17-04-09

Waarom buigt Obama voor een Saoedische koning?

”Did Obama bow to Saudi King Abdullah, or was he cleaning the floor?” Vraagt men zich af op YouTube.

De uitspraken van president Obama, tijdens zijn bezoek aan enkele moslimlanden, waarbij hij zijn diepste respect uitdrukte voor de islam, heeft in de VS zowel bij Amerikaans links als rechts voor opschudding gezorgd. Obama zei dat hij niet en nooit de islam als een bedreiging zou ervaren, maar dat het westen het moet zien als een verrijking aan hun eigen cultuur. De diepe buiging van president Obama voor de Saoedische koning Abdullah tijdens de G 20 conferentie in Londen, heeft nog voor veel meer commotie gezorgd in de VS.
Veel Amerikanen kunnen daar absoluut geen begrip opbrengen met 9/11 nog vers in het geheugen, zoals u o.a. HIER kunt lezen of in google 'Obama's bow' intikt.
Een Arabische site, http://www.aawsat.com/english/news.asp?section=2&id=16327 vindt dat het westen er niet veel meer moet achter zoeken dat een betuiging van respect en appreciatie voor de Saoedische koning.

De woordvoerder van het witte huis verklaarde nadien dat Obama moest buigen omdat hij met twee handen naar de hand van de koning greep. http://www.huffingtonpost.com/2009/04/09/obama-bow-to-sau...

Tijdens de bijeenkomst van het prominente gezelschap liet Berlusconi zich ook weer eens opvallen toen hij plots riep “Ah, mister Obama”. Waarop Obama reageerde met “Ah, mister Berlusconi" en koningin Elisabeth zich afvroeg wat er gebeurde.01:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Beste Janice,

Ik heb je blog ongeveer een half jaar geleden ontdekt en sinsdien bezoek ik hem dagelijks. Ik prijs je ook aan bij gelijk- en andersdenkenden omdat ik je artikels goed onderbouwd en gedocumenteerd vind. Er is meestal geen speld tussen te krijgen. Het is vandaag een beetje anders. Na het lezen van het artikel van aawsat.com kan je moeilijk stellen dat de schrijver het "verdacht" vindt. Integendeel, hij relativeert het "incident" en geeft een geloofwaardige uitleg gebaseerd op Obama's opvoeding in Indonesië. Dit terzijde gelaten, "keep on the good work" en succes met je campagne.

Gepost door: Stéphane Rowan | 17-04-09

Volkomen gelijk Je hebt gelijk, ik lees zoveel en vaak bij gebrek aan tijd 's nachts dat ik soms wel eens artikels diagonaal lees.

Hier heb ik mij vergist bij volgende alinea:
President Barack Obama's bow in front of King Abdullah Bin Abdulaziz during their meeting at the sidelines of the G20 conference in London has aroused suspicion once again over Obama's religious identity.

"aroused suspicion", maar niet bij hen natuurlijk. Ik zal mijn tekst verbeteren.

Gepost door: Janice | 17-04-09

De commentaren zijn gesloten.