17-04-09

De Belgische graaicultuur.

Nadat er serieus wat deining is ontstaan rond de snoepreisjes van the dirty PS - uiteraard allemaal in ‘first class’ vliegtuigzitjes, vergezeld van hun respectievelijke echtgenotes en in de beste hotels - op kosten van de belastingbetaler die daarvoor maar eventjes 80.000 euro mocht ophoesten, is er alweer een nieuw fraudegeval bekend geworden.

Enkele maanden geleden bracht de vakbondscel van onze partij, onder leiding van Marie-Rose Morel, al enkele misbruiken bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) aan het licht.
De VMW heeft al geen al te beste reputatie wanneer het over ‘goed bestuur’ gaat, maar ondanks dat, laten sommige bestuurders van de Maatschappij voor Watervoorziening het alvast niet aan hun hartje komen.

Uit het speurwerk van Marie-Rose blijkt dat vijf vertegenwoordigers van VMW in september 2006 het ‘World Water Congress’ in Peking hebben bijgewoond, maar daar onmiddellijk een 8-daagse uitgebreide toeristische rondreis aan koppelden, uiteraard ook op uw en mijn kosten.

De totale kostprijs was 43.400 euro. Vind u deze graaicultuur nog aanvaardbaar? Eigenaardig genoeg ziet Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V), verantwoordelijk voor de VMW, geen graten in de rondreis. De CD&V-excellentie spreekt van een “congrestour”. “Dat minister Crevits meestapt in de leugen van een ‘congrestour’ en toelaat dat belastinggeld wordt gebruikt voor privé-uitstapjes is absoluut onaanvaardbaar,” aldus Marie-Rose Morel, die bij het Brussels parket en bij de cel corruptie van de federale overheid onmiddellijk een klacht indiende.

17:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

*** Het wordt hoog tijd dat wij die graaicultuur gaan stoppen..Kan enkel nog door hen buiten te gooien want anders blijven we ermee zitten want die stappen niet op uit zichzelf..

Ook de geldkraan naar Wallonie toedraaien kan al helpen Vlaanderen te redden.

Fijn weekend

Gepost door: illness | 17-04-09

Business class Was het niet in Business Class? Toch doen deze praktijken mij denken aan de 'congressen' voor artsen-specialisten, die ook altijd op een exotische bestemming doorgaan, en met de reiskosten ntl betaald door de inrichtende pharmabedrijven. Een gratis etentje bestaat niet, een gratis reisje evenmin. Want die pharmabedrijven leven vd voorschriften vd artsen, en die werken op kosten vd ziekenkas, de staat dus.

Gepost door: Wannes | 17-04-09

€€€€€€€ Ook niet slecht: premier Van Rompuy verdient 11.000 € per maand, parlementsvoorzitter Dewaele 16.000 €... (hln, al 200 reacties).

Ook in NL wordt al lang geprobeerd om lonen van ambtenaren en bazen van parastatalen niet hoger te laten zijn dan dat van de premier, tot nu toe zonder veel resultaat...Vooral bazen van woningcorporaties, klinieken, en stichtingen voor het goede doel (!) vegen er riant hun voeten aan.

Gepost door: Wannes | 17-04-09

Ik wist niet dat een parlementsvoorzitter meer verdiende dan een premier. Ik snap het al evenmin.

Gepost door: Janice | 17-04-09

Vond ook al dat ons beleid een rechtse koers begon te varen...

Gepost door: Indeed | 17-04-09

Een rechtse koers? Ons beleid vaart helemaal geen koers, ze liggen gewoon stil. Het zal dus wel waar zijn dat 'de beste stuurlui' aan wal staan zeker?

Gepost door: Janice | 18-04-09

De commentaren zijn gesloten.