05-02-09

Merkel moet haar mond houden zegt de bisschop

In Engeland bestaan er veel mopjes die beginnen met, ' The bishop said...", nu hebben ze er nog eentje bij. Maar grappig is het niet echt.
Bisschoppen die de holocaust ontkennen... hoe is het mogelijk!

Een kerkvorst mag zo iemand niet de hand boven het hoofd houden. De Duitse bondskanselier Merkel heeft gelijk dat zij de katholieke kerk verwijt dat ze onvoldoende afstand heeft genomen van de holocaustontkenning van de ultraconservatieve bisschop Richard Williamson.

Nu wordt ze op haar beurt aangevallen door alweer zo’n middeleeuws figuur in een lang gewaad. Bisschop Gregor Maria Hanke uit Eichstätten heeft bondskanselier Angela Merkel hard aangepakt en noemde het verbijsterend "hoe nu zelfs officieel van staatswege en politieke zijde de integriteit van paus Benedictus XVI in vraag wordt gesteld".

Ja zeg!!!

Maar ook het Europees parlementslid Bernd Posselt (CSU) waarschuwde Merkel ervoor "zich nog als leermeester van de paus te gedragen". "Het is onbegrijpelijk en schandelijk als zelfs de Duitse bondskanselier van de paus duidelijkheid eist over iets waar net paus Benedictus het niet aan ondubbelzinnigheid heeft laten ontbreken", verklaarde Hanke. Er moeten daadwerkelijk nog vele problemen in de curie in Rome opgelost worden, "maar de bondskanselier zou er zich beter om bekommeren meer christelijke principes in de Berlijnse coalitie door te voeren, wat bijvoorbeeld in de sociale en gezinspolitiek, en bij kwesties als abortus, euthanasie en bio-ethiek meer dan noodzakelijk is".

In feite ontgaat mij de noodzaak van het bestaan van het Vaticaan. Een staat binnen een staat met pracht en glans in een paleis vol geheimzinnigheid, met veel bemoeizieke oude mannen zonder enig gevoel voor de huidige realiteit.

Soms denk ik dat de wereld er veel beter zou uitzien mochten de mensen niet geloven in een opperwezen. Mochten ze niet blindelings volgen van wat er ooit iemand heeft neergeschreven en het als enige waarheid ging verkondigen. Mensen haten en vermoorden elkaar voor iets wat misschien niet eens bestaat, of op z’n minst totaal niet is bewezen.

Laat die paapse kerkvertegenwoordigers doen zoals de Boeddhisten, die gaan elke dag bedelen voor hun eten, houden hun mond en helpen mensen.

02:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

'Een staat binnen een staat'
dixit Janice

Het vaticaan is inderdaad een soevereine staat. Het hoort niet om de integriteit van het regerende staatshoofd van een bevriende natie, zelfs al draagt hij een jurk, te hekelen … Straks hebben wij nog een diplomatieke rel …
;-)

Gepost door: eddy | 05-02-09

Ja, stel je voor, dan wordt ik misschien ook nog geëxcommuniceerd.

Gepost door: Janice | 05-02-09

Kwee niete Maar ; heeft diene mens echt gezegd dat de holocaust niet heeft plaats gehad .
Of, is dit een interpretatie ?
Wat ik gezien heb op tv; is naar mijn mening geen ontkenning ; doch ; een in vraag stelling .
Is het in vraag stellen hetzelfde als zeggen, het heeft niet bestaan ?
Het kan ook om de zes miljoenen slachtoffers gaan .
Alleziens, ik heb geen klaar en ondubbelzinnige verklarin gezien of gehoord .
Maar ik was er ook niet bij uiteraard .

Gepost door: Siberx | 05-02-09

Hallucinant Hallucinant vind ik die discussie over de holocaust. Als ik nu van één ding zeker was, dan is het wel dat in de nazikampen miljoenen joden werden vergast. Nu zelfs dat in vraag wordt gesteld, is het alsof ze de grond onder mijn voeten wegtrekken. Ik heb Mauthausen bezocht, en ik heb mij verbaasd hoe groot het ooit was. Waarom al dat logies als ze toch dood moesten? Maar het was dan ook een werkkamp, naast een steengroeve, allemaal 'arbeidsongevallen' dus. Er waren ook maar twee crematie-ovens, wat weinig is voor massamoorden.

Verder kan ik er alleen over kwijt dat familie van mij er twee jonge vlaamse boerenzonen zijn kwijtgeraakt, en die waren beslist niet ziek of zwak als ze werden gedeporteerd. Een beestenboel was het, massamoord uitgevoerd door duitse robots. Want duitsers zijn een tussenvorm tussen mens en machine: grondig, efficient, hard, en totaal humorloos.

Gepost door: Wannes | 05-02-09

"Soms denk ik dat de wereld er veel beter zou uitzien mochten de mensen niet geloven in een opperwezen. " Ik denk dat ook, neen, ik weet het zeker;
Mooi stukje Janice.
De katholieke fundamentalisten zijn even erg als die van de moslims...

Gepost door: dirk | 05-02-09

Als kind zei ik naar het schijnt ergens in het derde kleuterklasje dat ik niet naar een hemel wou waar geen dieren toegelaten waren.

Nu meen ik dat nog steeds, maar ik wil evenmin geloven in mysterieuze opperwezens die vrouwen minderwaardig vinden aan mannen. En wees gerust, ik heb mij erin verdiept, er bestaat geen enkele religie die vrouwen als volwaardige wezens beschouwen. Ook in het boeddhisme niet en nog minder in het Hindoeïsme (waar het vaak nog erger is voor vrouwen dan in de islam).

In dat bovennatuurlijke wereldje is nog niet veel veranderd...maar ik mag er als overtuigde Darwiniste wel mee voor opdraaien via mijn belastingen.

Gepost door: Janice | 05-02-09

Minder Ge zult toch moeten toegeven dat vrouwen nog niet veel uitgevonden hebben, zelfs geen godsdienst, want anders was God wel een vrouw geweest, en de mannen minderwaardig...

Gepost door: Wannes | 05-02-09

Bisschop Richard Williamson. Gelezen op de weblog van Rik Torfs (prof. kerkelijk recht KUL):
Vervelend is immers dat Richard Williamson, een van de vier betrokken bisschoppen, de shoah ontkent. Sinds 1989. En hij deed het vorige week nog een keer over, voor de Zweedse televisie. De paus was hierover geschokt, wist staatssecretaris Tarcisio Bertone te vertellen. Maar geen zorg, voegde de topkardinaal er onmiddellijk aan toe: het standpunt van de kerk over de shoah is zuiver en precies. Van negationisme kan geen sprake zijn.

En kijk, die verklaring is mij nu net iets te simpel. Inderdaad, de paus is zelf geen negationist. En als kerkjurist weet ik ook wel dat negationisme geen kerkelijk misdrijf is. Dat je op basis daarvan dus niemand kan straffen. Maar of daarom het opheffen van een sanctie die om een heel andere reden door een negationist werd opgelopen zulk een aardig idee is, weet ik nog zo niet. Hoe kun je als gelovige ook maar een greintje respect hebben voor een bisschop van dat allooi? En vergeet niet: een bisschop is volgens de katholieke leer een opvolger van de apostelen. Williamson is en blijft kerkrechtelijk gezien bisschop. Daar is niets aan te doen. Maar in zijn geval heb ik dan toch liever te doen met een geëxcommuniceerde bisschop dan een gerehabiliteerde.

Gepost door: pol | 05-02-09

Janice , niet helemaal correct! In Thailand, boeddhistisch land bij uitstek, heb ik één keer een groep gehandicapten gezien die liefdevol verzorgd werden en wel door een katholieke onderneming. Bedelende kinderen en gebrekkigen zijn er geen uitzondering.
Dus niet te vlug veralgemenen!

groetjes

Luc

Gepost door: Luc Broes | 05-02-09

Ik laat jullie iets weten als ik kan !! Vaticaan een souvereine staat,zouden de Islaaaamlanden die staat ook hebben erkent ? Ik ben er geweest ,gewoon prachtig,adembenemend al die kunstschatten ,die rijkdom.Ik vraag me nog altijd af hoe ze dat geld bijeenkregen ?? Volgens horen zeggen had Jezus nog geen steen om zijn hoofd op te leggen..in die paar duizend jaar sedert de.... "mens"... Jezus zijn affaire heeft overgenomen is er wel t-een en t-ander veranderd...Het beste bewijs dat al die religies maar fabeltjes zijn...moest ik bv in Iran geboren zijn was ik misschien een fanatiek moslim ,zelfs kandidaat martelaar...indien geboren in Thailand een hevige Bhoedist maar toevallig ben ik zogezegd "katholiek" ,geboren te Merksem bij Antwerpen..maar wanneer ik toch een keuze zou moeten maken ,tussen al die godsdiensten ,ik koos voor het Bhoedisme die zijn zeer tolerant ,laten iedereen met rust en leven van de "krijg" geef je iets OK geef je niks ook OK ....een abt krijgt hier in Thailand 500 bht (met de huidige wisselkoers 44.65 ongeveer 11 euro 20 "maandelijks")...er is een strikte scheiding tussen kerk en staat , zo zou het moeten zijn. Ik ben de 60 al voorbij en dat zonder de hulp van Bhoeddha , Allah of God , we zullen wel zien wie van de drie er gelijk had als mijn tijd gekomen is...en als ik de kans zou krijgen om vanuit de eeuwige jachtvelden ,iets op dit blog te schrijven zal ik dat zeker doen, om jullie niet in het ongewisse te laten...indien je echter niets meer van mij zou horen, na mijn dood,kan het zijn dat ik, het te druk heb met het versieren van 72 maagden na het eten van mijn reistpap...

Gepost door: Rene | 06-02-09

Leg uw boontjes... nog maar niet "te weken", beste Rene, want...indien die 72 maagden nu eens 72 druiven zouden zijn,, dan vrees ik dat...nà het reeds verorberen van die rijstpap, die tros druiven wel eens voor een serieuse indigestie zouden zorgen.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 06-02-09

Luc, ik zeg niet dat katholieken geen goede werken doen voor minderbedeelden, het gaat vooral om de leer, de doctrine, de boodschap die ervan uitgaat dat vrouwen ondergeschikt zijn aan mannen.

De verschillen die gemaakt worden tussen mannen en vrouwen vloeien daaruit voort. Vrouwen worden in veel religies enkel gezien als babymachientjes en voor de rest moeten ze hun mond houden.

En onderstaande link is voor Wannes.

Wat velen ontgaat is dat vrouwen vaak de drijvende kracht zijn achter mannen. Zelfs heel wat theorieën van Einstein zouden zijn gestolen van zijn vriendin.

Gepost door: Janice | 06-02-09

het geheim van een succesvolle relatie "en voor de rest moeten zij hun mond houden".....
Dat is nu het geheim van mijn succesvol huwelijk met een Thaise...Mijn vrouw moet haar mond niet houden ,want als ze in haar taaltje begint versta ik toch niet wat ze zegt..Het is heerlijk als ge uw vrouw niet altijd verstaat en dat is wederzijds ook zo...

Gepost door: Rene | 06-02-09

- ‘Gelijkheid’ is een fabeltje! Nooit en nergens bestaat en bestond ‘gelijkheid’ tussen levende wezens. Evenwaardigheid is ook een fabeltje! Nooit en nergens bestaat / bestond enz …
Zelfs altruïsme is reciproque. Politiek correcten, gedreven door hun blinde haat voor alles wat rechts is, transformeren onze welvaartstaat in een verzorgingstaat. In de ‘golden 60ies’ schiepen deze ‘pro-correcten’ een paradijs: gediplomeerden (iedereen haalde wel een diploma in die gouden jaren) hoefden niet meer te werken onder hun ‘waarde’. Ofwel een ‘gouden’ job, ofwel (goedbetaalde) ‘dop’. Voor het zware en vuile werk haalden ‘ze’ gastarbeiders binnen. De autochtone ‘biefstuk sosjalist’ was geboren! Ondanks het duidelijke falen van hun linkse politiek (ge ziet waar we vandaag zitten) weigeren de correcten de broodnodige reddende maatregelen. In plaats daarvan werden de Franse ‘vrijheid’ ‘gelijkheid’ en ‘broederlijkheid’ idealen van 1789 heropgeroepen. (Natuurlijk weten die linkse geniën niks van geschiedenis en denken ‘ze’ nog altijd dat die idealen voor ‘het volk’ bedoeld waren …) Onze mensen wordt een schuldcomplex opgedrongen als ‘aanvaardbare uitleg’ voor het gepamper van vreemdelingen. We zullen er ver mee komen …
- Janice, in de natuur en in de geschiedenis bestaan er wel degelijk matriarchaat. Al ben ik het met U eens dat in een (véél te groot) deel van de wereld vrouwen absoluut niet de plaats en het respect krijgen die ze verdienen; ook bij ons dikwijls niet. Een echte schande …
- De shoah is onbetwistbaar. Ik weet echter wel (van overlevende getuigen) dat SS bandieten, in (sommige) vernietigingskampen de infrastructuur (ovens executieplaatsen enz …) ‘opgeruimd’ hadden. (Sommige) geallieerden hebben, na de bevrijding, deze onheilsplekken wederopgebouwd om te kunnen filmen; het thuisfront had immers ‘recht’ op beelden. Misschien halen (sommige) negationisten hun (verkeerde) ideeën uit dit gegeven. Met zo’n misleiden kan men nog praten, met bewuste ontkenners niet, die verdienen een dikke stamp onder hun cloche … om het maar zachtjes uit te drukken!

Gepost door: eddy | 06-02-09

Mijn man verstaat mij wel...

(Grapje, hoor!)
We zitten wel op dezelfde golflengte.

Gepost door: Janice | 06-02-09

Eddy Bedankt voor je betoog, maar daar gaat het even niet om. Natuurlijk zijn we fysiek niet gelijk, maar zijn we daarom minderwaardig? Daar gaat het om!

Mag onze natuurlijke aanleg tot het baren van kinderen een belemmering zijn in het wederzijds respect, een nadelig gevolg hebben in het vinden van een job? Het betalen van gelijk loon voor gelijk werk?

En het gaat niet om gelijk te zijn in verband met werk dat enkel voor mannen geschikt is omdat ze toevallig fysiek sterker zijn. Zo las ik gisteren in de krant dat vrouwen nu al vanaf 1,58 bij de politie mogen... Wel dat is volgens mij gewoon belachelijk. Dat zijn dwergen die vaak reuzen moeten arresteren of verbaliseren. Vaak proberen ze dat dan te camoufleren door zeer hautain over te komen. Ik heb het trouwens zelf meegemaakt toen ik in Brussel tijdens de betoging tegen de islamisering van Europa administratief werd aangehouden. In de gevangenis was het zo’n dwerg van anderhalve meter die mij bevelen toesnauwde. Ik had ze met alle gemak met één mep de grond kunnen inboren…

Maar een vrouw kan net zo goed een zaak leiden als een man, en toch worden ze vaak bij een promotie gepasseerd omdat ze nu eenmaal diegenen zijn die moeten zorgen voor onze nakomelingen op deze wereld. En dat is niet serieus.

Een vrouw verdient trouwens nog steeds 30% minder dan een man voor gelijk werk.

Dat is nu net wat er fout loopt. Iedere man, maar ook vrouwen, denken dat gelijke behandeling ook wil zeggen dat vrouwen dan maar typische mannenberoepen moeten uitvoeren en mannen dan weer op hun beurt vrouwelijker moeten worden.

NEE, ik ben blij dat ik een vrouw ben en heb er helemaal geen problemen mee, het speelde zelfs vaker in mijn voordeel dan in mijn nadeel...

Waar ik wel problemen mee heb is dat mannen vaak denken dat indien vrouwen gelijkwaardig willen zijn, ze bvb. bij het binnengaan van een winkel de deur op je neus mogen laten dichtvallen, terwijl dat toch gewoon een vorm van beleefdheid is. Dan hebben ze het meestal over emancipatie... een verkeerd woord volgens mij, want ik wil helemaal geen man zijn, het moet gelijkwaardig zijn.

Wat je zegt over de Shoah klopt niet echt. Ik denk dat ze je ‘blaasjes’ hebben wijsgemaakt. Mijn oom was bij de geallieerden die de kampen hebben ontdekt. Het enige wat ze gedaan hebben was aanvankelijk iedereen meteen te eten gegeven, waaraan er nog een deel mensen zijn overleden. Daarom hebben ze iedereen terug in de kampen gebracht tot ze hen konden overbrengen naar plaatsen waar de overlevenden de nodige zorgen kregen. Maar van ‘heropbouwen’ was geen sprake. Mijn oom, en wie hier al langer komt weet het al, heeft de gruwelijkheden die hij daar ontdekt heeft nooit kunnen vergeten en verschillende keren geprobeerd zelfmoord te plegen tot het hem uiteindelijk is gelukt.

Gepost door: Janice | 06-02-09

Woman is the nigger of the world Een heel toepasselijk lied.

Gepost door: Janice | 06-02-09

Gelijkheid? @Janice. Met al mijn bewondering voor het vreedzame Boeddhisme, maar ook daar vervullen vrouwen een ondergeschikte rol. Bij plechtigheden in Thailand zijn monikken steeds prominent aanwezig, maar geen vrouwelijke.

***
Die Einstein had blijkbaar een heel knappe vriendin! (grapje, hoor!)

Gepost door: Luc Broes | 06-02-09

35!? Uw lijst van 35 vrouwelijke nobelprijswinnars bewijst wat ik wou aantonen, nl dat vrouwen sterk in de minderheid zijn als het op intellectuele prestaties aankomt. Want wat ge er niet bij vertelt is dat er vele honderden mannelijke prijswinnaars zijn, het aantal vrouwen moet ongeveer ...5% bedragen.

En als achter iedere succesvolle man een sterke vrouw staat, kan het dan ook niet zijn dat achter iedere succesvolle vrouw een sterke man schuilgaat?

Gepost door: Wannes | 06-02-09

Domme discussie Dit is een domme discussie...waarom zou een vrouw minderwaardig zijn ?? Die stelling is ontstaan bij de "oer" mensen,de wet van de jungle ,de wet van de sterkste ,als in die tijd de vrouw van haar oren durfde maken kreeg ze wat "lappen" op haar "neanderthaler" gezicht en ze "droop" af richting spelonk...dat is blijven hangen tot op heden ten dage ,gelukkig is er intussen veel veranderd ten gunste van het "zwakke geslacht" behalve bij sommige """"culturen""""" bij wie nog altijd die "oer" mentaliteit van toepassing is. Heel de natuur bestaat uit tegengestelden die elkander in evenwicht houden zoals ,vuur water,noord zuidpool enz enz enz ...tenslotte man vrouw....is de noordpool minderwaardig aan de zuidpool ?? is de vrouw minderwaardig aan de man ?? een maatschappij die alleen bestaat uit mannen ( de droom van iedere "janet"!!) of enkel maar vrouwen....kan dus niet ,onmogelijk...wat bewijst dat we elkander nodig hebben , elkander aanvullen,waarom in godsnaam zou de vrouw "minderwaardig" zijn ???

Gepost door: Rene | 07-02-09

Helpdesk 30% minder voor gelijk werk? Maar vrouwen doen zelden hetzelfde werk als mannen, dat is juist het probleem. Mannen staan op de stelling, vrouwen doen de administratie, om het simpel te zeggen. Een vrouw in den bouw is even zelden als een man in een crèche. En er zijn véél fysisch makkelijke jobkes in de bouwafwerking. Ooit al een vrouwelijke schilder, schrijnwerker of loodgieter gezien bv? Ik niet.

Bovendien hebben vrouwen geen enkele feeling voor technische zaken, om eens op mijn domein te komen. Het interesseert hen gewoon geen bal. Ik moet honderden keren per jaar bellen voor technische inlichtingen over machines, bedrijfsuitrusting, gebouwen enz. Ik heb op al die jaren nog nooit een vrouw gehad die verder kwam dan: "Wacht even, ik zal u meneer X eens doorgeven". Probeer het zelf eens uit, bel uw helpdesk op, of uw TV-distributie.

Gepost door: Wannes | 07-02-09

nèh zo leert ge uw trouwe bezoekers eens wat beter kennen hé Janice...Mss kunt ge nu de rest van hun uitspraken ook in een bepaalde context zetten...

Gepost door: dirk | 07-02-09

Wannes Toevallig zit mijn echtgenoot ook in 'de bouw' en komt hij - weliswaar minder vaak - ook vrouwen tegen als schilder. Metser e.d. zijn volgens mij fysiek zwaardere beroepen die ik zelf voor een vrouw minder geschikt vind, maar als ze het aankunnen en goed doen, waarom niet?

In ieder geval heb ik het zelf jaren geleden meegemaakt. Ik was boekhoudster in een groot bedrijf. De hoofdboekhouder vertrok en de promotie werd mij beloofd, maar na overleg zou de zaak teveel schade lijden indien ik eventueel in verwachting zou geraken. Dus namen ze iemand anders aan, iemand van buitenaf. Die man wist helemaal niets, kon niet met een computer overweg en kwam mij alles vragen...zijn loon was wel het dubbele van het mijne.
Dus heb ik een andere job gezocht, een buitenlands bedrijf, alles volledig in het Engels met boekhouding in Zwitserland. Ik kreeg er een korte bijkomende opleiding in Zwiterserland en stond daarna aan het hoofd van acht mensen. En mijn loon was hetzelfde als wat ze zouden hebben betaald aan een man. En zo moet het, want, Wannes, het is al vaker bewezen dat vrouwen efficiënter zijn dan mannen, hé!

Bovendien Wannes, thuis ben ik de loodgieter, de technieker, de schilder en de tuinier.
Ik heb ongeveer 15 jaar lang ezels en paarden gekweekt. Heb weiden bemest, palen geklopt, weiden afgespannen en er elektriciteit opgezet. Ik heb elektriciteit geplaatst (van mijn vader geleerd) in een donkere zadelkast, paarden afgereden, zadelmak gemaakt en stallen uitgemest (en geloof mij, het klinkt romantischer dan het is) dus kom mij niet vertellen dat vrouwen niets kunnen, hé!

Het is echter waar dat meisjes niet naar een vakschool gaan om te leren metsen, of om loodgieterij te doen. De vorige generatie lieten dat niet toe aan hun dochters. Zij gingen dan meestal voor kapster of etalagiste e.d. - dus beschikken ze nu ook niet over de nodige documenten die nodig zijn volgens de vestigingswet om bvb. als loodgieter of elektrieker aan de slag te gaan. Maar ook hier komt verandering in.Gepost door: Janice | 07-02-09

Typisch Boekhouder is idd zo'n typisch beroep waarin vrouwen oververtegenwoordigd zijn. Samen met personeelsdienst en kuisploeg. Ook de bank-en verzekeringssector zit boordevol vrouwen. En voor de rest al wat opvoeding en verzorging is ntl.

Maar voor het overige (uw voorlaatste paragraaf) denk ik dat ge een grote uitzondering zijt, en dus de regel bevestigt.

Gepost door: Wannes | 07-02-09

We zijn daarin oververtegenwoordigd omdat wij goed kunnen werken met ons kopke, hé Wannes!

Je hebt mensen die kunnen denken en mensen die het moeten uitvoeren...

Ik doe nog steeds boekhouding, maar dan voor onze eigen zaak. (Kan gewoon geen baas boven mij verdragen!)

Allez, grapje hoor!

Ik ben absoluut geen uitzondering, ik ken nog vrouwen die vanalles kunnen, je leert het gewoon omdat het moet. En dat gaat zelfs tot het ineen timmeren van stallen tot en met breien (en dat laatste kan ik helaas niet).

Gepost door: Janice | 07-02-09

De commentaren zijn gesloten.