11-02-09

Israëlische verkiezingen aan de Schelde?

Radio 1 is echt wel wereldvreemd.

Radio 1 was van plan een reportage te maken vanuit de Antwerpse stemlokalen waar mensen hun stem zouden uitbrengen voor de Israëlische verkiezingen. Het zou gaan om de klassieke vragen ‘voor wie hebt u gestemd en waarom’.
Een mooie titel voor het programma zou misschien zijn geweest ‘Jeruzalem aan de Schelde, Joden stemmen’.

Dat was wel zonder een probleempje gerekend, waar bevinden zich morgen de stemlokalen in Antwerpen? Aan wie kunnen we dit beter vragen dan aan Joods Actueel dachten ze op de Reyerslaan.

Spijtig maar we hebben hun idee voor deze droomreportage al snel aan diggelen geholpen: “In Antwerpen zijn er helemaal geen stemlokalen voor de Israëlische verkiezingen, waarom zouden die er zijn? De joden die hier wonen zijn in overgrote getale Belgen met een Belgisch paspoort en dus zonder Israëlisch paspoort. Er is wel een sterke emotionele band met Israël, omdat dit de einige Joodse staat ter wereld is, maar meer dan dat ook niet.”
‘Ah zo’, klonk het aan de andere kant van de lijn.

Om zeker te zijn dat ze door onze redactie niet met een kluitje in het riet werden gestuurd contacteerde de VRT ook nog de hoofdredacteur op zijn GSM. Maar zijn antwoord was onverbiddelijk hetzelfde.

Het klinkt ongelooflijk, maar het is wel echt gebeurd.


Bron: Joods Actueel

02:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Wereldvreemd Die orthodoxe joden zijn zo wereldvreemd dat zelfs de radio eringelopen is. Wie ziet daar nu een Belg in? Daarenboven hebben de moslims 2x stemrecht dmv hun 2 paspoorten, waarom zijn zij méér?

Gepost door: Wannes | 11-02-09

De enige Israëliet die ik ken heeft een dubbele identiteit. Hij is dus wel ginds zijn legerdienst gaan vervullen.

Toch een raar verhaal. Inderdaad een gesloten gemeenschap, enigszins wereldvreemd.

Groeten

Gepost door: Rudi | 11-02-09

Dat kan, maar de meeste joden in ons land zijn gewoon Belgen.

Gepost door: Janice | 12-02-09

De commentaren zijn gesloten.