04-03-09

Antiracismeconferantie in Génève

06_02_05_RighttoBlaspheme-X

Nederland dreigt nu ook met een boycot van de antiracismeconferentie die van 20 tot 25 april in Génève wordt gehouden en is de opvolger van de beschamende conferentie die in 2001 in Durban (Zuid-Afrika) plaatsvond.


"In de grote demonstratie in Durban op 1 september, georganiseerd door Sangoco, ANC en Cosatu werden veel spandoeken met slogans meegedragen waarvan de prominentste Antisemitisch waren, o.a.: 'Kill all Jews' en ' The good things Hitler did'. Deze demo eindigde vreemd genoeg bij de Durban Jewish Club, welke door de Zuid-Afrikaanse politie afgeschermd werd met pantserwagens en oproerpolitie nadat het gebouw al eerder geëvacueerd moest worden. Een beschamende gebeurtenis. Een grote demonstratie tijdens de Wereld Conferentie tegen racisme eindigt als een Antisemitische mars waar de Nazi's trots op hadden kunnen zijn.

Tijdens al deze ' incidenten' zwegen de organisatoren van het NGO Forum (Sangoco - De South African NGO Coalition en de ISC - International Steering Committee).
Noch zij, noch de Zuid-Afrikaanse autoriteiten grepen in.

Dat Antisemitisme in Zuid-Afrika een groot probleem is geworden was ons bekend, het wordt door de nieuwe regering van de voormalige Apartheidsstaat echter angstvallig verzwegen.

Het NGO forum werd officieel geopend door Mercia Andrews, voorzitter van Sangoco. Dit deed zij gekleed in de traditionele Khefiyah, haar vuist in de lucht 'Free Palestine' roepend. Hiermee was de toon gezet. Joden werden gediscrimineerd, het zwijgen opgelegd, bijeenkomsten over Antisemitisme en revisionisme werden verstoord en overgenomen door Palestijnse NGO's en aanhangers. Hen die hiertegen protesteerden werden uitgemaakt voor 'Zionist pigs lovers' en 'Jew lovers'. De meeste NGO's waren of totaal geïntimideerd of gingen openlijk akkoord met de gang van zaken."

Citaat: (Ronald Eissens, Directeur Stichting Magenta, Meldpunt Discriminatie Internet, aanwezig in Durban als reporter van het Internet Center Anti Racism Europe (ICARE), in de Volkskrant van 25 sept.2001.)180px-Muammar_al-Gaddafi-09122003Voordien hadden Israël, de Verenigde Staten en Canada ook al laten weten dat ze niet zouden deelnemen aan de conferentie die deze keer zal worden voorgezeten door Khadaffi van Libië en Cuba als vice-voorzitter.

"We willen alleen meedoen aan conferenties die racisme bestrijden, niet aan conferenties die racisme en intolerantie propageren", zei de Canadese minister voor multiculturele zaken Jason Kenney.

(Toen de vijf regionale groepen van de VN vorig jaar elk vier landen naar voren mochten schuiven, waarvan één van de twintig voorzitter moest worden koos de Afrikaanse groep Libië. De westerse groep die geleid werd door Groot-Brittannië, kwam niet met een tegenkandidaat maar steunde de Libische leiding. Als tweede kandidaat schoven ze Turkije naar voren inplaats van Armenië die zich ook kandidaat had gesteld, en ze kozen al helemaal niet iemand uit de eigen groep, waaronder ook België, Griekenland en Kroatië zaten. Armenië trok zich dan kort daarop terug.

Britse diplomaten vertelden collega’s dat ze „prima contacten hebben met Libië en dat er geen reden is Libië het voorzitterschap te betwisten”, maar op dat moment was Engeland aan het onderhandelen met khadaffi over de vrijlating van de 19 Bulgaarse verpleegsters en een Palestijnse arts die in Tripoli ter dood waren veroordeeld vanwege aidsbesmetting in een ziekenhuis.

Engeland … het eerste kalifaat in Europa, sloot een deal met de Libische leider. Zo democratisch gaat dat bij die ‘antiracisten’.‘We kunnen geen tekst accepteren die religie boven het individu stelt, discriminatie op basis van seksuele voorkeur goedkeurt, antisemitisme toestaat en Israël als enige land in de beklaagdenbank zet’, zei de Nederlandse minister Verhagen vorige week in Génève tijdens een toespraak voor de Raad voor de Mensenrechten.”

“We zullen er alles aan doen om de tekst alsnog te wijzigen, maar dit is een duidelijke grens voor Nederland’, lichtte Verhagen na zijn toespraak toe. ‘We laten ons niet misbruiken voor een propagandacircus van landen die zelf een slechte naam hebben op het gebied van de mensenrechten.” “Ik begrijp waarom sommige landen hebben besloten de conferentie te boycotten’, zei minister Verhagen ook nog. “Het is ongehoord om in een document tegen racisme, zulke racistische taal te gebruiken.”

De afgelopen dagen heeft de Nederlandse minister in Genève en op de Gaza donorconferentie in Sharm el-Sheikh contact gehad met collega’s om te peilen of er nog iets aan de verklaring veranderd kan worden. Maar met de overwegend Arabische VN-deelnemers bestaat daar niet veel hoop op. Verhagen realiseert zich dat en zei, “In principe is het mogelijk. Ik heb er zelf een zwaar hoofd in, maar ik wil niet weglopen. We hebben nog anderhalve maand te gaan, en het besluit om definitief weg te blijven zal niet licht worden genomen, maar de bereidheid moet van twee kanten komen. ,,We willen alle kansen aangrijpen om racisme en discriminatie tegen te gaan, maar we lenen ons niet voor een propagandacircus. Ik doe niet mee aan antisemitisme'', aldus Verhagen.

De VS, Canada, Nederland en Israël willen dat de conferentie de antisemitische teksten weglaten, maar volgens een Amerikaanse diplomaat zal dat toch gebeuren. De democratische westerse deelnemers willen onder meer ook spreken over het uitmoorden van de zwarte bevolking in de Soedan door de Arabische Janjaweed.

Maar de ‘plaasmoorde’ op de blanke boeren in Zuid-Afrika, de moorden op de blanken in Zimbabwe en de misdaden tegen de eigen zwarte bevolking door Mugabe, het verdwijnen van christenen in Turkije, de moorden en verminkingen in het Noorden van Oeganda door het Oegandese Verzetsleger van de Heer, de moorden in Congo, mensenrechten in China, de verkrachtingen van vrouwen, de kindsoldaten, zwarte slavenkinderen in Jemen en andere landen op het Arabische schiereiland, clitoridectomie, de Kopten in Egypte en discriminatie van de duizenden kastenlozen in India, onderdrukking van minderheden in Iran ….en zo kan ik nog wel even doorgaan…staan evenmin op de agenda van de conferentie.

islam-jesus-is-the-slave


Wat er wel opstaat?

Antisemitische uitlatingen, ‘zionisten zijn racisten’ en het niet te onderschatten strafbaar maken van godslastering. Dus wie nog eens stevig wil vloeken, moet het nu nog doen. En wie nog iets te zeggen heeft over Allah en de Koran, …ach ja, mag dat nu ook al niet!


Lees ook Libische leider Khaddafi valt Obama aan over Israël


Khaddafi: Europa en de Verenigde Staten moeten zich bekeren tot de islam of de oorlog verklaren aan de moslims.

17:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De Jordaan Jaag alle Palestijnen de Jordaan over, daar hebben ze al een staat. De moslims hebben meegevochten met de duitsers en verloren. Israel is de prijs die ze daarvoor moeten betalen, zo simpel ligt dat voor mij. Een overwinnaar heeft zo zijn rechten, en dan spreek ik nog niet over de drie oorlogen die de moslimwereld verloren heeft tegen Israel.

Gepost door: Wannes | 04-03-09

klare taal van een groot "lijder" Europa en de Verenigde Staten moeten zich bekeren tot de Islaaaaam of de oorlog verklaren aan de moslims....
Dat is klare taal van een "groot(pest)lijder" Ik had graag de politiek correcte standpunten gehoord over dit soort "uitspraken" bij monde van bv Dirken of Kampioenen ,die weliswaar nog altijd gretige consumenten zijn van dit blog...maar hun fierheid verbiedt hun nog verder te reageren omdat ze gebeten zijn in hun politiek correcte "kont" omwille van zoveel rechtse kortzichtigheid en onverdraagzaamheid

Maar waarom dergelijke oorlogzuchtige uitspraken,die zelfs "hier en daar" een rood groene kajotser aan het denken zet (het onmogelijke blijft mogelijk) ..Zolang onze Moslimbroeders hun "kindjes" in hun opvoeding meegeven dat Joden en ongelovigen "varkens en apen" zijn, zolang er meer en meer schotelantennekes op de daken verschijnen ...is alles slechts een kwestie van "tijd" en wij maar het beste meegeven aan onze kinderen , kleinkinderen ,bemin je evennaaste wees verdraagzaam en dergelijken ,allemaal heel prachtig ,ontroerend ,de tranen springen me in de ogen. We mogen dat soort opvoeding zeker niet in de steek laten... maar anderszijds moeten wij, bij de bouwstenen van de toekomst, het onderbewustzijn aanwakkeren in de zin van "aan alles zijn grenzen,laat niet met je kl... spelen" zoniet krijg je een "papfles" mentaliteit waar Anciaux , Mie Vogels en hun vele "brave" (maar wat onozele) apostelen voorbeelden van zijn... (zouden D en K zich aangesproken voelen)

Gepost door: Rene | 04-03-09

Ik vraag mij af of De Gucht er naartoe gaat.

Gepost door: Janice | 05-03-09

Allah , Bhoeddha of Christus ? De enige die last zou kunnen hebben van "godlastering" is God zelf maar die veegt er blijkbaar zijn goddelijke voeten aan...de volgende vraag is dan weer "welke God" er zou er maar "ene" zijn...wie van de drie ??? wil de echte God nu opstaan !!

Gepost door: Rene | 05-03-09

Een jaar geleden was er een "kunstwerk" waarbij de "artiest" een kruisbeeld in een pot pis had gestoken en het zo op een tentoonstelling had gezet. Behalve een klein artikeltje in de krant was er geen kat die zich daaraan stoorde.

Geen grote betogingen met woedende christenen, geen dreigementen hem te onthoofden, geen publiciteit voor Hitler, geen spandoeken met 'Christianity will dominate the world', kortom...het mocht!

Maar als ze nu in de VN dat verbod op blasphemy gaan goedkeuren, dan vraag ik mij af wat ze dan met dat soort 'kunstenaars' gaan doen.

Gepost door: Janice | 05-03-09

De commentaren zijn gesloten.