18-02-09

Dertig jaar cel voor mensenrechtenactivist in Iran

Een Iraanse rechtbank heeft de Maastrichtse mensenrechtenactivist Abdullah al Mansouri veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf. Dat heeft de veroordeelde dinsdag aan zijn familie in Maastricht laten weten.
LEES HIER VERDER

Meer dan 145 landen hebben in 1948 de Universele verdragen van de rechten van de mens ondertekend. De islamitische landen waren niet zo tevreden met deze verklaringen omdat ze het volgens de sharia (de islamitische wet) niet konden volgen en omdat ze dan ook vrouwen en slaven als gelijkwaardige mensen moesten beschouwen. Dus herschreven ze de verklaring voor de mensenrechten maar dan wel volgens de sharia.

Deze Universele Islamitische Verklaring van Mensenrechten werd op 19 september 1981 gepresenteerd door de Islamic Council of Europe op een congres over mensenrechten in de moslimwereld in Parijs. De Verklaring wordt voorafgegaan door het koranvers. Dit is een duidelijke verklaring voor de mensheid, een leiding en vermaning voor hen die zich God bewust zijn. (3:138) Lees hier verder: http://nl.wikipedia.org/wiki/Universele_islamitische_verklaring_van_mensenrechten

In feite is dit niet geldig, ook al zijn de Universele Verklaringen voor de Mensenrechten niet bindend, misdaad tegen de mensheid is dat wel. Vrouwen en meisjes stenigen is bijvoorbeeld zo’n een misdaad tegen de mensenrechten. (zie clip)

Bepaalde landen maken wel graag gebruik om klacht neer te leggen in verband met de schending van de mensenrechten als het over hun volk in het buitenland gaat, maar nooit over wat ze hun volk in hun eigen land aandoen. De VN zou hier duidelijke standpunten moeten in nemen en vooral strenger optreden. Maar helaas worden ook daar reeds de democratische landen weggestemd door een meerderheid van niet democratische landen. Dus...wat zijn de verklaringen van de mensenrechten nog waard als iemand die het wil toepassen er dertig jaar gevangenisstraf voor kan krijgen?


13:19 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

smeerlapperij !...in de naam van Allah.??..OK geen probleem !! Het zoveelste Youtuubeke dat ik zag ,het zoveelste verslag dat ik las over de criminele practijken in moslimlanden. Het is onbegrijpelijk dat bepaalde individuen en correcte politiekers zich nog geroepen voelen om die cultuur te verdedigen.Misdaden tegen de "mens" worden van de tafel geveegd als het in de naam van Allah gebeurd..dan wordt het plots cultuur en godsdienstvrijheid waar wij respect en vooral begrip voor moeten opbrengen.Die weerzinwekkende feiten openlijk aanklagen ,mag niet, kan niet...dat heet dan stigmatiseren ,demoniseren , het opzetten van gemeenschappen tegen elkander, je bent een racist ,je wordt gemeden als een pestlijder...Geen reactie's van onze import islamieten tegen die smeerlapperij,de moedigen onder hen ,die dat wel doen leven ondergedoken,angst om vermoord te worden ,want hunne Koran zegt duidelijk dat afvalligen dienen gedood . Ik heb dus een vreselijke minachting voor onze correcte politiek en hun slaafjes zoals nen dirk , nen kampioen en dergelijke sujetten, die onbegrijpelijk naief blijven,het gevaar ziende ,blijven ontkennen dat er iets serieus fout loopt in onze maatschappij.Ze staren zich blind op die ene brave moslim ""hoe ist meneere met de vrouw en de kindjes alles goe ?" maar hij zal zijn broeders noch zusters iets in de weg leggen als ze je keel willen oversnijden, want die verantwoordelijkheid schuiven ze op den bult van Allah de allergrootste (crimineel)

Gepost door: Rene | 18-02-09

Buitenaards "de Maastrichtse mensenrechtenactivist Abdullah al Mansouri". Vreemde namen hebben die Hollanders tegenwoordig. Het zou al voor respect voor de mensen van je nieuwe vaderland getuigen als je een nederlandsklinkende naam aannam, zoals moslims en aziaten dat in de US ook doen.

En dan dat stenigen. Wedden dat de slachtoffers zelf er minder mee inzitten dan wijzelf? Wat zei die Nigeriaanse Amina Lawal weer, die aan steniging wegens overspel was ontsnapt dankzij massale westerse protesten? Er kon geen dankwoord af, maar wel: "Ik ben een moslim, ik had de straf verdiend". Buitenaardse wezens, die moslims.

Gepost door: Wannes | 18-02-09

allah zal content zijn ... weer heeft zijn gerechtigheid gezegeviert. Misschien kan die waardige stenigende massa eens naar hier komen om te betogen tegen de beesten van het VLaams Belang. Dat zou nu eens politiek correct zijn zie ...

Gepost door: eddy | 18-02-09

Amnesty Ook mooi: op de ultralinkse Indymedia stond gisteren een aanklacht tegen Amnesty International, omdat ze het aangedurfd hadden Hamas te betichten van schending vd mensenrechten van hun minder agressieve broeders. Vandaag dan weer een antwoord van AI zelf, waarin ze beweren dat ook Palestijnen die geen Hamas-lid zijn, mensen zijn. Dat is ntl tegen het zere been van Indymedia geschopt.

Maar wie zijn eigenlijk die agitatoren van Indymedia? Vorige week werd alvast een tipje vd sluier opgelicht: één vd grote roeptoeters, een zekere Koen Calliauw, heeft bekend dat hij eigelijk een 64-jarige psychiatrische patient is, tot 6 keer toe al opgenomen in een gesticht. Toch geruststellend, als je ziet wie de vrienden vd moslims zijn...

Gepost door: Wannes | 18-02-09

Hier de universele islamitische verklaring van de mens.

Het zijn de kleinigheden die opvallen.
Bijvoorbeeld hier:

Recht op leven

Het menselijk leven is onschendbaar en mag geen geweld worden aangedaan. Alles zal in het werk worden gesteld om het te beschermen. In het bijzonder zal niemand worden blootgesteld aan verwondingen of worden gedood, tenzij bij de toepassing van de wet.

Tenzij bij toepassing van de sharia...

Gepost door: Janice | 18-02-09

Daar is maar één woord voor: BEESTEN !

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 19-02-09

9 juni komt dichterbij... Ieder die de prachtige moslimcultuur wil steunen , moet zeker stemmen voor onze zogenaamde democratische partijen.
Dit kan in afwachting van de invoering van de sharia: onze politiekers werken het dapper en heldhaftig in de hand!

Jammer dat vb, de enighe witte raaf niet mee wil!
LAAT ONS BETER ZEGGEN: GELUKKIG!

Zo weten we duidelijk WIE onze stem verdient, DUIDELIJKER KAN HET TOCH NIET!

Gepost door: Erwin | 19-02-09

Wat... ...kunnen die barbaren toch hard werken!!!
Is het daarom dat ze ze naar hier halen? maar....wij hebben toch geen putten nodig, die zijn er al, vraag maar aan van rompuy, dehaene, verafstoot, vandelanotte, vandebroucke en co, reynders en cronkelding niet vergeten, die graven zelf de putten, zelfs zéér diepe putten...
jammer dat ze er zelf niet in tuimelen.

Gepost door: Jean | 25-02-09

Alle beetjes helpen 't is roepen in de woestijn(sic)maar wie weet.

Gepost door: Stradi | 03-03-09

De commentaren zijn gesloten.