08-05-09

VLD-Vendetta tegen Dedecker

Toen Karel De Gucht jaren geleden iedereen die voor het Vlaams Blok koos, uitschold voor ‘mestkevers’, was ik als één van de eerste die in Het Laatste Nieuws reageerde met enkel één zinnetje: “Weet Karel De Gucht dan niet dat mestkevers zeer waardevolle diertjes zijn die de shit van anderen opkuisen?”
Een oneliner met succes, bleek later, want je hoorde het overal en het bleek bovendien nog juist te zijn ook.

Vandaag zijn de ‘brave’ VLD’ers door de mand gevallen, en heel opvallend is de paniek bij Sp.a die toch al niets te bieden heeft. Want de zelfbenoemde respectabele partijen deden het al altijd, ze waren altijd al corrupt, machtswellustig en sjoemelden met ons belastingsgeld dat het een lieve lust was. Maar het bleef binnenskamers – niemand wist het.

Zelfs de vrome CD&V had vroeger haar boegbeeld Vanden Boeynants, die zijn rijkdom vergaarde door zijn gesjoemel met vlees voor het leger. De uitvinders van de populaire TV-serie, “De Kampioenen” hebben zich waarschijnlijk geïnspireerd op Vanden Boeynants in de figuur van Boma en zijn Bomaworsten. En hij kwam eveneens opvallend ter sprake in het dossier 'Roze balletten' waar nadien niet meer over gesproken werd omdat een zekere Albert, daar ook gespot werd.
En ook de CD&V laat zich dicteren door de oppermaffia, de vakbonden.

Integere mensen worden in de politiek monddood gemaakt en opzij geschoven. Wie zich verzet mag rekenen op represailles.

Nederland noemde België al jaren geleden een land dat bestuurd wordt door de maffia, er is nog niets veranderd.
Een partij of een persoon uitsluiten in de politiek is vrij simpel, in de eigen partij pest je hem weg of zet je hem op een onzichtbare plaats en een tegenstander maak je politiek af. Dat het vrij simpel is leerde ons een Canadese liberaal tijdens een politiek debat: “nazificeer hen”, zei hij, “dat werkt altijd”.
En inderdaad werkt dat, iemand de mond snoeren kan dus vrij gemakkelijk. Zeker wanneer men weet dat de meeste afspraken tussen magistraten en politici gebeuren in de ‘natte kamer’ van de loge.

Er valt vandaag bovenop al het moddergooien nog een ander fenomeen op. Al die straatgevechten onder politici zouden de anti-politiek voeden. Hallo? Anti-politiek, wie bedoelen ze dan wel? Als een partij die niet sjoemelt en terechte kritiek uit op alles wat hier misloopt in dit land, en zelfs in Europa, de partij van de ‘anti-politiek’ is, wel dan verkies ik niet bij de partijen van de ‘pro-politiek’ te horen.

Met alle moeite probeert men nu toch het Vlaams Belang erbij te betrekken. Vande Lanotte gisteren in Terzake had het over het ‘vuil’ bij het Vlaams Belang en Dedecker. Luc Van Der Kelen ging vandaag zelfs in de krant zover door te schrijven: “De gevestigde partijen – inbegrepen VB – hebben van de politiek een soort syndicaat gemaakt. Ze verdelen onder elkaar de posten en het geld, dat ze van de burger opeisen, en proberen te beletten dat een indringer er zich tussen wringt…”

Wat krijgen we nu??
Nu zijn we plots een 'gevestigde partij' zoals alle anderen.
Probeert men ons hier mee te sleuren in hun vuile spelletjes? Gedeelde schuld is halve schuld, of zoiets?

Wie mag die ‘indringer’ dan wel zijn? Heeft het Vlaams Belang de deur al niet eerder geopend voor mensen die hij ‘indringers’ noemt en die niets anders op het oog hadden dan een verkiesbare plaats op de lijst en nu net dat gegeerde belastingsgeld van de burger?

Jean-Marie Dedecker mocht tot voor kort op populariteit bij de media rekenen omdat men dacht dat hij stemmen bij het Vlaams Belang zou wegkapen. Met hetzelfde doel wordt nu Bart Dewever opgevoerd als ‘de’ figuur ter rechter zijde. Niet dat ik iets tegen Bart De Wever heb, integendeel. Ik heb zelfs niets tegen Dedecker, maar ze moeten wel beseffen dat ze geen vrienden hebben bij de linkse media, noch bij de andere linkse partijen. Uiteraard zal men geen tweede keer een cordon sanitaire durven gebruiken tegen rechtse partijen die tegen de Belgische constitutie zijn, maar dat ze hen gaan proberen kapot te krijgen staat vast.

Dedecker heeft gelijk. Hij heeft de bewijzen en we weten ook waarom hij zich verzet en zelfs een figuur als Vijnck terug binnenhaalt. Hij wil zijn partij redden die zonder de nodige fondsen niet kan overleven en daar heb ik alle begrip voor. Wat ‘Bartje’ van de Open VLD doet, doet hij niet alleen. Bartje handelt volgens welingelichte bronnen in opdracht van Karel De Gucht, (de mails bewijzen het ook) die Dedecker na de Fortis affaire, waarbij De Gucht met voorkennis de rest van zijn familie aanzette hun aandelen te verkopen, wil nekken.

Vijnck wilden ze inpikken om Dedecker financieel vleugellam te leggen en ze probeerden het bij Martine De Maght ook.
Een coalitie rood-blauw of een coalitie rooms-blauw, dat is het enige wat telt voor open VLD.

Hoever mag die vendetta van Open-VLD gaan om dat doel te bereiken? Zou er niet beter een ‘cordon sanitaire’ rond die partij gelegd worden?

15:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

geloofwaardigheid zero

"Als het zo verder gaat, zal Lijst Dedecker het overheersende thema van de campagne worden met vuil spel als strategie. Dat schreef ik op 30 april en ik viseerde in de eerste plaats de aan schandalen verslaafde Dedecker. We zijn een week later en Dedecker is erin geslaagd zichzelf en de politieke (on)geloofwaardigheid te verheffen tot het thema van de campagne. Maar het vuil spel kwam van de voorzitter van Open Vld, de man die geen twee zinnen kan zeggen zonder te waarschuwen voor 'politieke spelletjes'.

Nu blijkt dat hij ook in zijn schuldbelijdenis niet rechtuit is geweest. Dirk Vijnck is niet uit eigen beweging naar Open Vld gestapt. Hij is actief gesolliciteerd door Luk Van Biesen, die niet één maar twee LDD'ers op het oog had. Ook Martine De Maght, dochter van de oud-burgemeester van Aalst, werd bewerkt, zonder schroom in de achtertuin van De Croo en De Gucht. Dedecker had daar trouwens lucht van gekregen. Toen hij hoorde van het verlies van één Kamerlid, vroeg hij spontaan: 'Toch niet Martine De Maght?'

Hoe vaak kan een partijvoorzitter de waarheid verdraaien, zonder dat hij zelf de conclusie trekt? Hoeveel spelletjes heeft hij nog gespeeld waar we nog geen weet van hebben? Somers blijkt trouwens ook bijzonder geïrriteerd door de aandacht in de media voor zijn kwelgeest. Hij is niet bestand tegen extreme politieke druk en hij zit enkel nog op zijn stoel omdat de verkiezingen voor de deur staan. De vraag is of dat een voldoende reden is, want hij heeft een van de zwaarste politieke fouten gemaakt: een parlementslid afkopen.

De gevestigde partijen - inbegrepen VB - hebben van de politiek een soort syndicaat gemaakt.(?????) Ze verdelen onder elkaar de posten en het geld, dat ze van de burger opeisen, en proberen te beletten dat een indringer zich ertussen wringt. Zoals het bouwcomité van Vanden Boeynants vroeger in hotel Métropole de grote bouwwerken verdeelde. Dat gaat tot iemand het allemaal op straat gooit. Moeten ze dan verbaasd zijn dat de burgers zich van hen afkeren en dat hun geloofwaardigheid richting zero zakt?"
Luc Van Der Kelen

Je moet het verdorie maar durven. Het VB dat al jaren vecht tegen de graaicultuur en de achterkamertjespolitiek mee over 1 kam scheren met de rest van die zichzelf democratisch noemende bende om dan in 1 adem door LDD te verheffen tot de partij die dit allemaal aan de kaak stelt?
Vanderkelen is net zoals nog een aantal andere journalisten (hoernalisten noem ik ze tegenwoordig) gewoon door zijn logevriendjes opgedragen om de meubelen te redden en LDD te helpen de electorale brokstukken op te rapen die de andere partijen gemaakt hebben, omdat de hoge heren verdomd goed weten dat als het zover is, LDD in tegenstelling tot het VB voor een paar zilverlingen zijn ziel zal verkopen om de belgische multiculturele constructie mee te helpen redden. En wie zal de dupe zijn? De kiezer die zich noch maar eens heeft laten bedodden

Gepost door: JP | 08-05-09

LUCSKE TOCH! Pas op dat ge niet op de Guy zijn tenen trapt of hij zal nog eens naar uwen baas te bellen om u buiten te zetten!
Hoe durft ge toch zo'n ONZIN schrijven!
VB zo maar op 1 lijn zetten met al die schertspartijen die Vlaanderen verraden en (ja toch!) ONBESCHAAMD hun zakken vullen.

7 juni wordt ONZE DAG!
Doe je best om het VLAAMS BELANG te geven waar het recht op heeft
OP ALLE FRONTEN!

Gepost door: André | 08-05-09

Veel te veel Er zijn gewoon veel te veel politiekers. In alle parlementen max 50 man ipv 150 nu zou al een goed begin zijn. Om alleen al Brussel te besturen zouden een duizendtal politiekers 'werkzaam' zijn las ik eens. Het is gewoon en machinerie geworden om de eigen kroost een gouden toekomst te bezorgen.

En het EP mag helemaal afgeschaft worden. Berlusconi was goed bezig om ze eens hopeloos belachelijk te maken door er een paar 18-jarige domme blondjes naartoe te sturen, maar de EU zag de bui hangen en hebben hem wsl onder zeer zware druk gezet om zijn provocatie stop te zetten.

Gepost door: Wannes | 09-05-09

Das natuurlijk niet plezant weer een schandaaltje bij en dan nog bij de meest geloofwaardige partij zoals ze zelf zeggen.et wordt hoog tijd dat ze hun naam nog eens veranderen "open VLD" waarom niet "VLD open en bloot" of "VLD uit de kleren" helemaal bloot kun je niets meer verbergen.....

Gepost door: Rene | 09-05-09

Gratis publiciteit Maar door al die gratis publiciteit krijgt JMDD al zoveel stemmen als Kris Peeters. JMDD premier van vlaanderen? De grenzen van vlaanderen nog wat verder open dus?

Gepost door: Wannes | 10-05-09

Andre, ik ben zelf baas, dus kan ik het mij veroorloven een 'groot bakkes' op te zetten, hé!

Gepost door: Janice | 10-05-09

Jan Marijnissen Europese godfather Verhofstadt dreigt

De oud-premier van België, de liberaal Guy Verhofstadt, dreigt. In zijn ogen hebben de Europeanen de keuze tussen óf kiezen voor een superstaat Europa, óf voor nationalisme. Waar hij dan onmiddellijk aan toe voegt: ‘En u weet wat het nationalisme met Europa gedaan heeft. Het heeft ons een gruwelijke eeuw opgeleverd met miljoenen doden.’

Aan de vrucht kan men de boom herkennen. Wat wil Verhofstadt, wat zijn de vruchten van zijn denken? Hij wil dat er een Europese belasting komt, bijvoorbeeld tien procent van wat nu aan belasting betalen. Hij wil één Europese staat die het kan opnemen tegen de VS, China en India, mét een president en een minister van Buitenlandse Zaken én een Europees leger natuurlijk. Hij wil dat Europa obligaties gaat uitgeven. Er moet een Europese bad bank komen die op kosten van de belastingbetaler de giftige hypotheken gaat overnemen van de banken.


Wie is deze Verhofstadt? Hij staat bekend als mister Europe vanwege zijn weerzin tegen de nationale staten en zijn wens te komen tot één Europese superstaat. Tot de vorige verkiezingen was hij premier van België. Hij heeft de Walen en Vlamingen niet kunnen verenigen. Integendeel. Bij zijn aftreden liet hij zijn land tot op het bot verdeeld en in verwarring achter. De vorming van een regering bleek maandenlang onmogelijk. Maar bovenal is hij een liberaal. Dat verklaart voor een deel waarom hij zo vóór een federaal Europa is. Immers, de EU is de dictator van het neoliberalisme.

Zelfs nu, midden in de financiële en economische crisis, kan hij geen enkel woord van zelfkritiek over zijn lippen krijgen. Geen woord over de ellende als gevolg van de mede door hem bepleite deregulering van de financiële markten, geen woord over de hebzucht van de top die hij steeds verdedigd heeft, geen woord over de noodzaak van een alternatief voor dit systeem. Hij volstaat met te zeggen: ‘Er is geen alternatief.’ Deze man, die het als premier aan de moed ontbrak om over de Europese Grondwet een referendum uit te schrijven, heeft naast de verwijzing naar WO I en II, nog een ander dreigement op zak. ‘We worden als Japan. Zonder één Europa zullen ook wij slachtoffer worden van stagnatie’, aldus Verhofstadt onlangs in het tv-programma Buitenhof.

Verhofstadt is voorstander van, zoals hij dat eufemistisch uitdrukt, de ‘open’ samenleving. ‘Open’ betekent hier in werkelijkheid ‘vrij’, vrij van regels, vrij baan voor de bovenliggende macht, het kapitaal. De overgrote meerderheid van de Nederlandse politiek steunt het standpunt van Verhofstadt. Maar wat we nodig hebben is regulering. We hebben wetten en regels nodig om de hebzucht aan de top te beteugelen, om het recht van elk individu op een menswaardig bestaan te kunnen garanderen en om het algemeen belang veilig te stellen.

Dus op 4 juni: SP! Vóór minder Brussel

Gepost door: Wannes | 12-05-09

Voor een linkse heeft hij dat heel goed gezien en gezegd!

Verhofstadt is een dromer, geen wonder dat ze hem vroeger al niet wilden hebben als voorzitter van de Europese commissie. Hij wordt overal uitgelachen.

Van het Brabants paard moesten ze ook niets hebben, maar die is tenminste niet zo achterlijk om dat niet te snappen.

Nu willen ze Luc Van Den Brande sturen, en de Walen liggen weer dwars, omdat Luc Van Den Brande té Vlaams is. De EU wil eerst onderzoeken of de belangen van de minderheden in België (dus van de Walen en franstalige Brusselaars) niet geschonden worden, door een Vlaming te laten meedoen!

Is dat niet erg??? Onze belangen worden voortdurend geschonden en dat voelen we elke dag in onze portemonnee!

Gepost door: Janice | 13-05-09

De commentaren zijn gesloten.