02-02-09

Salafisten in onze samenleving

BoerkaOndanks de gerechtelijke vervolging van Geert Wilders, is het in Nederland nog relatief veilig om kritiek te uiten op gevaarlijke groeperingen en sekten in de samenleving. Wanneer hier in ons land filmmateriaal verschijnt over fanatieke moslims, en dan vooral salafisten dan komt het meestal uit het buitenland. (Zoals de Britse documentaire over St-Jans-Molenbeek)
Salafisten zijn diegenen die hun vrouwen en zelfs kinderen (meisjes) in zwarte kledij hullen, helemaal, tot en met zwarte handschoenen. Enkel de ogen (of één oog) blijft zichtbaar. Die vrouwen mogen evenmin naast hun gebaarde mannen lopen, maar een paar meter achter hen. Salafisten geven ook geen hand aan een vrouw, vinden muziek en dans des duivels. (Herinner u de incidenten aan de Roma) en zijn ook verantwoordelijk voor de het verbieden van alcoholische dranken in Marokkaanse of Turkse restaurantjes.

Maar wat veel erger is, ze hitsen de moslimjeugd op via moskeeën en bezoeken als imams gevangenissen om te werven voor de goede zaak. Veel jongeren trekken naar opleidingskampen in Afghanistan zonder dat er ook maar iemand zich in ons land afvraagt wat ze daar gaan doen.

Doordat de autochtone bevolking de mond wordt gesnoerd via vervolgingen en veroordelingen kunnen ze rustig hun gang gaan, maar in Nederland komt er meer en meer kritiek.
Zeker nu Geert Wilders voor de rechter wordt gedaagd voor het uiten van de vrije mening dat als een mensenrecht wordt beschouwd, maar meer en meer met de voeten wordt getreden door angst voor de door de overheid gesubsidieerde dhimmie-agenten.

Niet alleen autochtonen hebben bezwaren, maar ook de gematigde moslims. In Nederland durven ze spreken, hier niet.

Omdat de salafisten ervan overtuigd zijn dat alleen 'zij' de juiste levensweg bewandelen, vinden ze het normaal dat anderen zich aanpassen. Zo zat ik enkele weken geleden op de tram en achter mij zat zo’n gebaarde met witte pots en lange woestijnkledij (dan verbazen ze zich dat ze geen werk vinden). Hij zat de hele tijd te wiebelen en in mijn nek te blazen met zijn monotoon en saai gezang. Het was net alsof er een zwerm bromvliegen rond mijn hoofd zweefden. Mijn vraag om ermee op te houden negeerde hij en leverde mij enkele boze blikken op van andere nieuwe belgen, dus zweeg ik maar. Toen hij uiteindelijk uitstapte kreeg ik nog een klap van een vod tegen mijn kop.

Maar kan dat? Waarom mag dat? Kunnen we die grote en kleine ergernissen blijven tolereren? Moet de tolerantie altijd maar weer van een kant blijven komen? Is het normaal dat gematigde, ex-moslims en autochtonen stilzwijgend in angst leven in bepaalde delen van onze Europese steden? Ik had hier graag eens een ernstig antwoord op zonder het afgezaagde woordje 'racist' te moeten horen...


Bekijk de Nederlandse uitzending

13:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Tisten Wahabisten, salafisten en andere tisten, het interesseert me allemaal weinig. Moslims kunnen van de ene dag op de andere van richting veranderen, zoals een kameleon van kleur. Bovendien kunnen geintegreerde succesvolle ouders radicale kinderen hebben, voorbeelden te over. En ook, als ze op hun tenen getrapt worden, zijn ALLE moslims beledigd, van lauw tot salafist. Dan zijn alle onderscheiden ineens weg.

Gepost door: Wannes | 02-02-09

Heb je de Nederlandse uitzending bij Pauw en Witteman bekeken? Ik heb die toen rechtstreeks gezien en mij dood geërgerd.

Gepost door: Janice | 02-02-09

Gespleten tong En zeggen dat Churchill reeds 100 jaar geleden waarschuwde dat de islam de meest achteruit gerichte kracht ter wereld was. De enige les die we kunnen trekken uit de geschiedenis is dat mensen geen lessen trekken uit de geschiedenis.

En die Ahmed Marcouch zegt in de uitzending dat salafisten niet deugen omdat ze kleine apartheidseilandjes willen vormen in de nederlandse samenleving, terwijl hijzelf vorige week voorstelde om een soort Gaza op te richten naast Amsterdam, waar moslims ongestoord op z'n islamitisch kunnen leven. De hollanders moeten dan wel dagelijks voedselhulp doorlaten, zoniet worden vuurpijlen afgeschoten op het omringende land.

Gepost door: Wannes | 02-02-09

Salafisten of ambetante Saaie-tisten die "saaie-tisten",worden die door de moslims nu aanzien als de elite of als secte ? Toen indertijd de kerk het te bont maakte,kwam het ook tot versplintering,laat ons hopen ,idem met die Islaam.
Onze kerken trekken nog weinig volk,begin jaren vijftig toen ik nog iets jonger was dan nu ,zaten die "stampvol".... Godsdienst lessen stonden gelijk met een "hoofdvak" ....maar de mensen begonnen na te denken. de vooruitgang van techniek de TV en media in het algemeen heeft de kerk een genadeslag gegeven .Niemand durfde kritiek geven op de Paus ,want hij was onfeilbaar , nu doen ze niks anders.Zo zal het uiteindelijk ook de Islaaaaam vergaan ,ze zal wereldweid terugvallen in kleine groepen ,voor elk wat wils ,vooral omdat deze religie zich keert tegen de natuur van de mens,vooral dan de vrouw.....wie van het "zwakke" geslacht wil er niet aantrekkelijk en mooi uitzien,miljarden worden er uitgegeven aan cosmetica en dergelijken om een mooi sexy voorkomen , hun wapen om de man te verleiden en hem in zijn "roes" te dwingen ,nieuw leven te scheppen.Die Islam-vrouwen-sukkels ,die "one way" sex-objecten-"slaafjes", onderdrukt door die Islaaaaam "saaie-tisten" die staan te zwaaien met hun handleiding voor slavernij en onderdrukking "de Koran" die zielige hoopjes elende moeten dringend geholpen worden door al de wereldse organisatie's voor mensenrechten tot en met onze "Mie Katoen van Groen . Het heeft niets meer te maken met Godsdienst.Ooit stond er in de bijbel dat "slavernij" was toegestaan dat regeltje kwam niet van God , dat kwam van iemand die er belang bij had...Idem die Koran.die geschriften komen niet van Allah,....want die is zich niet bewust van zijn bestaan..... maar van een "snuggere" die zich uitriep als profeet en een hoop zwakke goedlovige idioten kon overtuigen dat hij de uitverkorene was ,dan hier en daar wat bijschrijven of weglaten naargelang het hem paste....het verstand is ook een geschenk van "God",hij heeft het gegeven om te "gebruiken" en niet om te "misbruiken"
waarom "openbaart zich geen "nieuwe" God, een moderne aangepast aan "onze tijd" nu gene die water in wijn doet veranderen ,want dat is slecht voor die sector..... maar een opstanding uit de dood of een "hemelvaart" zonder hulpmiddelen de lucht ingaan....zou dat geen spectaculaire beelden opleveren voor de VTM bv...maar niks van dit alles...sommige Joden wachten nog op de komnst van de "messias" ik vrees dat ze nog lang moeten wachten en wij samen met onze moslimbroeders moeten het stellen met eeuwenoude geschriften uit lang vervlogen tijden toen er nog geen Gee-es-emmekens bestonden...hoe lomp en achterlijk kan een "mens" toch zijn

Gepost door: Rene | 03-02-09

Vele stammen Die versplintering is er al altijd geweest, Rene. Soennieten en sjiieten haten elkaar gewoon. Er zijn zo danig veel stammen en denk maar niet dat die mekaar allemaal graag zien, hé!

Maar de Umma houdt hen samen. Dus hoe erg ze elkaar ook mogen haten, ze zullen ons, ongelovige honden, nog altijd meer haten.

Gepost door: Janice | 03-02-09

Hier kan je eens lezen hoe ze over elkaar denken. De ene spreekt via Mohammed met Allah en de andere heeft een directe lijn.

Gepost door: Janice | 03-02-09

En dat is ook plezant om te lezen.

Gepost door: Janice | 03-02-09

inderdaad Janice dat was heel plezant om lezen ,vooral die commentaren...ik heb ervan genoten, mijn conclusie ...naaktstranden voor moslima's zijn nog niet direct voor het volgend jaar...maar het is mijn overtuiging dat onze westerse naakstranden veel bezoek krijgen van bruin getinte jongens met zware zonnenbril om niet herkent te worden door Allah...

Gepost door: Rene | 03-02-09

Gewoon mensen De ene zijn overtuiging opdringen is een eigenschap van de mens .
Wie is er om te zeggen dat de ene niet goed bezig is ?
Wij zijn ook extremisten, extremisten van de vrijheid die we geeneens kennen ; maar denken te bezitten .
Ieder zijn ding maar ; zou ik zeggen .
Nu zij nog ;-)

Gepost door: Siberx | 03-02-09

Ik heb ook de indruk dat we pakweg veertig à vijftig jaar geleden meer vrijheid hadden dan nu. Nu moeten we een door links uitgestippelde weg volgen, en wie ervan afwijkt wordt geëlimineerd. Want zij weten wat goed is voor 'de mensen'.

Gepost door: Janice | 03-02-09

Als ik het woord 'Islam' of 'moslim' nog maar hoor, moet ik geheid een decenium lang geen laxeermiddel meer nemen. Dank u.

Gepost door: Tarkus | 06-02-09

De commentaren zijn gesloten.