30-04-09

Aanpak ‘9.11-betoging’: Comité P haalt snoeihard uit

Eindelijk!
Niets misdaan, klop krijgen, scherpe handboeien aan, 7,5 uur de doos in, vernederingen en discriminaties, BH in het bijzijn van iedereen moeten uitdoen, alles moeten afgeven, naar het toilet (als men die stinkput zo kan noemen) onder begeleiding van drie politiemannen, foto’s maken zoals ze bij zware criminelen doen, bedreigingen, geen eten en 1 klein flesje water voor de hele dag, Ik hoop dat ze eindelijk gestraft worden!!!
******************************************************************
In het rapport over de aanpak van de betoging tegen islamisering, krijgt het Vlaams Belang over de hele lijn gelijk van de raadsheren van het Comité P. Zowel de Brusselse burgemeester als de (Franstalige) officieren komen er slecht uit. Na het verhoor van 24 betrokkenen en het bekijken van de opnames die op 11.9.07 werden gemaakt door VRT, VTM, RTL, RTBF en TV-Brussel, komt het Comité P tot zeer opmerkelijke vaststellingen.

Zoals bekend werd de betoging verboden door PS-burgemeester Thielemans, die - zo blijkt - daarmee de vraag van de ‘Communauté Musulmane de Belgique’ honoreerde. Het Com. P wijst er in dat verband op dat een betogingverbod het steeds moeilijk maakt voor de politie om een vreedzame afloop te onderhandelen. De heer De Donnéa, voorzitter van de parlementaire begeleidingscommissie P en oud-burgemeester, sloot zich hierbij aan: de eerste oorzaak van problemen is volgens hem het verbod dat de huidige burgemeester oplegde.
Tevens is volgens het Com. P de “zeer gebrekkige voorbereiding van deze manifestatie” onder meer te wijten aan het feit dat Thielemans contact met de organisatoren verbood. Diezelfde burgemeester was de dag zelf - in zijn hoedanigheid van hoofd van bestuurlijke politie - “aan het zagen” om de betogers zeer snel op te pakken, hetgeen na exact “3 minuten en 18 seconden” gebeurde.

Opvallend is tevens dat alleen Franstalige agenten uit Namen en Luik op de betogers werden losgelaten en hen Franstalige bevelen gaven, terwijl de pelotons uit Antwerpen en Gent passief bleven (waarbij de Antwerpse agenten nota bene niet werden gebrieft uit vrees “voor lekken vanuit de Antwerpse politie naar het Vlaams Belang”). Al deze elementen zorgden volgens het Com. P voor een “chaotisch en ongecoördineerd” optreden van de ordediensten, hoewel die met een overmacht van niet minder dan 826 man aanwezig waren.

De gevolgen van dit alles zijn bekend: er werd “overdadig geweld” gebruikt (zoals het onnodig spuiten met verblindend gas), Frank Vanhecke werd tot drie maal toe tegen de vlakte gewerkt en bij de geslachtsdelen gegrepen, Filip Dewinter kwam ei zo na onder de wielen van de politiebus terecht en kreeg een bus pepperspray in het gezicht gedrukt, een journalist werd door een politiehond gebeten, enzovoort. Ook de aanpak naderhand in het cellencomplex krijgt kritiek, ondermeer omwille van de vernederende behandeling die vrouwelijke volksvertegenwoordigers ondergingen toen zij verplicht werden hun bh uit te doen (“onnodig” volgens het Com. P). Het Comité P besluit dat “de zich opdringende tucht- en andere maatregelen” moeten genomen worden.

Het Vlaams Belang is uitermate tevreden over dit rapport en hoopt dat de partij voortaan wel haar democratische rechten zal mogen uitoefenen in Brussel.

Filip De Man
Lid begeleidingscommissie P
Het rapport van het Comité P is verkrijgbaar via 02/549.87.56, foto’s van de incidenten op het Schumannplein via het nationaal secretariaat (02/219.60.09, dienst DTP)


Hier zie je mij even op het einde van deze film voor de bus, staan. Heel even maar, want ik kreeg al meteen handboeien om en werd op de bus geduwd.
22:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Champagne Champagne voor iedereen!

Gepost door: Wannes | 30-04-09

Familiedag! Oke, breng morgen maar mee, ik zorg wel voor de bekers.

Gepost door: Janice | 01-05-09

POLITIE DIE ANDERS NIET DUFT OP TETREDEN laat zich hier van zijn gemeenste kant zien!
En dat op bevel van onze "democratische" bestuurders!
EEN REDEN TEMEER OM OP 7 JUNI TE STEMMEN VOOR DE ENIGE PARTIJ DIE ONZE STEM WAARD IS!


Alle andere zijn LAF, want GEEN ENKELE PARTIJ heeft tegen deze SCHANDDAAD klacht ingediend!


Gepost door: André | 06-05-09

De commentaren zijn gesloten.