11-05-09

Erdogan verzet zich tegen het ‘label’ dat Turkije een land zou zijn met een gematigde islam.

erdoganDe Turkse eerste minister Recep Tayyip Erdoğan verwierp de Amerikaanse poging om Turkije het voorbeeldland van de gematigde islam te noemen.
”Het is onaanvaardbaar voor ons om in te stemmen met dit soort definities. Turkije is nooit een land geweest om dergelijk concept voor te stellen. Meer nog, de islam kan niet worden voorgesteld als ‘gematigd’ of ‘niet gematigd’,” zei Erdogan tijdens zijn toespraak in het Oxford Centre for Islamic Studies in april dit jaar.Een toespraak die enkele dagen voor het bezoek van president Barack Obama werd gehouden en van wie de administratie al had gesignaleerd dat W.Bush totaal onverwacht, Turkije had geïdentificeerd als een land met een ‘gematigde islam’ en de VS secretaris Hillary Clinton al eerder tijdens haar bezoek in maart aan Ankara, er een schepje bovenop deed door Turkije te omschrijven als een “democratisch en seculier land”.

Natuurlijk heeft Erdogan gelijk, want er bestaat maar één islam en één koran.
Een gematigde ‘Europese’ versie van de islam bestaat niet en is een utopie, ontsproten in Europese breinen. Een ‘gematigde’ moslim is heel simpel - een ‘afvallige moslim’.islam_europe


In zijn speech zei Erdogan ook dat hij een verbond tussen de beschavingen nastreeft waarin Turkije een rol speelt. Hij wees eveneens op het gebrek aan dialoog tussen de twee religies en culturen, die hebben geleid tot angsten en incidenten in de wereldgeschiedenis.

“Deze anonimiteit, versterkt, jammer genoeg, het scenario dat er een zogenaamde ‘clash of civilizations’ in de wereld zou bestaan. Diegenen die deze speculaties verdedigen, mogen verder gaan met terrorisme in verband te brengen met de islam terwijl ons geloof gebaseerd is op vrede”, ging hij verder. En hij voegde eraan toe dat diegenen die deze geruchten in stand hielden meehelpen aan het globaliseren van islamofobia.
Hij vergat waarschijnlijk dat de islam al meer dan genoeg heeft bewezen uit welke hoek het terrorisme telkens weer komt. Een religie die claimt zich te baseren op vrede, terwijl de realiteit het tegenovergestelde bewijst. In de koran staat heel duidelijk, dat de islam inderdaad een religie is van vrede, maar enkel in ‘het huis van Allah’. Laat dit vooal goed doordringen in het Westen.

Islamitische beschaving:
hanging1_1
Erdogan pleitte eveneens voor een open dialoog en samenwerking met het Westen. “Men zou moeten beseffen dat het accepteren van een boosaardige en beledigende uitspraken en berichten over de gevoeligheden in de islamitische wereld niet kan, en het westen zich niet langer kan verstoppen achter ‘freedom of speech’ en het recht op vrije publicatie en media. Dit is voor ons onaanvaardbaar,” zei hij.

20060204


Hij trok de aandacht op het belang van een wederzijds respect en begrip, Erdogan bevestigde dat hij geloofde en respect heeft voor Mozes en Jezus, en hen aanvaardt als profeten. “Ik verwacht dezelfde houding van Christenen en Joden tegenover mijn profeet, en hem eveneens aanvaarden als profeet.” liet hij noteren.
Waarbij hij zonder verpinken al meteen de Christenen beledigde die in Jezus de zoon van God zien.


untitledhatecrime
Kunst= bijbel
Haatmisdrijf = koranHij onderlijnde eveneens de belangrijkheid van de toetreding van Turkije tot de EU in termen van ‘het creëren van een connectie tussen Oost en West’.

“Als land, van wie de bevolking voor het merendeel bestaat uit moslims, wil Turkije trachten een plaats te veroveren binnen de EU. De pogingen van Turkije worden niet alleen nauwlettend opgevolgd door Europeanen, maar eveneens door de bevolking van islamitische landen”, zei hij. “De stelling dat het Oosten zich niet zou kunnen verzoenen met het Westen en andere religies, kan Turkije niet meer als geldige reden in het proces van het Turkse lidmaatschap aanvaarden.

Met een land in de EU dat bestaat uit minstens 70 miljoen moslims, zal het meteen ook de grootste stem hebben in het Europees parlement en krijgt Europa dezelfde toestanden die we zien in de VN waarin een overgrote meerderheid islamitische landen de macht en het beslissingsrecht naar zich toetrekken. Met andere woorden - Europa wordt Eurabia.

Erdogan verdedigde ook zijn verbale confrontatie met de Israëlische president op het ‘World Economic Forum’ in Davos en voegde eraan toe dat hij zich uitsprak tegen het doden van onschuldige burgers en enkel zijn plicht vervulde als mens.

(Tijdens een speciale sessie in Davos stormde Erdogan woedend weg van het podium, nadat hij de president van Israël, Shimon Peres had verweten dat hij maar al te goed wist hoe hij mensen moest vermoorden. Het was onmogelijk om dit in stilte te laten voorbij gaan, we traden daar niet op als spreekbuis voor een organisatie, zei Erdogan nog.)

rifugiatiDeathDealers2


Erdogan voelde zich echter niet ‘mens’ genoeg, om Hezbollah te veroordelen voor de gedurige aanvallen op Israël, de gevechten en moorden in Gaza tussen de rivaliserende extremistische islamitische bendes, de toestand in Darfur (islamitische genocide op de etnische bevolking) de Kopten in Egypte of de toestand in Zimbabwe.

Als Turkije volwaardig lid mag worden van Europa, wordt het tijd voor ons, Europeanen, om andere oorden op te zoeken.erdogan_192982hZo doen ze dat:
Turkije neemt de aanleg van een gastransportlijn naar Europa ‘in heroverweging’ als Europa blijft weigeren meer vaart te zetten achter de toetredingsonderhandelingen, zo dreigde premier Recep Tayyip Erdogan in januari in Brussel.
Op een ontbijtgesprek met diplomaten, zakenlui en journalisten, voorafgaand aan zijn Europese besprekingen, zei Erdogan dat er geen alternatief is voor toetreding en kritiseerde hij de terughoudende manier waarop Europese leiders zijn land bejegenen.[...]
,,Ik heb vorig jaar president Sarkozy gevraagd of we de toetredingsonderhandelingen, speciaal over energie, niet wat konden versnellen. Hij zou dat bespreken, maar ik heb er niets meer over gehoord.’’


Sarkozy was vroeger tegen de toetreding van Turkije tot de EU en maakte er voor de verkieziongen in Frankrijk een campagnepunt van. Na een gesprek met de Amerikaanse president wijzigde hij zijn mening.

16:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ilamitische club Als europa een christelijke club is, wat is turkije dan?

En Merkel en Sarko hebben vandaag beslist dat ze tot en met de keus tegen toetreding zijn

Gepost door: Wannes | 11-05-09

Vreemd Een vreemde foto trouwens: is die nu omgebracht door ophanging of door een kogel?

Gepost door: Wannes | 11-05-09

VREEMD DAT DE GODSDIENST VAN DE VREDE HAAT PREDIKT, MENSEN VERMOORDT EN BEDREIGT...
EN DAT SINDS HET BEGIN VAN ZIJN GESCHIEDENIS.

Bovendien met een superioriteitsgevoel waarop UEBERMENSCHEN jaloers moeten zijn...

Gepost door: André | 11-05-09

Erdogan pleitte voor een open dialoog en samenwerking met het westen,wie kan daar tegen zijn ? enkel een gezellige babbel maar dan moet het stoppen .Bepaalde landen of individuen die op de een of andere manier rechtstreeks voordeel zouden halen met een toetreding van Turkije,zoals de VS ,daar kan ik nog begrip voor opbrengen maar de gewone "mensch" of "het correct politiek partijtje" die dat idee steunt, horen thuis in een instelling voor achterlijke idioten.....
Het zijn twee totaal verschillende culturen ,andere zeden en religie,zoiets botst mettertijd zoals in ex Jougoslavie de ene moorde de andere uit...Probeer maar eens een homo met een hetero in hetzelfde bed te krijgen,geen probleem tot de homo actief wordt met "gattekentast"
Grote opluchting Frankrijk en Duitsland zien die toetreding niet meer zitten...nog enkel Karel De Gucht en Jean Marie Dedecker overtuigen en Europa is gered ...dan kan die Erdogan in de bomen kruipen waar hij thuishoort.

Gepost door: Rene | 12-05-09

Ghingis Khan Bedankt voor de reclame!

Gepost door: Janice | 12-05-09

Ken je Ephimenco? Half Algerijns, half Frans maar woont, werkt en schrijft in Nederland.

Hij is één van mijn favoriete columnisten.

Hier weer zo eentje:

Gepost door: Janice | 12-05-09

Janice..... ik ken niet veel van politiek,wat ik ervan weet ,weet iedereen ,namelijk dat de meeste politici en partijen ,eigenbelang en macht "eerst" op hun agenda zetten...een partij die durft tegen de stroom invaren wordt gemeden lijk de pest ,vernederingen a volonte ,het is een schande voor een land dat zichzelf democratisch noemt...daarom ben ik lid en heb enorme sympathie voor VB ,zij veranderen hun standpunt niet en laten zich niet omkopen.

Wat ik me afvraag ...waarom wil Turkije toch zo graag een lid worden van de Europese unie en waarom zijn er lidstaten die dat zelfs maar in overweging willen nemen.Ik begrijp dat niet, dat zijn moeilijkheden zoeken maar er zit ,politiek meer achter,het soort van politiek achter de schermen waar wij weinig of niets van afweten.Ik denk dat weinigen het juiste antwoord weten!

Gepost door: Rene | 12-05-09

't Ja, waarom? Amerika heeft er alle belang bij dat ze Turkije te vriend houden, omdat ze daar een grote basis hebben. En Europa omdat ze naar Amerika willen luisteren, zeker nu er een president is met een moslimopvoeding, deels omdat ze hopen dat Turkije een brug kan bouwen tussen het Westen en het Oosten, deels uit angst voor de islamieten en hun olie (en het sterke Turkse leger), voor een deel omdat Erdogan al eerder heeft gedreigd met een islamitische opstand als ze niet bij de EU mogen, maar voor een groot deel uit pure lafheid. Ze willen het in feite niet, maar houden Turkije al jaren aan het lijntje i.p.v. rechtuit te zeggen dat Turkije niet in Europa ligt, maar in Azië en dus zowel geografisch als cultureel en religieus niet bij Europa hoort.

Als zelfs de moderne Turken uit Istanbul al klagen dat de migranten uit Anatolië niet willen integreren in hun stad (het Êuropese deel aan de Bosporus), zullen ze het hier ook wel niet doen.

Gepost door: Janice | 12-05-09

Eén foto werd vervangen door een andere omdat hij te breed was.
Er werd mij medegedeeld dat men op sommige schermen naar opzij moest scrollen.
Ik test het nu op een andere PC met kleiner scherm en het lijkt in orde te zijn.

Gepost door: Janice | 12-05-09

Flagrant "De stelling dat het Oosten zich niet zou kunnen verzoenen met het Westen en andere religies is niet aanvaardbaar"

“Men zou moeten beseffen dat het accepteren van boosaardige en beledigende uitspraken en berichten over de gevoeligheden in de islamitische wereld niet kan, en het westen zich niet langer kan verstoppen achter ‘freedom of speech’ en het recht op vrije publicatie en media. Dit is voor ons onaanvaardbaar,”

De moslimfundi spreekt zichzelf hier flagrant tegen. Ziet ge, Mohammed Erdogan, het accepteren van cartoons zou al een begin van verzoening kunnen betekenen, maar zelfs daar wilt ge niet aan beginnen. Want de islam zoekt geen verzoening, maar onderwerping.

Gepost door: Wannes | 12-05-09

Belangrijk nieuws!!! BERLIJN - De bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel, en de president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy, hebben zondag onomwonden afstand genomen van de idee van uitbreiding van de Europese Unie met Turkije.
Merkel zei de deur open te willen houden voor een bevoorrecht partnerschap, maar niet voor volledig lidmaatschap. Sarkozy betuigde haar zijn steun.

Bron: De Standaard

Gepost door: Janice | 12-05-09

freedom of speech Dit interview met de Algerijnse auteur en journalist Anwar Malek, schrijverspseudoniem van Nouar Abdelmalek,

Kijk hoe de Arabieren leven in het Westen. Bij Allah, geven zij toch het slechte voorbeeld. Als je over dieven hoort spreken zijn het altijd Arabieren. Telkens wanneer een jonge kerel een meisje lastig valt in de straten van Londen of Parijs blijkt het telkens weer om een Arabier te gaan. Al de negatieve morele waarden zijn terug te vinden in het Arabische individu.

Gepost door: stradi | 13-05-09

Dat clipje staat hier al ergens, maar het is goed er nog eens aan te herinneren.

Gepost door: Janice | 13-05-09

De commentaren zijn gesloten.