30-04-09

Oorlog tussen De Gucht en Dedecker.

Karel De Gucht (Open Vld) en huidige minister van buitenlandse zaken, heeft een klacht tegen onbekenden ingediend wegens laster, na de beschuldiging van LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker dat De Gucht betrokken was bij de verkoop van het gerechtsgebouw in Veurne.

Dat dit een staartje ging krijgen was te verwachten. De Gucht wil niet enkel Dedecker platwalsen, maar ook de Veurnse rechter die Dedecker de informatie heeft doorgespeeld. Dedecker heeft geen bewijzen tegen De Gucht, en De Gucht ontkent, maar dat kennen we al.

Dedecker diende dan weer een klacht in tegen 'illegale partijfinanciering' door Open Vld, volgens Het Laatste Nieuws en deze informatie zou komen van het ook niet onbesproken nieuwe LDD-lid Jo Vanderstraeten, die beweert dat de dotaties voor de fracties in de provincieraad in 2001 plots maal vier vermenigvuldigd werden.


Dat de politici zichzelf goed bedienen van ons belastingsgeld is geen geheim. Knack schrijft dat alle Belgische partijen zichzelf elk jaar trakteren op 53 miljoen euro uit de staatskas. Dat staat in het boek ‘Het geld van de partijen’ dat werd geschreven door Karolien Weekers en Bart Maddens.

Bart Maddens. 'Als een partij haar dotatie om de een of andere reden verliest, kan ze amper nog overleven. Dat is geen gezonde situatie.'

Maar dit kunt u hier verder lezen: http://www.knack.be/nieuws/belgie/operatie-zelfbediening-in-de-wetstraat

20:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Schitterend Schitterend schouwspel zo'n toppolitiekers die vechtend over de straatstenen rollen. Wat zouden we ons vervelen zonder democratische partijen.

Onderussen heeft in NL nog slechts 36% vd CDA-kiezers bezwaar tegen een evt samengaan met de PVV van Wilders. De te linkse hoofdstrateeg vd CDA, een overjaarse professor sociologie, heeft zijn partij gedesillusioneerd de rug toegekeerd. Ik zie het hier nog niet gebeuren.

Gepost door: Wannes | 30-04-09

Rob vd Velde Een oplichter als begrotingsspecialist bij LDD! Kan het nog mooier?

Gepost door: Wannes | 02-05-09

De commentaren zijn gesloten.