06-03-09

Fatimah, de eerste dochter van de profeet

Fatimah was de dochter van de profeet Mohammed en zijn eerste vrouw Khadija (ook soms Chadidja geschreven). Zij was de dochter van een rijke koopman en na zijn dood nam ze de zaak over en trouwde met de veel jongere Mohammed. Chadidja was ook de eerste moslim.

Fatimah bleef bij haar vader ondanks alle problemen die hij had in Mekka en verhuisde mee naar Medina, waar ze trouwde met Ali ibn Abi Talib, de neef van Mohammed en was moeder voor zijn vier kinderen. Fatimah stierf echter enkele maanden na de dood van haar vader en werd begraven in Jannat al-Baqi in de stad Medina, maar de juiste locatie van haar begraafplaats is onbekend. Direct na de dood van Mohammed werd er een vergadering van vooraanstaande moslims belegd. 'Alí was weg die dag. Bij meerderheid van stemmen werd 'Abu Bakr, een vriend en vertrouweling van de profeet Mohammed, gekozen als eerste kalief en opvolger van Mohammed. De Shi'ieten beweren, dat Mohammed tijdens Zijn leven meermaals gezegd zou hebben dat 'Alí (en daarna diens nakomelingen) Hem zou moeten opvolgen, en erkennen de lijn van gekozen opvolgers (Kaliefen) niet.

De Shi’ieten geloven echter dat Fatimah een gewelddadige dood stierf, terwijl ze Ali verdedigde tegen de eerste Kalief.

Sindsdien zijn de moslims opgesplitst in verschillende groepen en botert het onderling ook niet altijd even goed. Sji’ieten willen liefst de meer gematigde soennieten uitroeien. Zoals in Iran, waar de safawieden (een Shiitische sekte) duizenden soennitische geleerden op de meest afschuwelijke wijze hebben vermoord met boormachines. Ze boren gaten over heel hun lichaam tot ze uiteindelijk op een gruwelijke manier sterven.

En hoe wordt die haat over de dood van Fatimah, de dochter van de profeet in de stand gehouden?

Kijk hier:
Daarom is het ook een verademing dat in andere delen van de moslimwereld, meer bepaald in Bahrein, een gematigde en pro-westerse toon klinkt.

Bahrein bestaat uit een groep van drieëndertig eilanden in de Perzische Golf, onderling verbonden door een netwerk van bruggen. Er is ook een brugverbinding met Saoedi-Arabië: de Koning Fahd Causeway.

De naam Bahrein betekent letterlijk twee zeeën in het Arabisch. Bahrein werd op 16 december 1971 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Luister naar wat de intellectueel, Dhiyaa Al-Musawi te zeggen heeft over de 'achterlijkheid in de islamitische wereld.

(Bedankt Wannes!)

21:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Komediant Zo'n jong ventje en al zo'n comediant, daar zit toekomst in. De islam is eigenlijk een uit zijn voegen gebarsten sekte, te vergelijken met andere zelfmoordsektes zoals die van Jones. Maar ze past de arabieren en afrikanen als een handschoen.

Gepost door: Wannes | 06-03-09

Zou het toch lukken. Door zelf geen mening te “mogen” hebben gaan moslimmannen zich afreageren op het fysisch “zwakke” geslacht om hun agressie te ventileren, ze hebben er de toelating voor, beschreven in hun haatboek.Voor de moslimvrouwen kan het enkel een verademing zijn dat er echte oorlog is. Oorlog is een dagtaak voor de moslim, door hun haatreligie komen ze niet toe aan ontwikkeling. Het zal moeilijk zijn ook die 80% analfabeten die de moslimwereld vertegenwoordigen te overtuigen dat het ook anders kan.

Gepost door: Stradi | 07-03-09

Verschil? De keus is vlug gemaakt, Wannes

Gepost door: Stradi | 07-03-09

Straf ventje Straf ventje voor 13 jaar te zijn. De volgende president?

Spijtig dat Leila met de hoofddoek hier niet meer is, want op dit plaatje zie je dus duidelijk waarom ik haar zei: 'ik wil geen hoofddoeken zien in het openbaar in mijn land':

Gepost door: Wannes | 07-03-09

Stradi ...het zal moeilijk zijn die 80 procent Mos .. anafabeten te overtuigen, dat het anders ook kan...gewoon onbegonnen werk...probeer bij ons ,de Vlaamsche "niet" analfabeten van groen en rood maar eens te overtuigen dat ze moeten leren nadenken,integendeel hoe meer ge met klinkende argumenten rond hun oren slaat,hoe meer ze overtuigd geraken van "hun" gelijk,ge moet die reacties nog eens herlezen van Dirken en Kampioenen,die zijn nog dommer dan die Mosselim analfabeten,want die laatste groep weten niet beter,kennen niets anders dan wat "koranverzen" en kregen een haat-opvoeding

Gepost door: Rene | 07-03-09

groen rood = fundamentalisten We kunnen enkel maar hopen dat de meerderheid van de normale "mens" Moslims zich uiteindelijk zal keren tegen die bende criminele religieuse fundamentele fanatiekers.Tenslotte is het mijn overtuiging dat zij evenveel angst hebben als wij voor de toekomst.Herhaaldelijk werd door onze rechtse politiekers zoals FDW ,Wilders en zovele anderen de nadruk gelegd op de strijd tegen het fundamentalisme en niet zozeer tegen de Islam als religie. Spijtig genoeg begrijpen onze rood groene smartlappen dat niet,hun politieke "voorbeelden" misbruiken onze "rechtvaardige" strijd , om ons verder te demoniseren, op bevel van hogerhand,tenslotte is VB een gevaar voor het behoud van Belgie en daaraan verbonden een kleine minderheid van belanghebbers.
Ik heb verschillende "toffe" Islamieten leren kennen ,ook onder mijn ex-collega's..geen vuiltje aan de lucht,maar als ge dat schrijft wordt dat blijkbaar niet gelezen...grote verontwaardiging in het rood groene kamp,als ge bedenkingen uit, tegen bv hun drang voor appartheid,hun eisen voor respect, waar ze echter niets voor tegenover plaatsen,dat is typisch voor fundamentalisme (en rood groene knalpotten) ,zwijgen ,luisteren en "ja" knikken...wie kan er nu een ideologie steunen die alles terugschroeft naar de duistere middeleeuwen...slechts een minderheid aan belanghebbers ,machtsgeile idioten , zij die niet beter weten omwille van hun opvoeding , en tenslotte onze groen rode papflessen die vanalles geloven wat in hun oren wordt geblazen en onbewust strijden voor meer stemmekens waar slechts "enkelingen" wel bij varen !

Dat ziet er een "ambetant" bazeke uit op dat youtuubeke ,anders een lief ventje...dat is nu het resultaat van "opvoeding" iedere dag opnieuw die hersencellen in volle groei "verkrachten" met hunne religieuse "zeik" en dat gebeurd bij onze import ook...Bij een "normale menslievende" opvoeding zou "die kleine" Youtuuber zich bezighouden met "voetbal" bv inplaats van een toekomstige "messentrekker" of keeloversnijder ter ere van Allah...heb ik ongelijk ? beste Kamp...Di... lees maar eens goed en geniet van onze teksten

Gepost door: Rene | 07-03-09

Vragen stellen Wel Rene, de link verwijst naar pertinente vragen die de auteur ook stelt aan onze linkse poco-meelopers zonder eigen mening. Zonden ze daar een sereen antwoord op kunnen formuleren zonder terug te grijpen naar die nu stilaan achterhaalde mei 68 standpunten?
Nochtans komt voorzichtige islamkritiek uit eigen, intellectuele en linkse kring, ze kunnen er niet meer omheen. Een groeiend aantal linkse mensen wenst niet meer mee te gaan in het naïeve optimisme over de emancipatoire mogelijkheden van de islam.
Die scheiding van geesten mogen we vooral niet bekritiseren. Als het gaat over die terroristische sekte moeten we allen aan een leest trekken.

Gepost door: Stradi | 08-03-09

Zeer goede tekst.

Gepost door: Janice | 08-03-09

hebben poco's echt geen eigen mening ? Interessant om lezen Stradi,feit is VB staat niet alleen met zijn strijd tegen de Islamisering,het strekt tot eer dat VB en Wilders, enkel gebruik maken van democratische middelen en met rede trachten hun medemens te waarschuwen , maar wat gaat er gebeuren als alle diplomatische middelen zijn uitgeput en onze mensen heel dat Moslim circus beu worden ,wat als hun "jongeren" niet meer leefbaar worden, de straat overnemen enz ...toestanden zoals in Kopenhagen ? waar het ene krapuul het andere gaat afslachten...ik vrees dat het bij ons dezelfde richting zal uitgaan ,het is niet normaal dat "echte" Belgen bepaalde wijken vermijden als de pest,plaatsen waar de politie nauwelijks durft komen...allemaal het gevolg van politieke tolerantie ,tot in het absurde...moest het ooit zo ver komen dat het blank "krapuul" van zich laat horen zoals dat nu gebeurd in dat ander Europees land,ik zou zelfs begrip kunnen opbrengen, moesten ze op dat blank krapuul het etiket kleven van "vrijheidstrijders" ...waren het geen vrijheidstrijders die tegen nazi Duitsland vochten...Weten wij niet wat er gebeurd in bepaalde Islaamlanden met tegenstanders van Allah of zelfs maar andersdenkenden..Voelen de Islaamers zich niet geroepen om iedereen te onderwerpen en als toetje een volk uit te moorden....ondanks een vredesbestand in Gaza blijven ze de Joden daar beschieten met raketten tot ze vandaag of morgen weer een afrekening krijgen...dan kan AEL samen met wat"rood groene" hoog moralisten ,hun gal nog eens uitspuwen,dan krijgt Bert den Bleter opnieuw wat inspiratie om de anti-joodse gevoelens nog wat aan te wakkeren.en de Gucht waarschijnlijk opnieuw wat geld vrijmaken voor de zoveelste wederopbouw
Neen de Islaaam zoals wij die ervaren wil niet in vrede leven ,het is voor hun, buigen of barsten...welnu het zal nog niet voor morgen zijn maar de Islaaam zal barsten...omdat hun God samen met die vele andere Goden slechts "hersenschimmen" zijn waaromheen "sprookjes" zijn geschreven...Moest Allah toch zo machtig zijn dan was de wereld allang onderworpen ...maar Allah met heel zijn gevolg kreeg de geschiedenis door,steeds maar op "zijn achterwerk" zoals een onverbeterlijk deugniet...

Gepost door: Rene | 08-03-09

De nieuwe lijsttrekker van LDD ? Heb deze video aandachtig bekeken en weet het nu zeker:

DIT IS EEN GROTE BELOFTE!
Vlug naar hier laten komen , Belg maken (zeer eenvoudig) en hem LIJSTTREKKER van LDD maken!

Eindelijk zijn de problemen dan achter de rug en LDD gaat dan een SCHITTERENDE overwinning tegemoet.

Wie daarmee niet instemt, wacht een vreselijke straf!

Gepost door: Erwin | 08-03-09

Neander Achterlijke godsdiensten zijn gemaakt voor achterlijke mensen. De Afghanen bv, een soort wilden tussen de neanderthaler en de homo sapiens. De taliban gaan nog sneller terug zijn dan ik dacht. Een maand daarna is er vrede tussen alle stammen en is de opiumteelt uitgeroeid. De islam, het kost wat, maar ge krijgt er wat voor in de plaats ook.

Gepost door: Wannes | 08-03-09

Achtelijk Het is overduidelijk dat deze man de ziel van veel luisteraarshier heeftt gestreken. En dat alleen maar door retorische oneliners. Deze man heeft geen flauw benul hoe de wereld in elkaar steekt. Nog geen 500km van hem vandaan zijn miljoenen tonnen aan bommen gevallen, en hij praat over Beethoven. Een grotere dommerik als deze heb ik nog nooit gezien. De wereld om hem heen staat in brand en hij heeft het over muziek luisteren. Van mij mag ie een goed pak slaag krijgen omwille van opvoeding.

Gepost door: Ahmed | 06-06-09

Ahmed, je snapt hem gewoon niet! Muziek verzacht de zeden, Ahmed. Als er al eentje een pak slaag moet krijgen omwille van de opvoeding, dan is het die kleine, die de massa ophitst.
En als de wereld in brand staat, dan hebben jullie dat vooral te danken aan de moordende Taliban, de Pakistaanse religieuze zelfmoordterroristen, de Iranese gek die zich president noemt, de Syrische bezetters in Libanon of de Palestijnse terroristen. Maar in ieder geval ligt het altijd aan de niets ontziende islam. Zeker niet aan de muziek van Beethoven.

Gepost door: Randy | 12-06-09

De commentaren zijn gesloten.