06-02-09

Slimste mens werd Freek Braeckman

Gisteren was de finale van de slimste mens. Ik had geen tijd om het vanaf het begin te bekijken, maar schakelde in op het moment van de chips. Freek Braeckman heeft inderdaad terecht gewonnen. Hij heeft een enorme algemene kennis en bleef altijd doodkalm. Dat en zijn pretoogjes deden de rest en naarmate het spel vorderde, steeg de adrenaline bij de toch al zieke Bart Dewever. Ondanks je de spanning op zijn gezicht kon aflezen verweerde hij zich uitstekend, ook al kreeg hij een paar keer (voor hem toch) de verkeerde vragen. Alhoewel Freek Braeckman strategisch zo goed als onklopbaar was, had Bart misschien nog een kans gehad om te winnen indien hij de vraag over Pol Pot had gekregen. En indien hij had gezegd dat Spitaels meestal 'Dieu' genoemd werd. Jammer… dat was een weggever.

En inderdaad betrap je jezelf erop dat je gewoon zit mee te spelen. Dat Vande Lanotte Pol Pot niet kende snap ik niet. In de tijd van Pol Pot was Vande Lanotte al extreem links en kwam hij toen meermaals met de politie in contact en hij kent Pol Pot niet? Eerlijk gezegd, moeilijk te geloven.

Lieven Verstraete bleef dan weer het antwoord schuldig in verband met Haïti.

180px-WestallDamocles


Op de vragen over Pol Pot, Haïti en mythologie had ik ook wel een hele boel juist (zelfs Damocles, waarvan je het zwaard gewoon zag hangen- zie foto), maar de verschillende soorten chips, de schoonheidskoninginnen of alles wat met sport te maken heeft, zouden mij in ieder geval de das omdoen.

Freek Braeckman heeft zeker en vast bewezen dat hij veel meer kan onthouden dan wat hij in zijn nieuwsberichten brengt.
Een dikke proficiat aan zowel Freek Braeckman als Bart Dewever.

12:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Gisteren ook een fantastische finale! En vlak ervoor 'Van Vlees en Bloed', gewoon geweldig!

Gepost door: Allez André | 06-02-09

3 mannen 3 mannen in de finale. Komt zeker door een ingebouwd glazen plafond voor de vrouwen...

Gepost door: Wannes | 06-02-09

Waauw... Een positief stukje, en dan nog over een een lid van de orde van het extreem-linkse jounaille dat werkt in het rode bastion, genaamd VRT.
Ik zei het al elders: ge leert bij, meiske...
Eerst (min of meer) genuanceerde uitspraken doen over moslims en nu dit weer... We gaan het op de lange duur nog met mekaar eens geraken. Moet ik me nu zorgen maken, dat vraag ik me af...?

Gepost door: Kampioen | 07-02-09

Groen! Homoverafgoder, godsloochenaar, dolle mina, nog niet gedacht aan een overstap naar Groen! Janice?

Gepost door: Wannes | 07-02-09

Als jij nu nog probeert genuanceerde reacties te plaatsen,Kampioen,(in wat vraag ik mij af..) dan komt het misschien nog goed, maar ik twijfel eraan...

Gepost door: Janice | 07-02-09

Wannes... Homoverafgoder??? Waar haal dat vandaan? Ik vind het al dan niet homo zijn niet politiek relevant en zeg er dus ook niets over, meer moet je daar niet achter zoeken. Afgoderij gaat mij wel iets te ver, denk ik.

Godsloochenaar??? Dewelke? Want er zijn er wel een paar in concurrentie met elkaar...
Dus inderdaad, ik acht het niet bewezen en eigen mij het recht toe om er niet in te geloven. En ook niet gelovers hebben recht op een vrije meningsuiting!!

Dolle Mina??? Is iemand die eist dat een vrouw gelijkwaardig moet behandeld worden dan meteen een dolle Mina? Komaan zeg... jij zou blijkbaar een goede moslim zijn. Ik ben gewoon geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en laat niet op mijn donder zitten. Ik ken trouwens niemand bij Groen! die dezelfde ideeën heeft als ik. Dus nee, zeker geen Groen! Ik voel mij goed bij het Vlaams Belang, de meeste vrouwen zijn daar van mijn kaliber... allemaal vechters, kijk maar naar marie-Rose Morel.

Gepost door: Janice | 07-02-09

9-5 Homoverafgoder omdat je gisteren boos verwees naar een discussie waarin homo's op de korrel werden genomen. (Wat ze dik verdienen omwille van hun eeuwig geprovoceer.)

Godsloochenaar omdat je zegt een overtuigd darwinist te zijn.(Terwijl ik vind dat het darwinisme het grootste dwaalspoor ooit is)

Dolle Mina omdat je denkt dat vrouwen onrechtvaardig behandeld worden in het bedrijfsleven, terwijl ze juist de mooiste jobkes hebben (burowerk met een peeceetje, eentonig werk, 23°C, geen zuchtje tocht, van 9 tot 5 en s'woensdags niet, enz )

Gepost door: Wannes | 07-02-09

Ik boos? Je kent mij blijkbaar niet. Ik ben nooit boos. Ik hou van stevige discussies en ik kan mij zelfs niet herinneren dat ik homo's heb verdedigd.

Ik ben inderdaad wat jij noemt een 'godsloochenaar' maar niemand, ook jij niet, kan bewijzen wie er gelijk heeft.

Ik ben geen dolle mina, de term op zich is al een discriminatie...
Ik sta gewoon op mijn recht om op gelijke voet te worden behandeld, zowel in het bedrijfsleven als erbuiten. En ik beschuldig alle religies als aanzetters tot het onderdrukken van vrouwen omdat het gewoon zo is.

Nu gij weer...

Gepost door: Janice | 07-02-09

Smakelijk Je schreef gisteren: "Ik heb net nog een site ontdekt waar die lieverdjes hun haat mogen spuwen. Hier gaat het over homo's."

Ik leidde daaruit af dat je pro-homo bent, wat niet goed rijmt met de partijlijn.

God (of Goden, want er waren ook slechte bij vlg mij, zij nl die oorlogen en ziektes uitgevonden hebben) is alleen te bewijzen door zijn effecten, zijn schepping dus, die zo wonderbaar gecompliceerd en perfect (op ziektes na dan) in mekaar zit, dat dit nooit door toeval kan zijn ontstaan. Eén vb maar: Als evolutie zou werken, waarom is dan nooit één diersoort geevolueerd zodanig dat zij niet meer opgegeten werden door andere dieren of door mensen, gewoonweg door hun vlees onsmakelijk of giftig te maken? Maar neen, alle vlees is niet alleen niet giftig, het ruikt en smaakt nog eens heerlijk ook, zelfs de organen! Van een falende evolutie gesproken!

En de meeste vrouwen, vooral de moslimas, voelen zich helemaal niet onderdrukt , want ze denken er niet eens aan om met een westerse atheist te trouwen, om voor altijd van die 'onderdrukkende' godsdienst verlost te zijn.

PS Ook mijn vrouw voelt zich helemaal niet onderdrukt, ik heb het zopas nog eens gevraagd.,Ik weet echt niet waar je dat complex vandaan haalt. Nu moet ik dringend gaan eten want ze heeft al twee keer geroepen, en ze is niet mals als ik het eten laat koudworden. Soms voel ik mij echt onderdrukt...

Gepost door: Wannes | 07-02-09

Bij ons heeft mijn man gekookt!

Gepost door: Janice | 08-02-09

"Ik kan mij zelfs niet herinneren dat ik homo's heb verdedigd..." Zo zal je je waarschijnlijk ook niet herinneren dat je Joodse mensen hebt uitgewuifd toen ze per trein werden afgevoerd?
Gewoon omdat je toen nog niet geboren was?
De lezers hebben recht op de waarheid, Janice!

Met veel sympathie overigens en de groeten aan de lezers van Joods Actueel!

Gepost door: André | 08-02-09

André Tegen wie heb je het over dat herinneren? Ik was inderdaad nog niet geboren, maar mijn grootvader hielp joodse mensen vluchten naar Londen, misschien dat hij ze dan nawuifde?

En ik ken geen lezers van Joods Actueel. Ik was een fan van Henri Rosenberg.

Gepost door: Janice | 08-02-09

Giftig vlees bestaat niet ? @Wannes : Japanse kogelvis is dus ook niet giftig ? Smakelijk dan maar.... :)

Gepost door: Storme | 09-02-09

Mooi! Het was pretig je te ontmoeten in Hoboken!
Hoboken is een mooie gemeente gegijzeld door de aanhangers van PJ.
Die beslisten zelfs dat er deze maand geen vergadering is van de distritsraad...
De Poetin-democratie scheert hier hoge toppen.
Gelukkig waren er tot hiertoe geen moorden op politieke tegenstanders. Zeg nooit nooit, want het jaar is nog niet voorbij...
En als je ziet hoe ijverig PJ zich inzet om het referendum te .... ontkrachten...
Hoboken heeft heel wat problemen, maar wie rot is , laat dit liever rotten. cd& v en openvbd werken dapper samen met spa om dit wangedrocht van een minderheidscoalitie in stand te houden TEGEN de mensen in!
ls er al iets onduidelijk was op de blog is dat bij deze
OPGEHELDERD!
Mvg

Gepost door: André | 09-02-09

verbetering... Oook pretig kan prettig zijn!

Gepost door: André | 09-02-09

Ik vond het ook prettig, André!
Zo zie je maar dat misverstanden altijd mogelijk zijn, maar het lot heeft beslist dat ik je moest tegenkomen om het op te helderen.

Gepost door: Janice | 09-02-09

Zon @ Storme: Ik weet het, ik wou nog een correctie plaatsen, maar ik dacht: dit leest toch niemand.
Toch is zelfs de kogelvis een bewijs tegen de evolutieleer, hij is immers ondanks zijn giftigheid een lekkernij in Japan, en dat kan nu toch echt niet de bedoeling vd evolutie zijn geweest. Als evolutie werkte, had de vis zijn giftigheid moeten verhogen of wijzigen, totdat de mens er geen remedie meer tegen had.

En dat kan snel gaan, zie de vinken in Darwin's sprookjes, die hun bek intussen weer aan het wijzigen zijn naar ik hoor. Bijna zoals een kameleon zo snel. Dit zijn dan vlg mij ook de enige twee dieren die zich aan een veranderende omgeving kunnen aanpassen. En Darwin heeft dit zeer onwetenschappelijk tot de hele levende wereld uitgebreid.

Ik denk dat in de geschiedenisboeken vd toekomst nog hartelijk gaat gelachen worden met de grootste menselijke dwaling aller tijden (of was de zon die rond de aarde draait toch nog een grotere vergissing?)

Gepost door: Wannes | 09-02-09

De commentaren zijn gesloten.