03-02-09

Ook het centrum voor democratie wordt 'een beetje boos'.

Persbericht
Centrum voor democratie

Het centrum voor Democratie (CVD) stelt vast dat het beleid van Marino Keulen inzake de inburgeringcursussen een doekje voor het bloeden is.

Verschillende rabbijnen hebben hun ongenoegen geuit over de inhoud van de cursussen Maatschappelijke oriëntatie, die door iedere nieuwkomer van buiten de Europese Unie moet gevolgd worden. Deze cursussen zouden volgens de ultraorthodoxe nieuwkomers, de chassidim, strijdig zijn met hun religieuze voorschriften. Volgens hen zouden die cursussen, net zoals vroeger gangbaar was, moeten gegeven worden door een Joodse leerkracht. De vorige leerkracht zou vervangen geweest zijn door een vrouw omdat hij tijdens het lesgeven zijn keppel niet wou afzetten. Het feit dat mannen en vrouwen les zouden krijgen van een vrouw is voor de chassidim enkel aanvaardbaar, wanneer de lesgeefster zich zedig kleedt. Ook de inhoud van de cursus wordt gehekeld: de ethische kwesties zoals homohuwelijken en abortus zouden volgens de chassadim evenmin aanvaardbaar zijn.

Jo Claus voorzitter CVD:”De veronderstelling van de Chassidim als zouden de Belgische wetten en regels voor hen niet van toepassing zijn getuigt van het feit dat die mensen zelf niet geassimileerd zijn. Die cursussen zijn net bedoeld om nieuwkomers met klem te leren dat er in België een duidelijk onderscheid heerst tussen Kerk en staat. Die cursussen kunnen in de toekomst dan ook enkel nog gegeven worden door absoluut neutrale leerkrachten. Het getuigt overigens van verregaand disrespect om te insinueren dat de Belgische vrouwen niet zedig zouden zijn.

Volgens Marino Keulen (Open VLD) wordt er niet aan de formule van de lessen gesleuteld. Hij stelt dat de inhoud van de lessen niet kan afgestemd worden op de religieuze achtergrond van de kandidaat-nieuwkomers. Mensen die de inburgeringcursussen weigeren te volgen riskeren boetes van 50 tot 5000 euro.

Claus:”Dit is een manifeste vorm van schijnbeleid die eigen is aan de linkse politieke klasse. Keulen stelt zich zogezegd kordaat op door boetes uit te delen. Maar wie maalt er nu om een paar boetes van 50€ wanneer hij door zijn komst naar België kan profiteren van een sociale zekerheid die hem tienduizenden euro’s aan sociaal voordeel kan opleveren? Mensen die de inburgeringcursussen niet op een ernstige manier volgen, moeten gewoon teruggestuurd worden naar waar ze vandaan komen. Nieuwkomers moeten, vooraleer zij de lessen inburgering mogen aanvatten, drie zaken verklaren: het geloof is ondergeschikt tegenover de geldende wetten, vrouwen en mannen zijn evenwaardig en de vrije meningsuiting is absoluut.

Jo Claus
Voorzitter Centrum voor democratie

14:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

"Mensen die de inburgeringcursussen niet op een ernstige manier volgen, moeten gewoon teruggestuurd worden naar waar ze vandaan komen. "
Zeer juist, 50EUR boete is een kaakslag voor onze waarden en normen, zijn wij niet meer waard?

"Nieuwkomers moeten, vooraleer zij de lessen inburgering mogen aanvatten, drie zaken verklaren: het geloof is ondergeschikt tegenover de geldende wetten, vrouwen en mannen zijn evenwaardig en de vrije meningsuiting is absoluut."
Oei oei, pas op dat het CGKR niet meeleest, straks heb je een aanklacht aan je been.
Maar hij kon het niet beter formuleren en er niets ondemocratisch aan.

Ironisch genoeg stappen Moslims o zo graag naar de rechtbank en het EHRM, dewelke BEIDE in de Koran niet worden erkend, noch door welk ander moslim land dan ook, democratie en rechten van de mens zijn enkel nuttig wanneer ze er voordeel uit halen.

Het grootste voorbeeld is vrije mening, ook grondwettelijk, doch onaanvaardbaar voor de Islam, want de Islam beledigen mag niet en moet strafbaar worden. Daar waar de Islam de anders en niet gelovigen zelf als honden bestempeld en andere godsdiensten als leugens aanziet.

Gepost door: Den Amerikaan | 03-02-09

Typisch toch! Alles is terug te brengen tot één absurde mensonterende waanzin, de islam.

'Zij' hebben moeite met het feit dat het geloof ondergeschikt is tegenover de geldende wetten,
'Zij' hebben moeite met het feit dat vrouwen en mannen zijn,
'Zij' hebben moeite met de vrije meningsuiting.
En....omdat 'zij' problemen hebben met de normen en waarden in ONZE westerse landen gaan een stelletje idioten voor de gemakkelijkste weg (althans dat denken de oenen) om ons te verplichten rekening te houden met hun waanzin.
Antwoord, No Way, Never.

Gepost door: Jean | 04-02-09

Diaspora Van die twee jongeren uit 'Oekraine', Levi en Michael G, die Simon Wijffels neerstaken anderhalf jaar terug, wil zelfs het VB de ware identiteit niet kwijt in hun persmededeling over hun 'ontsnapping op z'n belgisch', want het zijn toch wel joden ipv moslims zeker? Halfbroeders, maar toch is een duidelijk verschillende aanpak vereist. Want dat joden notoire witteboordcriminelen zijn, dat wisten we al, maar gewelddelicten?

En dan dat zwerversgedrag: ze hebben dan vd VN hun eigen uitverkoren land al teruggekregen, ze werden er bovendien geboren, moeten ze perse naar Rusland en Oekraine verhuizen, om vervolgens met z'n achten in Belgie kansloos asiel aan te vragen. Zelfs als ze niet verplicht worden, de diaspora blijft hun hobby.

Gepost door: Wannes | 04-02-09

Ik denk niet dat ze het wisten bij het VB. Voor mij is het in elk geval nieuw. Maar uiteraard hebben ook de joden verschillende nationaliteiten en dus ook een verschillende mentaliteit, en ze weten zelf ook wel dat de Oost-Europeanen - ook al zijn ze joods - een totaal andere mentaliteit hebben ten aanzien van criminaliteit dan bvb. de Amerikaanse of West-Europese, kortom de westerse joden.

De Georgische maffia waren trouwens ook joden. Criminaliteit is dus vooral 'streekgebonden', ook bij moslims.

Wat je misschien nog niet wist is dat die twee ondertussen ook alweer vrij zijn wegens een procedurefout...het stond vandaag in de krant. Het lijkt erop dat het een verdoken manier is om de overbevolking in de gevangenissen wat te minderen.

Gepost door: Janice | 04-02-09

Aha! "Criminaliteit is dus vooral 'streekgebonden', ook bij moslims"

Deze uitspraak zal dus zéker nog van pas komen als u nog eens enkele gratuite veralgemeningen op deze blog lanceert. Ge leert bij, meiske, ge leert bij...

Gepost door: Kampioen | 04-02-09

Misschien zou jij beter eens iets bijleren? Het is niet de eerste keer dat je hier komt bewijzen dat het dringend nodig is!

Er is een verschil tussen echte pure criminaliteit, zoals overvallen, car- en homejacking, met ijzeren staven door iemands oog steken, buschauffeurs vermoorden, mensen neersteken, doodslaan, stelen enz... of mensen vermoorden in naam van Allah.

Het ene is inderdaad streekgebonden,(hier meestal Marokkanen en oost-Europeanen in Nederland komen daar ook nog eens Antillianen bij) het andere ligt aan gruwelijke islamitische religieuze voorschriften die sommige moslims blindelings volgen. Met het ene hebben wij dagelijks te maken, het andere, zoals vrouwen stenigen, homo's ophangen, tegenstanders op gruwelijke wijze executeren enz... zien we gelukkig enkel via filmmateriaal of foto's.

En behalve dat heb je ook nog de cultuurgebonden criminele daden, zoals o.a. de eremoorden, vrouwenbesnijdenis, slavernij, vrouwenmishandeling enz...

Maar ik ben er van overtuigd dat er niet veel bij is, dat jij onder 'criminele daden' zal klasseren.Gepost door: Janice | 05-02-09

democratie De democratie waar jullie nu in leven, is absoluut een schijndemocratie.

Gepost door: Julie | 09-12-09

Raaskallen Blijf van die drugs af Julie.

Gepost door: Wannes | 09-12-09

De commentaren zijn gesloten.