19-05-09

Mogen scholen verkiezingscampagne voeren?

Ik schrik van die multiculs nog alle dagen, maar soms gaan ze toch iets té ver. Op de ramen van een katholieke Vlaamse school – Maris Stella – St. Agnes op de Turnhoutsebaan te Borgerhout promoten ze al geruime tijd een politica van Groen! – Fatima Bali.

St. Agnes 001


007008


Gisteren ging ik daar enkele foto’s nemen met mijn GSM, want dit is gewoon verboden. Toen ik de foto’s nam, kwamen er enkele mensen naar buiten en vandaag zijn alle foto’s verdwenen.

Scholen moeten neutraal blijven, nochtans hebben ze gisteren eveneens een debat georganiseerd waar alle partijen werden op uitgenodigd, behalve de meer Vlaams gerichte partijen N-VA – VB en ja ook de nieuwe partij van Geert Lambert, SLP. Duidelijker anti-Vlaams kan niet!!!


Hun reclame (of indoctrinatiecampagne) voor het debat kunt u HIER bekijken, maar mocht het ondertussen, net als de campagnefoto’s van Fatima Bali verdwijnen, zet ik de tekst hieronder.


Wij willen als multi-alloschool in hartje Borgerhout onze jongeren informeren over de verkiezingen en confronteren met enkele politici uit het Antwerpse. Veel van onze jongeren zullen voor het eerst naar de stembus moeten en hebben vaak een uitgesproken mening. Op dit debat zullen nog 3 andere buurtscholen en buurtbewoners aanwezig zijn. Vragen uit het publiek vormen de rode draad van dit debat. Vorige debatten op onze school waren een succes en wij hopen dat u hierop aanwezig kan zijn.

Met vriendelijke groeten,

Quinten Noppen
Brede schoolcoördinator

HET IMS-VERKIEZINGSDEBAT

MAANDAG 18 MEI OM 13.30u

Moderator: Mark Morren (VRT)

Sprekers:

Ann Vylders – CD&V
Erik De Bruyn – SPA Rood
Fatima Bali – Groen!
Hicham El Mzairh – Open VLD
Mathias Danneels – LDD


Vrije inkom (beperkt aantal plaatsen)
Blijde inkomstraat 10, 2140 Borgerhout

Klik hier voor de foto's van de ROMA-voorstelling (december 2008)
Klik hier voor de foto's van de ROMA-receptie
Turnhoutsebaan 226 2140 Borgerhout Tel: 03 236 91 07 www.ims-borgerhout.be

13:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De taak van... de oppositie is toch "oppositie voeren"; daarom is het ook hun "recht" om klacht neer te leggen bij de bevoegde instanties.
Om méér effect te hebben, kan men best de krachten èn klachten van de "uitgeslotenen" bundelen.
DOEN, verdorie !!!

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 19-05-09

Ik heb al een klacht doorgestuurd via e-mail naar twee verschillende personen die verantwoordelijk zijn bij 'onderwijs Vlaanderen' maar van de ene klopt het e-mailadres niet meer en van de andere kreeg ik nog geen antwoord.

Wie zijn die bevoegde instanties dan?

Gepost door: Janice | 19-05-09

nog een bewijs van mijn slecht karakter.... en dan nog Fatima Bali ??!! moesten ze die voorstellen als een van de 72 maagden die zelfmoordterroristen opwachten in het paradijs van "Allah" er zouden nooit meer aanslagen gepleegd worden.....

maar ik heb goed nieuws voor al diegene die een "pak" geld willen terugtrekken van de belastingen.Ik las in de commentaren van de Standaard online,iemand had op zijn belastingsbrief onder de rubriek "personen ten laste" geschreven 4 miljoen Walen en 1 miljoen moslims ,echt een gouden tip !!

Nog iets dat VB en feitelijk alle partijen in hun progamma zouden moeten opnemen....
Ik lig er wakker van ...dat een deel van mijn belastingsgeld wordt weggesmeten aan erkende "godsdiensten" ik huiver ervan ,dat ik gedwongen moet opdraaien voor Moskeeen ik heb daar totaal niks mee te maken ... waarom geen keuze laten maken op de aangifte ..bv "ik wens uitdrukkelijk steun te geven " aan de "Islaaaam" "Katholieke kerk" "Synagogen" of de vereniging van "niet sprookjesgelovers" (schrappen wat niet past) dat zou pas democratisch zijn..

Gepost door: Rene | 19-05-09

Ik wens geen van allemaal te steunen, en omdat ze waarschijnlijk bang zijn dat er nog meer mensen zo zullen reageren, moet iedereen maar betalen voor al die onzin.

In Frankrijk moeten pastoors werken om de kost te verdienen, waarom kunnen ze dat hier ook niet verplichten voor al die 'geestelijken'?

Gepost door: Janice | 20-05-09

Ik vind ook dat er geen belastingsgeld mag gaan naar religieuze instellingen (ook geen kerken), zelfs in Turkije is dit niet zo!

Gepost door: 1MT | 20-05-09

Het is eigenlijk ondemocratisch om niet alle partijen uit te nodigen op zulks een debat, vooral dan niet als het de grootste partij van het land is namelijk het VB. In absolute stemmen hadden zij de meeste stemmen als niet kartel partij bij de laatste vlaamse verkiezingen.

Maar voor mijn part moest ook PVDA uitgenodigd worden op dit debat, kwestie van alle stemmen te horen uit de politiek. Dat is namelijk net de definitie van een democratie.

Eigenlijk is wat deze school doet op het randje van het dictatoriale af, namelijk de dictatuur van de gevestigde partijen en net ondemocratisch.

Een school waar mijn kinderen zeker niet naartoe zouden mogen gaan.

Gepost door: Den Amerikaan | 20-05-09

Bevoegde instanties. Al eens getracht om Vanden Broecke te bereiken ?
Zelfs als hij zich niet wil,of kan,, mengen..is het toch de plicht van de minister van onderwijs om een antwoordje te geven

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 21-05-09

Zal ik doen!

Gepost door: Janice | 23-05-09

VOLKSVERRAAD EERSTE KLAS ! Als het onderwijs daarvoor MISBRKT moet worden, dan is het ver gekomen.
En het is inderdaad ver gekomen.
Ik ben zeer teleurgesteld in de heer Geerts, directeur. Hij kan er niet aan doen dat zijn school is uitgegroeid tot een bastion van anti-Vlaams en anti-katholiek, maar dat hij deze zaken laat gebeuren maakt hem toch schuldig.
Hij zal natuurlijk wel de beste vriend zijn van de bevriende politici die hij uitnodigt...dat ruikt naar vriendjespolitiek. En dat allemaal gratis meneer Geerts? Zelfs dat kunnen we niet geloven!

En laat ze maar stemmen dan is de uitslag van de verkiezingen nu al bekend: 95,67 % links & moslim!

QUO VADIS KATHOLIEK ONDERWIJS ?

Gepost door: André | 24-05-09

Groen licht Reclame maken voor een groene kandidaat en er dan nog een groen licht voorplaatsen!

Uit het schoolreglement van Maris Stella:

Toegelaten afwezigheden: je wenst de feestdagen die inherent zijn aan je – door de grondwet erkende – levensbeschouwelijke overtuiging te beleven. Je ouders moeten dit wel vooraf en schriftelijk melden aan de school. De volgende feestdagen komen hiervoor in aanmerking: moslims: het Suikerfeest (1 dag) en het Offerfeest (1 dag);joodse leerlingen: het joods nieuwjaar (2 dagen), de Grote Verzoendag (1 dag), het Loofhuttenfeest (2 eerste dagen) en het Slotfeest (2 laatste dagen), de Kleine Verzoendag (1 dag), het Feest van Esther (1 dag), het Paasfeest (4 dagen) en het Wekenfeest (2 dagen). (sic)

Algemene kledingsafspraken
Niet toegelaten :

Vrijetijdskledij: jogging, bermuda, gescheurde jeans, topjes met spaghettibandjes, T-shirts met overdreven décolleté,…
Te korte T-shirts of topjes (blote buiken), te korte rokken en jurken;
Hoofddeksels: HOOFDDOEKEN, petten, mutsen,…
Traditionele kledij

Gepost door: Wannes | 29-05-09

De commentaren zijn gesloten.