27-05-09

Het gaat weer eens - zeer onterecht - over 'racisme'

'Racistisch klimaat in België ook op internet'

– Uit de titel alleen kan men niet opmaken uit welke hoek het racisme komt, maar als we De Witte van het CGKR mogen geloven, kan een minderheid nooit racistisch zijn tegenover een meerderheid. ’t Ja, dat dachten ze in Ruanda ook… In 1994 werden bijna een miljoen Tutsi's afgeslacht door de Hutu-minderheid. Als men het rapport van ECRI, de Europese waakhond tegen racisme leest, dan weet men wie de racisten zijn.
Wat dacht je? Jijzelf, de inboorling natuurlijk!De laatste vijf jaar nemen de racistische boodschappen op het internet fors toe. Vooral islamofobie en antisemitisme zijn bezig aan een opmars. Schrijft redactrice Valerie Droeven in de Standaard.

'’Het aantal racistische websites in België en discussiefora die te bereiken zijn vanaf Belgische websites neemt de jongste jaren fors toe. Vooral islamofobie en antisemitisme zijn op het internet aan een opmars bezig.' Dat is een van de conclusies van een evaluatierapport van ECRI, een onafhankelijke instantie van de Europese Commissie die in alle Europese lidstaten onderzoek doet naar racisme.
Bij een vorig onderzoek naar racisme in Europa heeft ECRI het rapport maandenlang in de schuif laten liggen omdat het niet het verhoopte resultaat weergaf. Een medewerker heeft toen een kopie van het rapport gestuurd aan de Britse pers en daaruit bleek dat het racisme en het antisemitisme niet van Europeanen uitging, maar van allochtonen en dat men de ‘nieuwkomers' catalogeerde onder de identiteit van het land waarin ze woonden.

(Ook Nederland kreeg een veeg uit de pan. KLIK HIEROok bij het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding (CGKR) hebben ze die tendens al opgemerkt. In 2006 richtte het Centrum de internetwaakhond Meld Cyberhate op. De voorbije drie jaar hebben ze het aantal meldingen alleen maar zien toenemen. 'Het zijn er honderden per jaar', zegt Jozef De Witte, de directeur van het Centrum. 'En het worden er almaar meer.

'Het internet groeit en dus ook het aantal haatboodschappen', zegt De Witte. 'Ook het feit dat er een meldpunt is, genereert meer meldingen uiteraard. Maar we kunnen er niet omheen dat de gevoeligheid in onze maatschappij toeneemt. Bovendien voelen mensen zich op het internet veiliger om hun mening te ventileren. Ze doen het anoniem en zijn dus ongeremd.'

In de meeste gevallen krijgt CGKR meldingen over kettingmails die aanzetten tot haat. Marokkanen zouden buit slaan uit onze sociale zekerheid, ze zouden meisjes verkrachten en Marokkaanse intellectuelen zouden pleiten voor een islamitische staat. 'Als we een melding binnenkrijgen, moet de haatboodschap zo snel mogelijk van het internet. Daarom spreken we in eerste instantie de webmasters aan. Alleen als de inbreuk echt te flagrant is, nemen we ook juridische stappen.'

Het ECRI-rapport is streng. Samen met de 'racistische, islamofobe en xenofobe propaganda van de extreem-rechtse partijen in België' creëert cyberhate een 'klimaat voor incidenten met racistisch geweld'.

'Het discours van partijen als het Vlaams Belang is inderdaad niet van die aard dat ze de zaak kalmeert', zegt De Witte. 'Maar we merken toch ook dat er meer extreem-rechtse partijen zich eraan bezondigen. Ook medewerkers van LDD versturen racistische kettingmails via hun websites.'

Piet Deslé, de woordvoerder van LDD die heel wat ex-Vlaams-Belangers in haar rangen heeft, zegt dat zijn partij nooit racistische standpunten ingenomen heeft.

'Maar sinds een jaar hebben we een probleem met een kettingmail die in onze naam circuleert', zegt Deslé. 'De mail gaat over een imam die met zijn vrouw in België woont en leeft van een uitkering. Het is een walgelijk verhaal waar wij op slinkse wijze bij betrokken zijn. Waarschijnlijk komt de mail uit de hoek van Vlaams Belang en misschien heeft een lid van LDD die mail ooit eens doorgestuurd, maar ze komt zeker niet van bij ons.'


Uiteraard, hoe kan het ook anders, LDD schuift de hete aardappel door naar het VB. Ik kan hem met de hand op het hart verzekeren dat ik dergelijke berichten meteen verwijder zonder ze door te sturen, omdat het inderdaad meestal niet (helemaal) klopt en vaak over cliché-algemeenheden gaat.
Er gebeuren in realiteit veel ergere dingen dan dat. Behalve te struikelen over dat ene verhaaltje, zou het misschien goed zijn dat meneer De Witte eens tijdens de werkuren ging wandelen over de Turnhoutsebaan in Borgerhout, of vanaf het Sint- Jansplein een stukje van Antwerpen Noord gaat bezoeken.

Of veel simpeler, als hij mannen aan onze wegen aan het werk ziet, vraag hen dan vanwaar ze komen… inderdaad, meestal uit Turkije.
Het zou bovendien maar erg zijn indien er geen enkele Noord-Afrikaan zou werken, maar het werk dat de Turken doen, willen ze niet en voor het werk dat Vlamingen doen, komen ze vaak niet in aanmerking omdat ze de taal niet voldoende onder de knie hebben en vooral jongeren problemen hebben met gezag en stiptheid.

Het profitariaat van vreemdelingen en illegalen in de sociale zekerheid is een feit en moet ook niet verzwegen worden, tenslotte mag iedereen weten waaraan zijn belastingsgeld besteed wordt. Het zet trouwens ook al sedert geruime tijd, heel wat Vlamingen aan om hetzelfde te doen en de Walen doen het al veel langer.

Misschien kan meneer De Witte tijdens zijn wandeling door het verloederde deel van Antwerpen en Borgerhout ook eens gaan praten met het OCMW? En vragen naar de reden van het grote aantal scheidingen bij moslimkoppels? Ik kan hem de reden al meegeven, omdat die 'alleenstaande' vrouwen na twee maanden beroep kunnen doen op OCMW-steun. Bij controle bleek immers dat die vrouwen nog steeds bij hun man thuis woonden en helemaal geen recht hadden op die steun.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, meer dan één zelfs. Ik ken zelf een aantal mensen van Noord-Afrikaanse origine die het wel goed en zelfs uitstekend fungeren binnen de maatschappij waarin ze uit eigen vrije wil verkozen te leven. Wat daarbij opvalt is dat zij NOOIT klagen over (vermeend) racisme. Wat echter ook opvalt is dat ze, 'als het erop aankomt' toch in veel gevallen de kaart trekken van hun thuisland, hoe goed ze ook geïntegreerd mogen zijn.
En dat is waarschijnlijk ook één van de redenen dat er zo weinig kritische geluiden te horen zijn over zowel de islam, criminaliteit of het gedrag van hun jongeren binnen hun gemeenschap.

Ik schrijf inderdaad 'vermeend racisme', want ik heb zelf al verschillende keren persoonlijk opgemerkt dat vreemdelingen, vanwaar ze ook mogen komen, die zich vriendschappelijk en sociaal opstellen, onze taal spreken, onze cultuur, normen en waarden aanvaarden en respect tonen voor onze gevoeligheden, op evenementen waar veel Vlaams Belangers zijn, nu net bij die groep het best worden opgevangen.

Dat belet ons echter niet om te protesteren tegen de islamisering van ons land en Europa, en dat zal ons zeker ook niet tegenhouden kritiek uit te oefenen op alles wat er misloopt binnen de multiculturele samenleving.

Voorbeelden zijn er meer dan voldoende.


Twee weken geleden werd een oude man, toevallig lid van onze partij, in elkaar geslagen door twee jongeren (nationaliteit werd niet vrijgegeven) voor zijn deur in de Kattenberg te Borgerhout. Die man overleed bijna twee weken later naar alle waarschijnlijkheid tengevolge van zijn verwondingen want ze hadden op zijn gezicht gesprongen en geschopt nadat hij al op de grond lag. Hij lag toen voor dood op straat tot men hem vond en naar de kliniek bracht. Er werd geen ruchtbaarheid aan gegeven tot zijn broer mij opbelde.
Pas daarna verscheen er een artikeltje in Het Laatste Nieuws.

Zaken als dit gebeuren vrijwel dagelijks en overal, het is enkel wanneer, zoals nu weer, de daders niet eens worden aangehouden nadat ze iemand hersendood hebben geslagen, zoals die vrouw in Geraardsbergen, dat het in de kranten komt. En pas na hevige reacties van de bevolking worden er uiteindelijk twee minderjarigen aangehouden.
En dat is niet altijd de schuld van de kranten heb ik nu gemerkt, maar van de burgemeesters die de politie verbieden om dergelijke gevallen vrij te geven.

De twee jongeren, één van 18 en één van 20, die de oudere man voor dood achterlieten werden opgepakt, maar wat er verder met hen is gebeurd weet niemand. Ook de krant kon die informatie, noch de identiteit van de daders bekomen.

Dus moeten de waakhond van Europa ECRI, die in een rapport te kennen gaven dat België (en ook Nederland) het racisme strenger moeten aanpakken, noch het CGKR, spreken over racisme bij de Vlamingen als er een vrij onschuldig mailtje wordt rondgestuurd.
En al zeker geen bepaalde partijen beschuldigen, want het is niet omdat links het niet hardop zegt of schrijft, dat ze mildere uitspraken doen onder vier ogen.
Ze weten goed genoeg wat er verkeerd loopt, maar het zijn hun kiezers en dat is veel belangrijker voor hen dan dagelijks een Vlaming naar de kliniek te voeren of te begraven.


15:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

die De Witte is het mooiste bewijs dat er een enorm verschil is tussen intelligent zijn en "geleerd' en die laatste categorie van politiek correcten , misbruiken in vele gevallen hun kennis ,om de zakken te vullen, of met de brave man zijn sjokodijzen te rammelen.

Ik kreeg heden op mijn mail , twee posters ,van vermoedelijke partijgenoten ,de Brusselse kieslijst van de PS onder de ogen...ongeloofelijk allemaal "namen" die doen denken aan de woestijn,kamelen en wuivende palmen,het zou de doodsteek kunnen betekenen van die vervloekte PS "P-artij" (van) "S-chandalen"...(onbegrijpelijk hun voorzitter is een "homo" zou die echt niet weten wat zijn Islaambroeders van hem denken ?) ...als de bevolking en vooral onze andersdenkenden, nu nog niet uit hun natte multiculturele verrijkende droom schieten, zal dit het begin van het einde betekenen.....
Nochtans zou men denken dat Belgie schrik heeft van vreemdelingen. Op het einde van september ga ik op familiebezoek voor een veertien tal dagen en uiteraard "Vlaanderen Vacantieland"...gisteren kreeg ik van de Belgische ambassade per mail ,de voorwaarde om mijn Thaise echtgenote mee naar Belgie te brengen...ongeloofelijk wat ik moet doen om een visum voor haar te krijgen ,verzekering afsluiten voor de duur van 14 dagen voor een minimum bedrag van 30.000 Euro,bewijs van haar werkgever met melding van het aantal verlofdagen ,copy van de vlucht,adres waar we in Belgie zullen verblijven,bewijs van inschrijving ,samenstelling van het gezin.recente loonfiche's ,bewijs van dit, bewijs van dat...
Ik ben dan zelf uiteraard een "Belg" dan vraag ik me af hoe het komt dat er in het Fhaterland zoveel vreemde snuiters rondlopen....als het voor mij en mijn echtgenote zo moeilijk is om te gaan genieten van "Vlaanderen Vacantieland"...................................

Bijna vergeten onderaan de brief staat te lezen ,indien Islamiet ,vergeet alle voorwaarden,je bent steeds welkom en kunt genieten van al onze sociale voorzieningen,vergeet echter niet lid te worden van de SPa , of groen.... grapje ...alhoewel de liefde voor de bruine medebroeders is groot...ik las op het blog van AEL een intervieuw met de huidige voorzitter,die beweerde al verscheidene malen te zijn benaderd door onze groene en rode appeltaarten....


Gepost door: Rene | 28-05-09

Zouden er autochtonen in ECRI mogen zetelen of mensen zonder Linkse partijkaart ?

Gepost door: Reconquistador de Amberes | 28-05-09

Ik weet het niet, kan het alleen maar vermoeden, maar ik veronderstel dat het ongeveer hetzelfde soort mensen zijn die ook bij het CGKR actief zijn.

Gepost door: Janice | 28-05-09

nationaliteit onbekend en toch laat u uitschijnen dat het om allochtonen ging?

Gepost door: jef | 29-05-09

In Belgie alleen?? Hoezo, racistische praat in stijgende lijn op internet op belgische sites? Die mensen zijn nog nooit op buitenlandse sites geweest, want daar is het nog veel erger. Linkse ratten komen nog zelden aan bod, 90% is rechts, zelfs in De Morgen.

Wat nog altijd niet wil zeggen dat rechts aan de winnende hand is, want zoals ik al vaak heb geschreven, vrouwen doen nauwelijks mee in de reacties, wegens het glazen plafond (ahum), maar stemmen wel veel linkser als mannen. Het doet me plezier dat mijn stelling nu ook door een universitair onderzoek gesteund wordt.

Gepost door: Wannes | 29-05-09

Rene Indrukwekkende lijst Rene, en men vraagt zich idd af wie dat allemaal regelt voor de moslims, die daar blijkbaar geen enkel probleem mee hebben. Antwoord: de asielindustrie alhier, en de 'jihad door immigratie en baarmoeder'- religieuze authoriteiten ginder. Alle papieren zijn vervalst en liggen in stapels voor het grijpen, zie ook de BNP-site, die daar vandaag een artikel aan wijdt. Want de stuiptrekkende en reutelende Labourpartij van begrafenisondernemer Brown wil in een laatste linkse hik de persoonlijke interviews afschaffen, en alleen nog voortgaan op 'papierwerk'.

Of is er iemand die zo'n asielmoslim gelooft als hij voor de camera komt zeggen: 'Ik was in mijn eigen land ingenieur, en hier moet ik de grachten kuisen"'? Hahaha, ingenieur, als ze een theezakje moeten ontwerpen, moet het eerst voorgedaan worden door een westerse ingenieur.

Gepost door: Wannes | 29-05-09

Labour: 16%! De zwaar zwalpende Labourpartij in de UK haalt vlg de polls amper nog 16%, een dieptepunt dat in europa alleen door de vlaamse sossen geevenaard wordt. Grote winnaar zou UKIP zijn, en de BNP zou amper 5% halen. Maar net zoals bij ons durft niet iedereen er via de telefoon voor uitkomen dat ze 'extreemrechts'(Newspeak voor conservatief-nationalistisch) stemmen.

Keus in de UK al op 4 juni, de resultaten zullen wsl niet bekend mogen worden gemaakt voor 7 juni, teneinde andere lidstaten niet op verkeerde gedachten te brengen.

Gepost door: Wannes | 30-05-09

Jef, Ik weet niet wat jij meent te hebben gelezen, maar als je mij de zin citeert, zal ik proberen het ook voor jou verstaanbaar te maken.

Als ik anti-islam ben, dan zal ik dat niet 'verdoken' schrijven, dan schrijf ik het gewoon. Want Europa houdt op waar de islam begint, en voor mijn part mag het grootste deel dat hier onze volkswijken bezet, terug naar huis, want we zijn de criminaliteit, de verloedering, en de arrogantie van die mensen méér dan beu.
Mijn grootvader vocht tegen de nazi's, wel ik vecht, als is het maar via de PC tegen het nazislamisme.

Zelfs professoren beginnen het vanuit hun ivoren toren eindelijk in te zien.

Gepost door: Janice | 31-05-09

Links rechts De linkse partijen zijn wel de enige die de belangen van de werknemers verdedigen en de sociale afbraak tegenhouden . Ikzelf beschouw het islamgeloof ook als mensonterend en zeker niet vredelievend.

Ze hangen homos op , stenigen vrouwen kappen handen af van hongerige brooddieven enz...

Wil dit zeggen dat elke moslim dit goedkeurd?

Laat uw verstand werken en vorm uw eigen mening laat u niet beinvloeden door idiote propaganda zowel van linkse partijen en rechtse.

Uw eigen mening telt recht uit het hart , denk na en spuw geen haat .

Ik bots zelf steeds met de moslimkwestie met ander linksdenkenden maar ook daar begint hun € cent te vallen . Wij moeten samenwerken aan een nieuwe werknemerspartij die opkomt voor de belangen van jan modaal. En nee dit zijn niet de NVA , VL.BEL en lijst dedecker dit zijn allemaal partijen die de zakken vullen die al lang vol zitten.

Waar gaan onze kinderen werken en wat gaan ze verdienen en gaan zij een huis kunnen kopen daar moeten wij aan denken. En moeilijk maar mogelijk samenweken met waalse colegas om het moslimgeloof te ondermijnen .

Zoals in Nederland trachten de koran te verbieden.


Gepost door: Vercauteren | 03-07-09

Ongelooflijk! De sociale afbraak?
U bedoelt dat u het profitariaat van velen in stand wil houden ten koste van diegenen die het echt nodig hebben?
Onlangs werd nog via de krant bekend gemaakt dat heel veel mensen steun trekken en ondertussen in het zwart gaan werken.
Wel…als dat de sociale afbraak is waar u het over heeft, dan ga ik daar 100% mee akkoord.

Of heeft u het over NGO’s, die regelmatig met hulp van gemeentebesturen en de media massa’s geld ophalen zoals 11.11.11.? (Zoals u ongetwijfeld weet gaat er maar 1% van de ontvangen gelden naar de doelgroepen en is de overige 99% werkingsgeld).
Het Vlaams Belang daarentegen heeft haar eigen hulpgroep. We noemen het Z11.Z11.Z11. en de VOLLE 100% ontvangen gelden gaan naar arme mensen van bij ons, want velen vergeten dat er ook hier zware armoede heerst.

Of misschien hebt u het over de vakbonden die niet dulden dat er geen politiek verzuilde en onafhankelijke vakbonden worden opgericht en daarvoor zelfs een raad hebben opgericht die moet beslissen of het al dan niet kan? Eigenaardig genoeg zijn het net de toplui van de bestaande vakbonden die hun fiat moeten geven over de eventuele nieuwe kandidaat vakbond. Ruikt een beetje naar maffiose praktijken, niet?
Vakbonden die stinkend rijk worden op de kap van de werklozen?
Vakbonden die hun tijd steken in een heksenjacht tegen de interimkantoren en werkgevers die liefst geen moslims met lange woestijnkledij en dito hoofddoek willen aannemen vanwege commerciële doeleinden?
Vakbonden die het woord “commerciële doeleinden” op zich al een verwerpelijk woord vinden, maar zelf ook niet ‘nee’ zeggen tegen de jaarlijkse miljoenen werkingsgelden die ze van vadertje staat ontvangen en absoluut, als enigen in heel de wereld de werklozensteun willen uitbetalen omdat het hen een goeie stuiver opbrengt?
Ze vergeten wel dat een private ondernemer heel zijn hebben en houden afhangt van het al dan niet slagen van zijn 'commerce'. Bij de vakbonden ligt dat wel een beetje anders. Zij werken met belastingsgelden, ook met die van rechts.
Rechtse partijen komen op voor Jan Modaal, maar zolang Jan Modaal niet inziet waar zijn zuur verdiende centen elk jaar naartoe gaan en zijn Waalse collega’s blijft steunen die nu weeral eens gestemd hebben voor PS die Vlaanderen leegmelkt, ’t ja, dan zou ik eerder moeten zeggen…”laat uw verstand eens werken?”
Het feit dat u gelooft dat linkse partijen de enigen zijn die de belangen van de werknemers verdedigen zegt al genoeg… werk maar verder tot september voor de staat. Alles wat u daarna verdient mag u houden.

Gepost door: Janice | 07-07-09

De commentaren zijn gesloten.