07-02-09

Borgerhout - uit de oude doos

147_001464_001907_001503_001539_001

21:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Mooi Mooie gebouwen hadden (hebben?) ze daar in Borgerhout. Ik ben er echter nog nooit geweest. Wat is die vreemde mast naast het gemeentehuis? Een voorloper van de gsm-masten?

Tot ca 1900 had ons volk nog zin voor architecturale schoonheid , met prachtige stadskernen en op het platteland langgevelhoeven en vierkantshoeven , en statige kerken en abdijen. Daarna is de verloedering begonnen, vooral op den buiten met de afschuwelijke lintbebouwing, het totale gebrek aan harmonie, de smalle huizen die wel uit een stadsrij leken weggesneden en plompverloren op het veld werden neergezet, met blinde hoge zijgevels. Of nog erger, een halfopenbebouwing waaraan pas 30 jaar later de andere helft werd tegenaangebouwd, liefst in een zo contrasterend mogelijke stijl. ik heb me altijd afgevraagd waarom wij hier stedebouwkundige diensten hebben. De laaste kwarteeuw is er echter verbetering zichtbaar, met vele mooie huizen, en zelfs hier en daar een mooi appartementsblok.

Gepost door: Wannes | 07-02-09

knappe foto's Janice, een verademing na al die verhitte discussies...weinig volk op straat,vermoedelijk werden die kiekjes genomen tijdens de uitzending van "de slimste mens" met Bart de Wever....zo goed als geen auto's te zien ,dus ook geen "kopvodden" vermits er nog geen vraag naar petrolium was,met gevolg dat onze "Rudolf Valentino's" met hun tenten nog in de zandbak speelden met hun slavinnen,ver weg van de beschaafde wereld !

Gepost door: Rene | 07-02-09

Wat die hoge mast is weet ik niet. Die staat er niet meer. Mischien was dat toen voor de radioontvangst ofzo?

Het Borgerhoutse gemeentehuis in één van de mooiste in ons land. Jammer genoeg heeft Antwerpen er al tal van kunstwerken uitgehaald en heet het nu ook niet meer gemeentehuis, maar districtshuis. Er spelen nu allochtone kinderen op de trappen en het plein. En er sneuvelen ruiten door de voetballen die tegen de mooie gekleurde glasramen vliegen vanaf het plein waar het verboden is te voetballen. Respect voor ons cultuureel erfgoed is er absoluut niet meer.

Zelfs voor een linkse journalist is het soms moeilijk. Hij zei o.a. "Ik ben mijn naïeve geloof in het heil van de multiculturele samenleving kwijtgeraakt, maar ik blijf een overtuigd antiracist." Lees hier het volledige interview:

Gepost door: Janice | 08-02-09

Straf Dit vind ik wel heel straf.
Wat Tom Naegels in het interview vertelt, is het absolute tegendeel van wat hier op deze blog de hele tijd verteld wordt.
Het is bijzonder sympathiek van u dat u een link plaatst naar het artikel, want de man vertelt wel héél relevante zaken (onder meer over uw partij; ik lees zelfs zeer genuanceerde zaken over moslims - gaan we die hier nu ook straks te lezen krijgen?).
Wat ik bedoel: als het de bedoeling was om Naegels te "recupereren" door zijn uitspraak over de multiculturele samenleving, dan raad ik iedereen toch echt wel aan om het interview eens volledig te lezen. Het VB en consoorten komen hier niet zo bijster goed uit, vrees ik.
O ja, ook uw opmerking over kinderen heb ik netjes genoteerd. Bij ons in het dorp schoppen mijn eigen bleke kinderen ook wel eens een ruit uit, in Borgerhout is dat blijkbaar anders. Zou het niet beter zijn om die ruiten te beveiligen en kinderen te laten spelen?

Gepost door: Kampioen | 08-02-09

Linkse rat En die Naegels, een door en door linkse zak, schrijft dus in De Standaard, toch ietwat centrum-rechts te noemen (zie Mia Doornaert)? Dat verklaart hun financiele moeilijkheden al voor een deel zou ik zeggen.

Respect is vlg deze rat niet reageren op beledigingen als "uw moeder is een hoer". Heeft hij dat al eens geroepen tegen een Marokkaan om te zien of die wel respect had voor hem dan?

Hij is zo hitsig links dat hij wel met een moslima had kunnen trouwen lees ik. Gelukkig voor hem is dat niks geworden. De botsing der beschavingen in het klein.

En zijn linkse opa die Het Licht eindelijk zag, en die hij dan maar als dement afschildert...

Ook het feit dat hij in zijn school in Borgerhout nooit een moslim heeft gezien is tekenend voor de linkse hypocriete topklasse (Wouter Bos: "Ik stuur mijn dochterje later naar een witte school, je wilt tenslotte het beste voor je kind")

En Kampioen, mss is het verschil tussen uw kinderen en de moslims die een ruit inschoppen wel dat jij bereid bent om ze te betalen?

Daarenboven moet er niet gevoetbald worden in de buurt van ramen, maar op de daarvoor voorziene speelplaatsen. En dit geldt ook voor het superieure moslimras.

Gepost door: Wannes | 08-02-09

Ik denk dat Wannes al heeft geantwoord op uw opmerkingen, Kampioen. Ik wou met dat artikel aantonen dat je geen racist hoeft te zijn om de multiculturele samenleving een grote mislukking te vinden. Ik ben ook geen racist, maar als ik op straat kom, dan waan ik mij ergens in de straatjes van Marrakech, terwijl ik liever in mijn eigen straten (op een veilige manier) zou rondlopen.

Als ik een vreemde cultuur wil zien, dan ga ik wel even op reis, en heb ik er genoeg van dan ga ik terug naar huis. Hier kan dat niet meer, hier blijf je tegenwoordig voor eeuwig en altijd toerist in je eigen stad.

Wat de rest betreft, voetbal is verboden op het plein en daar moet iedereen zich aan houden. Als ik voor het districtshuis verkeerd parkeer krijg ik ook een boete.

En wat hij over het VB zegt, 't ja, dat zijn we wel gewoon in artikels en interviews...tot je echt met hen praat, dan hoor je bij de meeste 'linksen' een ander klokje luiden en gebruiken ze benamingen voor allochtonen die ik zelf nooit zou gebruiken maar al wel heb gelezen in de reacties hier.

Gepost door: Janice | 08-02-09

Bij ons in het dorp...dus we weten dat "kampioen " uit het een of ander "boeregat" komt....waar blanke kinderen ook al eens voetballen waar het vermoedelijk niet mag...en diezelfde kinderen uit dat Kampioenen"gat" kunnen die ongestraft zeggen "je moeder is een hoer" wat me zo ergerde is kampioen zijn geschreven zinnetje " het VB en "consoorten" dat zegt genoeg over die wereldvreemde boeregatbewoner..die de ballen niet weet,maar toch zich wil moeien,zich opwerpen als een groot moralist wereldverbeteraar en kruistochter tegen het VB... naar het groen-rode voorbeeld. Ik heb twee jaar de wacht gedaan als politie-agent in Borgerhout en erger me dood aan mensen zoals "kampioen" of Naegels en heel die simplistische aanhang.Men zal het VB nooit kunnen verwijten ,als het eens zover gekomen is wanneer die "je moeder is een hoer" horde voluit de baas gaat spelen,dat VB niets heeft gedaan om dat te stoppen.Die uitspraak"moeder hoer" heb ik O zo dikwijls moeten horen toen ik die gepamperde Valentino's moest opsluiten in de amigo van politie bureel Noord te Antwerpen...Ik replikeerde ooit met te zeggen dat zijn moeder " een snor had" wel die Valentino werd uitzinnig van woede...en dat is typisch ,zij eisen het recht op, alles te mogen zeggen of doen, maar O wee als je replikeert,dat pikken ze niet...hun gedrag hun houding en uitspraken zijn in ieder geval niet van die aard dat pa en ma Mohamed fier mogen zijn over hun opvoedingsresultaten van hun broedsels...behoudens uitzonderingen moslims die ik leerde kennen tijdens mijn dienstjaren te Borgerhout en waar ik veel respect voor had,beschouw ik de rest als "untermenschen" ,niet waardig te leven in een maatschappij als de onze,tenminste zoals ik die gekend heb een dertig tal jaren geleden....

en ik nodig "kampioen" uit een reisje te ondernemen naar de Marok....en daar tegen de eerste beste Marok te zeggen dat "zijn moeder een hoer is" ik ben erg benieuwd naar het resultaat....
dag Kampioen !!! saluu en de wind van achter

Gepost door: Rene | 08-02-09

Zou die mast geen staande wip kunnen zijn?

Gepost door: Bob D, Carnac | 09-02-09

Wat daar naast het gemeentehuis staat... was eenvoudigweg een telefoonpaal!
De uitvinding van de negentiende eeuw, waardoor mensen met anderen konderen spreken!
(Toen moest je niet SCHREEUWEN of ROEPEN zoals sommigen tegenwoordig soms doen met hun gsm! Liefst als er andeen bij zijn...)

Gepost door: André | 09-02-09

Een telefoonpaal... daar had ik echt niet aan gedacht.
Misschien hadden ze beter die masten laten staan om nu te gebruiken als GSM mast.

Gepost door: Janice | 10-02-09

De commentaren zijn gesloten.