14-05-09

Vuile campagneoorlog

verkiezingsbord-gr

Illegaal geplaatst verkiezingsbord
stond er op de brieven die sommige bewoners in agrarisch gebied mochten ontvangen. De Vlaamse Regering heeft een wet uitgeschreven die zegt dat verkiezingsborden plaatsen in agrarisch gebied verboden zijn. De bewoners die dergelijke brieven kregen hadden dan wel heel toevallig een campagnebord van het Vlaams Belang in hun wei of voortuin staan, want de wet is tenslotte in Vlaanderen niet voor iedereen gelijk, niet!

Steven Vollebergh. (VB): "We hadden eerst ook borden aan een weiland geplaatst. Wij kregen, net als de eigenaar van de grond, een schrijven van de burgemeester dat dit wettelijk verboden is. De borden moesten op straffe van boete binnen de week verwijderd worden. We hebben onze reclameslogans weggehaald. Het stoort ons wel dat op diverse plaatsen in de gemeente vooral CD&V en N-VA zich niet storen aan de wetgeving.
We kopieerden de tekst van de brief op affiches die we op elk dergelijk illegaal bord aanbrengen. Met deze ludieke actie willen we ons protest aan de bevolking bekendmaken."


Het plakken verloopt smerig. Alles wat van het VB komt wordt meteen overplakt.

tn_wildplakZelfs op de ramen van het secretariaat in Deurne ging men affiches van Sp.a tegen de ramen plakken. De ‘slimmerd’ had zelfs niet gemerkt dat hij in het holst van de nacht gefilmd werd door een bewakingscamera.
Onze borden worden stukgeslagen of meegenomen, ze worden overplakt of er worden stickers met schandalige opschriften op gekleefd en waar ik nog het meeste van schrik, is dat NV-A dapper meedoet.
Nu werd de campagnewagen van Freya Van Den Bossche ook al in brand gestoken, en weet men nog steeds niet wie het gedaan heeft. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen werd toen in Hoboken een lokaal in brand gestoken waar Filip Dewinter moest komen spreken. Het is een vuile oorlog die gevoerd wordt.

En die mensen moeten straks het beleid voeren? Om bang van te worden.

13:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Niet slim Ook geen slimme plakaten vd sossen, zo'n reuzegrote 1 en daaronder in 't klein spa. Wie let er nu nog op die nummers bij het kleuren vh bolletje?

Gepost door: Wannes | 14-05-09

277 lijsten Verkiezingen met 277 lijsten


Uiterlijk vorig weekend moesten de partijen hun lijsten indienen voor de verkiezingen van 7 juni voor de regionale parlementen. In Vlaanderen dingen 73 lijsten naar een zitje in het Vlaams parlement.

Tien daarvan komen in Brussel op voor de Vlaamse assemblee. Wallonië spant de kroon met 165 lijsten. Voor het Brusselse parlement zijn er 33 lijsten: 21 Franstalige en 12 Nederlandstalige. Voor het Duitse taalgebied zijn er 6 lijsten. In totaal gaat het dus om 277 lijsten. De partijen hadden nog tot donderdag om onregelmatigheden op de lijsten te signaleren. Dan worden de lijsten definitief goedgekeurd en gepubilceerd op de websites www.verkiezingen.fgov.be en http://verkiezingen2009.belgium.be

Gepost door: Wannes | 16-05-09

Het toppunt Naar Freya rood, werden dreigbrieven gestuurd waarin stond dat ze een verraadster was van het socialisme.

Wat schrijven de kranten?

Dat voor het dreigement, en dus waarschijnlijk ook het in brand steken van de auto, moet gezocht worden naar daders bij extreem-links of 'extreem-rechts'.

Wetende welke partij ze steeds als 'extreem-rechts' aanduiden, is deze beschuldiging gewoon belachelijk.
Realistisch rechts, wat zij dan extreem rechts noemen, heeft niet liever dan verraders van het socialisme bij de socialisten.
Misschien geraken we er dan vanaf.

Gepost door: Janice | 20-05-09

De commentaren zijn gesloten.