03-02-09

Godslastering verboden

www.foxnews.com/

De VN resolutie, om ‘godslastering’ terug strafbaar te maken (het werd ergens in 1700 en nog wat afgeschaft) wordt in sommige landen fel bekritiseerd.
In ons land niet, omdat het hier in feite al bestond. Waarom hebben we hier anders de godsdienstpolitie van het CGKR. En in Nederland vraagt een groot deel van de bevolking er zelf om. Maar daar hebben ze ook een hele bundel religieuze fanatiekelingen die dat verbod een goede zaak vinden.

In de Verenigde Staten is het nieuw. Want de ‘freedom of speech’ was tot nu toe heilig voor elke Amerikaan en staat bovendien ook in de grondwet. Uiteraard komt daar ook heel wat protest op.

Chicago Tribune article:

The growing number of Muslims, it is argued, will eventually lead to the repression of anything critical of Islam. Journalist Mark Steyn speculated recently in The Wall Street Journal's online Opinion Journal that the continent could be under Sharia (Islamic religious law) by 2040. "We're already seeing a drift in that direction," he argued. Well, it turns out that some parts of Europe already ban the sort of blasphemy at issue here--under laws written to protect Christian sensibilities. Denmark, as it happens, provides up to 4 months in jail for anyone "who publicly offends or insults a religion." In Germany, reports the broadcast outlet Deutsche Welle, one magazine has been sued eight times under an anti-blasphemy law enacted in 1871.Maar als we even gaan kijken wie er zoal in de VN/UN mee mag beslissen, hoeven we er niet van op te kijken dat westerse vrijheden binnenkort tot het verleden behoren. Ik denk dat Franklin Roosevelt, die de VN in 1945 heeft opgericht zich zou omdraaien in zijn graf.

De leden van de VN/UN KLIK HIER


16:32 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Hypokriet Net zoals de belgen zo goed kunnen .
Alles wordt gevrijwaard; maar men maakt het onmogelijk om het nog te doen .
Ik spreek over vrije meningsuiting .
Een manier om het denken toch aan banden te leggen .

Gepost door: Siberx | 03-02-09

Opgegeven Maar als straks het christendom volledig verdwenen is uit westeuropa, mogen we het dan bekritiseren of beledigen? Want als Danneels op pensioen is, is er niemand meer om boos te worden nietwaar. Naar het schijn heeft Ratzinger dit oude continent al opgegeven.

Een verbod op godsdienstkritiek wordt dan een verbod op islamkritiek tout court.

Gepost door: Wannes | 03-02-09

Turkije Janice, ik zie dat je Turkije bij Europa rekent. Is dat met opzet?

Gepost door: Roger | 03-02-09

Nee. Dat is gewoon een copy/paste van de VN-site, want voor mij ligt Turkije in Azië, in ieder geval alles wat voorbij de Bosporus ligt.

Wat ervoor ligt is Europa en hebben de Ottomanen met veel bloedvergieten in 1453 veroverd. Dat was dan meteen ook het einde van het Byzantijnse Rijk.
Het Byzantijnse Rijk was een erfenis van het Oost-Romeinse Rijk dat in (ongeveer) 350 door de Romeinse keizer in twee delen werd gesplitst en was christelijk.

Eigenaardig genoeg zullen de Grieken die iets van geschiedenis afweten de Vlamingen, samen met Italianen en alles wat ze onderweg opraapten, ook niet snel vergeten. En wie het vergeten was werd er terug aan herinnerd door de excuses die de paus in 2001 aan Griekenland aanbood voor de kruistochten die in 1204 in Constantinopel plaatsvonden (zonder medeweten van de toenmalige paus) en aangevoerd werd door een...Vlaming.

Boudewijn was zijn naam en hij was graaf van Vlaanderen.
Die kruistochten waren bijzonder gruwelijk, nochtans waren het Christenen tegen orthodoxe christenen. Het ging die bende dus duidelijk niet om de godsdienst, maar om de rijkdommen van de Byzantijnen. Een bende afgunstige barbaren tegen een verfijnde en hoogstaande beschaving.

Gepost door: Janice | 04-02-09

moeten we "de koran"dan toch geloven... onze Islaambroeders beweren toch dat "alles" is terug te vinden in de Koran , op alle vragen een antwoord !! Gisteren zag op "krantenkoppen" een Youtuubeke ,de eerste lancering van een Iraanse sateliet waarbij aanwezig de president met zijn gevolg die luidkeels Allah loofden voor deze knappe prestatie.....bij mijn weten is het "westen" een vijand van deze toekomstige religieuse wereldpresident...zou het dan toch kunnen dat de koran richtlijnen geeft voor het ineenknutselen van een raket zonder hulp van westerse techniek ???

Gepost door: Rene | 04-02-09

Landen die het verdrag van de rechten van de mens niet willen tekenen of erkennen moeten uit de VN worden gesmeten or moeten hun bek houden.

Het zit er duidelijk aan te komen, er zal op aarde een Islam deel zijn en een Vrij deel.

Hopelijk weet ik op tijd waar het vrij deel zal zijn, Australië misschien toch maar weer overwegen. Want 1 zaak is zeker, daar waar de Islam de meerderheid heeft stopt de ontwikkeling en vooruitgang van het mensdom.

En dan maar kullen over de opwarming van de aarde... heeft er trouwens nog niemand het verband gezien tussen de oprukkende Islam en de opwarming van de aarde... (sarcasm)

Gepost door: Den Amerikaan | 04-02-09

Opwarming van de aarde, nog niet veel van gemerkt de laatste tijd...

Gepost door: Janice | 04-02-09

godslastering in Belgie? Ik wist niet dat wij hier ook een wettelijk verbod op godslastering kenden zoals in Nederland.
maar soit.... tot daar aan toe.

alleen: over welke god hebben ze het dan in feite? Want waarom mag ene Allah niet belasterd worden, maar de zoon van God die ook God is dan weer wel? Want moslims lasteren God toch door te stellen dat Jezus géén God is en dat zou dan toch ook strafbaar moeten zijn?

En Zeus? Waarom is het toegelaten om te stellen dat de oppergod Zeus in feite een mythisch verhaaltje is? En Isis en Osiris? allemaal belasterd?

Dat Thor dat maar niet ter ore komt!


---------------
@ janice: over de kruistochten: ik meende nu wel dat het de byzantijnse keizer was geweest die de HULP inriep van de westerse christenen om aan de INVALLEN van de islamieten te weerstaan. Zo bezien zijn de kruistochten in feite een voorproefje van de "geallieerden"... met dat verschil dat deze laatsten wèl wonnen van Hitler....

Gepost door: Nele | 04-02-09

Inderdaad Nele, maar pas 200 jaar later in 1453.
Die illegale rooftocht vond plaats in 1204 en deed toen al het Byzantijnse Rijk uiteenvallen in verschillende Latijnse staatjes en de titels werden verdeeld onder de veroveraars.
Misschien kan je iets vinden op internet als je Boudewijn IX intikt?
Ik zal straks ook eens zoeken. De geschiedenis is niet altijd zoals ze het ons wijsmaken op school.

Gepost door: Janice | 04-02-09

Hier is al iets.

Gepost door: Janice | 04-02-09

En dit is nog beter.

Gepost door: Janice | 04-02-09

Vreemde lijst Toch is dit een vreemde VN-lijst. Is Belgie geen lid dan? En de 26 andere EU-landen staan er ook al niet op. Net zomin als Saudi-Arabie, Koeweit, Dubai, Qatar, enz enz...

Gepost door: Wannes | 04-02-09

Ik heb een andere lijst gevonden - Hier staan ze in alfabetische volgorde, maar toch blijf ik bij mijn vraag.
Hoeft het te verbazen dat ze 'godslastering' terug strafbaar willen maken?

Gepost door: Janice | 04-02-09

De andere URL van de vorige lijst kan ik niet meer vinden. Ik heb die lijst dan maar verwijderd en deze URL gebruikt om naar de lijst te verwijzen.

Gepost door: Janice | 04-02-09

Ze zijn er al een jaar mee bezig!!! Islamlanden voor verbod godslastering (ND, 31 maart 2007).
Islamitische landen hebben gisteren een resolutie door de VN-Mensenrechtenraad gedrukt waarin wordt aangedrongen op een wereldwijd verbod op publiekelijke godslastering. In de resolutie wordt ernstige bezorgdheid uitgesproken over pogingen om de islam in verband te brengen met terrorisme, geweld en mensenrechtenschendingen. Andere godsdiensten dan de islam worden in de verklaring niet bij naam genoemd. De resolutie werd met 24 stemmen voor en 14 stemmen tegen aangenomen. Behalve de Europese landen stemden ook Canada, Japan en Zuid-Korea tegen, omdat de resolutie te veel nadruk legt op de islam en omdat ze in strijd is met grondrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting.

Gepost door: Janice | 04-02-09

De commentaren zijn gesloten.