09-02-09

Tom Barman, de arrogante zak!

De voorvechter van verdraagzaamheid, Tom Barman, liet tijdens de uitreiking van de MIA’s een sterk staaltje onverdraagzaamheid zien, omdat hij had gehoopt dat hij minstens een stuk of negen Mia’s zou binnenrijven en er uiteindelijk maar twee in de wacht kon slepen. Jammer voor hem misschien, (leuk voor ons) maar er lopen artiesten rond die beter verdienen, zoals o.a. de neutrale Clouseau en Milow.
Voor de camera sloeg hij Groen en Rood uit van nijd en afgunst tegenover zijn collega’s, en was hij allesbehalve tolerant tegenover het Vlaamse publiek. Hij vond het zelfs nodig een gebaar van ‘fuck you’ te maken naar het publiek. Zelfs zijn fans reageren verbolgen. Ze vonden hem ronduit arrogant en waren ‘beschaamd in zijn plaats’. Ze vonden het maar een ‘zielige bedoening’, schreven ze op de Facebook pagina van dEUS. Maar blijkbaar voelt Tom Barman zich een echte God en verheven boven alle plebs. Soms doen drugs rare dingen met mensen…

De muziekproducent, Adriaan Van landschoot ergerde zich blauw aan Barman: “Hoe arrogant van Barman om bij zijn eerste dankwoord ‘tot subiet’ te zeggen, alsof hij zeker was dat hij nog MIA’s zou winnen. Hoe vulgair om zo’n fuck you armgebaar te maken. De MIA’s zijn in elk geval veel realistischer en gaan meer in de richting van het écht succes dan de Zamu Awards”. De ZAMU Awards worden niet uitgereikt door het publiek, maar door artiesten, producenten en journalisten, kortom, door het wederzijds schouderkloppende ons-kent-ons-clubje.

Bovendien denkt Barman dat hij zich niet moet houden aan het rookverbod en pafte hij er lustig op los tijdens de uitzending bij Eén. Dat ventje meent werkelijk dat hij de nieuwe Messias is en mag dan wel iets meer dan al die stomme plebejers natuurlijk.

Barman jongen, werk liever een beetje aan jezelf, want als het op verdraagzaamheid aankomt heb je nu wel bewezen dat je een dikke nul bent. En als je denkt dat je optredens het Vlaams Belang hebben geraakt dan vergis je je deerlijk. De meeste tieners – en ik zeg opzettelijk niet ‘jongeren’, want die waren er niet – vonden een gratis optreden best wel leuk, maar ook de kinderen en kleinkinderen van Vlaams Belangers stonden tussen het publiek, dus wens ik je bij deze eveneens een welgemeende ‘fuck you’!!

14:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

fanbal Dat Tom Barman niet echt de bescheidenheid in persoon is, is correct. De man heeft dan ook zijn afkomst niet mee.
Maar dat Clouseau "neutraal" zou zijn...
Koen Wauters was samen met Barman de organisator van de 0110-concerten. En dat was toch niet meteen het fanbal van het VB, me dunkt.

Gepost door: Kampioen | 09-02-09

Hij trad er op, maar ik heb nog nooit hatelijke opmerkingen gehoord van Koen Wauters. Wat niet wegneemt dat hij net als vele andere mensen kan geloven wat onze tegenstanders (onterecht) over ons vertellen. Ik lig er in ieder geval niet wakker van, want ik weet maar al te goed hoe artiesten door links onder druk worden gezet.

Het gaat zelfs nog een pak verder dan dat. Ik ken iemand (een allochtoon) die onder druk wordt gezet door links om lid te worden bij Sp.a om in aanmerking te komen voor OCMW-steun. Doet hij het niet, dan kan hij er naar fluiten...

Gepost door: Janice | 09-02-09

5-2 Hij lijkt mij toch maar gewoon op artiestenmanier te reageren op die 'aanval' van Milow ("Leuven-Antwerpen 5-2"). Voor mij mag het. En die sigaret, dat zal wel gene gewonen toebak geweest zijn zeker? Voor mij mogen artiesten dat ook, want zonder high te zijn componeren ze veel minder mooie muziek. Voor niets gaat de zon op.

Gepost door: Wannes | 09-02-09

"......lopen artiesten rond die beter verdienen, zoals o.a. de neutrale Clousea...."
Ik zal bovenstaande maar interpreteren als een schoonheidsfoutje, de broertjes clouseau waren tijdens de laaste gemeenteraadsverkiezingen bijzonder aktief om het POCO kiesgehalte van de modale Vlaming te promoten.
Met diezelfde fielt barman hebben ze het de Vlamingen goed ingepeperd (mbv een website) en het zogenaamde concert voor de verdraagzaamheid (ten bate van ahmed en mohamed)te promoten.
Eén van die clouseaus was bijzonder in zijn sas op die website met de kiezer diets te maken dat hij verdraagzaam (en nog meer van dat POCO geleuter) moest zijn.
Misschien door velen vergeten maar ik heb dan wel een olifantengeheugen dus de clouseaus "neutraal" heten...... tja misschien wat prijzen winnen of verliezen betreft dat weet ik niet.
POCO lieden muzikanten of andere soorten hoef ik niet, ik bepaal zelf wel welke politieke keuze ik maak, voor de rest moeten ze doen wat ze goed in zijn (of slecht want smaken verschillen nu éénmaal) en zich ZEKER onthouden van politiek getinte uitspraken.

Gepost door: Trucker | 09-02-09

@Trucker ... tenzij ze de Strangers of Urbanus heten, natuurlijk.

Gepost door: Kampioen | 09-02-09

De strangers zingen ook wel een ander toontje nadat ze jarenlang geboycot werden en Urbanus? Die moet het zich gewoon niet meer aantrekken, zijn broodjes zijn gebakken.

Wat Clouseau betreft, ik heb de broer van Koen Wauters wel eens ooit bezig gehoord, maar Koen zelf nog nooit. Nu moet ik er wel bijzeggen dat ik niet zo'n fanaat ben van onze Vlaamse artiesten en dus niet zo goed op de hoogte ben over wat ze allemaal doen en zeggen.
Koen Wauters heeft wel ooit nog op het Vlaams nationaal zangfeest gezongen (toen trad hij nog op zonder zijn broer).

Maar het is zoals je zegt, ze moeten of ze komen niet meer aan de bak.

Ze zouden zich echt beter houden aan wat ze professioneel doen en zich niet laten lenen en misbruiken door linkse machthebbers, maar ja... 't is dat of geen brood op de plank.

Gepost door: Janice | 10-02-09

Zelden zo'n onzin gehoord.
Als dat het niveau is van de politieke en maatschappelijke analyses van het VB, amaai...

Gepost door: Kampioen | 10-02-09

Want de conclusie van het orakel van Borgerhout is de volgende: "Iedere artiest die niet denkt zoals wij,doet dat niet uit overtuiging, maar uit schrik."
Ik denk dat u gelijk heeft wanneer u stelt dat u "niet zo goed op de hoogte bent".

Gepost door: Kampioen | 10-02-09

Kampioen, ofwel bent u verschrikkelijk naief ofwel dom. Durft u hier beweren dat artiesten die openlijk uitkomen dat ze niet tegen het VB zijn niet gebroodroofd worden of zelfs zakenmensen (oa Waranda groep )

Dan bent u zeer slecht ingelicht, ik ben een zelf hoger kaderlid en kan u zeggen dat ik zelf niets durf te zeggen over het VB om niet ontslagen te kunnen worden, nochtans ben ik geen fanatiekeling, integendeel, eerder sociaal liberaal.

Wat betreft artiesten, zij mogen allen van mij hun mening hebben, maar hypocrieten zoals Barman, Raymond VHG (tegen de amerikanen...) laten hun commentaar beter achterwege laten, consequentie is ver zoek bij artiesten.

Laten we niet vergeten dat bij Barman ooit gestolen goederen zijn gevonden...maar hij wist van niets....

Gepost door: Den Amerikaan | 10-02-09

@Kampioen @Kampioen

En dat zangers niet worden geboycot of zelfs vervolgd...

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=NFLE06122000_001


Wat is er gebeurd met de mensen die het Waranda manifest hebben onderschreven

Wat is er gebeurd met De Strangers na hun optreden bij het VB ?

Wat is er gebeurd met Gary Hagger die na zijn optreden niet meer durft voor het VB op te treden, nochtans GEEN politiek standpunt had ingenomen en louter een optreden had verzorgt ?
Direkt demoniseren en laster verkopen...
http://www.blokwatch.be/content/view/148/67/lang,nl/

Diegenen die wel durven worden dan onmiddellijk geklasseerd als 2de rangs artiesten...(demoniseren dus..)
http://www.indymedia.be/en/node/3253

Maar dat is allemaal onzin natuurlijk...

Gepost door: Den Amerikaan | 10-02-09

Ho maar Dus als ik u goed begrijp:
- moeten mensen die aanstoot nemen aan het feit dat artiesten optreden voor het VB, toch naar die optredens blijven gaan
- moeten organisatoren die problemen hebben met het gedachtengoed van artiesten,ze toch blijven boeken

Een en ander wordt me eens te meer duidelijk over het soort maatschappij dat jullie nastreven...

Gepost door: Kampioen | 10-02-09

Het strafste is dat de meeste artiesten helemaal geen problemen hebben met ons 'gedachtegoed', wat jij daar ook mag onder verstaan... (Ik zou wel eens jouw defintie willen horen van wat jij omschrijft als 'jullie gedachtegoed'.

Ik weet met grote zekerheid dat ze bedreigd worden als ze voor ons durven optreden of zelfs maar hun sympathie voor het Vlaams Belang laten blijken. Zelfs modellen en schoonheidskoninginnen die voor ons stemmen, mogen dat in geen geval laten blijken. En dat heb ik niet uit een 'boekske' van bij de kapper, maar dat hebben sommigen zelf tegen mij gezegd. En ik ga je niet aan je neus hangen wie, want links is zelfs zo smerig om die mensen te bedreigen hun kinderen wat aan te doen als ze durven voor ons op te treden of voor ons te stemmen.

Gepost door: Janice | 10-02-09

@Kampioen U weigert natuurlijk in te gaan op de essentie en de bewijzen die ik u geef.

Ik zal u met een vraag beantwoorden omdat ik uw argumentatie dan zal weerleggen.

- moeten mensen die aanstoot nemen aan het feit dat artiesten optreden voor de SPA, toch naar die optredens blijven gaan.
Effe uw "VB" vervangen door "SPA", snapt u waar ik op aanstuur ?

- moeten organisatoren die problemen hebben met het gedachtengoed van artiesten,ze toch blijven boeken
Het "gedachtengoed" van artiesten ? 1 (één) voorbeeld graag wat u persoonlijk dan vindt wat verderfelijk is.

Bovendien is het mij niet duidelijk wat een optreden te maken heeft met een "gedachtengoed". Dus als ik u begijp dat meent u dat iemand die optreed voor de SPA een socialist zijn, iemand die optreed bij de VLD een liberaal en iemand die bij de PVDA komt spelen een communist ?
Rare jongen bent u...

Laten we effe duidelijk wezen.
Mensen moeten niet gebroodroofd worden voor hun ideengoed of hun politieke standpunten, ongeacht of ze nu pro VLD, PVDA of VB zijn.

Blijkbaar vindt u dat wel kunnen voor die artiesten die niet aan uw "standaarden" voldoen en die moeten dus maar gebroodroofd worden. Als u zelf niet inziet dat dit juist fascistische ideeen zijn dan moet u toch maar eens dringend de lectuur erover nalezen.

Ik gruwel van dit soort ideeen zoals u die denken de 'juiste' waarden en normen te vertegenwoordigen maar enkel erop uitzijn HUN normen en waarden op te leggen aan anderen.

Ik kan me wel aansluiten bij uw conclusie, mits kleine weiziging omdat ik niet wil veralgemenen. (nog iets waar u tegen zondigt...)

"Een en ander wordt me eens te meer duidelijk over het soort maatschappij dat jij nastreeft..."

Gepost door: Den Amerikaan | 10-02-09

@ Amerikaan en Janice 1. Ik ben geen "hoger kaderlid" dat zich kan permitteren om de hele dag door berichten te posten op deze blog. Soms moet ik ook eens een paar andere zaken doen en moet u dus wat geduld oefenen. Met discussie weigeren heeft dat niets te maken.
2. Wie aanstoot neemt aan het gedrag van een artiest, moet vooral doen wat hij zelf het beste vindt. Als dat betekent dat hij daar voortaan niets meer mee te maken wil hebben, is dat zijn goed recht. Die gedanken sind frei. En neen, ik snap niet waar u op aanstuurt.
3. Als u een definitie wilt van uw gedachtengoed, lees hier dan misschien eens een half uurtje jullie eigen schrijfsels en die van uw geestesgenoten. Onverdraagzaamheid, paranoia, navelstaarderij, haat en enggeestigheid zult u hier vinden. En dan moet ik nog toegeven dat u beiden nog tot de meest redelijke kant van dit gezelschap behoort. De smeerlapperij die hier ik al van anderen gelezen heb doet me geregeld kokhalzen.
4. Artiesten moeten vooral beseffen dat ze leven bij de gratie van het grote publiek. Als ze dingen doen die dat grote publiek tegen de haren instrijkt, lopen ze het risco dat ze zichzelf broodroven. Sommigen vinden dat (terecht) niet erg, want ook voor hen zijn de gedachten vrij. Dat geldt voor links, rechts en averrechts.

Gepost door: Kampioen | 10-02-09

Kokhalzen Toch een beetje masochistisch aangelegd Kampioen?

Gepost door: Wannes | 10-02-09

als ik dit stukje lees van janice herken ik weer zo de ongenoegzaamheid, het verongelijkte, het agressieve, het onbeschofte, het drammerige, het...zielige van het VB.
Zijn dit de medeVlamingen waar ik het moet mee doen?

Herlees uw stukje en schaam u.

Gepost door: dirk | 10-02-09

Als je dit al onbeschoft vindt, dan ben ik er zeker van dat je geen kranten leest...

Gepost door: Janice | 11-02-09

Dirk en "onze" kampioen.... was het Tom Barman niet die een gratis orkestje bijeentrommelde voor "meer verdraagzaamheid"
dat cordonneke rond VB is dat geen vorm van "onverdraagzaamheid" tegenover "andersdenkenden ??? --- schaak ! en nu goed nadenken

Gepost door: Rene | 11-02-09

verzekering Ik kan niet akkoord gaan met Het Onnavolgbare Brein van het VB - in de wandelgangen ook wel eens Rene genoemd.
Volgens mij is het cordon een afspraak tussen een politieke meerderheid in dit land om niet samen te werken met een minderheid, zijnde het VB. Aangezien het een meerderheid is die dat overeengekomen is, lijkt me dit geen probleem. Ik geloof dat er daar trouwens een woord voor bestaat: democratie.
Er zijn maar twee manieren om dat VB-probleem op te lossen:
1. ervoor zorgen dat jullie als partij wél als een valabele partner beschouwd worden om mee samen te werken (maar als ik onder meer het gewauwel op deze blog lees, dan lijkt de kans daartoe klein)
2. ervoor zorgen dat jullie een absolute meerderheid behalen (maar als ik de peilingen mag geloven zit dat er ook nog niet meteen in).

Overigens zie ik het probleem niet. Heeft er niet ooit een VB-oppergod gezegd dat het cordon de levensverzekering was van de partij?

En nu is het weer aan het Genie van Vlaanderen...

Gepost door: Kampioen | 11-02-09

@Kampioen 1. Ik ben geen "hoger kaderlid" dat zich kan permitteren om de hele dag door berichten te posten op deze blog. Soms moet ik ook eens een paar andere zaken doen en moet u dus wat geduld oefenen. Met discussie weigeren heeft dat niets te maken.

U ontwijkt nochtans steeds de essentie en de vragen die ik u stel.

2. Wie aanstoot neemt aan het gedrag van een artiest, moet vooral doen wat hij zelf het beste vindt. Als dat betekent dat hij daar voortaan niets meer mee te maken wil hebben, is dat zijn goed recht. Die gedanken sind frei. En neen, ik snap niet waar u op aanstuurt.

Waar ik op aanstuur ? U geeft zelf toe dat u het normaal vindt dat er een soort van georganiseerde broodroof plaatsvindt door artiesten te demoniseren en te stigmatiseren. Ik zeg BEWUST en GEORGANISEERD. U praat dit goed omdat deze artiesten nu eenmaal niet uw gedachtegoed zijn. Dat mijn beste is net wat de fascisten deden en doet mij idd gruwelen.

Het oproepen tot boycotten van wie dan ook om dewelke politiek ideeen iemand heeft, tenzij oproepen tot geweld, is niet aanvaardbaar in een democratie, noch door recht noch door links, en zeker niet door met belasting betaalde instellingen. Bent u hiermee nu akkoord of niet , een simpel JA of NEEN is voldoende.

3. Als u een definitie wilt van uw gedachtengoed, lees hier dan misschien eens een half uurtje jullie eigen schrijfsels en die van uw geestesgenoten. Onverdraagzaamheid, paranoia, navelstaarderij, haat en enggeestigheid zult u hier vinden. En dan moet ik nog toegeven dat u beiden nog tot de meest redelijke kant van dit gezelschap behoort. De smeerlapperij die hier ik al van anderen gelezen heb doet me geregeld kokhalzen.

U veralgemeent weeral, is dat niet wat u het VB verwijt en toch doet u niets minder. Ik vraag het u nogmaar eens, geef me een voorbeeld uit het VB programma dat u als gedachtegoed verwerpelijk vindt, niet wat hier een individu schrijft. Niet moeilijk toch volgens u om dit te geven ?4. Artiesten moeten vooral beseffen dat ze leven bij de gratie van het grote publiek. Als ze dingen doen die dat grote publiek tegen de haren instrijkt, lopen ze het risco dat ze zichzelf broodroven. Sommigen vinden dat (terecht) niet erg, want ook voor hen zijn de gedachten vrij. Dat geldt voor links, rechts en averrechts.

Akkoord dat ieder mens mag reageren zoals hij/zij zelf wil. Dat is nog iets anders dan georganiseerde broodroof (VRT) en demoniseren (blokwatch..) bewijzen gegeven. Akkoord ?

Gepost door: Den Amerikaan | 11-02-09

@Amerikaan Ontwijken? Waarom denk je dat ik mijn tijd steek in het bezoeken van het hol van de leeuw. Ontwijken is hier wegblijven, mijn beste.
Waar ik een probleem mee heb in het VB-programma? Vraag me liever waar ik géén probleem mee heb. Ik ben tegen Vlaamse onafhankelijkheid, ik ben tegen de afschaffing van het vreemdelingenstemrecht, ik heb andere ideeën over abortus en euthanasie, ik heb andere ideeën over de VRT…
Toch moet ik toegeven dat het VB-programma de jongste jaren opgesmukt is. Het 70-puntenplan werkte op de lange duur tegen, dus moest het eraan geloven en startte de operatie om het VB “aanvaardbaarder” te maken. Maar is daarmee het echte gedachtengoed ook verdwenen? Denk het maar niet. Het is de grote verdienste van blogs zoals deze dat hier het echte gezicht van het VB nog getoond wordt. En geloof me – dààr heb ik schrik voor.
Ben ik voor georganiseerde broodroof? Neen, natuurlijk niet. Ik heb ook nergens nog een oproep gehoord van een door de staat betaalde organisatie om wie dan ook te boycotten. Dat er extremistische organisaties zijn die dat doen, kan ik geloven. Ik ben tegen elke vorm van demoniseren. Daarom reageer ik ook zo consequent op deze blog, die grote delen van de (wereld)bevolking demoniseert.
Nog dit: als u oproepen tot geweld een reden vindt om te boycotten, dan kan ik u wel een paar namen geven van heren van stand die zich daartoe op deze blog herhaaldelijk verlagen. Ik stel voor dat u een initiatief neemt: ik zal het met graagte ondersteunen.

Gepost door: Kampioen | 11-02-09

Zeventiende regio? "de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland moet beschouwd worden als de zeventiende regio van het land.” (officieel standpunt van Marokko)

Dus van mij mogen niet alleen de vreemdelingen niet stemmen, zelfs de marokkanen waarvan hierboven sprake mogen dat niet. Tenminste niet in mijn land.

Gepost door: Wannes | 11-02-09

@kampioen @kampioen
Een niet zolang geleden peiling naar de kiesintenties van journalisten bleek dat ongeveer 75% van de hen gestemd heeft voor linkse tot extreemlinkse partijen. Dit staat in schril contrast met de verkiezingsuitslag. Meer dan drievierden van de kiezers koos voor centrumrechts over rechts tot extreemrechts. Net het tegenovergestelde, dus.
Dat deze bevolkingsgroep niet alleen in het stemhokje, maar tevens beroepshalve openlijk kan tonen welke strekking ze aankleeft, is een verworvenheid van de vrije markt. Een uitgeverij of een commerciële omroep zijn privé-ondernemingen en die doen met hun geld wat ze willen. Het staat de nieuwsconsument immers altijd vrij hun kranten niet te lezen, laat staan te kopen. De recent gemeten oplagecijfers bewijzen dat dit ook in toenemende mate gebeurt.
Dat een openbare omroep, een gemeentebestuur of ander dubieus centrum met gemeenschapsgeld een onmiskenbare indoctrinatie opdringt, is uiteraard wel ontoelaatbaar!
De linkse manipulaties, waar u zeer vatbaar voor bent, laten iedereen met realiteitszin en onderscheidingvermogen koud.De vaststelling is dat de media die al meer dan een decennium onverholen het linkse tot extreemlinkse gedachtegoed propageren en die ze met alle mogelijke demagogische, manipulatieve tot repressieve middelen toe, door de strot van de gemeenschap proberen te rammen, een vertekend maatschappijbeeld voorstellen, met alle gevolgen vandien.
Om de aandacht af te leiden en het volk toch enige vorm van brood en spelen te geven, wordt af en toe een concertje opgevoerd, voor een drogreden, maar duidelijk voor politieke propaganda, en ja daar heb je ook de goeien en de slechten bij de artiesten, het valt wel op dat we die goeien ook overal tegenkomen en dat de minder goeien opgevoerd worden als het echt niet anders kan. Zie ik parallellen met de politiek dan wel het cordon sanitaire, wel ja.
Uit een test bij meer dan 500 18-jarigen bleek dat de meesten niet wisten wat er gebeurde in 1302, in 2001, wat de holocaust was of wie ‘Het Verdriet van België’ schreef.
Ze kunnen geen lessen trekken uit het verleden, het heden nauwelijks een plaats geven, laat staan anticiperen op de toekomst. Ik meen dat u ouder bent dan 20.
Zou het kunnen dat u door uw oogkleppen en geïndoctrineerde geest onbewust een regime aanhangt die over heel Europa de nazistische gedachte van een eenheidsras (blond met blauwe ogen) ooit hoopt te vervangen door een eenheidsgeest – links en poco?

Gepost door: Stradi | 11-02-09

@Kampioen Ik vind het uitermate vervelend dat u steeds maar weer afwijkt van uw vorige bijdragen en alsdusdanig de sommige vragen ontwijkt.

Ik heb nog steeds geen enkel voorbeeld van gedachtengoed gezien dat niet democratisch zou zijn. Laat me het punt voor punt weerleggen

"Ik ben tegen Vlaamse onafhankelijkheid"Is een perfect legitieme en democratisch programma punt, anders zou Belgie een illegale constructie zijn.

"ik ben tegen de afschaffing van het vreemdelingenstemrecht"
Uw goed recht, maar is een perfect legitieme en democratische eis, dat zelfs in de meeste democratische landen in de wereld van toepassing is en zeker in de niet democratische landen.

"ik heb andere ideeën over abortus en euthanasie"
Ik persoonlijk ook, maar deze eisen zijn perfect verdedigbaar door de kerk en de islam en in de meeste landen ook van toepassing.

Geen enkele van bovenstaande ideeen zijn illegaal of onmenselijk en bestaan zelfs als wet in de meeste landen. Wat is er nu fout aan, buiten dat u er niet mee akkoord gaat, wat uw goed recht is ?

Bovendien kent u 1 partij waar u 100% achter ALLE standpunten staat, ik heb het nog nooit meegemaakt. Maar ik lees dan ook goed waar ik voor stem.

"ik heb andere ideeën over de VRT… "
Dit moet u even opklaren, dewelke ? Of bedoelt u dat het niet de taak is van de overheid om staatstelevisie te maken ?

"Ik heb ook nergens nog een oproep gehoord van een door de staat betaalde organisatie om wie dan ook te boycotten. "

Zware fout, de VRT heeft duidelijk interne richtlijnen gekregen en de Strangers zijn heel duidelijk gebroodroofd, niet alleen door de VRT trouwens.

Blokwatch werd gedeeltelijk gesponsord door de Socialisten en riep openlijk op (URL gegeven) om bepaalde artiesten te demoniseren.

Voor de rest kan ik mij terugvinden in sommige van uw teksten die ook door andere normale mensen worden onderschreven.

Gepost door: Den Amerikaan | 11-02-09

Maar Amerikaan 1. U leest niet wat ik schrijf:
[i]Maar is daarmee het echte gedachtengoed ook verdwenen? Denk het maar niet. Het is de grote verdienste van blogs zoals deze dat hier het echte gezicht van het VB nog getoond wordt. En geloof me – dààr heb ik schrik voor.[/i]
2. Als het "openbare" programma van het VB niet naar democratische leest zou herschreven zijn, zou de partij nog meer juridische problemen gekend hebben dan ze nu al had. Nogmaals: ik kijk achter de façade, en daar zie ik onder meer wat ik hier op deze blog lees. En nogmaals: dat maakt me bang.
3. Over de VRT: ik ben er absoluut van overtuigd dat er een rol is voor een staatsomroep. Maar wat wilt u (en Stradi) dan? Dat er soort van "politiek ingangsexamen" komt voor journalisten? Dat er koppen geteld worden: zoveel tsjeven en zoveel sossen, dan is het nu tijd voor zoveel blokkers? Ik wéét (geloof me) dat het journalistenexamen bij de VRT aartsmoelijk is en dat er op geen enkele manier toegevingen gedaan worden aan de journalistieke kwaliteit van wat ze in huis halen (vooraleer u zich iets voorstelt en voor alle duidelijkheid: ik ben géén VRT-journalist). Als die studie al klopt, dan zijn er blijkbaar meer mensen uit "linkse" hoek met aanleg voor journalistiek dan anderen. Ik weet ook niet hoe je dat moet veranderen. Ik kan me niet voorstellen dat jullie voorstanders zijn van "positieve discriminatie". Of zou die in dit geval toch mogen?
4. U lijkt me zeer overtuigd over het feit dat die Strangers gebroodroofd zijn door de VRT en dat er richtlijnen geweest zijn. Als dat zo is, heb ik daar ook problemen mee. Maar heeft u die richtlijnen gezien? Is daar iets over uitgelekt, gepubliceerd? Niet dat het me echt zou verwonderen hoor. Ik kan me voorstellen dat sommige VRT-ers - onterecht en deontologisch compleet fout - het nodig vonden om die Strangers een lesje te leren. Mag niet. Nog eens: mag niet. Maar ik begrijp het wel enigszins.
5. Als de sossen vinden dat ze Blokwatch moeten sponsoren (verloren geld wat mij betreft want - echt waar - ik ben daar nog nooit gaan kijken), dan moeten ze dat toch gewoon doen?

Kijk eens: eigenlijk is mijn conclusie (en daar wil ik het ook bij houden, want deze hele discussie kost me in mijn huidige situatie teveel tijd) dat ik baal van extremisme. Wit is nooit helemaal wit en zwart is nooit helemaal zwart. Extremisme lost trouwens ook niets op. Janice zal het niet graag horen, maar wat vandaag in Israel gebeurt is een ramp voor de regio.
En voor het VB - waar misschien wel hier en daar (ik wik mijn woorden) iemand zit met wat gezond verstand - is het net zo goed een ramp dat er zich massaal veel extremisten à la Rene en Lowie Staal (om er maar enkele te noemen, want ook onder de mandatarissen wemelt het van het zootje ongeregeld) als spreekbuis opwerpen.
Als de conslusie (alvast toch mijn conclusie) is dat er op die manier geen deftige, warme, samenhorige, aan-een-zeel-trekkende maatschappij te maken is (waar mensen nog van mening mogen verschillen, bijvoorbeeld), dan is het aan dat soort individuen te wijten.
En dat is jammer.

Gepost door: Kampioen | 12-02-09

In Israël claimen momenteel de centrum- rechtse Kadima van Tzipi Livni als de rechtse(re) Likoed van Benjamin Netanyahu de overwinning van de parlements- verkiezingen. Kadima heeft 1 zetel meer dan Likoed. En ik weet niet of ik daar blij moet mee zijn, ik heb gemengde gevoelens, want ik weet het niet. Ik zou net als iedereen zowel in Gaza als in Israël regeringen willen zien die streven naar vrede in de regio. Dus is het afwachten. Ik ben er zelfs van overtuigd dat wanneer het ginder escaleert, wij er in Europa eveneens de gevolgen zullen van voelen. Maar dat een land het recht heeft zich te verdedigen en de plicht heeft haar burgers te beschermen staat voor mij vast. Dat men dringend moet onderhandelen met Iran ook.

Verder zou ik er toch even willen op wijzen dat het niet Rene noch Lowieke Staal zijn die het beleid van het VB uitmaken. Maar het zijn wel dat soort vertwijfelde stemmen van mensen zoals zij, die we horen en proberen te vertolken. Want ook zij hebben rechten. Mensen die middenin de volkswijken wonen of zoals Rene, gepensioneerde politieman die je wel één en ander verhaal zou kunnen vertellen over wat hij allemaal heeft meegemaakt. Zijn ze racisten? In geen geval, Rene is getrouwd met een Thaise en Lowieke was, voor zover ik weet, vroeger met een Turkse...dus...
Gaan ze er soms grof tegenaan? Ja, dat weet ik en ze zijn ook niet altijd zo goed op de hoogte van het VB programma. Maar is dat een reden om hen te verbieden hun wanhoop of hun mening te ventileren via deze blog? Ik heb zelfs een tijd geleden ergens in een wetenschappelijk blad gelezen dat mensen die hun woede kunnen ventileren via schrijven, nooit overgaan tot geweld. Dus ik bied hier iedereen een uitlaatklep, tenzij men onderling begint te schelden of op de man gaat spelen. (En dat doe jij wel vaker).

Wat mij dan weer opvalt is dat er op geen enkel blog ter linker zijde enige reactie mogelijk is. Geen wonder dat het geweld dan ook meestal uit linkse hoek komt. Puur nazisme is links, (de recente evolutie van de geschiedenis bewijst het meer en meer)en links slaagt erin dat keer op keer weer te bewijzen. Vervolgingen, uitsluitingen, meningen opdringen en ervan uitgaan dat een maatschappij ‘maakbaar’ is. Dat is ze dus niet.

Jij denkt, ondanks er 80% van de autochtone bevolking tegen het vreemdelingenstemrecht was, dat het een goede zaak is dat ze toch mogen stemmen. Wel, ik vind dat niet. En waarom niet? Omdat ik bij elke verkiezing in de stemlokalen sta om te controleren en ik zie hoe het eraan toe gaat. Mensen die onze taal niet kennen. Mensen die niet weten wat ze moeten doen achter dat gordijntje, niets afweten van onze politiek noch onze politici, worden ‘geholpen’ door bereidwillige Groene of Rode kameraden of zelfs landgenoten die hun handje vasthouden. Ik kon het in één stemlokaal tegenhouden, maar niet in de honderden anderen in Vlaanderen. In steden krijgen we daardoor een totaal ander beeld dan wat de autochtone en oorspronkelijke bevolking wil. Ik ben niet tegen het feit dat mensen van een andere origine mogen stemmen in de stad of gemeente waar ze wonen, maar ze zouden wel aan een paar vereisten moeten voldoen. En éen ervan is tenminste onze taal kennen… en beseffen dat de oorspronkelijke bevolking graag baas blijft in eigen land.
Ik wil hier geen uitspattingen zoals nu in Engeland het geval is, waar een 'valse' Lord Ahmed, een fanatieke Pakistaanse moslim, dreigt om het parlement te bezetten met 10.000 moslims, als zij in Engeland de democratie zijn gang laten gaan.

Jij wil geen onafhankelijk Vlaanderen? Dat is je goed recht, en ik denk ook dat dit streven naar onafhankelijkheid vooral te wijten is aan de starheid van de franstalige politici en dan vooral de PS. Ik weert niet welk beroep je hebt, maar meestal zijn mensen die niet willen dat Vlaanderen autonoom bestuurd wordt op de één of andere manier in dienst van het Belgisch systeem.
Maar anderen, geen beambten en dan vooral mensen met een bedrijf betalen zich blauw aan belastingen die vooral het zuiden van het land ten goede komen.

Nederland vond dat ze met hun 21 miljoen inwoners teveel moesten betalen aan Europa, terwijl wij met 6 mlj. Vlamingen méér betalen aan Wallonië dan wat de Nederlanders betalen aan de EU.
De problemen met de pensioenen zouden meteen zijn opgelost, de infrastructuur van onze wegen perfect, de zieken-en invaliditeitszorg veel goedkoper, indien we jaarlijks de 11 miljard euro in Vlaanderen konden besteden.

Volgens mij ben je gewoon een beetje wereldvreemd.

Gepost door: Janice | 12-02-09

goede duidelijk tekst Janice,als kampioen en dergelijke gelijkgestemden het nu nog niet begrijpen,vrees ik dat dirk en Kampioen gewoon Moslim-infiltranten zijn ,krijgers voor en van Allah om alles waar het VB voor staat verder te ondermijnen.Bij hete hangijzers,zoals het verbod ,Wilders ,blijven ze gewoon weg met hunne commentaar ,dat is voor hen te riskant om daar een mening over te geven.Het klopt... ik ken het beleid van VB niet zo goed .Ik heb ook niet die opleiding genoten om mijn teksten in een behoorlijke vorm te gieten zoals jij dat kunt en "den Amerikaan" maar ik denk dat we voor 100 procent op dezelfde golflengte zitten...
Ik had het VB niet nodig om te beseffen wat voor een kanker de Islaam,met vooral zijn import Marokkanen betekent.Ik heb het zien groeien in mijn 35 jarige politie-loopbaan. De domste vraag die je kunt stellen aan een Antwerps politie-agent is ,voor welke partij hij de meeste symphatie heeft,omdat zij er dagelijks geconfonteerd worden,met hun arrogatie ,hun fratsen,steeds gaan dwarsliggen ,agressie,vandalisme enz enz ze voelen zich enorm sterk en krijgen steun langs alle kanten ,vooral dan van rood en groen,zeker wanneer ze het woordje "racist" gebruiken .Welke partij biedt een luisterend oor behalve het VB ,wanneer ze de boel op stelten zetten zoals in recreatie-parken,Sint Niklaas bv. och ik kan zoveel voorbeelden geven ,die van mij gemaakt hebben wat ik nu ben een volledige contra Islamiet,wat ik heb meegemaakt in het "klein" begint zich nu af te spelen in het groot,wereldomvattend...het bruin krapuul dat de straat opeist onze mensen de stuipen op het lijf jaagt is slechts de basis,als er iets is dat hun niet zint volstaan een paar gsmmekens en het startsein is gegeven voor betogingen met daarbijhorend vandalisme enz enz..Hetzelfde gebeurd op hoger vlak ..het zint hun niet en slechts "een" man volstaat om een ganse regering te overtuigen Wilders te stoppen ... een cartoontje waarbij ze zich "zogezegd" gekwetst voelen en de hele wereld staat op zijn kop... ze blijven maar overwinningen boeken,beetje bij beetje , dat alles onder de gemeenschappelijke noemer van Allah...ik word echt spinnijtig als ik dan commentaren lees zoals die van een "kampioen of nen Dirk" want zij zijn bewust of onbewust mede-verantwoordelijk voor een toekomstige catastrofe ,dat is de reden waarom mijn teksten niet altijd even diplomatisch zijn opgesteld,waarvoor mijn verontschuldigingen. Iedereen wil in vrede leven ,samen iets opbouwen ,de leefkwaliteit beter maken zelfs de Islamieten maar onder hun voorwaarden,totale onderwerping,luisteren naar de vertegenwoordigers van de profeet,dat zijn er dus maar enkelen !! saluu !! met al de Chinezen maar ....enz enz ..
ik drink al eens graag een pint! en wens daarvoor geen zweepslagen te krijgen!

Gepost door: Rene | 12-02-09

@Kampioen Helaas... ik denk wel dat we samen een pint zouden kunnen pakken en er als volwassen mensen over zoudern kunnen discuteren. Uw enige en grootste probleem is echter wat u eigenlijk aankaart, veralgemeningen, verdachtmakingen en veronderstellingen over het VB of welke rechtse partij dan ook.

U heeft zeker gelijk op sommige punten en ik ben zelf niet akkoord met sommige standpunten van het VB. Denkt u dat iedereen 100% akkoord is met de standpunten van partijen waar ze voor stemmen, het antwoord is duidelijk : NEEN. Je kan echter niet voor programma punten stemmen, enkel voor partijen.

Ik weet echter waar het echte gevaar vandaan komt en dat is niet van rechts hoor, integendeel. Maar schieten op de boodschapper is makkelijker dan schieten op de daders. Dat is nu net wat Wilders ook voor heeft.

De dag dat beslissingen worden genomen op basis van dreiging met geweld of effectief geweld, die dag stopt de democratie.

Daar pas ik voor.

Gepost door: Den Amerikaan | 12-02-09

@Kampioen De Strangers November 92: optreden op het overwinningsfeest van het Vlaams Blok met o.m. De gastarbeider en De Ziekekas. Dit wordt hen niet in dank afgenomen door de traditionele partijen.

Enkele jaren daarvoor was er een gelijkaardige rel. Toen was een optreden van De Strangers buiten hun medeweten doorverkocht aan het Vlaams Blok. Daarop kwamen er kwade telefoons vanuit verschillende hoeken, van CVP (Tindemans ) over SP tot PvdA (Kris Merckx) en werd er gedreigd om "autobanden stuk te snijden" en "ruiten in te gooien". De Strangers hebben toen wijselijk dit optreden opgezegd.Afzeggen van optredens, bedreigingen en een boycot op radio en TV zijn het gevolg.Maart 93 :

De Strangers mogen niet optreden op het feest voor de gepensioneerden van de Sodipa, de personeelsvereniging van de Stad Antwerpen, onder druk van het ACOD-spektakelverbond. Die vindt dat het niet hoort om een groep te laten optreden die een Vlaams Blokfeest heeft opgeluisterd. De Strangers krijgen een cheque uitbetaald. Het bedrag van 65.000 BEF wordt door hen prompt overgeschreven naar de rekening van de plaatselijke Unicef-afdeling.

Ook de organisatie van "Antwerpen 93" (Antwerpen was dan Culturele Hoofdstad van Europa) wil niet met de Strangers geassocieerd worden, omdat zij "uitdrukkelijk voor extreem rechts hadden gekozen"

In een reactie aan Het Laatste Nieuws zegt Alex: "In de 41 jaar dat we optreden hebben wij nooit aan politiek gedaan. We hebben zowat alles gehekeld en gestreeld. Maar vandaag kan dit blijkbaar niet meer. Wij traden voor zowat iedereen op. Voor de SP meestal onbezoldigd zelfs en wij zijn ook nog gaan zingen om "De Morgen" mee te redden." John stelt uitdrukkelijk "dat de Strangers niet voor extreem-rechts hebben gekozen: "Wij zijn geen racisten of fascisten". Bob stipt aan dat de groep, om alle misverstanden te vermijden, in de toekomst wel niet meer voor het Vlaams Blok zal optreden. Maar hij vraagt zich af waarom de SP zo blijft natrappen naar de groep, die 40 jaar propaganda maakte voor Antwerpen: "Vroeger brachten wij dezelfde liedjes, die nu gehekeld worden door de rode organisaties". De uitspraak van "Antwerpen 93" wordt alsnog gerelativeerd: "De Strangers hebben dan niet voor het Vlaams Blok "gekozen", doch zij hebben er zich wel mee "geassocieerd". Intendant Antonis gaf dan ook toe dat de gewraakte passus "wat ongelukkig is"


Goed zo ?

Gepost door: Den Amerikaan | 12-02-09

De Strangers Eerherstel voor de Strangers
25.09.2008 -
Op 24 november 1992 zingen de -tot dan- populaire Strangers op een bijeenkomst van wat toen nog het Vlaams Blok heette.

Een grove vergissing, zo blijkt. Waar ze ooit alomtegenwoordig waren, worden ze vanaf dan geweerd. Noodgedwongen nemen ze afscheid van het podium.

Dertien jaar later krijgen ze hun weerwoord. De Antwerpse Burgemeester Patrick Janssens laat hen zingen op het Bal van de Burgemeester en plots gaan de deuren terug voor hen open. De invloed van de politiek op de muziek.

Gepost door: Den Amerikaan | 12-02-09

wat een eikel die dit "artikel" schreef.
Hoe hypocriet zijn Vlamingen toch tegenwoordig!
laat die mannen toch doen, tis misschien het enigste "rock'n roll" moment van het jaar.
Niemand vind het erg wat Barman deed, iedereen wil gewoon weer iemand aan het kruis nagelen, en in dit geval is dat Barman.

Gepost door: maxime rouquart | 14-03-09

Niemand vindt het erg? Waarom stonden de kranten dan vol? Waarom ergerde Adriaan Van landschoot zich dan blauw?

Bovendien vraag ik mij wie er aanvankelijk wie aan het kruis wou nagelen. Het Vlaams Belang Barman? Of Barman het Vlaams Belang!!!


De eikel.

Gepost door: Janice | 14-03-09

De commentaren zijn gesloten.