14-03-09

EU-WET DREIGT CHRISTELIJKE SYMBOLEN TE VERBIEDEN

13-03-2009 – Bron: Iskander – artikel uit kn - Kerkenet


LAMBDe Europese Unie werkt een omstreden wetsvoorstel uit dat levensbeschouwelijke symbolen in alle openbare diensten feitelijk verbiedt. De wet moet nog in de loop van dit jaar goedgekeurd worden. Het wetsvoorstel stelt EU-burgers in staat klacht neer te leggen tegen symbolen of handelingen die als discriminerend ervaren worden.

Op basis van de wet kunnen bv kruisbeelden in klassen, maar evenzeer godsdienstkritische affiches of discriminerende films aangepakt worden. De wet geldt voor alle verstrekkers van openbare goederen en diensten, zoals scholen en ziekenhuizen, gebouwen van welzijnsorganisaties, hotels en gevangenissen.

Simon Calvert van het Brits-evangelicale Christian Institute bestempelt het wetsvoorstel als een doos van Pandora. “Wat is er verkeerd aan Bijbels in hotels? En gaan wij weldra ook de kerstmarkten verbieden?”

Ook de anglicaanse Kerk van Engeland en Wales reageert afwijzend. Daar wordt gezegd dat de wet, na goedkeuring, ertoe zal leiden dat alle kruisbeelden uit haar ziekenhuizen en opvangcentra zullen moeten verdwijnen. Een medewerker van aartsbisschop Rowan Williams van Canterbury stelde dat het voortaan zelfs verboden wordt nog te bidden voor het eten bij liefdadigheidsmaaltijden. Critici spreken van een verregaande inperking van de vrije meningsuiting. In Engeland werd eerder getracht een gelijkaardige wet goed te keuren, maar die werd in het Hogerhuis weggestemd.

Commentaar van kn:
De antidiscriminatiemaffia die het regime uitmaakt in Europa wil alles wat christelijk is buiten de wet stellen. En is er één CD&V kopstuk dat iets anders doet dan knikken ??? De zogenaamde christelijk zuil, of althans de vakbondsvleugel daarvan, is ongeveer de grootste promotor hiervan.
M.E.S.arabic-allahALLE levensbeschouwelijke symbolen... ik ben benieuw wie er het eerst zal protesteren.

17:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Toilet Een gevangenistoilet dat expres niet naar Mekka gericht is, is dat ook een 'levensbeschouwelijk symbool in een openbare dienst'? En de pijlen op de plafonds in alle cellen, die de bidrichting aangeven?

Wat heeft die islam al veranderd in ons leven! Naast de pijnlijke controles op luchthavens, de miljoenen cameras, de invoering vd identiteitskaart in de UK, het dag en nacht observeren van verdachten, en het uitspitten van telefoon- en internetverkeer, komt de UK nu met een wet die ALLE reizen naar het buitenland verplicht gaat registreren. Over land, ter zee en in de lucht. Zelfs iemand die het kanaal wil overzwemmen zal zich moeten registreren voor zijn overtocht.

Dank u moslims en linkse ratten, voor de verrijking van onze samenleving!

Gepost door: Wannes | 14-03-09

Democratie? "In Engeland werd eerder getracht een gelijkaardige wet goed te keuren, maar die werd in het Hogerhuis weggestemd."

En zo wordt dus tegenwoordig de democratie in europa omzeild. Wat men in eigen land op democratische wijze niet goedgekeurd krijgt, neemt men de week daarop mee naar de ondemocratische europese commissie, die het als een verplichting oplegt aan alle 27 landen.

Identiek hetzelfde gebeurde in Duitsland, waar men het verbod op gloeilampen er maar niet door kreeg. De Tsjechische president heeft gelijk.

Gepost door: Wannes | 14-03-09

'Ze' moesten nog meer verbieden: de pastoors hun rokskens, de joden hun klaksken,de boedhisten hun molekens en de vlamingen hun pintjes. 'Ze' moesten de muzelmannen nog meer toelaten: hun kerkskens, hun voddekens, hun wetjes, hun sex schaapjes en zo voorts ...
Kwestie van 'de kruik in zijn tijd 't water' ziet ge, 't moet er toch eens van komen en dan liever wat eerder dan later!

Gepost door: eddy | 14-03-09

Hola EU-RICHTLIJN IS GEEN BEDREIGING VOOR KRUISBEELDEN
BRUSSEL (KerkNet) – Chantal Hughes, woordvoerster van de Europese Commissie, verzekert dat de aangekondigde antidiscriminatiewet van de EU geen bedreiging vormt voor kruisbeelden. De Britse krant ‘Daily Mail’ meldde eerder deze week dat de anglicaanse Kerk zich ernstig zorgen maakt over de toepassing van de wet. Het wetsvoorstel stelt EU-burgers in staat klacht neer te leggen tegen symbolen of handelingen die als discriminerend ervaren worden. Volgens Hughes wil de wet slechts verhinderden dat de waarde van personen wordt aangetast of dat er aangespoord wordt tot agressie tegen bepaalde bevolkingsgroepen. “Het is duidelijk dat dit niet van toepassing kan zijn op kruisbeelden. Deze wet wil ervoor zorgen dat alle Europese burgers gelijke toegang krijgen tot onderwijs, gezondheidszorg en huisvesting.” De wet wordt nog dit jaar goedgekeurd.


Gepost door: Wannes | 14-03-09

Godverd..... ik ben gene Euro-burger meer...want "stelt EU-burgers in staat klacht neer te leggen tegen symbolen die als discriminerend worden aanzien...gedaan, afgelopen met hun hoofddoek ,het discriminerend godsdienst-symbool bij uitstek ..... goed voor de werkloosheid vooral dan in de sector van de haarkapsters.....

Gepost door: Rene | 14-03-09

Belgenmop Trouwens, voor mij mogen ze die kruisbeelden gerust verbieden, Danneels is toch al jaren geleden tot de islam bekeerd, hij verdient niet beter.

En Prins Laurent heeft weer een nieuwe belgenmop gelanceerd: hij rijdt snel omdat hij dan minder lang op de baan is, en dus het risico op ongelukken vermindert! Lees vooral de reacties vd hollanders.

Gepost door: Wannes | 15-03-09

"Een gevangenistoilet dat express niet naar Mekka gericht is": offreren de moslimmers hunne keutel aan Allah-De Vermetele ? smakelijk!

Gepost door: fee | 16-03-09

Conclusie... ... 500.000.000 Europeanen laten zich met hun spellement spelen door een bende ordinaire achterbakse poengraaiers, zegge en schrijven ± 750 onbetrouwbaren!
Wie is dan door de zotten gepakt?
Geef binnen 2 a 3 maanden uw stem aan dat tuig, het wordt er alleen maar beter mee......
Nan man man, wanneer jagen we dat gespuis van ons grondgebied?????

Gepost door: Jean | 16-03-09

Gender-neutraal Nog een mooie eu-wet op komst: in aanspreektitels, beroepen ed mag niet meer hoorbaar zijn dat het over een man, een juffrouw of een vrouw gaat. Dus het onderscheid Frau/Fraulein, Miss/ Mrs, senora/senorita, madame/mademoiselle mag niet meer. Wat ook verboden wordt: staatsman (wordt: politieker), man-made (wordt: artificial), sportsmen (athletes), airhostess (flight attendant), firemen (?), headmaster (head teacher), policeman (police officer) enz enz. Het enige probleem (in het engels toch) blijven waiter en waitress.

Ook mijnheer of mevrouw mag niet meer. Aanspreektitel wordt dus Angela Merkel en Jan-Peter Balkenende ipv Frau Merkel en Meneer Balkenende.

Ik ken echter nog probleemgevallen: Mannschaft, bemanning, kuisvrouw, viswijf, vroedvrouw, bruidsmeisje, garçon, femme fatale, enz

Gepost door: Wannes | 17-03-09

Gooi ze buiten Gooi ze buiten, al die christelijke symbolen, ik ben ze zo beu als kouwe pap. Wie de webstek van Imam Danneels leest, wordt kotsmisselijk van zoveel islamofilie. Er gaat geen dag voorbij of een af andere katholieke organisatie zet zich weer uit volle borst in voor de islamisering van Belgie. Het Forum Asiel en Migraties, Kerkwerk Multicultureel Samenleven (KMS), en Pax Christi zijn er maar enkele van. Dat Danneels moslim geworden is, tot daar toe, vrijheid van godsdienst nietwaar, maar dat hij te laf is om zich te outen, is er ver over voor mij. Priester Borremans en bisschop Williamson durfden zich wel outen als homo, dus waarom Godfried niet als moslim? Is daar iets verkeerd aan mss, ouwe zak?

Gepost door: Wannes | 18-03-09

Goed artikel Hoi janice,

Goed artikel, zeg. Ik ben nu ook te vinden onder www.wgvandorian.blogspot.com

Pas begonnen dus nog niet zo heel veel. Groeten aan Carlo.

Gepost door: W.G. Van Dorian | 20-03-09

Hallo WG, mooie blog. Veel succes! Hoe gaat het met het hondje?

Gepost door: Janice | 23-03-09

Mijn computer gaf vorige week plots de geest na amper anderhalf jaar dienst. Ik heb nu een nieuwe, en na nog wat installeren kan ik vanaf morgen terug aan de slag.

Gepost door: Janice | 23-03-09

Aldi De pc's van den aldi zijn de beste Janice. Maar, sta je daar nu als vb-mandataris helemaal alleen voor, voor dit blog bedoel ik? De partij heeft toch geld en tijd zat? Zelfs JV werd rijkelijk betaald voor zijn idiote filmpjes...

Gepost door: Wannes | 23-03-09

Ik doe dit hier liever alleen, dan doe ik wat ik wil.

Voor het Vlaams Belang Borgerhout heb ik een aparte website.

Gepost door: Janice | 24-03-09

Christelijke symbolen? BRITSE KERKEN MOETEN MULTIFUNCTIONEEL WORDEN
BRUSSEL (KerkNet/Times/Daily Mail) – De anglicaanse Church of England and Wales vaardigt in samenwerking met het Britse ministerie van Cultuur richtlijnen uit met het oog op een ruimer gebruik van kerkgebouwen ten dienste van de plaatselijke gemeenschap. Zo kunnen er postkantoren, jeugdclubs, cafés, ontmoetingsruimten of dagcentra voor kleine kinderen ondergebracht worden. De aangeboden diensten mogen niet beperkt blijven tot de eigen kerkgangers.
------------

Let vooral op deze laatste zin: ze durven het nog niet hardop zeggen, maar de bedoeling van deze maatregel is ntl om de moslims gebruik te laten maken vd kerken, als ... bidruimte.

Gepost door: Wannes | 26-03-09

Zover komt het nog. En dan zetten ze minaretten op die kerken, zoals ze het na de verovering van Constantinopel hebben gedaan en 't is klaar!

Gepost door: Janice | 26-03-09

De commentaren zijn gesloten.