02-05-09

Steeds beter volk bij LDD

Nadat Jurgen Verstrepen vorige week donderdag tijdens een debat, dat werd ingericht door Voka voor bedrijfsleiders, afging als een gieter door vaak verkeerd of zelfs niet te antwoorden, is er alweer een andere duister figuur bij LDD die van zich laat spreken. Jean-Marie heeft toch echt geen geluk met de keuze van zijn mensen...

Rob Van de Velde, parlementslid en begrotingsspecialist bij Lijst Dedecker, heeft in 2003 en 2004 meegeholpen aan een reeks frauduleuze faillissementen via sterfhuisconstructies. De man ontliep echter een straf wegens zijn parlementaire onschendbaarheid.

Van de Velde (rechts op foto) zou beroepsoplichter Antoon Van den Putte destijds een handje hebben toegestoken. Van den Putte werd afgelopen week veroordeeld tot een jaar effectief. Het ging pas om een eerste in een rij van rechtszaken tegen de man. Het handelde over het faillissement van de bvba Tou-Can. Van de Velde was daar op dat moment commercieel directeur.

Prostituee
Het boegbeeld van Lijst Dedecker zou om het bedrijf van binnenuit te plunderen, een e-mail hebben gestuurd om betalingen voortaan te laten verrichten op de rekeningen van een andere firma. Enkele weken lateren werd Tou-can verpatst aan een nietsvermoedende prostituee.

Van de Velde ontkent niet dat hij de mail verstuurde. "Ik voerde uit wat Van den Putte mij vroeg te doen. Ik heb achteraf mijn volledige medewerking verleend aan het gerechtelijke onderzoek. Mijn naam zit in dit dossier als getuige, niet als verdachte."

Het parlementslid startte achteraf wel een nieuw bedrijf op met Van den Putte.

Bekijk het artikel: www.gva.beUPDATE

Rob van de Velde (LDD) en Antoon van den Putte ontkennen fraude


Bron: Gazet van Antwerpen - 11:17 Rob van de Velde, parlementslid voor Lijst Dedecker, werd zaterdag beschuldigd van betrokkenheid aan een reeks frauduleuze faillissementen via sterfhuisconstructies. Hij zou daarbij Antoon van den Putte geholpen hebben. Beide heren ontkennen echter alle aantijgingen.

Zo werd er gemeld dat van den Putte al in een zaak veroordeeld was tot 1 jaar effectieve gevangenisstraf, maar dat lijkt niet te kloppen. "Ik ben geen beroepsoplichter, ik heb nog altijd een blanco strafregister", aldus van den Putte.

"Er worden vennootschappen opgesomd waar ik totaal niks mee te maken heb tijdens het faillissement. Er vertrekt morgen ook een officieel schrijven van mijn advocaat naar De Morgen-journalist Douglas De Coninck", die de zaak als eerste naar voren bracht, "waarbij wij hem een recht op antwoord vragen en waarbij hij waarschijnlijk zal gedagvaard worden voor laster en eerroof."

15:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Gone with the wind Dit artikel stond ook op de site van hln.
Rond +- 9:00 u,, stond daar een reactie van Antoon Vd Putte warin hij zich verweerde door te melden dat hij nooit veroordeeld werd voor faude, én zei dat hij klacht ging indienen wegens eerroof tegen de journalisten....Inmiddels is die reactie verdwenen.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 02-05-09

Gone without wind Niettegenstaande het windstil was "aan de oevers van de Schelde",, heb ik gisteren vergeefs gezocht naar de 11e kandidate op lijst 7.
Toch had ik het genoegen om aan de ingang opgewacht te worden door blogbaas Ray die op vinkenslag lag om de bus uit Blankenberge te zien arriveren.
Mijn "familiedag" kon niet meer stuk, vermits ik veel Angeltjesreageerders "de visu" ontmoet heb, maar 't is toch spijtig dat die bewuste dame "schuppes" was, 'k had ze eens "tegen m'n gilet getrokken.{(:-)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 02-05-09

Sterk met cijfers Kindertijd
Robert, Arthur, Catharina Van de Velde wordt geboren op 14 februari 1967 te Antwerpen in de Vinkenstraat. Het moederhuis van die tijd.  Taxichauffeur Louis Van de Velde en huisvrouw Josephine Poels zijn van die dag de gelukkige bezitters van een stevig boeleke.

Ons Roberreke is een levendig bazeke.  Al eens een gat in de kop, 4 keer een gebroken arm.  Voetballen, fietsen en vooral veel thuis weg zijn. Met vriendjes spelen in Wommelgem en in het weekend in Herentals op het toenmalig buitenverblijf. Sign of the times.

Lager school in Wommelgem: Schepen De Buysscher. Sterk met cijfers.  Belachelijk sterk met cijfers.

Gepost door: Wannes | 02-05-09

Victor Ik was er de hele tijd, maar ik heb Ray ook niet gezien. Mijn man vertelde mij dat hij aan de kant van de Schelde op het terrasje zat, maar ik heb hem niet gevonden.
Jammer.

Ik heb ook nog een hele tijd in de tent van de provincie Antwerpen gezeten, en overal lagen er kaartjes van mij, (zoals hier opzij). Heb je die niet gezien?

Ik ben maar pas rond 19,00 uur doorgegaan, tegen die tijd stonden alle stoelen en tafels al op elkaar gestapeld, behalve de onze...

Ik had Wannes met zijn champagne ook wel willen ontmoeten, maar ik ben enkel fans uit Brussel tegen de 'gilet' gelopen.

PS - Ik had voor de gelegenheid een rode bloes aan...

Gepost door: Janice | 02-05-09

Niks aan te doen lieve Janice, bij de volgende gelegenheid zal ik je dan 2 x tegende gilet trekken als compensatie; maar 't is toch niet iets om er speciaal naar uit te zien hoor: een knuffel van een ouwe van 74 ! (:-)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 02-05-09

Als Wannes dan nog de champagne meebrengt kan het nog plezant worden, hé!

Gepost door: Janice | 03-05-09

Buitenland Tja, ik had weer andere besognes, en voor mij blijft Antwerpen toch ook nog altijd een beetje buitenland...

Maar het zag er daar wel gezellig uit moet ik zeggen... Is Janssens ook eens komen kijken? Politiekers laten zich toch steeds graag zien waar veel volk is?

Gepost door: Wannes | 03-05-09

nog 53 lieve Janice. (14:07)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 03-05-09

Nog 12 apostelen... en 't is zover....(15:15 u)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 03-05-09

Hiep, hiep, hoera.... voor de nieuwbakken millionaire !!
Een dikke "totebeeze" vanuit Zeebrugge.
(het doet me genoegen dat ik er éérder bij ben dan die ouwe snoeper: heer Ray.)
Hij zal groen uitslaan van jaloesie. (:-)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 03-05-09

PROFICIAT !!! Oprecht gefeliciteerd, lieve Janice met je miljoenste bezoeker : wat een prestatie !

Ik weet uit ervaring wat het betekent een blog te houden en te behouden. We doen ieder ons ding op onze manier maar we hebben een zelfde doel. Zoals ik tegen Carlo heb gezegd : op 7 juni de VB-voorzitster van Borgerhout in het Vlaams parlement stemmen, dàt zou nog een grotere prestatie zijn. Ik wens je ook daarvoor alle succes toe. Op ons voorkeurlijstje waar wij het stemhokje mee binnenstappen, staat ook jouw naam.

Ray & Gerda

Gepost door: Ray | 03-05-09

die heb je ook ja janice fans uit brussel die heb je zeker steeds heel blij je te ontmoeten moet niet steeds in een bus van de policie zijn he kon ik maar op jou stemmen ??, maar ik roep iedereen die kan in antwerpen voor jou te stemmen ik wens je heel veel succes
jozef uit brussel (etterbeek)

Gepost door: roelandt | 03-05-09

Bedankt allemaal Maar jammer genoeg heb ik de miljoenste bezoeker gemist omdat ik meedeed met de mars op Brussel voor de Vlaamse onafhankelijkheid.

Daarna nog een paar mensen thuis afgezet en overal nog blijven plakken... je kent dat wel, hé!

Weet er iemand wie de miljoenste is geweest??

Vorige week was de teller een paar dagen kapot, schreven ze op Skynet, maar ondanks dat, hebben we het toch nog gehaald. We...omdat het natuurlijk dank zij jullie allemaal is. Een blog zonder lezers is ook niet erg leuk!

Ray tof dat jullie mij willen steunen! Ik heb je, ondanks een zoektocht, niet gevonden op 1 mei. Waarschijnlijk zaten we steeds aan een andere kant. Er was dan ook enorm veel volk.
(vandaag in Brussel trouwens ook).

Jozef, je vriend heb ik vandaag ontmoet in Brussel! Het was inderdaad een eindje stappen, en het is vooral dat slenteren waar je zo moe van wordt. Maar de politie had haar lesje goed geleerd. Ze waren niet zo massaal aanwezig, maar ze lieten ons met rust.

Victor, heeft de aftelling gedaan zie ik? Tof!

En Wannes dat gaat nu geld kosten, hé! Champagne voor iedereen! Schol!!

Gepost door: Janice | 03-05-09

Beste kan u even snel mijn reactie op uw blog zetten als u de riooljournalistiek van Douglas De Koninck (De Morgen) heeft gezet. U kan mijn reactie vinden bij de Standaard, GVA, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad. Mijn reacties bij het Laatste Nieuws worden constant geweerd. Alvast bedankt en met vriendelijke groeten
van den Putte Antoon

Gepost door: van den Putte Antoon | 03-05-09

Oke, Ik zoek het even op, of u stuurt het door en ik zet het als 'Recht op Antwoord' onder het artikel. Als gva dit klakkeloos heeft overgenomen van De Morgen, moeten we het inderdaad anders bekijken, want De Morgen is van de eerste leugen niet dood.

Gepost door: Janice | 03-05-09

Ikke!! Ik was de miljoenste Janice! Wat heb ik nu gewonnen?

Gepost door: Wannes | 03-05-09

Een fles champagne?

Gepost door: Janice | 03-05-09

tot zelfs in ...... Thailand klinkt je naam als een "bel" Janice ,allee ,tenminste toch bij mij....mijn oprechte gelukwensen met je miljoenste belangstellende ,lezer, bezoeker,schrijver of vriend.....Ik mag spijtig genoeg niet gaan stemmen ... maar je hebt de stem van mijn hart ( kweet het, dat is gene vette ,ge kunt er niet veel mee aanvangen )

Gepost door: Rene | 03-05-09

Bedankt Rene. Ik ben heel blij met deze toffe reacties.

Gepost door: Janice | 04-05-09

Meer Ik denk dat JMDD meer betaald heeft als een fles champagne aan Dirk Vijnck om terug te komen.

Gepost door: Wannes | 04-05-09

De commentaren zijn gesloten.