02-05-09

De keien van de Wetstraat

000000_109Op 1 mei konden we op Canvas ook nog kijken naar een debat tussen Gerolf Annemans (VB) en Frank Vandenbroucke (SP.A) in de ‘Keien van de Wetstraat’.

Dat het de socialisten pijn doet dat het Vlaams Belang elk jaar op 1 mei vijfmaal zoveel volk trekt als Sp.a, konden we merken aan de opmerking van Frank Vandenbroucke, die zei dat het Vlaams Belang 1 mei van hen had ‘ingepikt’.

Waarop Gerolf Annemans, nooit om een pittig antwoord verlegen, reageerde door te stellen dat we niet alleen die dag van 1 mei, maar ook heel wat kiezers van Sp.a hadden ‘ingepikt’, omdat zij hen kiezers al jarenlang hadden verwaarloosd en niet wilden luisteren naar de klachten van de ‘kleine man’ in de straat.

“Omdat wij die thema’s op de agenda hebben gezet die de anderen jarenlang hebben verwaarloosd, en dat zijn dan vooral de problemen rond immigratie en integratie, criminaliteit en een onafhankelijk Vlaanderen”. “In dat opzicht heeft Links gefaald, zei Annemans, “ze hebben de trein gemist”.

Frank Vandenbroucke (SP.A), weliswaar beleefd maar toch een beetje venijnig
(het zou anders geen socialist zijn) liet zich ontvallen, dat het Vlaams Belang, en dan met name Gerolf Annemans, al 25 jaar in het Federaal parlement zit zonder iets te hebben gerealiseerd en begon dat meteen enkele kleine zaken op te noemen die hij zelf, als minister had gerealiseerd in het onderwijs.

Kleintjes, noem ik dat. Eerst iemand opsluiten in het kolenhok en dan roepen dat hij niet wil meespelen.

Maar goed dat Gerolf Annemans daar ver boven staat, want anders had hij die 25 jaar even kunnen overlopen en wat blijven hangen in de tijd van de Agusta-affaire en smeergelden verbranden...

Gerolf Annemans, inderdaad met zijn 25 jaar ervaring, liet uiteraard de bal niet liggen die hem werd toegegooid en repliceerde gevat dat het Vlaams Belang helemaal niet aan de kant staat. Ze staan aan de kant van de ‘kleine man’ die het vandaag meer dan ooit moeilijk heeft en nergens anders gehoor krijgen.

De ‘neutrale’ journalisten van de VRT probeerden uiteraard Frank Vandenbroucke hier en daar wat te helpen met suggesties en veronderstellingen. De Vadder vond zelfs het Vlaams Belang van vandaag een ‘conformistische partij’. Een rare uitspraak gezien het cordon sanitaire dat nog altijd bestaat. Die uitspraak toverde dan ook een ietwat ongelovige glimlach op het gezicht van Gerolf Annemans.

Als het Vlaams Belang een conformistische partij is, die zichzelf dus heeft aangepast aan het gedrag en de opvattingen die binnen een bepaalde meerderheidsgroep heerst, enkel met als doel geaccepteerd te worden binnen deze groep is het weinig democratisch dat die groep (meerderheid en media) ons dan blijft uitsluiten, niet?

De Vadder vroeg ook of Vlaams Belang dan niet bang is stemmen te verliezen aan N-VA of Lijst Dedecker.
Maar daar is Gerolf Annemans absoluut niet bang voor. Hij weet dat we een trouw kiezerskorps hebben die beseffen dat het Vlaams Belang al jaren haar stempel drukt op het beleid. Hij merkte ook op dat de N-VA een geloofwaardigheidsprobleem heeft gekregen na haar korte periode regeringsdeelname. Tijdens de vorige campagne zei Bart Dewever dat het een regering zonder Di Rupo en de PS moest worden,
(daarvoor voerde hij nog speciaal campagne met verbodsborden waarop een strikje stond afgebeeld) ”maar ze hebben wel toegestaan dat ze er bij kwamen,” zei Gerolf Annemans.
Waarop De vadder fijntjes reageerde dat dit tijdens de tussentijdse Verhofstadt periode is gebeurd.

En Jean-Marie Dedecker draait mee met de wind. “Hij droomt van een regering met CD&V en VLD”.

Gerolf Annemans zei dat Vlaanderen ook snakt naar ‘change’ en niet naar nog meer partijen van ‘hetzelfde’!!
Dus partijen met echt een hoog ‘conformistisch gehalte’ zoals er al dertien in een dozijn op de kielijsten te vinden zijn.

“Het Vlaams Belang is het origineel. En het origineel is altijd nog beter dan de kopie”, besloot Gerolf Annemans. “Alleen het Vlaams Belang kan voor de nodige veranderingen zorgen.”

En gelijk heeft hij, het Vlaams belang is de enige partij die durft!!! Weg met het cordon!!!!

15:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

‘FVDB heeft tijdens zijn ministerschap meer bereikt voor het Vlaams belang dan GA gedurende heel zijn loopbaan’

Aldus FVDB tijdens het debat.

We zullen het nog dikwijls horen de komende weken.
FVDB zegt er niet bij dat hij en zijn partij mee de oorzaak is van het blijvend schandaal van de transfers, en van de ongecontroleerde toevloed van immigranten. Met alle kwalijke gevolgen.
Met het geld van de transfers zouden de wachtlijsten voor gehandicapten weggewerkt worden, zouden er voldoende sociale woningen gebouwd worden enz.
Met een immigratiestop en meer aandacht van SPA voor de zwaksten in de moeilijke wijken van ONS land zou SPA wellicht niet de kleinste socialistische partij zijn van Europa.
Met meer aandacht van SPA voor het Vlaams onderwijs vooral in Brussel zullen Vlaamse ouders niet meer vruchteloos moeten kamperen aan de schoolingang om hun kinderen in te schrijven omdat anderen de plaatsen reeds bezet hebbenFVDB heeft tijdens zijn ministerschap, en met hem heel de SPA, meer schade berokkend aan het Vlaams belang dan GA gedurende heel zijn loopbaan.

Gepost door: L. | 03-05-09

De commentaren zijn gesloten.