13-03-09

Illegalen waardig laten terugkeren naar het land van herkomst

passports2

Les 'Sans-Papiers'


Moeten we boos zijn op de vele illegalen die proberen Europa te bereiken? Nee, want ik denk dat, indien ik in een arm land ergens in Afrika zou zijn geboren, evengoed mijn kans zou wagen naar een land te trekken waar ze je geld en onderdak geven zonder dat je er iets moet voor doen als je asiel aanvraagt. Velen gooien hun papieren weg en zeggen dat ze uit een land komen waar hun leven in gevaar is. Anderen die naar hier komen en geen asiel aanvragen - of krijgen - leven op straat, werken hier en daar in het zwart, of gaan de criminele toer op.
Zij zijn beklagenswaardig en dat wil onze overheid maar niet inzien. Terugkeren kunnen ze niet, want daar hebben ze eerst en vooral geen geld voor en ze durven ook niet terug om de eer van de familie hoog te houden. Berooid terugkeren uit het land van melk en honing is een schande.

De schuldigen zijn dus niet diegenen die hier binnen geraken, maar wel diegenen die hen naar hier lokken door hun gulle en lakse houding tegenover illegalen.
Dat wordt in die landen van herkomst verder verteld en lokt dan weer opnieuw mensen naar hier. België laat hen binnen en veelal blijven, zonder enige moeite te doen voor de landen van herkomst zelf. Ons land (en in feite heel Europa) denkt dat ze door het geven van veel geld aan de derde wereld de toestand in die landen verbeteren maar niets is minder waar, want net door die transferten hebben de verschillende regimes er alle belang bij om hun volk arm te houden. Anders houdt de geldstroom op. Het zou veel beter zijn om voor die mensen ginder een toekomstgericht project uit te bouwen en daarvoor mensen en de kennis naar daar te sturen. Geen blanken die uit zijn op hun bodemrijkdommen, maar mensen die hen leren zelf profijt te trekken uit wat ze hebben.

Anders is het voor asielzoekers uit moslimlanden. Behalve wanneer ze vluchten omdat ze hun geloof afzweren. Anders begrijp ik niet waarom ze absoluut naar het westen willen inplaats van naar een ander rijk moslimland zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië of Koewijt. Toch keuze genoeg? Zou het kunnen dat de sociale steun daar iets minder is dan hier?Vandaag lanceert Filip Dewinter via www.filipdewinter.be een internetfilmpje waarin illegalen worden opgeroepen om terug te keren naar hun land van herkomst. Het filmpje betreft een gesprek tussen een in Europa verblijvende illegaal en zijn vader in Kameroen. In het telefonisch gesprek probeert de jonge illegaal zijn vader wijs te maken dat hij goed gehuisvest is, een job heeft en bijstudeert terwijl uit de beelden blijkt dat hij in een portiek van een appartementsgebouw slaapt onder kartonnen dozen, op de vlucht is voor de politie en leeft van bedelen en zwartwerk.

Het filmpje werd eertijds door de Zwitserse overheid in Afrika verspreid om jonge Afrikanen te ontraden om illegaal naar Europa uit te wijken.

Met meer dan 100.000 illegalen op Vlaams grondgebied meent Filip Dewinter dat de Vlaamse regering een actief ontradingbeleid t.a.v. illegalen moet voeren.

“Het inburgeringbeleid van de Vlaamse Regering heeft weinig zin wanneer jaarlijks langs de achterdeur via tienduizenden illegalen de achterstand wordt geïmporteerd. Een goed inburgeringbeleid kan enkel slagen indien de immigratiekraan wordt dichtgedraaid. De Vlaamse Regering moet een voorbeeld nemen aan de Zwitserse overheid en een actief ontradingbeleid t.a.v. illegalen voeren”, zegt Filip Dewinter.03:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Oud Dat eerste filmpje is zeker al 5 jaar oud. En in het tweede blijkt duidelijk dat het de bedoeling vd eu is om zoveel mogelijk moslims hierheen te halen, vermits ze weigeren een gemeenschappelijk immigratiebeleid uit te werken. En in plaats daarvan zich bezighouden met onnozelheden die helemaal geen harmonisatie nodig hebben.

Maar dat de illegalen geen geld zouden hebben dat geloof ik nog niet. Wsl verhuren ze hun huis terwijl zij aan hun missioneringswerk in het westen beginnen. En waarom ze niet naar de rijke olielanden immigreren is nogal duidelijk: die zijn al islamitisch.

Gepost door: Wannes | 13-03-09

Die zijn al islamitisch, maar de voornaamste reden is dat ze daar geen sociale uitkeringen krijgen.
Heb je gezien hoe die Saoediër tegen die Chinese gastarbeiders tekeer ging omdat ze op straat liepen in 'De weg naar Mekka'?

Gepost door: Janice | 13-03-09

Moest men, in de EU.... hetzelfde sijsteem toepassen zoals in Kroatie, dan had men àl die problemen niet.
In dat land kan een niet-Kroaat géén enkele uitkering krijgen; "eigen volk éérst" wordt daar tamelijk streng toegepast.
Een van mijn dochters is gehuwd met een Dalmatiër en woont al twaalf jaar in Dubrovnik.
Zij is zodanig ge-emancipeerd dat ze, na één jaar reeds meegedaan heeft aan een officieel examen voor toeristisch gids...in 't Kroatisch, Engels, Frans, Duits en Nederlands; èn glansrijk geslaagd bovendien.
Nu runt ze al twee jaar een eigen bedrijf, maar...niet in eigen naam want dàt mag ze, als ex-buitenlandse, zèlf niet, ze MOET de naam van haar man gebruiken als hoofd van het bedrijf.
Idem voor gelijk welke buitenlands bedrijf, de directeur MOET steeds een Kroaat zijn !
Dàt is tenminste wat men noemt "zorgen voor het belang van EIGEN mensen"

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 13-03-09

vlug Pat Een tussendoortje van Pat Condell, hij heeft niet zoveel tijd nu dus vlug een woordje voor de woestijnratten. Hallo achmed genoeg geslapen en geparasiteerd, inpakken en vlug.


Gepost door: Stradi | 13-03-09

Sangatte Wacht maar tot Kroatie bij de eu komt, dat 'eigen volk eerst' zal rap vervangen zijn door 'moslims eerst'.

En idd, dat moslimprotest heeft de britten diep geraakt. De reacties zijn enorm. En ze hebben al meer dgl acties aangekondigd. In de US is het bijna normaal dat zoiets gebeurt, maar dat zijn dan 'eigen mensen', hier zijn het vreemden die als asielzoekers, illegalen of gezinsherenigers binnengeslopen zijn. Of 2de generatiemoslims, die als antwoord op de opmerking "waarom ga je niet weg als het leven hier je niet aanstaat?" antwoorden: "Waarom ga jij niet weg als ik je niet aansta?" Maar ik heb alleen maar leedvermaak met de naieve britten, met hun 3 identieke linkse partijen. Eén zaak heeft Links wel bereikt met hun mosliminvasie: we gaan ons de volgende decennia niet meer vervelen, en dat was toch de eerste bedoeling.

En het gaat er niet op verbeteren: aan de noordfranse kust worden een aantal mini-sangattes gebouwd, om de moslims onderdak, eten en douches te bieden. Er wordt nog onderzocht of ze de grote vrachtwagenstromen voorbij deze centra kunnen leiden, zodat de moslims zich niet te veel moeten verplaatsen om erop te springen. En Sarkozy en Brown en de EU zagen dat het goed was.

Gepost door: Wannes | 14-03-09

Anjem Choudary, Anjem Choudary, de leider vd groep moslims die de teruggekeerde britse troepen beledigde in Luton, vergelijkt de britten met beesten die in een jungle leven, met hun drank-, gok- en sexzucht. So far so good, daar zit wel iets in. Maar wat blijkt nu? Voorbeeldmoslim Choudary, die al heel zijn leven in de UK woont, was vroeger zelf een notoire rokkenjager, zuipschuit en drugsgebruiker!

Mooi is dat. Nogmaals het bewijs dat ALLE moslims europa moeten verlaten. Ook de goed geintegreerden, de succesvollen, de sympathieken. Het zijn gewoon zelfradicaliseerders, het gebeurt buiten hun eigen wil om, op bevel van hun genen.

In Duitsland juist hetzelfde: 2 marokkaanse broers, onopvallende, gelukkige studenten, vertrekken naar Uzbekistan/Afghanistan om van daaruit hun gastland duitsland te bedreigen met aanslagen. Je moet er maar opkomen. Het is tenslotte zoals die Indier zei: je kunt 30 jaar vreedzaam naast een moslim wonen, tot hij op een mooie dag besluit dat je kop eraf moet.

Gepost door: Wannes | 16-03-09

De commentaren zijn gesloten.