30-04-09

Aanslag in Apeldoorn

Tijdens het bezoek dat de Nederlandse koninklijke familie vandaag heeft gebracht aan Apeldoorn naar aanleiding van Koninginnedag heeft zich een ernstig incident voorgedaan. Een personenauto reed door de omheining en kwam in de mensenmassa terecht. Volgens de NOS vielen er vier doden en een groot aantal gewonden. Het gaat om een 38-jarige Nederlander die zware financiële problemen heeft, zijn baan verloor en uit zijn woning zou gezet worden. Waarschijnlijk ging hij door het lint bij het zien van de rijke pracht en praal. Maar niet de rijkste familie van Nederland werd getroffen, wel veel onschuldige burgers. Verdere feestelijkheden werden afgelast.Update (Volkskrant) 1/05/09

AMSTERDAM - De 38-jarige dader van het drama in Apeldoorn op Koninginnedag is in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.58 uur in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag gemeld.

De dader, Karst T. uit Huissen, reed donderdag tijdens de koninginnedagviering met hoge snelheid in op het publiek en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een gedenknaald. Dat gebeurde voor de ogen van de koninklijke familie die vlakbij in een open bus op weg was naar paleis 't Loo.

In totaal zijn nu zes mensen overleden aan de gevolgen van de actie van T. Er liggen nog vier mensen zwaargewond in het ziekenhuis, acht personen zijn lichter gewond geraakt.

T. zei tegen de politie vlak nadat hij het drama had veroorzaakt en nog in de auto zat, dat zijn actie tegen het Koninklijk Huis bedoeld was. Daarna was hij te gewond om nog verhoord te kunnen worden.

20:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Vraag Maar van waar kwam die enorme vervorming van het dak, de voorruit, en de voorste rechtse zijstijl vd auto van zodra hij in beeld kwam? Dat kan toch niet zijn vd impact van een mensenlichaam of een hekken?

Gepost door: Wannes | 30-04-09

Ik heb het net op televisie gezien en ze vermoeden dat hij daarvoor al ergens tegenaan gereden was. Maar wat er juist is gebeurd weten ze nog niet precies. Het is wel duidelijk dat die kerel ze niet meer allemaal op één rij had.

Gepost door: Janice | 30-04-09

De commentaren zijn gesloten.