anders kon sturen, ze liever hadden dat er niemand kwam. Daar hadden ze hem blijkbaar sneller door dan hier bij ons.

Ik ben het meestal niet eens met Tobback, maar deze keer heeft hij meer dan gelijk. Anciaux is niets waard, voor geen enkele partij. Een dikke nul, een blaaskaak die meedraait met de wind als het hem (financieel) maar goed uitkomt.

21:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-01-09

RAAD VAN STATE STUURT VB-PROCES NAAR GRONDWETTELIJK HOF

Gelezen op blog van Rob Verreycken: :


Zopas wordt me hier per sms gemeld dat onze juridische cel, die de verdediging organiseert in het proces tegen de VB-partijfinanciering, een grote overwinning heeft behaald. De Raad van State heeft besloten dat onze bedenkingen en vragen bij de grondwettigheid van de wet partijfinanciering terecht zijn, en stuurt de zaak met maar liefst 6 'prejudiciële vragen' door naar het Grondwettelijk Hof.

Dat is prachtig nieuws. Daarmee ligt nu voor het eerst in een concrete zaak bij het Grondwettelijk Hof dé grote vraag voor: is het verenigbaar met de vrije meningsuiting om een partij die geen aanslagen pleegt en het resultaat van verkiezingen aanvaardt, te beroven van elke financiering? (Want dankzij het SP.a-smeergeld van Agusta mag een Belgische partij geen grote privégiften meer aanvaarden...)

De achtergrond is bekend. Voor de Raad van State eisen alle Waalse partijen en hun lakeitjes van de SP.a dat het VB zijn partijfinanciering wordt afgenomen. Dat gebeurt op basis van de wet partijfinanciering, uitgetekend door Stefaan De Clerck (CD&V), die zegt dat partijen gestraft worden als ze 'vijandig staan tegenover de mensenrechten'. Zo'n omschrijving is politiek-correcte onzin, strijdig met de Grondwet en kompleet belachelijk, want wie weet nog wat daaronder valt? Het 'recht op menselijke waardigheid' is tegenwoordig een mensenrecht; wel, een partij die bv. vieze studentendopen aanvaardbaar vindt kan daarvoor nu dus gestraft worden...

Ook in de zaak die voorligt is het probleem duidelijk: de SP.a wil het geld van het VB afnemen omdat Filip Dewinter gezegd heeft dat wij 'in oorlog zijn met de criminelen'. De SP.a vindt dus in ernst dat een partij voor recht en orde vijandig staat tegenover de mensenrechten van criminelen; een mens zou erom lachen als het niet zo intriest was...

De oorlog voor vrije meningsuiting is nog niet gewonnen, die wordt voort uitgevochten voor het Grondwettelijk Hof. Maar de gewonnen veldslag van vandaag voor de Raad van State is een grote stap in de goede richting!

14:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Palestijnse kinderen zonder toekomst

Golda Meir zei het is de jaren '70 al: 'Zolang de Palestijnen liever oorlog voeren, dan hun kinderen graag zien, zal er nooit vrede zijn.'


14:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-01-09

5000 jaar veroveringen

http://redir.mivzakon.co.il/redir.aspx?id=7001

21:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Wat doen onze districtsraadsleden in een pro-Hamas betoging???Indien u dit filmpje dat door Bart Debie werd gevonden op Youtube wilt doorsturen via e-mail is dit de URL: http://www.youtube.com/watch?v=0lCWCzPyCcw


ANTWERPEN 12/01 (BELGA) =
De fractie van Groen! kreeg maandagavondzware kritiek te slikken tijdens het debat in de Antwerpse gemeenteraadover de rellen na de pro-Palestijnse betogingen in de stad. Het kwam toteen openlijk conflict tussen Open Vld-raadslid Claude Marinower enGroen!-fractievoorzitster Freya Piryns nadat die laatste sprak overspanningen tussen de Joodse en de Islamitische gemeenschap. Ookburgemeester Patrick Janssens en NV-A-boegbeeld Bart De Wever verweten degroenen inconsequentie.

Piryns verklaarde tijdens het debat over de aanpak van het protesttegen het geweld in Gaza dat de aanwezigheid van enkele Antwerpseschepenen op een betoging van het Forum der Joodse organisaties eenargument was voor islamitische jongeren om keet te schoppen. BurgemeesterJanssens repliceerde dat Groen!-districtsschepen Fatima Bali aanwezig wasop een betoging van moslimvrouwen tegen het geweld in het Midden-Oosten.Iedereen is volgens hem vrij om betogingen bij te wonen als hij of zij datwenst.

Claude Marinower werd woest en vond het niet kunnen dat Groen! over"gemeenschappen" sprak, terwijl de Antwerpse Joden nooit voor spanningengezorgd hebben in de stad. Hij verklaarde ook dat de gezamenlijkeGroen/Ecolo-fractie in de Kamer eerder de directeur van een verbodentv-zender van Hezbollah had uitgenodigd, iets wat in schril contrast staattegenover de oproep van Groen! voor een staakt het vuren in deGaza-strook.

Groen! kiest volgens de Joodse liberaal stelling en doet ongeoorloofdeuitspraken. Bart De Wever zei geschokt te zijn door de uitlatingen vanFreya Piryns, die antisemtische slogans volgens hem lijkt onder de mat tevegen.

Het debat ten gronde verliep zoals verwacht met zware kritiek vanVlaams Belang die het stadsbestuur een pamperbeleid verwijt. JurgenVerstrepen van de Lijst Dedecker vroeg dan weer onrechtstreeks het ontslagvan burgemeester Janssens, na een inschattingsfout van een betoging opoudejaarsdag.

Alle andere partijen waren het min of meer eens dat er een forsereactie moet komen op alle vormen van geweld. Buitenlandse conflictenimporteren in de stad kan gewoonweg niet, daar zijn zowel sp.a, Open Vld,N-VA als CD&V het over eens. De maatregelen die het stadsbestuur nam na deeerste rellen tegen onder andere de AEL, waren goed en de strengepolitieaanpak moet gehandhaafd worden.

Op het einde van het debat haalde Claude Marinower nog een laatste keerhard uit naar Vlaams-Belang fractieleider Filip Dewinter die het in zijntussenkomst wel opnam voor de Joden, maar tegelijkertijd volgens Marinowergoeie banden onderhoudt met negationisten zoals de Fransman Jean-Marie LePen.
(Red. Wat al lang niet meer waar is vanwege te uiteenlopende meningsverschillen).

Lees hier de tussenkomst van Filip Dewinter

01:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-01-09

Onder Erdogan herleeft Hitler terug in Turkije

www. AD.nl

aleveiten_205357dIn november 2008 betoogden Alevieten in Ankara voor godsdienstvrijheid in Turkije.


‘Tijdperk van Hitler herleeft’ <
Door MARC GUILLETISTANBOEL - De situatie in Turkije begint steeds meer te lijken ‘op het tijdperk van Hitler en Mussolini’.
Op een politiestaat waar elke criticus van de regering bang is voor de klop op de deur.

Die zware beschuldiging is afkomstig van de Turkse vereniging van rechters en openbare aanklagers als reactie op de nieuwe golf van arrestaties van gepensioneerde generaals, academici en een voormalig hoofd van de eenheid bijzondere operaties van de nationale politie.

Tijdens een huiszoeking werd bij de laatste een plan ontdekt voor de moord op twaalf bekende Turken, onder wie *alevitische leiders, kort voor de verkiezingen van maart.

Alle arrestanten zijn bekende critici van de islamitische AKP-regering van premier Erdogan. Inmiddels zijn er ruim honderd prominente Turken gearresteerd op verdenking lid te zijn van het schimmige Ergenekon-netwerk dat dit jaar een staatsgreep zou willen plegen tegen de AKP-regering die vorig jaar werd herkozen. Zowel Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk, als premier Erdogan staan op hun dodenlijst.

Het strafrechterlijk onderzoek naar Ergenekon dient te worden afgeschermd tegen politieke beïnvloeding aangezien ‘Hitler en Mussolini de macht grepen met juridische middelen’, aldus Emin Agaoglu, hoofd van de vereniging van rechters en openbare aanklagers. Minister Shahin (Justitie) ‘dient zijn schaduw over de rechterlijke macht weg te nemen’, verklaarde hij. Shahin reageerde onmiddellijk en beschuldigde de vereniging ervan zich te gedragen als een politieke partij.

Geestverwanten van de verdachten in de politiek en de media beschuldigen de regerende AK-partij van een ‘heksenjacht’ en een wraakactie tegen al degenen die in 1997 betrokken waren bij de militaire en juridische interventie tegen de regerende islamitische Welvaartspartij, de voorloper van de AK-partij. Die partij werd later door het Constitutioneel Hof verboden.

De opwinding over de arrestaties en de groeiende polarisatie zijn begrijpelijk. Nooit eerder zijn zulke hoge militairen gearresteerd op verdenking van het smeden van een coup. Het leger heeft sinds 1960 vier staatsgrepen gepleegd. Liberale analisten noemen het proces een historische kans om de democratie in Turkije te consolideren. Oppositieleider Baykal verdedigt de Ergenekon-verdachten en moedigt de generaals aan opnieuw een staatsgreep te plegen ‘omdat de AKP het secularisme ondermijnt en er een regime à la Khomeiny voor in de plaats wil’.


* Alevieten: Alevieten zijn etnische Turken en spreken ook Turks. In tegenstelling tot de islamitische leer zijn mannen en vrouwen gelijkwaardig en kiezen ze ook zelf hun huwelijkspartners. De mens staat centraal - ieder is vrij hoe hij zijn of haar geloof belijdt. Ze bidden nauwelijks en eremoorden bestaan niet bij de Alevieten. De vrouwen dragen geen hoofddoeken. Alevieten zijn eerder westers georiënteerd. Tot een paar jaar geleden bestond er een website waarin de Alevieten, Europa waarschuwden over de ‘vijfde colonne’ en de gevaren van de islam, maar die is intussen verdwenen.
Op de 70 miljoen inwoners van Turkije zijn er minstens 20 à 25 miljoen Alevieten.

Meer info: http://users.skynet.be/wereldwijd.geloven/docs/Religies/IslamAlevieten.htm

13:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Zoon van Osama Bin Laden wil vrede

De zoon van Osama Bin Laden, die als twee druppels water op zijn vader lijkt, houdt er echter een andere mening op na dan zijn vader.
Hij wil vrede en probeert zijn vader te overtuigen dat terrorisme en het doden van onschuldigen niet de bedoeling kan zijn van eender welke God. Hij gelooft in vrede en wil proberen te bemiddelen tussen de islamitische wereld en het Westen.11:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-01-09

Armlastig en toch baas willen spelen.

Het Waalse imperialisme gaat onverminderd door. Elio Di Rupo (PS) wil opnieuw een belangenconflict inroepen tegen de Vlaamse wetsvoorstellen die in de Kamer zijn ingediend om B-H-V te splitsen. Dan zijn ze weer eens voor vier maanden ‘veilig’.

Het is ongehoord dat een partij die de verkiezingen heeft verloren, en erbij werd gehaald om aan een tweederde meerderheid te geraken, de splitsing van B-H-V (in Vlaanderen) weer eens kan blokkeren omdat ze vrezen dat bij een eenvoudige stemming in het parlement de Vlamingen met een meerderheid kunnen stemmen tegen een Waalse minderheid. Zo effenen ze meer en meer het pad naar een vrij en onafhankelijk Vlaanderen. Ik hoor dat heel veel mensen die zich vroeger weinig van politiek aantrokken het nu ook echt wel beu worden.

Jammer genoeg zijn er echter ook nog steeds mensen die niet inzien, of niet willen begrijpen hoe belangrijk het is voor Vlaanderen dat er zich geen Waalse kandidaten meer verkiesbaar kunnen stellen tot diep in Vlaanderen. Misschien willen die mensen graag terug naar het verleden? Een verleden waar men in Vlaanderen geen recht op een eigen taal had en alles in het Frans gebeurde? Als wij geen eigen bevoegdheden willen en de Franstaligen steeds weer toelaten om elk initiatief in Vlaanderen te boycotten, wel…dan moeten we ze maar laten doen zoals ze nu bezig zijn. Dan blijven wij voor eeuwig en altijd gewoon de Vlaamse boeren waar de Franstaligen al altijd hebben op neergekeken, alleen goed genoeg om het armlastige Wallonië van de nodige centen te voorzien.

18:28 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-01-09

Voor de socialisten hoeft er geen belastingsverlaging te komen

Volgens de jong socialisten staat belastingsverlaging gelijk met het uithollen van sociale rechten. Dus diegenen die werken mogen de slaaf spelen voor diegenen die niet werken.
"Belastingen zijn een herverdelingsmechanisme waar de sociale verzorgingsstaat op gebaseerd is. Het zorgt voor toegankelijk onderwijs, betaalbare zorg én dat je op een rechtvaardige leeftijd op pensioen kan gaan. Dat zij die willen blijven werken, maar werken, geen problemen mee. Maar mensen die 40 jaar krom staan, gun hen toch een pensioen! Ze hebben ook heel hun leven afgedragen. Het is wél betaalbaar!"

Uiteraard betwist niemand dat. Maar een betere controle op langdurige werklozen, ziekte, invaliditeit en steun aan illegalen en allochtonen en een pak minder beambten en regeringen met de daarbij behorende kabinetten zou zeker op zijn plaats zijn.
Want iedereen kent wel iemand die langdurig kan thuisblijven omdat hij in behandeling is bij bvb. een psychiater waardoor hij/zij jarenlang steun kan trekken. Iedereen kent wel iemand die invaliditeit trekt en in het zwart gaat klussen.

Een paar jaar geleden viel in Antwerpen het stijgende aantal allochtone vrouwen op, die van hun man weggingen en na twee maanden "scheiding" OCMW steun gingen vragen. Bij controle werd vastgesteld dat er geen enkele vrouw haar man had verlaten, maar dat de ene familie de 'goede' tip aan de andere doorgaf, waardoor in een mum van tijd bijna alle vrouwen zogezegd alleen woonden. Wat al betaald werd, was natuurlijk weg...

Ook in het kader van de familiehereniging worden forse bedragen uitgegeven aan kinderbijslag (ze hoeven niet eens in België te wonen) en familie tot in het zevende knoopgat. Iedereen kent ook wel iemand die om de vijf voeten thuis blijft van het werk vanwege een snotvalling of ander echt of vermeend kwaaltje.
En ook voor die mensen moet de steeds kleiner wordende groep actieve bevolking opdraaien. (Bij de actieve bevolking worden trouwens ook de werkzoekenden gerekend).

Verzorgingsstaat en democratie gaan dus niet samen, het is ofwel het één ofwel het ander. Men drijft in feite de spot de 'hard werkende Vlaming' waar men het steeds over heeft. Het klinkt zelfs een beetje pervers.

En...waarom zou men nog werken als de één of andere tegenslag uiteindelijk toch geen individuele keuze is van de persoon in kwestie, maar enkel en alleen de schuld van de maatschappij die bekent door er financieel voor op te draaien?

Dit geldt natuurlijk niet voor kleine zelfstandigen en KMO's. Uiteraard moeten zij wel hun plan trekken bij pech. Zouden we niet beter iedereen een zelfstandigenstatuut geven?

12:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-01-09

Het lied van Colombia

De avonturen van Tanja Nijmeyer – “Tanja in de jungle”

9089630120In -vermoedelijk- de laatste W.G. Van Dorian wordt Tanja en haar FARC belicht in het kader van de lafhartige ontvoering van Julio. Dit is thriller, gebaseerd op waargebeurde feiten zoals die in Colombia hebben plaatsgevonden in 2003. Van Dorian had een lang gesprek met ‘Julio’ over zijn ontvoering en het dagelijks leven onder het FARC schrikbewind.

In februari 2003 werd Julio op gewelddadige wijze ontvoerd door het FARC. Julio is een gewone burger, zonder politieke connecties of macht. Het FARC, dat nog steeds mensen ontvoert om het geld en moordt, zonder een echte ideologische onderbouwing te hebben zoals ze wel beweren te hebben, vraagt losgeld voor Julio. Hij weet echter, als een van de weinige ontvoerden, op miraculeuze wijze te ontsnappen aan een zekere dood onder FARC bewind.

Ongeveer tegelijkertijd voegt de Nederlandse studente ‘Tamara’ (Tanja) zich in 2002 bij het FARC in een naieve poging ‘de wereld te verbeteren’. Haar ervaringen kruisen die van Julio als de strijd om overleving losbarst.

Deze thriller gaat in de eerste plaats over Julio’s gevecht met de dood in het FARC kamp en zijn wilt te overleven. Zoals hem de gruweldaden van het FARC niet bespaard bleven, zo beschrijft Van Dorian deze letterlijk in, afwisselend, het verhaal (in de derde persoon), waarin de, bijna letterlijke, dagboekfragmenten (in de eerste persoon geschreven) verwerkt zitten.

Het boek is total anders van opzet dan zijn eerdere twee thrillers: “De Vijfde Colonne” en “De Goddelijke Selectie”, maar absoluut niet minder gruwelijk en werkelijk, zeker nu het om een waargebeurd relaas gaat en ‘onze’ Tamara laat zien waar we het daadwerkelijk over hebben als we het FARC verheerlijken._______________Het Lied van Colombia, W.G. Van Dorian
Verkrijgbaar bij: bol.com en amazon.com
http://www.bol.com/nl/p/boeken/het-lied-van-colombia/1001004006460666/index.html Nederlandstalige versie:
ISBN/EAN13: 9789089630124

Engelstalige Versie:
ISBN/EAN13: 9789089630131

Spaanstalige versie (nog niet verkrijgbaar):
ISBN/EAN13: 9789089630148

Page Count: 202

Prijs: € 14,95

13:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |