17-02-09

Colloquium in Vlaams Parlement

Vorige zaterdag vond in het Vlaams parlement een colloquium plaats, waarbij diverse sprekers aan het woord kwamen. Nadat Filip Dewinter het welkomstwoord had uitgesproken, kwam als eerste spreker het Duits Parlementslid Henri Nitzsche aan het woord, nu met een eigen lijst, maar tot 2006 parlementslid voor de CDU.

De tweede spreker was Werner Niemegeers, licentiaat rechten (UGent), Gegradueerde fiscale Wetenschappen (Fiscale Hogeschool Brussel), advocaat en oprichter van het advocatenkantoor Consulta, voorzitter van Nova Civitas en medeauteur ‘Vlaktaks’ die op heel wat bijval kon rekenen bij het publiek.

De derde spreker was Paul Stoppie, eveneens licentiaat rechten. Algemeen Voorzitter Verbond Vlaams Overheidspersoneel (VVO). Gepensioneerd ambtenaar maar nog steeds actief als voorzitter Bond Vlaamse Verenigingen Anderlecht en is Oud-voorzitter VVB Brussel.

De volgende spreker was niemand minder dan Gui Celen, Neurochirurg AZ Groeninge (Kortrijk) – Voorzitter Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid (AK-VSZ) en voorzitter van Pro Flandria (waar ik ook lid van ben). Hij zet zich tevens in voor de vzw KNOKK, een Vlaams schooltje in het ons ontstolen Komen dat geen subsidies krijgt en aangewezen is op giften en bijdragen van de ouders. En hij is de voormalige Algemene Voorzitter van de Marnixring.

Dan was er ook een Redactielid van Meervoud – de linkse vleugel van Vlaams Nationalisten. Hij is oprichter van de Sociaal Flamigantische Landdag (SFL) en actief in de Vlaamse Volksbeweging (VVB)

Als laatste spreker kwam Joost Rampelberg aan het woord. Hij is doctor in de geneeskunde en licentiaat rechten. Stichter Vlaamse wachtdienst huisartsen in Brussel (1978). Oud voorzitter van onder meer Vlaams Komitee Brussel en oud-docent Spaans (Vlekho).

Dit alles werd kundig aan elkaar gepraat door Luc Van Braekel, door de meeste mensen gekend door zijn website http://lvb.net/nederlands.php, maar hij is eveneens burgerlijk ingenieur computerwetenschappen, internetondernemer / ICT-consultant / oprichter en bestuurder van vennootschappen.

Uiteraard waren de gespreksonderwerpen van al die mensen bijzonder interessant. Maar teveel om hier te herhalen.

Daarna was er een pittig debat tussen Jean-Marie Dedecker, Jan Jambon en Gerolf Annemans. Even werd gevreesd dat Dedecker niet zou komen opdagen tot hij vol glamour in de zaal verscheen en naar zijn plaats schreed als een bokser naar de ring. Want opvallen zou hij… en deed hij.

Desondanks ontstond een leuk gesprek waarbij ik fier kan zeggen dat Gerolf Annemans, met alle ervaring die hij heeft, de bovenhand haalde in dit debat. Toen Dedecker werd gewezen op zijn uitspraken in Knack, ’Met België als het kan, zonder als het moet’ werd dat door de media verkeerd uitgelegd, zei hij. Blijkbaar begrijpt niemand hem de laatste tijd, want dat volgens hem de grenzen openstaan voor iedereen, staat in zijn programma ook helemaal anders. Uit alle antwoorden bleek dat Jean-Marie Dedecker de laatste tijd naast zijn schoenen loopt. Als zijn verwachtingen niet uitkomen, zal zijn ego in ieder geval een ferme dreun krijgen.

Nadien mocht het publiek vragen stellen, die via Luc Van BVraekel werden verwoord.

Ook al streven die drie partijen naar hetzelfde einddoel, wat vooral opviel is dat Forza Flandria nog niet voor morgen zal zijn. Jammer!

Hieronder ziet u Dedecker in Terzake van een paar dagen geleden:

www. deredactie.be

00:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

LPF Tja, die vrt-journaliste is ook niet erg pro-LDD moet ik zeggen. Ik ook niet, en toch vind ik dat hij gelijk heeft als hij zegt dat interne disputen eerst intern moeten besproken worden. Enfin, de klassieke ambras waaraan al meerdere partijen roemloos tenonder zijn gegaan (LPF, TON)

Gepost door: Wannes | 17-02-09

Blijkbaar ben jij de enige die de clip heeft bekeken.
Je hebt gelijk, als hij het niet eens is met iets, moet hij er eerst met DD over spreken i.p.v. met Knack.

Maar er zijn wel meer verschillende meningen bij LDD. Zelfs Dedecker vertelt soms andere dingen dan wat er in zijn programma staat.

Zo is LDD ook duidelijk anti-semitisch en heel erg pro-Palestijns en Jurgen Verstrepen dan blijkbaar weer niet.

De ene is dan weer voor een onafhankelijk Vlaanderen en de andere is dan weer voor België...

Bij LDD mag elke volksvertegenwoordiger zijn eigen politieke show brengen zeker?

Gepost door: Jane | 18-02-09

De commentaren zijn gesloten.