20-02-09

Jean-Jacques De Gucht

Na een korte maar hevige interne strijd zal Jean-Jacques De Gucht dan toch de VLD lijst voor Oost-Vlaanderen trekken. Fientje Moerman komt op de tweede plaats en de volgens mij nog de meest aanvaardbare persoon bij de VLD, Filip Antheunis, op de derde plaats.
Maar geen enkele lokale afdeling mag haar voorkeur uitspreken voor de tweede of derde persoon op de lijst, want dan worden ze meteen op hun plaats gezet door de clan De Gucht.

Ze noemen het verjonging bij de VLD, maar in feite is het niets anders dan nepotisme. Jean -Jaakske is de zoon van Karel De Gucht. En Kareltje gaat over lijken om zijn zoontje een goede toekomst te garanderen.

Bij andere partijen bleek dit in het verleden ook al niet zo’n goed idee te zijn geweest om kinderen van bekende politici meteen tot minister te bombarderen. Bovendien vraag ik mij af of de toenemende vergrijzende kiezer wel kinderen als minister wil hebben. ‘Bleukes’ zonder enige ervaring, vanuit de beschermde wieg meteen in de ivoren toren? Of hebben ze toch liever iemand met zowel wat levenservaring, iemand die zich al ergens anders dan in de politiek verdienstelijk heeft gemaakt of zich tenminste heeft opgewerkt binnen de partij? Van Jean-Jacques is alvast één ding geweten, er wordt gezegd dat hij wel dezelfde arrogantie heeft als zijn vader, maar zeker niet de brains.

02:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

CV Van oudgedienden weten wij ook er in het vat zit .
Als dit positief is, is dit mooi .
Anders ?
Anders nemen we verjonging die niemand van toeten of blazen kent .
Met lieft dezelfde achternaam als een politieker .
Kwestie van de stemmen te graaien van de mensen die twijfelen over; was het jan of wat het nu piet ?
Alleziens, verjonging moet je toch een kans geven, niet ?
Politiek is verkopen .

Gepost door: siberx | 20-02-09

Zingen 'Closed shop' noemen ze zoiets in 't engels. Waarom het beroep van politieker niet erfelijk maken zoals dat van koning of notaris?

Bekwaamheid telt niet meer in Belgie, je wordt gekozen door de clan. Zo ook op tv, ik erger me dood aan de valszingers zoals op dit ogenblik op ketnet. Een kind zingt van Jennifer Jennings, maar valser is nauwelijks mogelijk, het doet pijn aan de oren. Welke potdove ambtenaar heeft die kandidaten uitgezocht? Als ik naar de kerk ga voor een begrafenis of huwelijk, dan wordt daar nogal wat zuiverder gezongen. Maar die mensen halen de tv nooit. De gelijkenissen met de politiek zijn treffend.

Gepost door: Wannes | 20-02-09

Linkse ratten Waar zitten de linkse ratten Dirk en Kampioen? Of was het maar één rat? Want dat is een oude truc van links: onder verschillende namen tegelijk posten, zodat de tegenstander denkt dat hij met een roedel te doen heeft, terwijl er slechts een eenzame hond aan het klavier zit.

Gepost door: Wannes | 20-02-09

Jean-Jacques! En dan die naam, Jean-Jacques, die zegt het eigenlijik allemaal. Wie noemt zijn vlaams kind nu zo? Toch alleen mensen wiens hart aan de andere kant vd taalgrens ligt? Het zou mij niet verwonderen als Karel en zijn Barbie in Wallonie willen begraven worden.

Gepost door: Wannes | 20-02-09

is het jean en Jacques De Gucht ?? dus nen tweeling...en omdat die De Gucht heet zouden de mensen erop gaan stemmen ?? Ik meen te weten dat de zuster Van de Gucht ook heeft meegedaan aan de laatste gemeenteraadsverkiezingen met een slagzin iets in de aard van met ...de gucht kom je de winter door...nooit meer iets van gehoord

Gepost door: Rene | 20-02-09

tot nooit meer Jamaar wat is het nu, Wannes. Eerst moeten we verkassen naar "onze" "linkse" blogs, en nu schijn je ons al te missen...
Weet je: ik gebruik mijn energie liever voor zinvolle dingen, Wannes. Tegen extreme dwaasheid (lees: racisme, veralgemeningen, bewuste verdraaiïngen, demonisering en onverdraagzaamheid) is geen kruid gewassen. Dus doe maar lekker verder met mekaar op te hitsen, mekaar gelijk te geven en mekaar te overtreffen in negativisme en zwartgalligheid. Ik heb een ander wereldbeeld, dus van mij zal je hier geen last meer hebben. Blijkbaar vind je dat jammer, maar er zijn ook grenzen aan mijn verdraagzaamheid als het over extremisme gaat (in al zijn vormen).
En neen, Dirk is iemand anders. Een moslim, volgens René. Maar dat kan hij u in zijn elitair-intellectuele stijl beter zelf uitleggen.
Tot nooit meer!
(of 't zou moeten zijn dat ik het toch niet kan laten om na 7 juni eens vettig te komen lachen...)

Gepost door: Kampioen | 20-02-09

opnieuw afscheid van een "kampioen".... onze kampioen doet niets anders dan afscheid nemen.... op 16/2 "U" (een beleefdheidsvorm dat is hoopvol !!) zal me hier nooit meer tegenkomen het is gedaan fini schluss enz enz....Nu schrijft hij " ik heb een ander wereldbeeld " ( de Moslims ook) van mij zul je hier geen last meer hebben.....maar nietemin is kampioen "verdraagzaam" want hij zegt .. "doe maar lekker verder" wat we uiteraard ook zullen doen...beste steeds maar afscheidnemende kampioen , we verwachten jou en uw vettige lach na 7 juni...maar wedden dat je voor die tijd nog eens op dit blog komt om "afscheid te nemen !!"

tot subiet !!

Gepost door: Rene | 21-02-09

bijna vergeten... Kampioen...doe de groeten aan "den Dirk" die kun je wel terugvinden aan "den toog" in de "kantine" van een moskee,waar hij hoogstaande gesprekken voert met "gelijkgestemden" (met succes)

Bij al de "epistels" die "den Dirk" geschreven(13/2..te 17u30) heeft,sloeg hij eenmaal "nagels" met koppen,toen hij veronderstelde dat wij "vermoedelijk" goede mensen zouden zijn !!
Dat is ook zo , dat is ook de reden waarom wij ons inzetten tegen een bepaalde religie die de vrijheden van mensen aan banden legt......
vroeger ten tijde van de appartheid in Zuid Afrika werd er schande geroepen in heel de wereld tegen dat regime...nu schijnt men dat normaal te vinden ,gescheiden zwembaden gescheiden dit en dat...en wij als "goede" mensen met een heldere kijk op de toekomst zullen ons ten alle tijden verzetten tegen die import idioterie....noem ons gerust racisten,dat is een eretittel ten opzichte van rood groen militant,want die verpesten heel onze maatschappij....

Gepost door: Rene | 21-02-09

K. K., je leest blijkbaar geen andere blogs of forums, want daar is het juist even erg, zeker in het buitenland. En het wordt nog veel erger, getuige het succes van de British National Party , van Berlusconi, van de FPÖ, van een weblog als pi-news.net, vd rechtse omroepen die in Nl op stapel staan. De islamisering is nog niet voor morgen, al doen alle verdraagzame partijen zo hun best.

Gepost door: Wannes | 21-02-09

Hoe men het ook keert of draait... ...het zijn 'de debielen' die een stem aan dergelijk zootje geven en daardoor de toekomst van Vlaanderen verkwanselen.

Mensen, bekijk de lijsten aandachtig én controleer op:
Is het een zoon of dochter van...?
Staat hij/zij op meerdere lijsten?
Heeft hij/zij nog andere postjes/mandaten?
Is hij/zij al eens veroordeeld geweest voor fraude/corruptie?
Heeft hij/zij de bevolking al eens belogen?
Is hij/zij voor open grenzen en voor toestroom van gewelddenaars van buiten Europa?
Is hij/zij tégen 'het land uitzetten' van allochtone criminelen?
Is hij/zij voor straffeloosheid tegenover jeugdige criminelen?
Maak dan uw keuze, een juiste keuze, het zal snel veranderen in positieve zin voor Vlaanderen.
verwacht niets van die paria's maar doe het zelf.

Gepost door: Jean | 22-02-09

maar een alternatief !! Jean Voor alle zekerheid gewoon op VB stemmen ,dan hoef je al die vragen niet te overlopen. We hebben nood aan degelijke politiekers met kennis van zaken...geen papa's zoontjes die nog niet eens bewezen hebben dat ze alleen kunnen gaan pissen....geen zangers of zangeressen... andere BV,s ..kajotsers of pastoors .judo-coachen , plaatjesdraaiers ,ex cafe-bazen en reklame-boys ....iedere zijn vak,als politiek geloofwaardig moet worden. ook geen arrogante Karel-figuren, die wel brains hebben maar ""hun kennis van zaken"" misbruiken om hun zakken te vullen en deze van hun vriendjes zoals Moermanfientjes...dan hoeven we de rood groene e.d. "missionarissen" van dit blog ,die volgepomt zitten met allerlei idiote en "gevaarlijke" stellingen van politiek "eigenbelang , machtwellust..niet langer meer te overtuigen van ons gelijk ,eens zij de vrijheid van zelfstandig denken ,terug hebben gekregen...

Gepost door: Rene | 23-02-09

waarom VB ? Het VB is een partij zoals de socialisten in de beginjaren,die hebben toen enorm veel gedaan voor "den werkende mensch" ze kregen veel tegenstand van de toenmalige "voor het zeggen hebbers" juist zoals nu het VB....maar rechts krijgt meer en meer invloed...de fouten van onze "linke" broeders, die ze maakte in het verleden, worden een "never ending story" ,ze leren niet bij , ze luisteren niet,zijn ziende blind ,allemaal uit schrik ,om niet gelinkt te worden aan een bepaalde partij, die ze naar de verdoemenis wil sturen ,ze houden zich vast aan sprookjes en wiegen de bevolking verder in slaap ,voor bewijzen !! herlees gewoon de "zendeling" commentaren van Kampioen Dirk , of hoe slaafs dom een mens toch kan zijn

Gepost door: Rene | 23-02-09

@Kampioen @Kampioen

uw opmerking : "Tegen racisme, veralgemeningen, bewuste verdraaiïngen, demonisering en onverdraagzaamheid is geen kruid gewassen."

Dat klopt, en het is de 2de keer dat ik u betrap op het toepassen ervan.

Linksen en poco's, waarbij ik u nu niet onmiddellijk wil indelen, lijdt dan ook enorm aan deze ziekte.

Het zou u sieren het zelf ook niet te doen, vooral niet omdat u hier uw persoonlijk zegske kan doen, probeer dat maar eens op een linkse blog of eentje van een krant.

Mvg

Gepost door: Den Amerikaan | 01-03-09

Nepotisme Politiek België is familiezaak

BRUSSEL - De zoon van ex-premier Jean-Luc Dehaene. De zoon van minister Karel De Gucht. De dochter van oud-minister Luc Van den Bossche. De zoon van ex-minister en burgemeester van Leuven Louis Tobback. De kleinzoon van gewezen minister Willy De Clerck. De zoon van voormalig Kamervoorzitter Herman De Croo. De dochter van ex-burgemeester Leona Detiège van Antwerpen, die op haar beurt de dochter is van oud-burgemeester Frans Detiège van Antwerpen.Het is maar een greep. De lijst van Belgische politici die zich zoon, dochter of kleinkind mogen noemen van beroemde voorgangers is nog aanzienlijk langer. Veel langer dan zo'n lijst in Nederland zou zijn bijvoorbeeld.

Volgens Carl Devos, hoogleraar politicologie aan de Universiteit van Gent, gaat het vooral om een Vlaams verschijnsel. In Wallonië zie je het wat minder, al is bijvoorbeeld een zoon van de Belgische eurocommissaris Louis Michel minister in de Waalse regioregering.

„Het komt doordat de politieke situatie bij ons bijzonder complex is”, legt Devos uit. „De concurrentie tussen partijen is moordend, het gaat vaak om marges van 1 of 2 procent van de stemmen. Zonder een goed netwerk is het hier heel moeilijk de top te bereiken. Een bekende achternaam helpt dan.”

Daar komt bij dat in de Belgische politiek de partijorganisaties een veel belangrijker rol spelen dan in Nederland. „In Nederland is de fractievoorzitter de sleutelfiguur. In België draait alles om de partijvoorzitter. Die is almachtig.”

De voorzitter bepaalt of iemand carrière maakt in de politiek. En speelt daarbij het liefst op zeker, door de zoon of dochter van een gelauwerde politicus hoog op de kandidatenlijst te zetten.

Wenselijk vindt Devos deze praktijk allerminst. „Het vloekt met de gedachte van democratie als niet iedereen dezelfde kans heeft om verkozen te worden. Als zonen of dochters van bekende vaders of moeders een betere uitgangspositie hebben dan anderen.”

Maar Devos verwacht niet dat er snel iets zal veranderen. „De verdediging is altijd: de zoon van een slager of bakker wordt ook vaak slager of bakker, dus waarom zou dat bij politici niet kunnen? Dat is natuurlijk waar. Je kunt geen beroepsverbod instellen in de politiek.”

Maar belangrijker is dat de methode werkt, zegt Devos. Nakomelingen van politieke kopstukken uit het verleden blijken in de praktijk dikwijls stemmentrekkers. Zolang dat zo blijft zullen de partijvoorziters niet voor een andere strategie kiezen.

Op 7 juni zijn er regionale en Europese verkiezingen in België. De kandidatenlijsten wemelen weer van de bekende familienamen. In de Vlaamse media valt er hier en daar wat voorzichtige kritiek te bespeuren, maar Devos voorziet geen omwenteling. „Zo'n discussie hebben we eerder gehad. Het nepotisme is onderdeel van de politieke cultuur in Vlaanderen. Pas als de kiezers laten blijken het zat te zijn, zal dat verdwijnen.”

Gepost door: Wannes | 02-03-09

Zat? Zou Jean-Jacqueske zat geweest zijn dat hij zomaar pardoes op een rijdende vrachtwagen botst op de snelweg? Ook geen reclame zo voor de keus. Onverklaarbare eigen-fout snelweg-accidenten lijken wel een gewoonte bij de vld-top, zie Vrhfsdt en zijn buiteling met zijn audi A8.

Gepost door: Wannes | 04-03-09

Opvallende manier om in de schijnwerpers te komen...

Gepost door: Janice | 04-03-09

VB= "luister naar onze woorden maar kijk niet naar onze daden...." Marijke en Koen Dillen, de twee kinderen van VB-stichter Karel Dillen, zitten toch ook al jaren in het VP en EP ? En wat hebben zij ooit gepresteerd ? niks, nada nul.

Gepost door: crespo | 17-03-09

De commentaren zijn gesloten.