09-03-09

Congres in Gent

20090309-morelgr

Gisteren was ons congres in Gent helemaal gewijd aan Europa. Het hoogtepunt was natuurlijk Marie-Rose Morel. Wat een moedige vrouw! Toen ze binnenkwam speelde men het liedje ‘you’ll never walk alone’.
Zowat de hele zaal kreeg een krop in de keel en Marie-Rose was duidelijk geëmotioneerd door zoveel blijken van sympathie en medeleven.

Dat maakte haar echter niet minder strijdbaar. (Lees haar speech op haar website onder de titel 'congres': KLIK HIER )

Alhoewel ze duidelijk stelde dat ze fier was op Europa en de opsomming maakte van de vele Europese beroemdheden, van geleerden, auteurs, kunstenaars, componisten tot beroemde schilders, had ze zware bedenkingen bij het instituut ‘Europa’ of wat ervan geworden is.

Een logge instelling met vet betaalde parlementairen die meestal niet aanwezig zijn en zich bemoeien met interne landelijke en pietluttige aangelegenheden inplaats van ernstig samen te werken aan een echt Verenigd Europa waar het goed is om leven, waar het veilig is en een Europa dat vooral Europees blijft.
Waar samen gewerkt wordt aan de huidige recessie en waar de grote landen de kleintjes niet in de verdrukking brengen. Waar geen Europese grondwet wordt veranderd in het Verdrag van Lissabon en de voorwaarde werd gesteld dat het ‘Verdrag’ voor de gewone man ‘onbegrijpelijk’ moest zijn, omdat ze anders zouden tegenstemmen bij een eventueel referendum. Een Europa waarbij de burgers van alle landen het recht zouden hebben op een referendum over belangrijke beslissingen en omdat ook daar geen oppositie noch kritiek worden geduld. (Zoals de huidige voorzitter Klaus al zei en de huidige EU vergeleek met de voormalige Sovjet-Unie KLIK HIER

En vooral een Europa waar geen plaats is voor een Turkije omdat Europa zal moeten betalen voor heel Anatolië waar het merendeel van de bevolking niet alleen streng islamitisch, maar ook straatarm en vaak analfabeet is. Marie-Rose vroeg zich terecht af ‘wie zal dat betalen?’

In Turkije zitten al heel wat mensen, ook heel veel Afrikaanse asielzoekers, op de toetreding tot de EU te wachten om op die manier Europa te kunnen overspoelen, stond een jaar geleden te lezen in een buitenlands tijdschrift. Maar lezen doen de Europese parlementairen blijkbaar al evenmin, anders zouden ze beseffen dat Klaus gelijk heeft en ze bezig zijn om Europa om zeep te helpen. Europa moet dringend democratischer worden en uitvoeren waarvoor ze oorspronkelijk werden opgericht. Dat is de samenwerking tussen de Europese landen bevorderen, de economische belangen van Europa verdedigen, toezien op onze vrijheid en onze veiligheid en als het kan (en het kan) een beetje minder kosten, want dat een Europese volksvertegenwoordiger met alle gemak 1 miljoen euro per jaar kan samen rapen en opzij zetten, zoals vorige week in onze kranten stond, zonder zich daarvoor al te moe te maken is niet normaal. Daar moet absoluut een einde aan komen.

Lees ook wat ik al eerder schreef over het Verdrag van Lissabon: Verdrag van Lissabon22:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het verenigde Europese rijk maakte, net zoals ALLE andere ‘dingen’ in de geschiedenis, een steeds wederkerende golfbeweging. Een op en een af, het Romeins Imperium groeide en verdween, het Franken rijk herleidde tot Frankrijk, het rijk waar ‘de zon nooit kon ondergaan’ versplinterde en het ‘derde rijk’ duurde (gelukkig maar) slechts 5 jaar. Men kan gerust stellen dat, steeds weer, de leiding van de opgesomde verdwenen Europese unieën feitelijk bestond uit één man, de caesar, de grote, de Vde en herr schickelgrueber om ze maar eens effe op te sommen ... De overeenkomst tussen deze mannen bestaat er in dat ze zich allemaal de drie machten, (wetgevende, uitvoerende en gerechtelijke) noodzakelijk om een volk te leiden, toegeëigend hadden, ze hadden géén oppositie en zijn slechts ten val gebracht door opstandige horigen, die zich dan op hun beurt van de gestolen machten gingen bedienen en zo de verscheuring van de Europese unie telkens weer verzekerden. De Franse revolutie, om het maar eenvoudig en in enkele woordjes samen te vatten, stichtte de res publica en liet het volk regeren (demos kreteo); de democratie was geboren. Voor de eerste keer in de wereldgeschiedenis trachtten de verschillende democratieën terug een Europees rijk te stichtten, deze keer op basis van overeenkomst in plaats van brute veroveringen. Iets volkomen nieuws dus! Wat absoluut niet nieuw is, is de gretigheid waarmee de machtshebber (de despoten toen, de politici vandaag) voordeel wil halen, persoonlijk gewin en (om het niet te duidelijk te maken) voordeel voor zijn ‘deel’land. Om precies diezelfde reden waarom de vroegere Europese tiran de baan moest ruimen (eigen belang) zal de hedendaagse Europese Unie sneuvelen. Altruïsme bestaat, helaas alleen theoretisch …

Gepost door: eddy | 10-03-09

Dezelfde mening toegedaan voor belgië en Vlaanderen Als ik lees wat men over de Europese Unie denkt .
Dan stemt het overeen met hetgeen men landelijk, regionaal of stedelijk doet .
Kleinere geldsommen misschien, maar ook aanzienlijke bedragen voor een doorsnee mens .

Gepost door: Siberx | 10-03-09

Erg Amaaai wat een verschil: gisteren nog in haar ziekbed, vandaag halfbloot op een winters podium. Zou het dan toch zo erg niet zijn?

Gepost door: Wannes | 10-03-09

USE Ze willen er absoluut de 'Verenigde Staten van Europa' (USE) van maken, met eigen president, regering (=commissie), parlement, leger (beginnen met een 'snelle interventiemacht'), vlag, volkslied, munt, enz. Eén belangrijke zaak weigeren ze echter aan te pakken: de taal. Een land, de USE, waarin meer dan twintig talen worden gesproken, is niet echt één te noemen. OK, er zijn beslist nog landen waar vele subtalen worden gesproken, maar er moet tenminste een overkoepelende taal zijn, die iedereen snapt vind ik, zoals engels of arabisch.
Maar het zal er nooit komen, dank zij de fransen.

En die afrikaanse asielzoekers in Turkije zijn al lang terug naar huis, want Louis Michel is volop bezig overal in Afrika eu-jobcenters op te zetten.

Gepost door: Wannes | 11-03-09

't Was warm in de zaal, Wannes. En ze is ook niet gebleven, want waarschijnlijk was ze doodop na haar toespraak. Je moet het maar doen, hé!

We willen een Europa der volkeren, dan is het normaal dat iedereen zijn eigen taal blijft behouden.
Lees haar toespraak, dan weet je waarmee die idioten in het Europees parlement zich bezig houden. Ze beslissen daar inderdaad over zaken zoals 'hoe krom mag een banaan zijn' enz...

Gepost door: Janice | 11-03-09

Wannes toch of het nu warm of koud was in die zaal het speelt geen rol ,ze was daar ,doodziek gedreven door haar ideologie vechtend tegen onrecht en papflespolitiek..Het is en blijft een grote dame,ik hoop het allerbeste voor haar en ik denk heel velen met mij

Gepost door: Rene | 11-03-09

beeldenstorm EU-WET DREIGT CHRISTELIJKE SYMBOLEN TE VERBIEDEN
BRUSSEL (KerkNet/Daily Mail/Jesus.de/kep) – De Europese Unie werkt een omstreden wetsvoorstel uit dat levensbeschouwelijke symbolen in alle openbare diensten feitelijk verbiedt. De wet moet nog in de loop van dit jaar goedgekeurd worden. Het wetsvoorstel stelt EU-burgers in staat klacht neer te leggen tegen symbolen of handelingen die als discriminerend ervaren worden. Op basis van de wet kunnen bv kruisbeelden in klassen, maar evenzeer godsdienstkritische affiches of discriminerende films aangepakt worden. De wet geldt voor alle verstrekkers van openbare goederen en diensten, zoals scholen en ziekenhuizen, gebouwen van welzijnsorganisaties, hotels en gevangenissen.

Benieuwd hoe ze de moslims gaan ontzien en hoofddoeken toelaten.

Gepost door: Wannes | 11-03-09

Zeer moedig om met hoofddoek op een bijeenkomst van het zb te komen.

Gepost door: Jef | 11-03-09

Die hoofddoek,of hoofdbedekking,straalt wel iets anders uit dan bij moslims. Een heel erge ziekte i.p.v. arrogantie en agressie.

Gepost door: Janice | 12-03-09

maak je geen zorgen Wannes,dat verbod op Christelijke symbolen komt er zeker,kerstmis en dergelijke is al min of meer teruggedrongen het zijn allemaal Moslim-kwetsende onderwerpen...je zou toch niet willen dat ze het "olie"-kraantje gaan dichtdraaien

Gepost door: Rene | 12-03-09

Ik heb de foto moeten vervangen omdat die andere iets te groot uitviel en de zijkant in de verdrukking kwam.

Gepost door: Janice | 12-03-09

Ook Bij moslims straalt een hoofddoek toch ook een heel erge ziekte uit?

Gepost door: Wannes | 12-03-09

Ja, dat wel...maar meestal is dat dodelijk voor anderen.

Gepost door: Janice | 12-03-09

Tories Wat krijgen we nu? De Tories zouden de EVP verlaten, en een eurosceptische koers gaan varen, hierbij een coalitie zoekend met geestesgenoten? Tegenwind voor de linkse meute in Brussel?

Gepost door: Wannes | 12-03-09

Waar heb je dat gelezen? Het zou mij niet echt verbazen, veel Britten zijn anti-Europa.

Ik denk dat, indien ze elke natie zouden laten stemmen via een referendum of ze de Europese Unie willen zoals ze nu is (met de uitbreidingen en het Verdag van Lissabon) da ze nogal zouden schrikken van het resultaat. Want dat is niet het Europa waarop wij zaten te wachten.

Gepost door: Janice | 13-03-09

Eén Het was gisterenmiddag in het één-journaal. De Tories hadden dat al lang aangekondigd, al van toen één van hun parlementairen uit de evp-fractie werd gezet omwille van zijn eu-kritiek.

Gepost door: Wannes | 13-03-09

Spijtig genoeg... heb ik U niet gevonden tussen die massa volk in Gent, lieve Janice, doch mijn dag was wèl geslaagd wegens het vinden van heer Ray (Angeltjes) en Eric Duplo (Aanklacht).
Als "souvenir" dan nog een gesigneerd boek van, en door Filip Dewinter...en de dag kon niet meer stuk.
Enfin, de VB-batterijen zijn weer volledig opgeladen, nu met volle moed naar de verkiezingen.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 13-03-09

Jammer Victor. Wie weet zijn we elkaar misschien wel tegengekomen zonder dat we het wisten. Ray heb ik ook gezien in de zaal, maar daarna op de receptie niet meer.

Gepost door: Janice | 14-03-09

Coorevits Leterme wil terug premier worden, Vrhfstdt en Van Rossem bereiden terugkomst voor, Romano Prodi (!) weigert op de open vld lijst te staan, Miss Belgie Annelien Coorevits wil wel, doelwachter Danny Verlinden ook, Tony Coorevits gaat er bij LDD op. Wat een onsmakelijke grap is de belgische politiek toch. Partiecratie ipv democratie.

Gepost door: Wannes | 19-03-09

De commentaren zijn gesloten.