15-05-09

TARIQ RAMADAN, EEN WOLF IN SCHAAPSVACHT -

Waarschijnlijk zullen ze het hier nooit leren, ze doen zelfs geen moeite om het fenomeen ‘islam’ te onderzoeken of te bestuderen. Nee, zij, die er zonder iets van af te weten zeggen dat wij de ‘racisten’ zijn, en gedurig spreken over de ‘gematigde islam’ terwijl dat helemaal niet bestaat weten niet, of willen niet weten dat er maar één islam bestaat. En die spreekt absoluut niet gematigd, integendeel!

“Na Zwitserland, Frankrijk, de VS, Canada en Groot-Brittannië, is nu ook in Nederland Tariq Ramadan aan de orde. Daar heeft de eerste Marokkaans-Nederlandse burgervader van Rotterdam erop gestaan om hem aan te werven om te bemiddelen en de integratie te bevorderen. Is er dan geen enkele Nederlandse moslim met lekenachtergrond en voldoende openheid van geest te vinden zodat men verplicht is een zo fundamentalistische en betwiste predikant als Ramadan in te huren?

Het is altijd ongeveer hetzelfde stramien. In het begin intrigeert, ja soms fascineert Ramadan. Zijn gematigd discours, met moderne en geruststellende accenten, zijn charisma, maken hem tot een gewilde gast in de media. Journalisten die hem alleen maar interviewen stellen hem gewillig voor als een islamitische intellectueel voorstaander van een moderne, zelfs modernistische Europese islam, die het voor de Europeanen met moslimroots mogelijk maakt hun identiteit en burgerschap te verzoenen. Is het niet wat we allemaal wensen in een Europa verscheurd door de excessen van integristen en racisten? Nochtans zijn er andere stemmen, ondermeer van andere Arabische intellectuelen die wat meer geïnformeerd zijn over het parcours en de referenties van Ramadan, en die sedert jaren waarschuwen voor zijn gespleten tong: in de media modernist en bedaard, maar voor een moslimpubliek fundamentalist en reactionair. Wie moet men nu geloven?

LEES HIER HET ARTIKEL

14:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Vergelijkbaar Aboutaleb en Ramadan zijn vergelijkbaar: beiden zijn overtuigde en charismatische moslims, maar ze willen de macht op een beschaafde, democratische manier bereiken. De eerste door hevig tekeer te gaan tegen criminaliteit en slachtoffergedrag, de tweede door sussende woorden over de ware aard vd sekte.

Gepost door: Wannes | 15-05-09

Komoren De enorme aantrekkingskracht vd islam op wilden (vrij naar Darwin) wordt morgen nogmaals bewezen op de Komoreneilanden, bij zuid-afrika. Daar wordt in een referendum wsl beslist dat de drie eilandjes met 750.000 zwarte sunni-moslims en 7000 christenen (meestal buitenlanders) officieel een islamitische republiek wordt, kpl met sharia. Ik wens nu al de Mohammeds en Fatima's alle geluk toe.

Gepost door: Wannes | 16-05-09

De commentaren zijn gesloten.