20-04-09

België toch naar Gèneve

In navolging van de Verenigde Staten, Canada, Italië, Nederland en uiteraard ook Israël, heeft nu ook Duitsland zich teruggetrokken uit het door de VN georganiseerde ‘racisme’congres dat vandaag begon in Gèneve. Er wordt verwacht dat ook Zweden en Polen zich zouden terugtrekken, maar links-liberaal en pro-moslim België uiteraard niet. Die gaan rustig samen aan tafel zitten met de halfgare president van Iran, Ahmadinejad die vandaag in Geneve zal spreken.

De commissaris voor de mensenrechten van de VN, Navi Pillay, zei ‘gechoqueerd’ en ‘diep teleurgesteld’ te zijn. Verwijzingen naar het Israëlisch-Palestijnse conflict, en het besmaden van religie (of het bestraffen van godslastering) zijn uit de beginselverklaring gehaald, zei zij. Volgens Pillay was de sfeer juist coöperatief, en concentreren de boycottende lidstaten zich nu onnodig op de omstreden kwesties.

Democratische landen geloven er echter niet in en denken daarbij aan Durban I dat toen uitliep op zware rellen, waarbij enkel maar één land, Israël werd geviseerd. De vrees is volgens mij zeer gegrond dat Durban II zoniet nog erger zal zijn, want ik geloof zeker niet dat moslims de bestraffing voor ‘de smaad aan hun religie’ zomaar gaan laten vallen.

Wie mij nu nog wil wijsmaken dat het huidige centrum-linkse bestuur in ons land niet fascistisch en nazistisch is, moet al met heel goede argumenten afkomen, als je ziet met welk soort mensen (zie clip) ze aan één tafel gaan zitten om weer samen aan een partijtje Israël bashen te doen, terwijl er in de islamitische wereld zoveel onrecht gebeurt tegenover andersgelovigen, zwarten (Soedan), vrouwen en kinderen. Ook China blijft onbesproken, net zo min als over de Kopten in Egypte. Zimbabwe, en alle landen waarvan wij hier dagelijks de vruchten in onze kranen (en kerken) zien hangen.


Opgepast, het filmpje is niet voor gevoelige kijkers.

value="always">
UPDATE=De landen die tijdens de toespraak van Mahmoud Ahmadinejad, zijn buitengewandeld (België, dat zich graag democratisch noemt, kon uiteraard niet achterblijven).: www.cbsnews.com >

17:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De Levieten lezen ook Indien de Vlamingen ondanks alles nog met de Walen aan tafel moeten zitten, waarom dan niet ook de Belgen met de Iraniërs? Verontwaardigd weglopen om onaanvaardbare redenen (of uit zijn mond en met een hoog stemmetje: "des raisons inacceptables"), lukt alleen Elio Di Rupo wanneer Carol I de Klucht denkt hem de levieten te mogen lezen.

Hoewel de heer Amin Al-Ansari weinig wetenschappelijk te werk gaat bij zijn beknopte historische schets en ook nogal kort door de bocht - iets wat te maken heeft met het oppervlakkig format van welk televisieprogramma ook tegenwoordig, waarin tijd noch plaats is voor nuances - is wat hij over de Joden te vertellen heeft niet geheel van waarheid gespeend.

Kahlil Gibran zag al dat het slachtoffer vaak mee schuldig is aan de daden van zijn beul.

De wijze waarop de heer Al-Ansari zijn verhaal doet is misschien weinig sympathiek, maar botst vooral op onze schijnheilige westerse verontwaardiging. Tenslotte is het Jodenprobleem inderdaad, zoals hij terecht vaststelt, er een dat door een met de Joden verveeld zittend Europa naar 't Midden-Oosten werd gedeporteerd, zoals het stortafval naar Somalië of zo.

Natuurlijk is het vrij wreed om alle Joden de schuld te geven van een bijzonder machtige en invloedrijke elite. Maar zoals elke natie haar elite, haar soldaten en haar poetsvrouwen heeft, zo heeft ook de maffia evenveel behoefte aan professioneel getrainde killers als aan spionerende poetsvrouwen.

Janice lijdt aan de moeilijk te bestrijden ziekte die filosemitisme heet, en die is vaak nog ernstigere gevolgen heeft voor de aangetaste persoon dan antisemitisme. Het zij haar gegund zich op haar manier te profileren en daarbij te vergissen. Zolang ze daar maar niet te veel schade mee aanricht.

Gepost door: Basilius van Zeverkonten-de Pravda | 20-04-09

Onbeleefd De Gucht is het al terug afgestapt zie ik, samen met de rest. Wel onbeleefd vind ik, die Iranier komt van zo ver. Als hij maar geen asiel aanvraagt.

Karel zit vlg hln ook op een eu-top in brussel!

"De Gucht stelt zich inzake uitbreiding veel voorzichtiger op dan de lidstaten en waarnemers die ervan uitgaan dat de inwerkingtreding van Lissabon het begin van een nieuwe uitbreidingsronde zal inluiden. "De ratificatie van het verdrag betekent niet de facto dat kandidaat-lidstaten klaar zijn voor toetreding", beklemtoonde hij. "

En dat voor een man die al jaren pleit voor annexatie van heel noordafrika!

Gepost door: Wannes | 20-04-09

Basil, het zal in mijn familie waarschijnlijk in de genen zitten, want mijn Britse grootvader hielp tijdens de oorlog al joden vluchten naar Londen en zelf heb ik al sedert de peuterklas altijd een joodse vriendin gehad, die later jammer genoeg is verongelukt bij een autoongeval.

Ik was meer bij haar thuis dan bij mij thuis en ik wist niet eens dat het joden waren, want ik kende dat niet als kind. Ik dacht dat haar vader 'een potske' droeg omdat hij al een beetje kaal begon te worden.

Het heeft dus helemaal niets te maken met filosemitisme, maar gewoon met sympathie voor een volk dat altijd al vervolgd werd en er elke keer weer sterker uitkwam. Bovendien denken jullie altijd meteen aan de orthodoxe en zeer herkenbare joden, terwijl je van de meeste joden niet eens eet of het al dan niet joden zijn.

Als ik aan iemand die een uitleg geeft zoals jij nu deed, vraag waarom ze zo tegen joden zijn, blijven de meesten het antwoord schuldig of ik krijg de cliché antwoorden.

Aan tafel zitten met een Iraniër is blijkbaar toch niet mogelijk, want De Gucht en de Belgische delegatie is het afgetrapt nadat je geliefde Iraniër zijn mond opentrok.

Gepost door: Janice | 21-04-09

eet moet uiteraard (W)eet zijn

Gepost door: Janice | 21-04-09

Basilius Waarom laat jij geen reacties toe op je blog?

Gepost door: Janice | 21-04-09

David Kellermann David Kellermann, topman van Freddie Mac, de grootste hypotheekbank vd US, zou zelfmoord hebben gepleegd. Tja, soms wordt de witteboordcriminaliteit zels een farizeeër te veel...

Gepost door: Wannes | 22-04-09

Durban II: groot deel Arabische wereld akkoord met uitspraken Ahmadinejad


DAMASCUS 22/04 (AFP) =
Syrië heeft woensdag zijn steun gegeven aan de
Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad. Hiermee bevestigt de Syrische diplomaat Walid Mouallem dat een groot deel van de Arabische publieke
opinie de uitspraken van de Iraanse president over Israël steunt.

Ahmadinejad "werd hartelijk" ontvangen bij zijn terugkeer naar Iran".

"Een groot deel van de publieke opninie in de Arabische wereld is het eens met de uitspraken van de Iraanse president", aldus Mouallem tijdens een persconferentie.
Ahmadinejad beschuldigde afgelopen maandag, tijdens de VN-racismeconferentie Durban II, het Westen van "migranten naar Europa, de
VS en de wereld van de Holocaust gestuurd te hebben om zo een racistische regering in bezet Palestina op te richten", in een duidelijke verwijzing naar Israël. "Na de Tweede Wereldoorlog hebben zij (de Geallieerden) hun
toevlucht gezocht tot militaire agressie om een gehele natie van zijn grond te beroven onder het mom van joods lijden", aldus Ahmadinejad.

Na deze uitspraken verlieten 23 Europese ambassadeurs de zaal als teken van protest.

Gepost door: Janice | 23-04-09

Wie zijn de palestijnen?
Zijn de Palestijnen de echte Joden?
geplaatst: dinsdag, 21 april 2009

De Israëlische historicus Shlomo Sand heeft na historisch en archeologisch onderzoek vastgesteld dat een Joods volk met een gemeenschappelijke origine nooit heeft bestaan. Er was volgens hem slechts een Joodse religie. Ook de verbanning van de Joden uit Israël en de diaspora die rond 70 voor Christus zou hebben plaatsgevonden en de basis is van de Joodse staat, is volgens Sand een fabeltje. In zijn boek Wanneer en hoe is het Joodse volk uitgevonden haalt hij gevestigde theorieën onderuit. De Romeinen hadden volgens hem niet de gewoonte om naties te verdrijven en misten ook de praktische middelen zoals treinen en vrachtwagens om een massadeportatie op te zetten.

De Israëlieten bleven gewoon in Israël wonen. Toen de Arabieren het land veroverden, bekeerden deze Joden zich tot de islam. De huidige Palestijnen, die al eeuwenlang in het land wonen, zijn dus in deze gedachtegang de echte afstammelingen van die Joden. Volgens Sand is het verhaal van de diaspora door de eerste christenen verzonnen om Joodse zieltjes te winnen. De huidige Joden die naar Israël emigreerden, hebben volgens Sand geen historische band met het land en zijn geen afstammelingen van die Joodse voorvaderen.

De mythe van het verdreven Joodse volk dat over de wereld zwierf en uiteindelijk met de hulp van het zionisme terugkeerde naar het Beloofde Land werd door Joodse intellectuelen onder invloed van Duits nationalisme in de negentiende eeuw weer van stal gehaald. Sands controversiële boek is een bestseller in Israël. In Frankrijk is de vertaling ‘Comment le peuple juif fut inventé’ al aan zijn derde druk toe en werd onderscheiden met de Prix Aujourd’hui 2009.

Israëlische specialisten in de Joodse geschiedenis beweren dat Sand, een expert in moderne Europese geschiedenis, zich op glad ijs begeeft en dat hij de documenten niet in de authentieke taal heeft gelezen. (KN)


--------------------------------------------------------------------------------


Alle berichten | Print

© 2009 Katholiek Nieuwsblad
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Gepost door: Wannes | 26-04-09

Glad ijs is wel het minste wat je er kan over zeggen.

Gepost door: Janice | 27-04-09

De commentaren zijn gesloten.