07-04-09

Aardbeving met de kracht van 5,8 op de Schaal van Richter

aquila3


Een verschrikkelijk drama speelde zich af Italië. Een aardbeving met als epicentrum L’Aquila zorgde voor een enorme ravage. Er zouden tot op dit moment al 179 doden en minstens 1500 gewonden zijn. 60 mensen werden vanonder het puin gehaald en Berlusconi heeft inmiddels de noodtoestand afgekondigd. Heel wat ouders van bij ons waren ongerust omdat er tijdens de paasvakantie veel scholen Italië hadden uitgekozen voor de schoolreis, maar volgens de berichten bevinden zich geen Belgen onder de slachtoffers.

Een wetenschapper, Giampaolo Guiliani, had al een week geleden de aardbeving voorspeld, maar gaf een verkeerde datum op. Hij voorspelde de aardbeving voor 29 maart. Bovendien verwittigde hij de bevolking op een zeer uitzonderlijke wijze. Hij reed met zijn wagen, voorzien van luidsprekers rond in de buurt en de burgemeester liet hem aanhouden. De burgemeester van Sulmona verweet hem dat hij de bevolking onnodig schrik aanjoeg. Maar blijkbaar had hij gelijk en vergiste hij zich enkel van datum.

Nu spreekt men schande over de Italiaanse overheid, die de voorspellingen van een onderzoeker van het Italiaanse nationale laboratorium in het berggebied van de Gran Sasso, in de wind sloegen.

Ik vraag mij dan af wat er hier zou gebeuren mocht er morgen iemand met een auto en luidsprekers door de straten rijden en roepen dat er hier overmorgen een enorme aardbeving zou plaatsvinden. Ik ben er zo goed als zeker van dat hier net hetzelfde zou gebeuren. De man zou van straat geplukt en vervolgens belachelijk gemaakt worden.

13:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

nog een voorspelling Dat is een verschrikkelijk drama ,maak het maar mee !!!...en dan nog die wetenschapper,aangehouden ,belachelijk gemaakt...Ik moest onwillekeurig denken aan die betoging tegen de Islamisering te Brussel ,die waarschuwden voor een "nog groter gevaar"....alle betogers administratief de doos in ,belachelijk gemaakt enz enz ... het zal ooit zover komen dat de menslievende bleters ,de rood groene slaafjes van heden ,hun correcte beleidvoerders naar hel en duivel zullen wensen,als Allah met de kaken van zijn gat begint te rammelen ,men zal over die sujetten "schande spreken" idem zoals in den Italie.....

Gepost door: Rene | 07-04-09

Die wetenschapper... baseerde zijn vaststellingen op de uitstoot van Radongassen die steeds optreden bij een naderende aardbeving.
Dat de exact juiste datum niet volledig klopte, kan die man niet verweten worden, de natuur is nu eenmaal grillig.
Die natuurramp met vele doden is een gevolg van het feit dat politiekers zich steeds willen geleerder voordoen dan specialisten.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 07-04-09

Inderdaad,,ze weten altijd alles beter. Dat is ook de reden dat de intelligentia in sommige, vooral communistische, landen het eerst worden 'verwijderd' of zelfs vermoord.
Denk maar aan Cambodja en Pol Pot van de Rode Khmer.
Rood en intelligent zijn twee zaken die echt niet samen gaan.

Gepost door: Janice | 07-04-09

Inderdaad maar in Italie kunnen we toch niet van een rood bestuur spreken hé, eerlijk gezegd! ;-)

Gepost door: Wannes2 | 07-04-09

Straf verhaal Straf verhaal toch. Hij moet er in het verleden toch vaak naast gezeten hebben dat men hem niet meer geloofde? Want voorspellen is goed, maar als men jarenlang voorspellingen doet die niet uitkomen, gelooft ntl geen mens je nog. Vergelijk het met de voorspellingen voor terroristische aanslagen die we sinds 9/11 maandelijks voorgeschoteld krijgen...

Gepost door: Wannes | 07-04-09

Nee, Wannes2, waarschijnlijk niet. Hij is een liberaal en die weten het ook altijd beter. Kijk maar naar die van bij ons... In iemand de mond snoeren zijn ze enorm goed.

Gepost door: Janice | 08-04-09

Berlusconi Die Berlusconi is toch ook niet normaal, nu vergelijkt hij de slachtoffers met weekendcampeerders! Heeft die man ze nog wel alle vijf? Bij de top in Straatsburg vertikte hij het om mee met de groep over de brug van Duitsland naar Frankrijk te stappen. En hij wil de turken bij de EU! Afvoeren die man, ander en beter.

Gepost door: Wannes | 08-04-09

Heb je gezien hoe hij Merkel liet wachten terwijl hij aan het telefoneren was? Hij zei dat hij een belangrijk gesprek had met de president van Turkije, maar iedereen denkt dat het fake was en hij zich enkel maar weer eens interessant wou voordoen. Die vent is zo dom als het achterste van een varken.
In domme uitspraken doet hij mij soms ook wel denken aan Louis Michel. Die kan er ook wat van.

Gepost door: Janice | 12-04-09

met dit verschil dat Berlusconi uiterst rechts is (en geen gewone liberaal zoals jij wil laten uitschijnen.)

Gepost door: | 13-04-09

Rechts-Liberaal Hij is liberaal, net als Geert Wilders of De Decker. Er zijn rechtsere partijen in Italië zoals Allianza Nazionale van Fini. Extreem of ultra of uiterst rechts betekent hetzelfde, dus als er nog een rechtsere partij bestaat dan die van Berlusconi, kan hij onmogelijk 'uiterst' rechts zijn.

Gepost door: Janice | 14-04-09

OK even rechts als VB dan.

Gepost door: | 14-04-09

De commentaren zijn gesloten.