23-02-09

De Tsjechische president heeft de EU vergeleken met de Sovjet Unie

De Tsjechische president Vaclav Klaus heeft vorige week tegen de schenen gestampt van het Europees parlement.
Tijdens een toespraak voor de voltallige assemblee vroeg president Klaus, wiens land het EU-voorzitterschap waarneemt, of sommige parlementsleden niet dikwijls bedenkingen hadden bij wat ze stemden. Hij bedoelde daarmee dat er veel in het Europees parlement wordt gestemd dat in feite enkel de interne keuken van een land aangaat.

Hij zei ook nog dat in ‘een democratisch parlement een deel de regering steunt, en de rest gezien wordt als oppositie. “Hier is dat niet zo”, zei hij, “Al wie een alternatief idee heeft wordt gezien als vijand”.

Hierin herkende hij mechanismen uit de tijd van de communisten toen die nog over Oost-Europa regeerden. Hij zei dat er een grote kloof gaapt tussen de Europese burgers en de instellingen.

Aan de ene kant was er hilariteit onder de parlementairen, anderen verlieten uit protest de zaal.

Een Duitse Parlementsvoorzitter, Hans-Gert Poettering wees hem terecht en zei dat hij in het parlement, waarnaar hij verwijst, zo’n toespraak niet had kunnen geven’.
Laat ons wel wezen… meer dan de helft stapte op en de andere helft zat hem uit te lachen of onbeheerst en zeer verontwaardigd te roepen. Kon hij dan een toespraak geven op een democratische manier? Wat bedoelde die Duitser daarmee? Hadden ze hem naar Siberië moeten afvoeren vooraleer hij het ‘ondemocratisch’ zou noemen?

Maar een Duitser heeft waarschijnlijk nog herinneringen aan Hitler, die al op even ondemocratische wijze zijn tegenstanders de mond snoerde en met zijn Dritte Reich in feite nastreefde wat we nu hebben… Het Reich van de Europese Unie waarin geen kat weet wat er boven hun hoofden gestemd wordt.

Voor een Duitser is het dus inderdaad gemakkelijker om wetten en voorschriften te volgen uit de nazitijd. Het rookverbod bijvoorbeeld, waar hebben ze het vandaan? Ja juist!

gezondheidsnazisme

En heeft Klaus gelijk? Volgens de meeste Europese parlementairen niet, volgens de meerderheid van de Europese bevolking wel. Laten we maar gewoon een klein voorbeeld uit eigen land nemen.

In het Europese parlement werd gestemd over het al dan niet opheffen van de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke over enkele lijnen die in een lokaal blaadje verschenen en waarvan hij zelf niet eens de auteur was. En terwijl de wet zegt dat wanneer de auteur van iets dat hij zelf schreef zijn verantwoordelijkheid opneemt, de verantwoordelijke uitgever wordt vrijgepleit ... werd op Europees niveau gestemd dat die zaak erg genoeg was om de parlementaire onschendbaarheid op te heffen van Frank Vanhecke. En dit terwijl er geen enkel bewijs werd geleverd door de klager of de auteur het al dan niet bij het rechte eind had.

Hoe kan iemand uit … neem maar Litouwen of Roemenië zich een beeld vormen over een lokale burgemeester uit Sint-Niklaas? Hoe kan iemand uit, zeg maar … Malta of Bulgarije weten of de klacht erg genoeg was om iemands onschendbaarheid op te heffen?

Als de EU zo democratisch is, dan zou er geen protest uit eigen rangen komen. En zou het Verdrag van Lissabon al lang geratificeerd zijn.Als men zo overtuigd is van het grote gelijk, dan moet men ook niet bang zijn om in alle landen een referendum te houden en zou men ook de landen die wel zo democratisch waren om een referendum te houden, niet onder druk zetten en afdreigen hen uit de EU te wippen, als hun bevolking weer ‘nee’ zou stemmen.

Ze zijn met veel te veel in dat Europese parlement en hebben weinig of niets te doen dan zich bezig te houden met absurde wetgevingen en bemoeizieke interne aangelegenheden van diverse EU-landen. Wetgevingen die niets te maken hebben met een goede samenwerking tussen de landen op economisch gebied, zoals de gelijkschakeling van de BTW-tarieven, de aanpak van de papierwinkel die nodig is om in een ander Europees land zaken te doen enz… Nee ze zitten daar, kosten ons handenvol geld en leggen onze vrijheid meer en meer aan banden. Het Dritte Reich bestaat, het heeft alleen maar een andere naam!

"I'm worried about parliament having nothing to do. We have so few legislative proposals from the commission...a lot of people might ask themselves - what am I doing wasting my time in Brussels?" liberal group leader Graham Watson.


Over het Verdrag van Lissabon schreef ik al eerder: KLIK HIER16:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Gaan ze het eindelijk beseffen?? "Hoe pijnlijk misschien ook, ik ben het hier volledig met hem eens. De jihad wordt op verschillende manieren gevoerd, maar de oerchristelijk geïnspireerde Gutmensch is zich daarvan niet bewust. Hij kan zich het haatzaaiende karakter van de Koran eenvoudig niet voorstellen. De islam europeaniseert niet, maar Europa islamiseert."

Gepost door: Marc | 27-02-09

Ik denk dat dit onder de verkeerde topic staat.

Dit staat in het bovenstaande artikel, "Wie God beledigt enz...

Gepost door: Janice | 27-02-09

Afschaffen Afschaffen dat parlement. Niets om handen en toch massas geld verslinden. In een engelse krant werd deze week berekend dat je er in één termijn van 5 jaar welgeteld 1 milj kon aan OVERHOUDEN (dat is nog wat anders als verdienen). In Bulgarije en Roemenie wordt momenteel gevochten voor een plaats op de lijst, nu ze ontdekt hebben wat er aan vast hangt. En s'vrijdags niet werken en toch zitpenningen trekken: om 7 uur 's morgens staan de weledele dames en heren er het aanwezigheidsregister te tekenen, om dan vliegensvlug met de taxi naar zaventem te vertrekken, naar huis. Foert europese belastingbetalers.

Gepost door: Wannes | 01-03-09

Niet te verwonderen dat ze allemaal staan te dringen om op de Europalijst te staan...

Gepost door: Janice | 01-03-09

Stemcomputers in EU afschaffen! In Duitsland werd gisteren het gebruik van stemcomputers verboden, indien de stemmen niet door iedereen makkelijk te controleren zijn, wegens te makkelijk manipuleerbaar. In Nl werd ook al iets dgls besloten, wanneer een eu-maatregel?

Gepost door: Wannes | 03-03-09

@Wannes Ik had er al lang mijn bedenkingen bij.

Gepost door: Stradi | 03-03-09

De commentaren zijn gesloten.