12-02-09

United Against Nuclear Iran

nagasaki_nuclear_bomb


Benazir Bhutto’s vader wou, toen hij nog president was van het straatarme Pakistan, graag een atoombom. Hij wou dit vooral om India te overbluffen. Geld was er niet voor een dergelijk programma. Volgens de socialistische president moest de bevolking daarvoor maar offers brengen en desnoods maar gras eten.

In die tijd werkte een Pakistaan, met de naam Khan, bij Urenco in Alemelo/Nederland. Hij werd daar tewerk gesteld als atoomwetenschapper en kreeg toegang tot de meest geheime documenten en nucleaire bedrijfsinformatie. Er werd hem zelfs gevraagd om documenten te vertalen over het verrijken van uranium.

Khan kon rustig gedurende jaren geheime informatie uit Nederland smokkelen vooraleer de Amerikaanse en uiteindelijk ook de Nederlandse veiligheidsdiensten hem begonnen te verdenken, maar toen zat hij al lang terug in Pakistan met alle gestolen nucleaire informatie. Vooral ook omdat Nederland naliet hem te arresteren toen het nog kon.
Khan, als moslim uit Pakistan, werd zelfs nooit aan geen enkele veiligheidstest onderworpen door de Nederlandse overheidsdiensten, zelfs niet door het Ministerie van Economische Zaken vooraleer hij aan de slag kon.

Toen de grond onder zijn voeten te heet werd en hij terug naar Pakistan kon vluchten werd hij vooral door het leger als held gezien. Premier Benazir Bhutto werd zelfs onder druk gezet om een staatsbezoek af te leggen aan Noord-Korea en daar geheime informatie over het verrijken van uranium af te leveren. Bhutto, die al eens eerder door de militairen was afgezet durfde niet anders en zei tegen het Westen dat Pakistan geen kernwapens zou ontwikkelen. Wat ze ondertussen wel al deden. Maar omdat Amerika op dat moment de Pakistanen nodig had om de Russen te verslaan in Afghanistan, werd er niets ondernomen en kon Pakistan rustig verder doen.

Onder druk van de Verenigde Staten werd Khan door generaal Musharraf onder huisarrest geplaatst. Maar Khan liet zich niet doen en verkocht zijn geheimen aan de hoogste bieders zoals Libië, Soedan en Iran en nam zelfs contact op met Osama Bin Laden.
Iran beloofde net hetzelfde aan de wereld als Pakistan, ze zouden geen nucleaire wapens maken, maar ondertussen blijkt uit diverse informatie dat ze er wel aan werken en waarschijnlijk al klaar zijn. Iran liet bij wijze van voorproefje zien dat ze een ook raket de lucht inkrijgen.

Nucleaire wapen in handen van mensen die de dood aanbidden, denken dat ze een taak te vervullen hebben als Messias (Mahdi) en steeds weer roepen dat ze Israël van de kaart willen vegen en de hele wereld islamitisch moet worden is op z’n minst een erg gevaarlijke situatie. Maar ook Noord-Korea blijft een bron van grote zorgen. China kan hen misschien niet elke keer rustig houden… Als Noord-Korea en Iran in staat blijken om kernwapens te maken draagt ook Nederland een zware schuld. Want toen ze in de jaren ’70 wisten dat Khan geheime nucleaire informatie naar Pakistan smokkelde, lieten ze hem ontsnappen uit angst voor een wereldschandaal. Maar het grootste schandaal is dat ze hebben nagelaten hem te arresteren toen het nog kon.

Wie zich zorgen maakt kan niet veel anders doen dan een petitie tekenen op http://www.unitedagainstnucleariran.com/ibr (Bekijk ook de video)

16:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik snap nog altijd niet hoe moslims een atoombom kunnen maken zonder dat ze in hun handen ontploft.

Gepost door: Wannes | 12-02-09

laat jij deze racistische opmerking staan Janice?
Je bent anders zo snel om te dreigen ze er af te gooien...(vooral als het tegen je eigen winkel is blijkbaar)

Gepost door: dirk | 12-02-09

Dirk, moslims zijn geen ras.

Gepost door: Wannes | 12-02-09

Dirk, welke racistische opmerking ???

Gepost door: Den Amerikaan | 13-02-09

Dirk, als ik elke keer dat er een racistische opmerking werd gemaakt tegen 'het eigen volk' er zou afgooien, dan zou jij hier niet dikwijls meer te zien zijn.

In ieder geval is een aversie tegen een religie geen racisme. Ik ben tegen elke religie, maar tegen de ene al wat meer dan tegen de andere, want er is volgens mij nog altijd een verschil tussen 'je andere wang aanbieden', of iemand 'opblazen of onthoofden'.

Gepost door: Janice | 13-02-09

amaai den Dirk... hangt weer half suf in de touwen...
Dat bommeke in handen van "koppensnellers" is weer een resultaat van een verdraagzaam ,begripvol,liefdevol land zoals Nederland ,de beschermer van een kleine onbegrepen kansarme minderheidsgroep...
uw argumentjes zijn maar zwak beste Dirk en zoals je ziet,iedere keer vlieg je terug naar "af" en telkenmale wordt je haat tegenover ons steeds maar groter inplaats van "beginnen nadenken" spijtig genoeg een "gave" waar niet iedereen over beschikt...echt spijtig !!

Gepost door: Rene | 14-02-09

maar beste Dirk.... ik heb je "lief" je bent een Vlaming zoals ikzelf en wil je helpen te begrijpen,moest ik zover niet wonen ik trok je op mijn schoot en nu oortjes open en snaveltje dicht .....De Islaaaaaam,beste Dirk ... is zoals een "koekoek" ze leggen hun eieren in andere vogeltjes hun nestjes.Dat onozel vogeltje,blind van "liefde" ziet het verschil niet tussen haar broedsels en dat koekoek-kindje het vogeltje geeft alles aan dat vreemd lief uitziend koekske ,maar eens groot genoeg duwd zij mama's echte kindjes uit het nest en eist alles voor zich op.
en dat is geen fabeltje beste Dirk.....

Gepost door: Rene | 14-02-09

wannes schrijft letterlijk: moslims = te lomp om een bom te maken
Ongeacht het absurde van deze stelling, dit is een volledige bevolkingsgroep beledigen. Net alsof je dus zou schrijven "Ik begrijp nog altijd niet hoe de katholieken erin slagen een kerk te bouwen"
Bij wannes is het nog erger, zoals hij het schrijft zijn zelfs alle moslims bommenmakers (maar zijn ze te stom om het te kunnen)
Of dit nu letterlijk 'racisme' is heeft geen belang, men is hier niet gewoon om over woorden of termen te mierenneuken.
Maar Janice snapt genoeg wat ik bedoel en is alweer intellectueel oneerlijk genoeg om dit te negeren. Dat is dus wat me nog het meeste stoort aan VB en co. De dubbelzinnigheid in woorden en gedachten (en later ook in daden mochten ze ooit kunnen besturen.)
Rene, je krediet bij mij is na je laatste reacties volledig opgebruikt (en dat heeft niet met de talloze taalfouten te maken)
Jij zit daar ver van hier in Thailand (reden zal ik niet vragen, de meesten die ginder zitten hebben er een hele goeie...), je slaagt er blijkbaar niet in nog in Vlaanderen te leven, makkelijk spreken vanaf daar, je hebt er van 't VB geen last.
En van mij ook niet meer, ik deed mijn best om te modereren en op een menselijke manier te communiceren maar bij deze is mijn laatste poging mislukt. Jammer voor jullie, want jullie kicken erop om tegenstemmen te lezen en 'lik op stuk' te geven.' t Zal niet meer van mij zijn.
Wentel jullie maar in jullie eigen gelijk, in jullie onvrede, in jullie angst.
Ik drink mijn pinten wel met redelijke, verstandige, grappige en ontwikkelde mensen.

Gepost door: dirk | 14-02-09

Bridges TV En zeggen: moslims zijn koppensnellers, zou dat mogen van den Dirk? Ik denk het niet, toch dit berichtje:

De 44-jarige Pakistaan Muzzammil Hassan, oprichter en bedrijfsleider van de islamitische US-TV-zender Bridges TV wordt wegens brutale onthoofding van zijn echtgenote aangeklaagd. Zijn zender was eigenlijk bedoeld om vooroordelen tegen moslims in het westen te bestrijden. Want sommigen denken dat moslims koppensnellers zijn, en dat is racistisch.

Ook eremoorden zijn niets voor moslims. Toch dit verhaaltje: gisteren werd in Duitsland een Afghaanse jongeman veroordeeld tot levenslang omdat hij zijn 16-jarige teerbeminde zus met tientallen messteken om het leven bracht. Hij zag haar zo graag, dat hij niet kon verdragen dat ze er westers bijliep, vandaar. Na de uitspraak dreigde zijn ma om uit het raam vh gerechtsgebouw te springen, de ganse familie begon op het veiligheidsglas in de rechtszaal te bonken, en Morsal (zo heet de lieverd) gooide een dossiermap naar de rechter, met de woorden: "Ik neuk uw moeder nog wel!" en "In Afghanistan was ik al lang een vrij man geweest".

Gepost door: Wannes | 14-02-09

Alle personen die Wannes heten zijn te stom om te begrijpen wat ik bedoel.
Begrijp je nu wat ik bedoel?

btw, renéééé, olijke gepensioneerde, ben je al een beetje aangepast daarin Thailand? Of is er daar ook een partij die eist dat je je volledig aanpast en je dus niks van je ""eigen cultuur" mag behouden?

Gepost door: dirk | 14-02-09

Domme Blondjes Natuurblonde vrouwen zijn in principe niet dommer dan andere. Maar als alle domme vrouwen hun haar beginnen blonderen, dan ontstaat automatisch het vooroordeel van 'domme blondjes'.

De islam is in principe geen gewelddadiger 'religie' dan andere (wacht maar tot we de hindoes beter leren kennen). Maar als alle gewelddadige volkeren de islam gaan adopteren, ontstaat automatisch het vooroordeel van 'gewelddadige moslims'.

Gepost door: Wannes | 14-02-09

Birma Die partij is er al in Thailand Dirk, het is een islamitische partij en ze heeft haar thuisbasis in de zuidelijke provincies. Niet moslims worden er weggepest of vermoord.

En voor het overige zal er niet snel een rechtse xenofobe partij ontstaan, de Thai's zijn van nature wat weerbaarder dan wij. De moslims die vanuit Birma overzee het land proberen te islamiseren worden zonder pardon en zonder proviand terug naar open zee getrokken. Wanneer wordt dit eindelijk ook een EU-wet?

Gepost door: Wannes | 14-02-09

och Dirk ,al zovelen van uw slag zijn de revue hier gepasseert,zie je "kampioen nog ?? ik moet toegeven je hebt het nog lang volgehouden maar tenslotte zul je ook verdwijnen zoals vampiers bij zonsopgang. Jullie draaien allemaal rond de pot en gaan nooit tot de kern van het probleem.Je schrijft bv Moslims te lomp om een bom te maken ,je vindt dat absurd en linkt daar onmiddellijk een volksbelediging aan vast.Ik zal nooit beweren dat onder die bevolking geen heldere geesten tussenlopen ,maar als er in Moslimlanden enkel maar "Koranscholen" bestaan,dan vraag ik me af waar ze de kennis vandaan halen om een bommetje in elkaar te knutselen.Diegene die wel hooggeleerd zijn hebben hun kennis van het westen meegekregen ver weg van al hun koranscholen.Islamieten kunnen best intelligent zijn,idem hun vrouwen,maar hun "domme" middeleeuwse koran steekt daar een stokje voor.en die taalfouten ...dt "fauten"schrijf ik nooit in de Thaise taal ,ze hebben ook geen meerheidsvormen...maar goed je hebt mijn teksten gelezen maar spijtig genoeg niet begrepen en dat komt niet door mijn taalfouten.Je ronddepotdraaierij en ziende blind blijven is inderdaad een reden om niet verder te discussieren...droom jij maar verder ! zoals Pim Fortuyn het uitdrukte voor hij werd vermoord door een "wereldverbeteraar"

Gepost door: Rene | 14-02-09

nog vergeten !! Dirk en met excuus voor de taalfauten....ขอโทษ

Gepost door: Rene | 14-02-09

Wannes ,waarom heeft met die afghaanse mama van die "dappere onbegrepen jongenman" die om de eer van zijn familie te redden zijn zusje doodstak....tegengehouden toen zij uit het venster wilde springen ???? begrijpen wie begrijpen kan

Gepost door: Rene | 14-02-09

Gek Die moeder wou zelfmoord plegen omdat men haar zoon straft die haar dochter heeft vermoord. Zij was dus akkoord met de moord, nogmaals een bewijs hoe vooral vrouwen gek zijn op de islam.

Gepost door: Wannes | 14-02-09

@Rene Mijn oprechte excuses, waarde Rene.
Het is inderdaad een echte schande.
Ik ben sinds 12-02-2009, 00:36:59, niet meer op deze blog verschenen. Aan uw bovenstaande zieleroerselen te merken, stel ik vast dat u me enorm mist. Of dat u uit mijn overdreven lange afwezigheid conclusies trekt die me met de neus op de feiten duwen (weliswaar ondanks het feit dat er hier in dit klotenland toch nog iémand moet werken om uw buitenlandse pensioen op te brengen)
U heeft natuurlijk gelijk: ruim twee volle dagen - meer dan godvermiljaar 48 uren - wegblijven van deze blog is zoveel als toegeven dat je hulpeloos verloren bent. Ik ben het slachtoffer van een intellectuele stormram, genaamd rene, die me verpletterde onder zijn overdonderende argumenten. Echt waar, goede vriend, ik lag ruim twee dagen te zieltogen na de definitieve doodsteek die u me gaf (ik ben inmiddels wel vergeten hoe die doodsteek klonk, maar soit).
Uw genuanceerd en met doorslaggevende argumenten onderbouwd discours liet me wezenloos achter. Een zekere Dirk probeerde nog wat weerwerk te bieden, maar uiteraard bleek dat tevergeefs.
Ik moet het nu toegeven: ik ben kapot-geargumenteerd. Mijn overtuigingen liggen aan diggelen tegen de grond in het aanschijn van zoveel oosterse wijsheid.
Daarom moet ik afscheid nemen. U zal me hier nooit meer tegenkomen. Het is gedaan, fini, (of nog beter) schluss damit.
Tenzij u hier binnen de kortste keren nog maar eens bewijst dat u het nog altijd niet begrepen heeft.
Want dan kom ik terug.
Sebiet en direct.
Hahaaaa.
(tenzij de Stasi me hier weghaalt natuurlijk).

Gepost door: Kampioen | 15-02-09

gedaan,fini schluss damit , afscheid van een "vriend" hela hela kampioen....ik heb 45 jaar gewerkt en mijn bijdrage betaald voor uwe bompa zijn pensioentje.....
voor de rest heb ik blijkbaar dan toch iemand kunnen overtuigen met mijn intellectueel overwicht en doodgeslagen argumenten,het doet me deugd dat ge mij "waarde Rene" noemt ,wat bewijst dat ik uw respect heb afgedwongen "dat werd stilaan tijd" nu nog den Dirk "bewerken" dat zal iets moeilijker zijn , ik denk dat ge die zelfs van zijn eigen geboorte niet kunt overtuigen , maar ik zal hem pakken op zijn 2 zwakke punten,de vraag 1-- voor welke reden woon ik in Thailand .. en 2 -- hij heeft het moeilijk met mijn taalfauten..
Het ga je goed lieve kampioen en wees niet te hard voor jezelf het spijt me dat uw "overtuiging" aan diggelen ligt door mijn scherpzinnige analyses...het werd echt hoogtijd dat je ging beseffen dat Sint Niklaas niet bestaat ( dat is "ma" en "pa"..nu weet je alles !!)
Rene Barman

Gepost door: Rene | 16-02-09

De commentaren zijn gesloten.