12-05-09

Pygmeeën verkracht door Congolese troepen

FARDC SOLDAAT
monuc-fardc-soldat-08Regeringstroepen hebben in maart in het oosten van de Democratische Republiek Congo, Pygmeeën verkracht omdat ze geloven dat ze daardoor bovennatuurlijke krachten krijgen.

Enkele weken geleden liet men al in een documentaire van Vranckx op Canvas zien dat vrouwen en zeer jonge meisjes, kinderen nog, werden verkracht. Niet enkel verkracht, maar ook bewerkt met voorwerpen, waarbij sommige meisjes vanbinnen helemaal kapot waren.

Deze gruweldaden gaf de soldaten bovennatuurlijke toverkrachten waardoor ze onoverwinnelijk werden, vertelden ze in de reportage. Anderen vonden dat ze daar recht op hadden, nadat ze langere tijd in de wouden verbleven . Als ze terug in de dorpen kwamen, verkrachtten ze alle vrouwen van 0 tot 99 jaar. Een oudere vrouw overleed later aan de gevolgen.

Regionale groepen voor mensenrechten zeggen nu dat soldaten van de 85ste brigade drie mannelijke Pygmeeën hebben verkracht om bovennatuurlijke krachten te ontvangen en voor bescherming in het dorp Kisa in de streek Walikale.

“Het dorpshoofd werd gestript en verkracht (sodomie) in de aanwezigheid van zijn vrouw, zijn kinderen en zijn schoondochter.”

“De kinderen werden op hun beurt gestript en verkracht voor de ogen van hun vader.”

Er wordt gezegd dat andere gewapende troepen in de regio eveneens Pygmeeën hebben misbruikt.

Oudere inwoners en kinderen werden verkracht door de gewapende groepen en de onberekenbare FARDC soldaten in Oost DRC, voegden ze eraan toe.

De Pygmeeën leven voornamelijk als jachthelpers in de DRC wouden in de equatoriale zones en waren al eerder het doelwit van militietroepen.
Onder de gewapende troepen die het Oosten van Congo afschuimen, bevinden zich leden van het Rwandan Hutu Democratic Forces for the Liberation of Rwanda rebels.
Sommigen onder hen worden beschuldigd in Rwanda 1994, daders te zijn geweest in de genocide van de Hutus op de Tutsi minderheid. Zij werden toen door de VN en Global Human Rights organisaties beschuldigd van massamoord, verkrachting en plundering.

En onze bemoeizieke regering, wat doet die? Zij roept bij monde van Charles Michel op tot dialoog, alsof je kunt praten met achterlijke moordenaars die geloven dat ze via verkrachtingen bovennatuurlijke krachten krijgen, of dat ze van aids kunnen genezen door babies te verkrachten.

In elke reportage over Afrika, en zeker in Congo, valt het op dat het IQ bij de Afrikaanse vrouwen veel hoger ligt dan bij de mannen. Zij zorgen er ook meestal voor dat er eten en drinkwater is.
Geef de macht in handen van de vrouwen en misschien hebben die Afrikaanse landen nog een toekomst.


Bron: news.com.au
Lees ook de reacties op Canvas:
http://multiblog.vrt.be/canvasprogrammas/greatest-silence-rape-in-the-congo/

23:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

individuen die tot zoiets in staat !!! zijn geen "mensen" maar "beesten" alhoewel ik geen enkel diersoort ken dat om het "plezier" soortgenoten foltert ,verkracht en dood,dat soort "medemensen" dienen worden afgemaakt,idem diegene die er mede verantwoordelijk voor zijn,meestal zijn die gekleed in een westers maatpak.
Bij een gruwelijke moord of dergelijke staan bij ons de gazetten bol en spreken wij onze afschuw uit...dat is een reactie en kenmerk van "den beschaafde mensch" Maar wanneer een grote groep "beesten" bepaalde invloeden uitoefenen,waar mee sommigen hun zakken kunnen mee vullen.of macht veroveren ... spreekt men over "onderhandelingen" financiele steun enz enz ...dat is ook een kenmerk van "beschaafde geesten" allemaal te zot om los te lopen ...er zijn zovele voorbeelden van "beschaafde tussenkomst" door de correcte politiek...was het niet groen die een volgens mij "rechtvaardige oorlog" tegen de idioten van de "Taliban" sprak van "onderhandelingen" met de gematigde Taliban....Wat deed de beschaving met het piratenprobleem ,ze gaven hun regering een pak poen...liefde voor de medemens ,hulp voor onze naaste , verdraagzaamheid voor alles en nog wat ,zelfs voor een, van honger stervende menseneter ... inderdaad volledig akoord als we kunnen spreken van "Mensen"
Mijn generatie heeft geluk ,dat bij onze geboorte de mensen nog niet zo beschaafd waren (groen bestond toen nog niet) om te onderhandelen met de gematigde Nazi's maar integendeel ze van de kaart veegden,zodat wij toch ettelijke jaren in vrede en voorspoed konden leven....ten koste van zovele doden ,die zich nu omkeren in hun graf.

Gepost door: Rene | 13-05-09

Mensen Wat daar gebeurt gebeurt hier ook.
Maar op een andere mannier ( roze baletten ? )
En wat doet de beschaving ?
Verzwijgen .
Maar als het op een ander is, dan zouden ze hun mond open trekken .
Omdat wij zoveel beter zijn .
Als er een vermoeden is dat 2% gezinnen geconfronteerd worden met incest, wat zijn wij dan ?

En nee, daarmee is het niet goed te keuren .
Maar misschien zorgen dat het bij zichzelf beschaafd wordt, voordat we anderen met de vinger wijzen .
En ja, we moeten met de vinger wijzen, maar daarmee moeten wij onze handen niet in onschuld wassen .
Wij zijn niet beter .

Gepost door: Siberx | 13-05-09

niet volledig akkoord Siberx,want ik ben beter,jij bent ook beter ,Janice en zovele anderen zijn ook beter.Ik denk dat wij ons inderdaad beschaafd mogen noemen omdat wij de kenmerken bezitten van medeleven , begrip kunnen tonen voor de nood van anderen, wij kennen het onderscheid tussen goed en kwaad,kunnen redeneren en nadenken ,dit alles onderscheid ons van de "beesten" Spijtig genoeg verdwijnen die beschavingskenmerken bij sommigen onder ons nogal vlug ,wanneer zij macht krijgen ,macht over hun medemens en hoe meer macht en geld ,hoe groter hun invloed ,hoe meer de grenzen van "hun" beschaving verdwijnen...de grootste dieven en profiteurs zitten in de "Wetstraat" vooral bij de PS stapelen de schandalen zich op, bij de andere partijen zal dat niet anders zijn alleen hebben ze het daglicht nog niet gezien. Dat is in Belgie zo en voor de rest van de wereld.Macht en geld gooien alle teugels los en wee diegene die zich durft verzetten of nog maar kritiek uiten ,die dienen te worden uitgeroeid,zoals bij ons de "mestkevers"...gelukkig voor "onze beschaving" blijft het maar bij woorden ,moet ge niet afvragen wat er gebeurd in landen waar een mensenleven weinig of niets te betekenen heeft,zoals onze Congolese-soldaat broeders bewijzen...werden die officieren van het regeringsleger niet opgeleid door Belgische militairen ?

Gepost door: Rene | 13-05-09

Eigenlijk niks nieuws onder de zon; dat heet cultuur, in van Dale als synoniem voor beschaving aangeduid.
Je slotconclusie is echter wat al te kort door de feministische bocht, beste Janice. De "vrouwen" als dusdanig gaan de Afrikaanse wereld niet redden met hun 'formidabele' IQ. Dit is geenszins een pleidooi ten voordele van de mannelijke sexe, ze zijn gewoon in hetzelfde bedje ziek.
Toen kennissen onlangs terugkeerden van een reis in Zuidelijk Afrika, stonden ze versteld dat sinds hun vorige bezoek van 50(!) jaar geleden, er nauwelijks iets ten goede veranderd was! De zwarte bevolking blinkt uit in luiheid, en hun normenpatroon is beduidend lager dan datgene wat hier als normaal wordt beschouwd. Moorden, stelen, 'verkrachten' is doodgewoon. En dat verkrachten neem je gemakshalve met een korreltje zout: veel van de 'verkrachtte' vrouwen zijn er absoluut niet vies van, als je begrijpt wat ik bedoel.
En al die zogenaamde bij-geloven, zijn er al zo lang; er is enkel wat variatie, vandaag dit, morgen dat....
Een verrijking om naar uit te zien, met zo een culturen in het Westen...!

Gepost door: Wienieke | 13-05-09

Steek er maar geld in Kijk mensen, (zonder rascistisch te willen zijn), men had in de 19° eeuw (cru gezegd) die mannen in hun bomen moeten laten zitten. Als men bekijkt wat er door sommige van die "kolonisten" uitgestoken is, verwondert mij dat hele afrikaanse zootje niet in het minst.
Afgekeken van de "blanke man", wat die mag, mogen wij als leider ook. Met al het geld van ontwikkelingssamenwerking, dat (voor 80% of meer?) in hun eigen zakken verdwijnt spelen zij mooi weer, en de gewone man kan op zijn kin kloppen (niet veel verschil met België, maar allé).
En de gewone "gekleurde medemens" staat nog op het niveau van "jagen en plukken" in plaats dat hen geleerd wordt iets te verbouwen, te vissen, te produceren. En akkoord, wat je niet geleerd wordt kan je niet uitvoeren.
Van normvervaging zou ik eigenlijk niet durven spreken, want moorden en verkrachten gebeurde ook vòòr en tijdens de kolonisatie, maar men wist er niets van of eerder er werd geen aandacht aan besteed (" zijn toch maar negerkes"). En daar was/is zowel de overheid als de kerk schuld aan.
Men zou moeten stoppen geld aan de landen zelf te geven (cfr piratenkwestie), en gewoon onafhankelijke projecten opstarten, zoals nu (veel te weinig) al gebeurt.

Gepost door: Bob D, Carnac | 13-05-09

IQ Dat het IQ van afrikaanse vrouwen hoger ligt dan dat van hun mannen, weet ik niet, wel hun werklust, want die mannen doen zoveel als niets.

En dat verkrachten is niet van vandaag. Ik herinner me nog dat een gans nonnenklooster in Congo werd verkracht, op zuster Hilaria na, want die wou niet.

Gepost door: Wannes | 13-05-09

Dat klopt... Wannes ,ik ken zuster Hilaria persoonlijk ,inderdaad ze wou niet en heeft er nog altijd spijt van

Gepost door: Rene | 13-05-09

De commentaren zijn gesloten.