12-02-09

Reynders pleegt staatsgreep op Fortis

Reynders komt zwaar onder vuur te liggen door zijn poging tot een staatsgreep op Fortis. Hij wou 125 miljoen niet-stemgerechtigde aandelen, goed voor 5% van de aandelen, in de stemming inbrengen. Toen het bekend raakte hebben de meeste aandeelhouders van “ja”, naar “neen” gestemd en wonnen ze nipt de stemming. Dat betekent dat Fortis niet verkocht wordt aan de Franse bank BNP Paribas.

Wat er nu gaat gebeuren staat nog niet vast. Maar ik denk dat het , zoals het er nu uitziet, zeker niet ten goede zal komen van de modale belastingbetaler. We zullen zien hoe het verder afloopt en hopen dat de aandeelhouders een betere deal kunnen sluiten met de eventuele overnemer BNP Paribas, als die uiteraard nog interesse heeft.

17:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Fortis wordt in NL al de nieuwste Belgenmop genoemd.

Gepost door: Wannes | 12-02-09

In de huidige.... crisistijd zullen ze toch het lef niet hebben om de belastingen te verhogen....het ware politieke zelfmoord.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 12-02-09

hln In hln stonden deze week de 7 sterspelers vd financieel-economische crisis: Dick Fuld (Lehman), Henry Paulson (Financien, US), Alan Greenspan (Fed Reserve), Fred Goodwin (RBS), Gordon Brown, Georges Bush, Hank Greenberg (AIG). Tel hier nog Mad Madoff bij, de man van 50 miljard.

Wat opvalt: 4 vd 8 hoofdrolspelers zijn joden. 3 vd 4 anderen zijn alleen schuldig door nalatigheid. De joden vormen 0.25% vd wereldbevolking.

Gepost door: Wannes | 13-02-09

Diamant Miljardenfraude bij Antwerpse diamantfirma

Het gerecht zoekt bewijzen van grootschalige witwasoperaties bij de Antwerpse diamantfirma Omega Diamonds. Twee zakenmannen, geen onbekenden in de Antwerpse diamantwijk, zouden op die manier miljarden euro hebben verdiend.

Omega Diamonds boekt al jaren grote winsten met de handel in goedkope diamant uit Angola en Congo. De Belgische fiscus wordt al die tijd gepasseerd omdat alles via bedrijfjes in Dubai, Tel Aviv en Genève wordt geregeld. Via ingewikkelde constructies wordt zwart geld opnieuw in de legale economie gepompt. Ook in België. Volgens de krant De Tijd is het bedrijf de op één na grootste invoerder van diamanten in Antwerpen.

Woekerwinsten
De spilfiguren, Ehud Laniado en Sylvain Goldberg, maakten op die manier woekerwinsten terwijl de Belgische staat gigantische bedragen misliep.

De fraude zou volgens de krant al lang aan de gang zijn maar werd nu, eerder per toeval, aan het licht gebracht door een werknemer van Omega Diamonds.

En neen, joden pikken geen handtassen.

Gepost door: Wannes | 14-02-09

zou je geen eigen blog beginnen wannes? met als titel:
"Veralgemenen en stigmatiseren voor dummies"

Gepost door: dirk | 14-02-09

Snel Zo snel terug Dirk?

Lees de reacties eens op hln, ik ben waarachtig de enige niet.

Gepost door: Wannes | 14-02-09

ja wannes k begon u al te missen...
(en die reacties op hln, ja jong, als dat uw referentie is...)

Gepost door: dirk | 14-02-09

De Morgen Ja maar ja maar, de reacties hier deugen niet, de reacties op hln deugen niet, en als ge de reacties op andere sites zou lezen, zouden die beslist ook niet deugen. Zelfs in 'De Morgen' zijn de linksen al lang niet meer in de meerderheid.

De extreem linkse partijen liggen al uitgeteld op de vloer: SP-A haalt nog de helft van vroeger, Spirit is opgedoekt en vervangen door een partij waarvan niemand de naam kan zeggen, Groen! draait zich reutelend nog eens op haar andere zij...

Nu beginnen we an de 'gewone' linkse partijen, zoals daar zijn: CD&V, VLD, NVA, LDD...

Gepost door: Wannes | 14-02-09

Gij woont hier zeker Wannes? Blijkbaar zitten jullie allemaal met een serieus "links"complex. 't Zal beter gaan met uiterst rechts aan de macht. Kijk maar elders in de wereld...

Gepost door: dirk | 14-02-09

Vlakbij Gij woont hier toch ook vlakbij Dirk? Mss zijn we wel buren? Ga eens uit het raam hangen en wuif eens?

Gepost door: Wannes | 14-02-09

joe hoe!

Gepost door: dirk | 14-02-09

Boom Ik heb niks gezien Dirk, ik denk dat er een boom tussenstaat.

Gepost door: Wannes | 14-02-09

Neenee, een muur. Van onbegrip.

Gepost door: dirk | 15-02-09

@ Wannes "De extreem linkse partijen liggen al uitgeteld op de vloer: SP-A haalt nog de helft van vroeger, Spirit is opgedoekt en vervangen door een partij waarvan niemand de naam kan zeggen, Groen! draait zich reutelend nog eens op haar andere zij... "

Euh, zullen we misschien ergens begin juni (pak misschien de 8ste) nog eens afspreken...

Gepost door: Kampioen | 15-02-09

Partij Wilders 2e grootste Partij Wilders tweede grootste dankzij Brits tripje

De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders spint garen bij de commotie rond de weigering van Groot-Brittannië om Wilders tot het land toe te laten. In een wekelijkse peiling wint de partij twee zetels ten opzichte van vorige week en komt uit op 25, waarmee de PVV de een na grootste partij in de peiling. Het CDA blijft ondanks een zetel verlies de grootste partij in de Tweede Kamer met 27 zetels.(hln)

Wat in Nl kan, kan hier ook.

Gepost door: Wannes | 15-02-09

Zijne hoogheid... 5%, 10%, wat maakt het uit. Zoals men in de volksmond zegt, laat het rekenen aan de paarden over die hebben er een kop voor...

Gepost door: Stradi | 17-02-09

De commentaren zijn gesloten.