07-04-09

Staatsveiligheid houdt 200 'extremistische' politici in de gaten

Stefaan De Clerck (CD&V) vindt het absoluut niet vreemd dat minstens 200 vertegenwoordigers van de bevolking worden doorgelicht.
De Staatsveiligheid bezit ongeveer 200 dossiers over Belgische politici, van wie een vijftigtal ministers of parlementsleden in functie. Dat staat volgens De Morgen in een vertrouwelijk rapport dat zij konden inkijken van het Comité I.

De geheime dienst houdt vooral extreemlinkse groene en uiterst rechtse politici in de gaten en die dossiers worden al bijgehouden sinds 1973 tot op de dag van vandaag. Dat die dossiers bestaan weet ik wel zeker, een overloper naar LDD heeft er voor gezorgd dat ik er ook in sta. Die dossiers zouden enkel kunnen geraadpleegd worden door de top van Staatveiligheid, maar veel vertrouwen heb ik daar niet in. Als Staatsveiligheid Marokkaanse moordenaars in haar personeelsbestand heeft, kan je misschien maar beter niet in zo’n dossiertje staan.

De Morgen schrijft verder dat volgens het rapport de reden daarvoor is: "het risico op eventueel misbruik door personeel van de Staatsveiligheid zoveel mogelijk te beperken". Wie de geviseerde politici zijn, vermeldt het rapport niet. Eerder raakte al bekend dat de Staatsveiligheid vooral belangstelling heeft voor mandatarissen van Groen!, Ecolo en uiterst rechtse partijen zoals Vlaams Belang. Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) ziet geen probleem. "Wat is er vreemd aan het feit dat de vertegenwoordigers van de bevolking worden doorgelicht?", vraagt de woordvoerder van de minister zich af.

In 2006 werden het bestaan van deze politieke dossiers vastgesteld door het Comité I, tijdens een huiszoeking voor een andere zaak. Het controlecomité ontdekte toen "dat er een tweehonderdtal papieren dossiers een speciaal regime genoot". Het ging om individuele dossiers op naam van politici en niet-politici, opgeborgen in een afzonderlijke, slotvaste kast in het vroegere kantoor van Albert Raes, de legendarische chef van de Staatsveiligheid in de jaren zeventig en tachtig.

Een deel van de dossiers was spoorloos verdwenen. "Het consultatieregister dat moest worden ingevuld bij elke raadpleging van een dossier was gewoonweg blanco", stelde het Comité I vast. Naar het hoe en waarom van die praktijken uit de tijd van Raes deed het controlecomité geen verder onderzoek, "aangezien deze definitief tot het verleden behoren".

Daarnaast bleken er ook 95 andere 'gereserveerde' dossiers te bestaan over niet-politici, door het controlecomité omschreven als "personen met mogelijke sociaaleconomisch-politieke gevoeligheid, zoals mandaathouders van belangrijke bestuurlijke of gerechtelijke functies, en familieleden van Staatsveiligheidspersoneel". Voorts vond het Comité I dertien thematische dossiers die niet in het normale circuit zaten, over extremistische stromingen of bewegingen.

Tot op heden bestaan er volgens Comité I nog steeds 193 ‘gereserveerde’ dossiers,zowel in papieren als in digitale vorm, waarvan er 108 actieve dossiers nog steeds gebruikt worden voor inlichtingsactiviteiten of spionagewerk, maar waarvan er 56 op naam staan van ‘mandaathouders’, dus ook politici die op dit moment een mandaat als minister of parlementslid zijn. In sommige gevallen gaat het om zeer uitgebreide dossiers van meer dan vijfhonderd documenten. In 9 procent van de gevallen werd informatie uit dossiers over politici door de Staatsveiligheid overgemaakt aan buitenlandse inlichtingendiensten, bijvoorbeeld omdat die vroegen om een bepaalde auto te identificeren.

Dat Staatsveiligheid in ons land op niets trekt is geweten, zij houden zich liever bezig met het in het oog houden van bepaalde politici van het Vlaams Belang en Groen! dan het doorlichten van hun eigen mensen of buitenlandse extremisten die hier verblijven. Ik vermoed dat er ook geen enkele PS’er tussen al die dossiertjes zit? Nochtans zitten die er niet mee om af en toe eens iemand te liquideren in de gekende Italiaanse maffiastijl. Naar het schijnt (volgens een parketmedewerker) ligt het Brusselse Zoniënwoud er vol van.

14:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

AB Toch geruststellend dat ook linkse lieden een dossier hebben. Abdelkadir Belliraj en Abu Jajah ook?

Gepost door: Wannes | 07-04-09

Varkens Een mooi filmpje dat goed illustreert wat voor varkens door Links uit de derde wereld naar europa werden gezeuld op:

Gepost door: Wannes | 07-04-09

Correct belgië ziet blijkbaar geen gaten in ‘ons’ standpunt over kopvodden:

Uit de Gazet van Antwerpen (vandaag):

”Het hoofddoekenverbod in scholen ondersteunt de strijd tegen het racisme en bevordert de gelijkheid van de volkeren”. Dat besloot de Raad van State in twee arresten tegen twee athenea van de Franstalige Gemeenschap …

Correct belgië heeft géén bezwaar tegen ‘racistisch’ taalgebruik wanneer ‘eigen correcten’ zich hier aan bezondigen. Lees een fragment uit de Mechelse 'stadsartiest' Pat Donnez’s eerste officiële stadsgedicht; een ode aan ‘zijn’ stad:

Deze stad hoe ik haar haat
Het geblaat van straatkakkerlakken
Ratelende makakkenbakken …

Correct belgië kent zijn vijanden: moordende messentrekkende mestkevers die betogingen gebruiken om te branden, te plunderen en zo veel mogelijk te vernielen. Vlaams belang parasieten die de sociale voorzieningen leeg zuigen, Belang racisten die kansarme jongeren stalken en terroriseren. Belang tuig die waalse mensen het recht ontzeggen om Vlaanderen te verfransen … enz … enz …

Zeg nu zelf, ’t is toch nodig om die kopvoddenhaters en vuilspuiters goed in de gaten te houden; ze moesten eens een nieuwe hitler produceren, die vuile extremisten …

Gepost door: eddy | 08-04-09

Dat filmpje toont nog maar eens aan waartoe al de positieve discriminatie en de straffeloosheid voert

Gepost door: Janice | 08-04-09

De Morgen Nu weer ambras tussen staatsveiligheid en de kwaliteitskrant de morgen over verdwenen dossiers!

Gepost door: Wannes | 08-04-09

Mr Quick In Engeland is het al niet veel beter. Daar heeft de grote baas vd staatsveiligheid met opzet (?) geheime documenten over de volgende razzia op moslims laten zien aan de pers! Dat komt ervan als ge de avond daarvoor naar de hoeren zijt geweest, of samen met uw vrouw naar pornofilms hebt zitten kijken op staatskosten, zoals dat gebruikelijk is bij Links blijkbaar. Dan moet ge uw huiswerk nog in de taxi maken, met alle gevolgen vandien. Hahahha, die sossen toch, overal dezelfden.

Gepost door: Wannes | 09-04-09

Helaba naamgenootje! Ik ken toch persoonlijk een paar mensen die ik verdenk ervan links te zijn maar die niet naar de hoeren gaan. T zijn zelfs zeer sympatieke mensen vind ik (tenzij er in hun kelder iets zit opgesloten wa t hetd aglicht niet mag zien en ik speek niet van wijn lool)
rUiteindelijk moogt ge de mensen niet veroordelen op hun huidskleur maar ook niet op hun potloodkleur hee ;-)
politiek is nie het enige hé naamgenootje!

Gepost door: Wannes2 | 09-04-09

Niet te verwonderen... dat jij ook op die lijsten staat,, lieve Janice, die opsteller zal gedacht hebben dat een vleugje charme tussen àl die rare snuiters niet zou misstaan.(:-)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 09-04-09

amaai Janice... ik denk ...dat je ook op de lijst staat van Victor

Gepost door: Rene | 10-04-09

Niet zo erg Het filmpje dat ik hier had gepost (ik vind het niet mer terug) over de franse jongen die door 4 moslims wordt gemolesteerd op een nachtbus in Parijs, is niet zo erg als het laat uitschijnen. Dat beweert althans ... het 19-jarige slachtoffer, een linkse student politieke wetenschappen in Le Figaro. Vlg hem was er ook ééntje bij met een iets lichtere huidskleur...En hij heeft veel spijt dat het filmpje op internet is gezet, en dat het de polemiek tussen autochtonen en moslims aanwakkert...want dat verdienen die brave jongens niet...

Lang leve het laffe europa...

Het mag ons een troost zijn bij de volgende aanslag op 'onschuldige burgers': 90% van de slachtoffers zijn zoals deze looser.

Gepost door: Wannes | 11-04-09

er bloeit iets moois.... tussen Wannes 1 en Wannes 2....reden genoeg om bij de "staatsonveiligheid" een dossier te openen

Gepost door: Rene | 11-04-09

Thailand Ook niet fameus daar in Thailand René. Kunnen ze daar nu echt niet overeenkomen wie de premier moet zijn? Geen reclame voor een paradijselijk toeristenland zou ik zo zeggen, die opstanden en betogingen jaren aan een stuk, om van het moslimgevaar in het zuiden nog maar te zwijgen...

Gepost door: Wannes | 11-04-09

Uk 12 moslims opgepakt wegens het plannen van grote aanslagen in de UK, het gaat Links weer pijn doen op 4 juni. Omdat 'gezinshereniging' en de fameuze islamitische baarmoeder voor Labour nog niet volstonden om het land binnen de gestelde termijn te islamiseren, hadden ze honderduizenden moslims aangetrokken als 'studenten'. Uit Pakistan alleen al 40 duizend de laatste 4 jaar. Maar een moslim op de univ is zoiets als een varken in de lucht, dat kan eigenlijk niet. Zo dachten de paki's er ook over, en van de 12 verdachten had nauwelijks iemand de universiteit van binnen gezien. In plaats daarvan werkten ze (toch al positief) als 'bewakers' van strategische plaatsen, zodat ze hun terrorjob goed konden voorbereiden. Zelfs de politie spreekt er schande van, en dat wil al wat zeggen op dat eiland.

Gepost door: Wannes | 11-04-09

hé naamgenootje! Wa thebt ge dat weer mooi gezegd varkens in de lucht :-)))
dat ze dat bruin e tuig daar maar allemaali n de bak zetten, hihihihi :-)))

nog mee rvan dat Wannes, dat lmag ik wel hoor, hihi

Gepost door: Wannes2 | 11-04-09

Wannes2 Een beetje opletten, hé jongen, want anders zal 't hier rap gedaan zijn.
Als we het over moslims hebben, dan spreken we niet over een huidskleur. De kleur speelt trouwens geen rol, maar wel wat eronder zit.

Je hebt evengoed 'white trash' die zichzelf liever anarchisten of krakers, maar vooral links noemen. Bovendien leren ze snel van hun moslimbroeders, vooral dan in het kapot slaan van winkelruiten en het in brand steken van auto's.

PS - Ze lopen nu zelfs al met patattenmessen rond, stel je voor...

Gepost door: Janice | 12-04-09

voor alle duidelijkheid mevrouw laureyssens, die laatste reactie heb ik nIET zelf gescreven u kan dit misschien nagaan in u log boek
Misschien is dit van iemand een truc om mij in een slechter daglicht te stellen. als u goed kijkt ziet u zelf dat het een karikatuur is

Gepost door: wannes2 | 12-04-09

Jammer, maar ik kan dat niet zien. Ik geloof je dus op je woord en zal het dan ook wissen.

Gepost door: Janice | 12-04-09

Groen! in de gaten gehouden door de Belgische Securitate? Geen bravere (laffere) mannekens dan daar. Die worden alleen op papier in de gaten gehouden

Gepost door: Basilius van Zeverkonten-de Pravda | 12-04-09

Dank je wel Janice Het was écht zo!
Groeten,
Wannes

ps: u mag dan dit ook gerust wissen hoor

Gepost door: wannes2 | 12-04-09

Basilius Ben jij de schrijver van dienst voor http://vrijmeningsuitingenopiniedelict.skynetblogs.be ??

Goeie blog!!

Gepost door: Janice | 13-04-09

ja he hoewel die basil er wel wat hoogbegaafd uitziet en de grens tussen hoogbegaafd en gek is soms klein hé :-)
ti s alleszins nie voor mijn petje de meeste teksten

Gepost door: wannes2 | 13-04-09

gelukkig is t hier verstaanbaarder voor de gewone mens ;-)

Gepost door: wannes2 | 13-04-09

Ook hier? De somalische krijgsheren zijn razend: alle amerikanen vormen vanaf nu hun legitiem doelwit. Zitten er in ons land niet veel somaliers EN amerikanen? Werk voor de staatsveiligheid dus.
Ook in de US zijn al somalische nederzettingen gebouwd, en sommige somalis gaan regelmatig terug naar hun eigen land om wat jihad te schoppen.

Gepost door: Wannes | 13-04-09

Basil Basil is een gewone volksjongen die bepaalde stijlen wel wat kan imiterenj, waardoor hij belezener lijkt dan hij is, maar desalniettemin probeert hij daarbij niet geheel in geleuter te verzanden. Tja: what's in a name? Je heet niet voor niets Van Zeverkonten en de Pravda tegelijk! Overigens functioneert hij beter op kritiek dan op complimenten.

Gepost door: Basilius van Zeverkonten-de Pravda | 13-04-09

De commentaren zijn gesloten.