26-03-09

Boek Koen Dillen

Het boek 'François Mitterrand, een biografie', geschreven door ene Vincent Gounod, oogstte al opmerkelijke lof. De auteur is volgens de Nederlandse uitgeverij Aspekt "diplomaat en woont en werkt in Genève".
In werkelijkheid gaat het om Koen Dillen, Europees Parlementslid voor Vlaams Belang en zoon van partijstichter Karel Dillen. Dillen publiceerde eerder al een biografie over Nicolas Sarkozy, maar dan onder nog een ander pseudoniem.


Dit kon u gisteren in uw krant lezen.

Is het niet erg, dat een auteur van een boek naar een pseudoniem moet grijpen en dan pas bejubeld wordt in zowel de Groene Amsterdammer als op Radio 1, waar een recensent 10 minuten lang vol lof over het boek sprak op Klara?

Wanneer Koen Dillen het onder eigen naam had uitgegeven dan was er geen enkele boekhandel bereid geweest het boek te verkopen en wanneer er boeken worden uitgegeven door de Egmont, omdat geen enkele andere uitgeverij het aandurft, dan worden ze niet alleen geweerd uit de boekhandel maar worden ze zelfs niet toegelaten op de boekenbeurs.

Dat hoeft natuurlijk niemand te verbazen wanneer men weet dat Jos Geysels, vroegere voorzitter van Agalev en uitvinder van het cordon sanitaire, nu voorzitter van boek.be. is.

Jos Geysels steekt het niet onder stoelen of banken dat hij net als Chavez een trotskist is. Dus worden mensen die hij niet mag of politieke tegenstanders op een communistische en efficiënte manier uitgeschakeld. Nog een geluk dat wij hier geen Siberië hebben…

12:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Jos Geysels "de idioot" Zou moeten aangeklaagd worden bij het CGKR. Dit soort boekverbiedingen is niet beter dan de boekverbrandingen onder de Nazi's. Als een volleerd fascist/communist is het verbieden van boeken veel te laat geboren, Lenin en Hitler hadden hem zeker in dienst genomen.

Waarom spannen de auteurs geen rechtzaak aan tegen deze duidelijke discriminatie.

Gepost door: Den Amerikaan | 26-03-09

aan de Amerikaan In dat opzicht is het onbegrijpelijk dat hier geen woord geschreven wordt over de recente fratsen van een van FDW's beste maatjes: een zekere Le Pen.

Gepost door: Van de Walle | 26-03-09

Lepen is al lang geen 'maatje' meer van het Vlaams Belang. De standpunten die Lepen inneemt liggen op vele vlakken te ver van de onze.

Wie de holocaust een 'detail' noemt is gewoon een kwaadaardige gek.

Als je echter uit bent op aanvallen op de joden, dan moet je naar een linkse website of blog gaan, hier zal je dat zeker en vast NOOIT vinden.

Gepost door: Janice | 26-03-09

ja ja, en dat jullie samen met die "kwaadaardige gek" een fractie vormen in het Eurpees Parlement, dat is natuurlijk ook niet ùw fout...

Gepost door: Van de Walle | 26-03-09

Extremistje Vreemd dat men een extremist hoofd maakt vd Boekenbeurs. Maar ja, in de culturele wereld is alles en iedereen overtuigd links nietwaar. Kijk maar naar de baas vd KVS, kletskop Jan Goossens.

Gepost door: Wannes | 26-03-09

Extremistje (bis) Vreemd dat men een extremist (Gollnisch) voorzitter maakte van de extreemrechtse fractie in het Europees Parlement (IST). Vreemd dat die man veroordeeld werd voor negationisme. Vreemd dat de drie Vlaams Belang-parlementairen daar blijkbaar geen probleem mee hadden. Vreemd, echt wel vreemd...

Gepost door: Van de Walle | 26-03-09

Conservatief Zolang Links alle conservatieve partijen in Europa 'extreemrechts' blijft noemen, zullen deze moeilijkheden hebben bij het aantrekken van goede politici. Het is daarna wel heel makkelijk om die mensen en partijen aan te vallen.

Fransen die tegen de islamisering zijn, hebben niets aan Sarkozy. Die is alleen tegen criminaliteit.

Gepost door: Wannes | 26-03-09

Vreemd dat linkse smartlappen de hielen likken van een vreemde cultuur en religie ,zijn ze misschien gedreven door de romantiek van de middeleeuwen ?

Gepost door: Rene | 26-03-09

Dat het Vlaams Belang verplicht wordt een coaltie te vormen met buitenlandse rechtse partijen die vaak helemaal niet overeen komen met onze standpunten op heel veel vlakken, heeft maar één reden. Met genoeg zijn om ook iets te mogen zeggen.
Als ze het niet doenh, kunnen ze net zogoed naar huis gaan. Frank Vanhecke heeft daar al vaak over geklaagd, maar het is nu eenmaal zo. We vinden het zelf ook jammer, want het Vlaams Belang is uniek in Europa en kan met geen enkele andere partij vergeleken worden.

Gepost door: Janice | 26-03-09

prostitutie Sorry hoor, maar ik heb nog maar zelden zo'n flauwe uitvlucht gehoord. Is dan werkelijk alles gepermitteerd "om met genoeg te zijn"? Moet je dan werkelijk in bed kruipen met het grootste crapuul, je als partij prostitueren als een ordinaire hoer en snel even abstractie maken van de zieke ideeën die dat soort volk uitbraakt? Ik heb lang een grote sympathie gekoesterd voor het Blok - meer nog: ik was een overtuigd stemmer, ondanks de constante waas van racisme die toch steeds boven de partij gehangen heeft. Maar wat daar in Europa gebeurd is, heeft me de ogen geopend. Janice, ik neem aan dat jij het meent met je verontwaardiging over de uitspraken van die kerels, maar dat de partijtop en de verkozenen rond het onderwerp van de jodenhaat en het negationisme snel even de ogen sluiten "voor het goede doel", dàt zal er bij mij nooit ingaan! Je gaat met dat soort volk nièt in coalitie, da's mijn overtuiging. Door dat wel te doen heeft het VB zich wat mij betreft onherstelbaar verbrand.

Gepost door: Van de Walle | 26-03-09

Wel..als je denkt dat ik mijn mond hou over zaken die mij niet aanstaan, dan vergis je je deerlijk. Dat betekent dat je mij niet kent.

Nochtans is dat de enige reden. Ik weet niet met hoeveel ze juist moeten zijn om spreekrecht te krijgen, maar dat is dus inderdaad de reden. En als het je gerust kan stellen, ik vind dat ook heel erg! Ik dacht, toen ik Le Pen bezig hoorde meteen aan dat aantal personen en dat 'spreekrecht'. En ik zag ook de ogen van Frank Vanhecke met een blik van ongeloof...


Mar lees wat hij er zelf over schreef, hij was er tenslotte bij en weet hoe het komt dat Le Pen die uitspraak herhaalde. En je kunt je vraag daar herhalen.

Gepost door: Janice | 27-03-09

En ik heb nog een andere blog, waar ik dit op schreef.

Gepost door: Janice | 27-03-09

Cordon sanitaire Allemaal de schuld vh cordon sanitaire, dat ook bv in NL geldt. Als geen enkele andere partij, de liberalen bv, met rechtse partijen willen samenwerken, dan kunnen ze zoiets verwachten. En als ze dat niet gedaan hadden, was het weer geweest van: Zie je wel, voor het VB moet je niet stemmen, het haalt toch niets uit, ze bereiken niets. Het is ook nooit goed voor Links.

Gepost door: Wannes | 27-03-09

genoeg Ik lees dat volgens Van Hecke dergelijke uitspraken moeten kunnen in functie van de vrije meningsuiting. Dat zegt voor mij genoeg.

Gepost door: Van de Walle | 27-03-09

Vrije meningsuiting of niet... Als we voorstander zijn van de vrije meningsuiting, dan kunnen we uiteraard niet selecteren, want dan primeert de eigen overtuiging. Dat is trouwens de bedoeling van het cordon, ons monddood maken.

We kunnen iemands mening schandalig en verwerpelijk vinden, maar toch het recht verdedigen om ze te kenbaar te maken.

En hoe verwerpelijk de andere mening ook mag zijn, iedereen moet kunnen zeggen wat hij denkt zonder daarvoor beboet of gestraft te worden. Wie rechtgeaard is kan zelf wel het onderscheid maken. Ik denk niet dat er iemand is die negationisten (ook over de Armeense genocide) harder verfoeit dan ikzelf. Maar ik ben blij dat ze het zeggen, dan weet ik tenminste wie en wat ze zijn en waar ze voor staan.

Hoezeer ik dus persoonlijk ook geneigd ben om die negationisten of diegenen die de gruwelijkheden tijdens de holocaust minimaliseren af te straffen, toch ben ik voor het recht op de vrije meningsuiting. Want niemand weet waar het beknotten van de vrije meningsuiting zal eindigen. Kijk maar naar wat de VN nu wil, kritiek op religies zullen voortaan strafbaar zijn. Als je ziet welke landen de VN vertegenwoordigen, dan snap je dat het westen helemaal niets meer te vertellen heeft. Is het dat wat we willen?

Het kan ook niet dat bijvoorbeeld een leraar (Abdelhamid Temsamani) in een Brussels atheneum, een 82-jarige holocaust overlevende (Henri Kichka) die daar een lezing kwam geven, onderbreekt en de jongeren in de klas - in het Arabisch nog wel - gaat vertellen dat de man die daar zit een leugenaar is, dat de holocaust een verzinsel is maar toch gewoon mag verder doen. Henri Kichka doet al 25 jaar zijn relaas over de Holocaust. Over hoe hij in Buchenwald werd bevrijd, terwijl zijn vader en zijn vijftienjarige zus in de kampen het leven lieten. ‘Ik ben kapot’, zei Henri Kichka, nadien. ‘Tijdens mijn getuigenis voor 110 leerlingen stond een leerkracht islam op, om te zeggen dat ik loog en overdreef.’ Het Koninklijk Atheneum in Laken telt een 80-tal leerkrachten voor 500 leerlingen. Een kweekschool voor jihadisten?

De politicus en volgeling van Anciaux, Fouad Ahadir, laat zich ook al eens gaan in beperkte kringen als het over de joden gaat en over Dedecker zelf zullen we maar zwijgen zeker? Een allochtoon uit Molenbeek,(zijn naam weet ik niet) die net is overgelopen van de N-VA naar LDD, staat ook bekend om zijn uitlatingen over de joden.

Worden zij bestraft? Nee, om bestraft en beboet te worden in Europa moet je rechts zijn, anders mag je zeggen wat je wil.

En als men negationisme toch wil verbieden, waar ik mij persoonlijk gerust kan in vinden, dan moet wel iedereen gelijk zijn voor de wet.

En ofwel geldt de vrije meningsuiting voor iedereen, ofwel niet (ook voor allochtonen en politici).

Als ik echter moet kiezen, dan kies ik nog echter voor de tweede otie, want we zijn al goed op weg om alles te verbieden wat niet in het politiek correcte plaatje past.


Dat is in feite net hetzelfde als het voorstel om de gothic kledij te willen verbieden omdat ze angstaanjagend zou zijn. Oke, ik zou er niet naast willen lopen, maar als men dat wil verbieden, dan moet men ook de woestijnkledij verbieden, want dat vind ik veel angstaanjagender vanwege de boodschap die ervan uitgaat, dan een paar rare emo-ghotic gasten in donkere kleren die het hebben afgekeken van de punkers uit de jaren '80.

Maar dat waren anarchisten, dus die waren oke. Bij ghotic is er geen uitgesproken politieke mening en dat maakt hen verdacht.

Bovendien meen ik uit uw opmerkingen te begrijpen dat uw voorkeur al langer naar een andere partij uitgaat. Als de samenwerking van rechtse partijen in het Europees parlement de reden is, dan is die reden wel heel mager. De linkse macht in Europa verplicht rechts en nationalistische partijen om samen te werken als ze willen gehoord worden in het Europees parlement, als er dan moet geprotesteerd worden, protesteer dan tegen het cordon dat ons in deze afschuwelijhke situatie duwt.

Gepost door: Janice | 27-03-09

Wat een onzin allemaal! Hoeveel miljoenen christenen zijn er vermoord in de Sovjet-Unie? Hoeveel Armeniërs zijn er vermoord door de Turken? Hoeveel Chinezen zijn er vermoord door de Japanners? En hoeveel Afrikanen sterven er nu nog door oorlog en uitroeiing? Altijd zijn er verschillende kampen: diegenen die het dodenaantal overdrijven en diegenen die het dodenaantal minimaliseren. Gewoonlijk is er dan geen haan die er naar kraait, behalve dan in het geval van de joden.

Dàt vind ik pas vreemd: dat een mening door een wet moet beschermd worden, net zoals een dogma. Ik denk dat er wel erger problemen in de samenleving te bekampen zijn.

Gepost door: Willem | 27-03-09

't Ja, in feite ging het onderwerp over het boek van Koen Dillen...

Gepost door: Janice | 27-03-09

Filip Dewinter heeft ook al uitdrukkelijk afstand genomen van Le Pen's uitlatingen.

En ik weet het Willem. Maar dit gebeurde in onze omgeving met mensen van bij ons, daarom ligt het ook veel gevoeliger. Tegen Afrikaanders ga ik ook geen Engelsen ophemelen, en bij de zwarte bevolking in de Soedan evenmin de Janjaweed goed praten. Het heeft gewoon te maken met respect en gevoel voor rechtvaardigheid.

Als Turken (Grijze Wolven)zich verkleden in Ottomanen en door Limburgse straten marcheren, dan zijn dat ook nazi's die daar lopen en dat vind ik even respectloos, nochtans ergert zich daar niemand aan en wordt het zelfs gesteund door onze overheid.

Gepost door: Janice | 27-03-09

arme Van de Walle... wie een hond wilt slaan vindt gemakkelijk een stok..jij hebt die gevonden,omdat een oude seniele vent ,de gasrekening indertijd overdreven vond is ,in uw ogen VB onherstelbaar verbrand.Mijn Thaise echtgenote maakte verleden week nogal pikant eten ,heel mijne smikkel stond in vuur en vlam ,wil dat zeggen dat ik ze buiten moet gooien...
Zijn die Groenen Roden en al die andere hutseklutsers "dan" De PARTIJEN de untouchables,zij die "hoeren en boeren " met een bepaalde cultuur en religie die een volk van de kaart wil vegen. Goed dat er rechts is ,onder welke vorm dan ook ,zij zijn de enige die iets ondernemen tegen heel dat reizend Allah circus ...in de hoop de ogen te openen van al die correcte blindgangers....

Gepost door: Rene | 28-03-09

De commentaren zijn gesloten.