03-02-09

Married to children

front2_1Nojoud Ali, geboren in 1998 heeft een boek geschreven over haar leven als kinderbruid in Jemen. Het boek is getiteld 'Me, Nojoud, 10, divorcee'. Het schoolmeisje, dat op haar acht jaar al getrouwd was, stelde vandaag in Parijs haar autobiografie over die uitzonderlijk zware kwelling voor. Dat meldt de krant Daily Mail.

front2_2

Mishandeld
De minimumleeftijd om te trouwen is in Jemen vijftien jaar. Ouders mogen deze regel overtreden als zij vinden dat hun kind klaar is voor het huwelijk. Nojouds familie oordeelde klaarblijkelijk dat zij dat op haar acht jaar was en dwongen haar te trouwen met de 30-jarige Faez Ali Thameur. Tijdens haar huwelijk werd Nojoud regelmatig geslagen door haar echtgenoot.

islamist_day_parade_101208_150Bedreigingen
Volgens de Jemenitische wet kan Nojoud geen klacht tegen haar vader en haar ‘man’ indienen omdat ze niet meerderjarig is. Toch heeft rechter Muhammed Al-Qathi geluisterd en beslist haar vader en haar echtgenoot aan te houden.

“Mijn vader sloeg mij en zei dat ik met die man van dertig jaar oud moest trouwen, en als ik het niet deed, zou ik worden verkracht en geen wet noch sjeik in dit land zou mij helpen. Ik weigerde maar kon het huwelijk niet verhinderen”, vertelde Nojoud Nasser aan de Yemen Times. “Ik vroeg en smeekte mijn moeder, vader, en tante om mij te helpen om van die man te scheiden, maar ze zeiden, ‘we kunnen niets doen. Als je dat wil kan je zelf naar de rechtbank gaan’.

Een Jemenitische rechtbank annuleerde het gearrangeerde huwelijk vorig jaar. Nojouds werkloze vader, Mohammad Ali Al-Ahdal, verklaarde toen aan de rechtbank dat hij wel verplicht was om zijn dochter uit te huwelijken. Hij was immers al verschillende malen bedreigd door Nojouds toekomstige echtgenoot en diens familie.

Nasser vertelde dat ze werd overgeleverd aan seksuele mishandeling en huiselijk geweld door haar man. “Hij gebruikte mij om slechte dingen te doen met mij, ik had geen idee wat een huwelijk moest voorstellen. Ik rende van de ene kamer naar de andere om aan hem te ontsnappen, maar uiteindelijk kon hij mij grijpen en sloeg hij mij om daarna te doen wat hij wou doen. Ik gilde hard maar niemand luisterde naar mij. Op een dag ben ik weggelopen, ging naar de rechtbank en vertelde hen alles.”

Als ik in de tuin wou spelen kreeg ik slaag en wou hij naar de slaapkamer met mij. Dat heeft twee maanden geduurd”, vertelde het meisje nog “Hij was hard met mij, en telkens ik hem om genade smeekte, dan sloeg hij mij en daarna werd ik verkracht. Ik wil een respectvol leven en wil van hem scheiden.”

Thamer zit nu in de gevangenis. “Ja ik gebruikte haar, maar ik heb niets verkeerd gedaan, want zij was mijn vrouw dus had ik alle recht daartoe en niemand kon mij dat verbieden”, zei hij, “maar als de rechter en andere mensen eisen dat zij zich van mij laat scheiden dan doe ik dat, het is ok”, zei hij nog.

Tegen de vader en de echtgenoot zijn echter geen klachten neergelegd, dus werd de vader terug vrijgelaten vanwege gezondheidsproblemen. De echtgenoot blijft nog in de gevangenis voor verder onderzoek.

“Tot nu toe is er geen klacht ingediend door het meisje, ze kwam enkel naar de rechtbank om de scheiding te vragen”, zegt Shatha Ali Nasser, een advocate aan het hooggerechtshof. En meisje mag in Jemen niet trouwen onder de 15, behalve wanneer haar ouders erin toestemmen. Maar dan mag er enkel een contract voor een huwelijk worden opgemaakt en mag de echtgenoot het meisje niet gebruiken voor ze de leeftijd van 15 heeft bereikt. Het is duidelijk dat Nasser’s man zich daar niet aan heeft gehouden.

Nojoud Muhammed Nasser is de jongste auteur van een boek met ervaringen als jong uitgehuwelijkt meisje in een moslimland.


Jemen ligt op het Arabische schiereiland. Alhoewel het een olieproducerend land is, is het één van de armste landen ter wereld met een gemiddeld inkomen van 1,5 euro per dag. De uitzetting van meer dan een miljoen Jemenitische arbeiders uit Saoedi Arabië in de Golfoorlog in 1990 bracht grote schade toe aan de economie. Jemen kende in de 20ste eeuw een achtvoudige bevolkingsexplosie . Ze groeiden van 2,8 milj. inwoners naar ongeveer 22,8 mlj.
Ondanks de armoede kwam Jemen in het verleden al in opspraak wegens het invoeren van Afrikaanse kinderen als slaven voor het huishouden en andere taken.

02:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik wens Nojoud Ali alle geluk bende hypocrieten..enerzijds zijn ze begaan met de goede zeden van hun moslima's ,badpakken die heel hun lichaam bedekken en anderzijds huwelijken zij hun "kinderen" uit aan de een of andere oude pedofiel.Ik begrijp echter niet waarom ze die Thameur veroordeelde...gaf hunne profeet die een 9-jarige tot vrouw nam niet het goede voorbeeld ? Ik moet gewoon "kotsen" van dat ziekelijk wereldje...dat die "godsdienst ??" ooit vaste voet aan de grond kreeg is mij een raadsel...Stel je voor dat het evangelie gewag zou maken dat Jezus zich bezig hield met het penetreren van "kinderen" ???
Wat voor "mensen" waren die ouders van dat meisje ?? het spookt nog in mijn hoofd dat er personen bestaan die elke "cultuur" evenwaardig vinden.zoals dat "sujet" enige tijd geleden op uw blog kwam verkondigen

Gepost door: Rene | 03-02-09

Onze eigen 19de eeuwse geschiedenis leert ons dat een uitgebuit volk reageert. Adolf Daens symboliseert de strijd van arbeiders die vochten tegen armoede en onrecht. In Paus Leo XIII’s encycliek Rerum Novarum en Marx’s boodschap wordt aangezet om te werken aan de bevrijding van het proletariaat. Een andere adolf zal, een goeie 100 jaar later, het door het verdrag van Versailles uitgezogen Duitse volk manipuleren en hen klaar stomen om de wereld in brand te zetten. Onze voorvaderen hebben gebloed om onze huidige maatschappij te verwezenlijken. Wanneer wij nu vast stellen dat die extreme politieke imperialistische islam partij haar volk blijft verknechten kunnen wij op verschillende manieren reageren. Onze correcte politici hebben onze keuze gedicteerd: de islam is vredelievend en welkom in onze contreien. Dan moeten wij niet over de details zeuren zenne … Een pedofiel, een profeet … ’t moet allemaal kunnen …

Gepost door: eddy | 03-02-09

blijkbaar Zijn er nog die denken dat onze horde maffiosi die zich regering noemt, ook maar een seconde aan denkt om iets te veranderen,Gisteren nog gelezen in de 'frut' moraalfilosoof Ludo Abicht en Mia de Coninck ergeren zich aan het weigeren van enkele Joodse rabbijnen die zich niet willen neerleggen bij het "inburgeringsdecreet" als de islamieten dit weigeren is het muisstil aan de kant de (linkse) filosofen,na de Vlamingen zijn nu ook de Joden kop van jut omdat ze de moslims uitspuwen, de wegens fraude veroordeelde Claude Marinauwer kwam dan weer bij Phara -die andere linkse tante- zijn beklag doen over wat er in man bijt hond allemaal over de Joden werd gezegd door ene Stijn Meuris (programmamaker) hij kreeg meteen het hele linkse front over zich heen,-moraal van het verhaal -Marinauer trok zijn staart in en iedereen tevree, hier zijn moslims bijna heilig verklaart

Gepost door: lowieke staal | 03-02-09

kopke afsnijden jong geleerd is ....

zie hier hoe de islammers hun kids leren hoe een man z'n hoofd moet afgesneden worden.

bekijk op eigen risico, uiterst bloederige beelden!

http://www.uitkijk.net/islam.php?subaction=showfull&id=1231784773&tit=Islamvideo:%20jong%20geleerd%20is%20oud%20gedaan&archive=&start_from=&ucat=3&

Gepost door: jul crappul | 03-02-09

die islamenieten zijn seksueel gestoorden. hun vrouwen moeten bedekt en gesluierd rondlopen (in huis blijven) omdat ze al ne stijve krijgen als ze een haarlok zien. en hun kinders worden verkracht en uitgehuwelijkt aan vieze ouwe venten die ook al vol testosteron zitten. logisch dat die mannen enkel met seks bezig zijn: ze werken niet en geraken hun energie niet kwijt.
het is voor ieder weldenkend mens duidelijk dat die mensen onderontwikkeld zijn en verstandelijk niet bij machte om hun eigen mening te vormen. slaafs volgen ze een zogenaamde profeet die ook al een pedofiel was.
maar dat mag allemaal niet gezegd worden, en waarom ?
als de mosselimmers de oliekraan dichtdraaien ligt het westen op zijn gat. met als gevolg dat de rijke graaiers véél geld verliezen:DAAROM! het eigen volk overgeleverd aan de waanzin van de islam om het eigen geldgewin en de schone macht te behouden. meer is dat niet. niks geen domme of naïeve leiders, egoïstische poenpakkers ja, daar gaat het om.

maar het tij zal vroeg of laat keren, en het zal niet schoon zijn. vele doden en gevluchten, zieken en gewonden zullen er zijn, maar wat kan HUN dat schelen ?

in NL gaan "ze" Wilders berechten, maar die man heeft niets misdaan. anderzijds zijn er vele Arabische website's die haatzaaien, maar daar durven ze natuurlijk niets van zeggen.

Gepost door: jul crappul | 03-02-09

opvoeding van kleine mosslimmertjes rekening houdend met het feit dat de Islaaaam alle moslims onder een noemer plaatst,kunnen we gerust spreken dat het een jongere Islaam-broeder was ,die heel vakkundig de keel oversneed van een weerloos gekneveld slachtoffer.Moderne Islaam opvoeding onder het goedkeurig gemompel van den Allah met zijne knappe profeet. Stel dat ik het filmpje van de "Jul" aan de grote klok zou hangen en vertel hoe bepaalde moslims omgaan met de opvoeding van hun jeugd , die feiten nog eens extra benadruk op de voorgevels van Mie Katoen en rode Gennez..gaan ze dan mij uitschelden voor racist ?klacht neerleggen bij het centrum van " gelijke kansen voor racisten ", word ik voor de rechter gebracht wegens beledigingen en het opzetten van bevolkingsgroepen tegen elkander.....ik denk het wel...in Nederland heeft Wilders prijs en daar mag zoveel meer....heel die Islaamwereld is een rotte appel ,vrouwenonderdrukking ,middeleeuwse praktijken ,terrorisme enz enz maar als ge die feiten onder hun neus wrijft,voelen ze zich "gekwetst"

Gepost door: Rene | 03-02-09

Vreemd Maar een kind van 10 dat helemaal alleen naar de rechtbank stapt om haar vader aan te klagen, dan haar biografie schrijft, die ze vervolgens gaat voorstellen in Parijs, is toch ook niet helemaal normaal. Erg vroegrijp zou ik zo zeggen. Of er zit meer achter.

Gepost door: Wannes | 03-02-09

Met een boek schrijven, bedoelen ze natuurlijk dat ze haar verhaal heeft verteld aan iemand die kon schrijven en dus ook daardoor zeer waarschijnlijk hulp kreeg om naar Frankrijk te reizen.

Ze heeft haar vader niet aangeklaagd, ze is naar de rechter gestapt om haar verhaal te doen en om te zeggen dat ze wou scheiden. Ze heeft gewoon veel geluk gehad dat het toevallig een goede rechter was die naar haar wou luisteren en de nodige stappen ondernam.

Vroegrijp? Ja, geen wonder, na wat ze allemaal heeft meegmaakt. En zo zijn er waarschijnlijk nog duizenden. Maar ze krijgen niet allemaal de kans om weg te lopen.

Gepost door: Janice | 04-02-09

geen twijfel mogelijk Beste Wannes,ik had ook bepaalde bedenkingen maar Janice heeft al een passend antwoord gegeven.een kind dat in dergelijke traumatische situatie terechtkomt van verkrachtingen slagen vernederingen moet ge niet gaan vergelijken met een leeftijdsgenootje die nog met Barbie-poppen speelt en de nodige knuffels krijgt van mum en dad...er kan geen twijfel bestaan aan dit dramatisch verhaal,trouwens wat denk je van dat jongetje die op dat Youtuubeke van "Jul" de keel oversnijd van een medemens als onderdeel van zijn opvoeding ...is dat lief uitziende ,pas ontgroeid peutertje...te vergelijken met onze drommeltjes...kelen oversnijden maakt nietemin deel uit van hun cultuur,dat doen ze hier ook,ik was als politie-agent, jaren geleden ,getuige van het feit dat zeer jonge kinderen in het slachthuis van Antwerpen rondliepen met een mes,bijna zo groot als zij waren..voor het kelen van schapen ,oefening baart kunst het oversnijden bij een persoon , kan (voorlopig) niet dat zou zelfs een verrijkte cultuur-schok bij Mie Katoen van Groen teweegbrengen

Gepost door: Rene | 04-02-09

The only way Het is voor die middeleeuwse barbaren de enige manier om een jonge vrouw/meisje te bepotelen: huwen met een kind. Als je je vrouwen 'inpakt' uit schrik om je hegemonie te verliezen, moet dat ergens gecompenseerd worden! Goed bekeken van die schurken!

Gepost door: Tarkus | 06-02-09

Ik wens Nojoud Ali veel geluk en liefde in haar leven. Dat ze mag bereiken wat haar droom is.
Studeren

Gepost door: rita | 18-02-09

all of you niemand, maar ook niemand zou ontkennen dat dit onmenselijk is, en dat dit niet zomaar kan, zelfs geen moslim ( ma dan wel een juiste)

ik kom zelf uit een moslimse familie, maar dan wel uit een andere cultuur, dan is het voor mij even onmenselijk als voor jullie. Ik ben anders opgevoed en mijn broer ook, er werd hem geen mes gegeven, en tot nu toe is het ook ni gebeurt, en zal het ook ni gebeuren.
Maar het feit da jullie zeggen da onze profeet een voorbeeld was, is helemaal verkeerd. De 9- jarige meisje werd uitgehuwelijkt, maar ze bleef bij haar ouders, tot ze oud genoeg was om te trouwen. En onze profeet is helemaal ni vergelijkbaar met zulke mannen.

Het is helemaal waar dat er in vele moslimlanden verschillende culturen zijn, en die culturen zijn voor mij even raar als jullie, ik ben dan ook dankbaar da ik ni in die culturen geboren ben. Maar dat heeft nix te maken met onze geloof. Er zijn gewoon veel mensen die misbruik maken van de geloof.
Als ze zeggen dat et in de naam van Allah is, betekent het ni dat de Islaam dat toestaat.

Gepost door: Leila ( tsjetsjenie) | 18-02-09

@Leila ( tsjetsjenie) Leila

Proficiat, een van de enige keren dat ik een bijdrage lees waar ik wat kritiek zie op andere moslims.

Ik denk echter dat je niet helemaal juist bent wat betreft Mohammed maar voor mij is dat naast de kwestie omdat men dat moet plaatsen in die tijd.

Wat wel belangrijk is, is hoe men dat nu nog kan toestaan, regels die van het jaar 600 zijn...

De Islam is ook een vrij agresseieve godsdienst geweest en nog steeds, de katholieken waren ook niet heilig hoor, maar we zijn daar wel eindelijk beschaafd geworden na de verlichting.

Het lijkt me ook nog een probleem dat er maar 1 Koran bestaat en 1 Islam, of ben je dan een gemtigd moslim die de zaken in hun persepctief kan zetten en niet letterlijk alles opneemt zoals het geschreven staat?

In dat geval ben je een gevaar voor die die hard Moslims die in alle gematigde moslims een vijand zien.

Mvg

Gepost door: Den Amerikaan | 18-02-09

Amerikaan Ik ga hier nooit beweren da moslims heilig zijn, ik ben ook wel op de hoogte van wat er allemaal in de wereld gebeurt.
Wat ik wel duidelijk wil maken, is dat meer dan de helft van de moslims, de geloof niet .
uitoefenen, ze plakken hun die naam wel op " moslim" ma dat zijn ze niet. Je noemt Islam een agressieve religie, en ik probeer duidelijk te maken, dat het de mensen zijn die zich agressief gedragen, het is niet de Islam die zegt dat de moslims die agressieve daden moeten plegen.

Moslim zijnd, hoe moet ik mij dan wel ni voelen als ik al die gruwelijke dingen hoor? Daar denkt niemand aan, dat er wel beschaavde mensen zijn, die het net zo erg vinden als jullie.

Maar wa bedoel juist met dat ik niet juist ben wat bestreft Mohammed(saw)?

Ik weet ni of je het wel weet, maar ik zeg het toch, in de Koran staat, dat een meisje mag trouwen, na haar eerste ongesteldheid, maar das zeker ni verplicht. Als die meisje op die leeftijd wil trouwen, dan mag zij dat ook.
Dus wat er met die huwelijken in al die landen gebeurt, heeft ook nix met het geloof te maken.

En als ik weer mijn land als voorbeeld geef, is da zeker ni het geval, meisjes trouwen wanneer da ze willen, 16, 20, 30, en niemand verplicht hun, das al zeker. Daarom is het voor mij net zo raar als voor jullie.

Wa bedoel je met 1 Koran en 1 Islam? Vind je het raar da het ni in stukken is verdeelt, zoals bij Christendom?

Gepost door: Leila ( tsjetsjenie) | 18-02-09

Naive Leila Je noemt Islam een agressieve religie, en ik probeer duidelijk te maken, dat het de mensen zijn die zich agressief gedragen, het is niet de Islam die zegt dat de moslims die agressieve daden moeten plegen.

1) Waar zijn al die moslims dan die er tegen protesteren ? Heb je ooit al een moslim zien rechtstaan tegen al het geweld dat wordt gepleegd in naam van uw god en uw profeet ?

2) Waarom al die agressie tegenover mensen die uw godsdienst niet erkennen en er mee lachen ? Bv de publicatie van de tekeningen over de profeet ?

3) U kent uw geschiedenis niet eens over de veroveringen van de Islam, die gewapend moest verspreid worden en die niet Moslims als untermenschen bekijkt ?

4) Agressief zijn moslims ook in hun EISEN, elke dag kan men wel een artikel vinden in een of ander land waar moslims iets EISEN in naam van hun godsdienst. Wel dat moet stoppen, niemand kan iets eisen omwille van een godsdienst.

5) De Islam discrimineert en doet zelf aan blasfemie. Zij erkend namelijk Jezus niet als de zoon van god en noemt dat leugens. De Islam mag niet beledigd worden maar mag wel anderen beledigen. Vreemd he ?

Maar goed, als alle moslims zoals u denken zou het al een pak gemakkelijker worden en is er misschien wel een toekomst.


"Ik weet ni of je het wel weet, maar ik zeg het toch, in de Koran staat, dat een meisje mag trouwen, na haar eerste ongesteldheid, maar das zeker ni verplicht. Als die meisje op die leeftijd wil trouwen, dan mag zij dat ook.
Dus wat er met die huwelijken in al die landen gebeurt, heeft ook nix met het geloof te maken.

Heeft niks met geloof te maken ? Zeg me dan eens in welke landen dit vandaag nog wordt toegelaten waar de Islam niet aanwezig is ?


Wa bedoel je met 1 Koran en 1 Islam? Vind je het raar da het ni in stukken is verdeelt, zoals bij Christendom?

Ik bedoel dat er niet zo iets is als een gematigde Islam, enkel gematigde moslims die volgens de funda moslims geen goede moslims kunnen zijn.

Gepost door: Den Amerikaan | 18-02-09

Mohammed(saw)? ! Mohammed(saw)?! Je hebt jezelf verraden 'Leila', je bent helemaal niet wie je zegt te zijn, zeker geen moslim. Want men schrijft: Mohammed(vzmh) en Allah(saw), maar nooit: Mohammed(saw).

Je ziet, ik weet meer vd islam als jij, linkse rakker.

Gepost door: Wannes | 18-02-09

Wannes, het wordt nog gebruikt, hoor!
Meestal zeggen ze wel "vrede zij met hem" in het Nederlands, maar als het voorbeeld van de perfecte mens noemt men hem ook SAW

Gepost door: Janice | 19-02-09

Sekte Ik had Mohammed (saw) nog nooit gelezen, altijd Mohammed (vzmh). En achter Allah staat vaak (swt), nog wat anders dan (saw) dus, daar was ik wel mis mee. Wat een sekte.

Gepost door: Wannes | 19-02-09

Noren 'Leila', de zgz gematigde moslima, wil toch maar mooi alleen met een moslim trouwen, wil perse met de vlag vd islam over straat lopen, wil naar een islamitische school. Verder nog eisen Leila? Kwestie van u geliefd te maken in uw nieuw vaderland ntl.

Eens kijken tot wat toegevingen aan moslims kunnen leiden. In Noorwegen eisen ze momenteel dat politieagentes de hoofddoek mogen dragen en dat deze geen mannelijke moslims mogen aanhouden. Dat druist immers in tegen hun religieuze gevoelens, vrouwen en mannen mogen mekaar niet aanraken.

Bovendien willen ze een islamitische partij oprichten, gescheiden scholen voor moslims en normale mensen, alle lessen in Oslo in het arabisch, eigen klinieken waar ongelovigen niet welkom zijn, verplichte sluier op straat. De Noren zijn 'geschokt'. Gij Leila?

Die Noren zien er trouwens alsmaar vreemder uit:

Gepost door: Wannes | 19-02-09

Pax Christi
Symposium: "Identiteit, integratie en geweldpreventie bij Tsjetsjeens en Russisch sprekende jonge nieuwkomers"

Dankzij de Proximus Foundation heeft Pax Christi Vlaanderen een jaar lang kunnen werken met Tsjetsjeense en Russisch sprekende jonge nieuwkomers. Doel was om in te gaan op verzuchtingen bij de jongeren over problemen bij hun integratieproces of problemen met racisme, maar ook om een antwoord te bieden aan leerkrachten, sociaal werkers of politiediensten, die niet steeds raad weten met de eigen, specifieke gewoonten van jongeren uit de voormalige Sovjet-Unie. Deze frustraties lopen vaak uit in agressie en geweld. Daar willen wij via dit project iets aan doen.

Op woensdag 4 maart 2009 om 14u00 ben je welkom in De Stroming, Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen voor een symposium met als titel "Identiteit, integratie en geweldpreventie bij Tsjetsjeense en Russisch sprekende jonge nieuwkomers

Achtergrond: er waren diverse vechtpartijen waarbij jongeren uit Tsjetsjenië en Wit-Rusland betrokken waren en tevens klachten van diverse individuen en instanties (leerkrachten van onthaalklassen, sociaal assistenten of politiediensten) over het soms moeilijke integratieproces van deze vluchtelingenjongeren. Omgekeerd zijn er ook klachten van deze jongeren zelf over gebrek aan hulpverlening, over politieoptredens, geweld en racisme van andere minderheidsgroepen en/of van de Vlaamse jongeren/bevolking.

Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken me dunkt, die Tsjetsjenen. De Russen konden er al niet mee samenleven, nu is het onze beurt om af te zien. Welkom Leila!

Gepost door: Wannes | 19-02-09

De commentaren zijn gesloten.