28-05-09

Hij was maar 'een bange blanke man'.

UITNODIGING

Vlaams Belang herdenkt op vrijdag 29 mei om 11.30 uur met een bloemenneerlegging de brutale overval op François Budts aan zijn woning in Borgerhout (Kattenberg 68)

François Budts, 73 jaar, overleed vrijdag in het Stuivenberg-ziekenhuis tengevolge van zijn verwondingen, opgelopen bij een gewelddadige overval drie weken eerder. De heer Budts werd door twee mannen in zijn inkomhal overvallen. Ze stalen zijn portefeuille. Hij werd geslagen tot hij de code van zijn bankkaart gaf en werd door de daders bewusteloos op de grond achtergelaten. Hij geraakte in coma en zou het ziekenhuis nooit meer verlaten. De Antwerpse politie heeft in het kader van deze zaak twee mensen opgepakt, een meerderjarige en een minderjarige. Het parket communiceerde over deze zaak niet met de media in de hoop dat er nooit ruchtbaarheid aan zou worden gegeven. In hun ogen wellicht slechts een 'fait divers'.

Het Vlaams Belang zal vrijdag 29 mei om 11.30 uur in aanwezigheid van de familie bloemen neerleggen op de plek van de overval, aan de woning van François Budts, Kattenberg 68 in Borgerhout. Het Vlaams Belang wil met deze bloemenneerlegging de heer Budts, maar ook alle andere slachtoffers van de criminaliteit, herdenken. Gewelddadige overvallen, woninginbraken, handtasdiefstallen,... het loopt weer de spuigaten uit. De overheid ligt er schijnbaar ook niet echt wakker van. Het Vlaams Belang wil korte metten maken met de hoge jeugdcriminaliteit in Antwerpen.

De aanpak van criminaliteit - en vooral van de jeugdcriminaliteit - moet na 7 juni absolute prioriteit krijgen. Veiligheid is en blijft een belangrijke prioriteit voor een overheid dat werk wil maken van meer leefbaarheid. Via de toepassing van het zerotolerantieprincipe en via een normstellend en -herstellend optreden wil het Vlaams Belang dat de criminaliteit fors teruggedrongen wordt. Het Vlaams Belang pleit voor een "actieplan aanpak jeugdcriminaliteit". Het wordt tijd om te breken met de lakse jeugdcriminaliteitswet. Er moet eindelijk werk gemaakt worden van een streng jeugdsanctierecht waarbij de rechter verplicht wordt om rekening te houden met de zwaarte van de feiten. Jonge criminelen mogen niet langer hun straf ontlopen, maar dienen heropgevoed te worden in een jeugdgevangenis. Er zal de komende jaren dan ook voor een hogere opvangcapaciteit moeten gezorgd worden.

Kom mee François Budts herdenken en toon uw solidariteit met de slachtoffers van criminaliteit. Kom op voor een harde aanpak van de criminaliteit in ONS land.

Filip Dewinter

16:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik moest onwillekeurig denken aan die moord te Borgerhout waarbij een "gek" een Marokkaan doodschoot...betogingen,rellen,ontvangst op het stadhuis,grote krantenkoppen , politieke kopstukken in beeld soms met hoofddoek...wat een verschil met deze "moord".... maar ,inderdaad het was MAAR een "bange blanke man"..de moeite niet om er aandacht aan te besteden,tenslotte hij was al 73 jaar,laten we hopen dat ze geen folderke van het VB in zijn woonkamer vinden want dan wordt hij "onmiddellijk" verdacht van "uitlokking"......... die herdenking van het slachtoffer door het VB is dat geen provocatie , is dat geen bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten ,is dat geen verkiezingsstunt !!!

Zou het niet kunnen dat hiertegen "terecht" wordt geprotesteerd ??? door de correcte politiek en zijn bruine oogappels

In ieder geval, ik als lid van het VB wens veel sterkte aan de familie van het slachtoffer.Ik zou zeker gekomen zijn maar dat is gezien de afstand onmogelijk.

Ik verwens de daders,hun omgeving,hun opvoeding en de correcte bepamperings-politiek.
Ik ben "racist" (geworden) en ben er fier over

Ik breng hulde aan het VB zijn leden en symphatisanten ,de enigste partij met gevoel van medeleven , solidariteit

Gepost door: Rene | 29-05-09

Bij deze wens ik de nabestaanden een hart onder de riem te steken.
Hopelijk komt er spoedig een einde aan het "experiment" vd linkse mei 68 generatie en wordt er terug werk gemaakt van een leefbare maatschappij waarbij daders niet meer gepardoneerd worden.
Nogmaals innige deelneming aan de familie.

Gepost door: luc | 29-05-09

Leedwese. Ook vanuit verre Zuid-Afrika, wens ek die naasbestaandes sterkte toe.
Hier by ons gebeur dit elke dag.
Die getal agrariers wat op hul boerderijen vermoord is, sedert 1994, staan nou op 3 060. Dus, elke week word minstens een voedselprodusent vermoor, maar vele meer dorp en stadbewoners word vermoor. Sedert 1994 is daar reeds sowat 100 000 blankes vermoor, en 'n onbekende getal swartes (na beraming is dit 50 mense per dag!!!)
Wat ek probeer sê, is dat ons hier in Suid-Afrika ervaring daarvan het, en dat ons HEEL GOED weet hoe u daar in Vlaandere voel. In 2003 was Belgie die wereld se 5de veiligste land.....nou wonder ek waar staan u land vandag, waarskynlik niet meer onder die top 20 nie, hé?
Ek hoop die Vlaamse volk stem op 7 Junie soos EEN MAN op Vlaams Belang. En, dat u ook verteenwoordiging in die Europese Parlement sal kry.

Gepost door: Peter Murray | 29-05-09

@ Beste Peter, Hartelijke dank om ons een riem onder het hart te steken door Uw wensen en hoop op een goede verkiezingsuitslag.
Van ons kant wensen we U en de Uwen, ook het allerbeste toe; het was prettig weer een inzending van Uw hand te lezen, Hou je taai, Victor

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 29-05-09

Vel Moslims kunnen in europa niet heropgevoed worden, veel te verwijfd en links. Zweepslagen tot er geen vel meer aanhangt, zoals in Marokko, is de enige oplossing. Daar hebben ze nog nooit gehoord van problemen met jongeren.

Gepost door: Wannes | 29-05-09

Voortaan spreken wij niet alleen meer van een "busincident" maar van een "inkomhallincident" want telkens een autochtone senior slachtoffer werd in de eindeloze reeks is het immers "maar" een incident vermits, politiek-correct gesproken, een autochtoon senior leven niks waard is , da's nogal wiedes !

Gepost door: PoCo-journaille klootzakske | 01-06-09

Deze week al drie dezelfde gevallen en een buschauffeur de kliniek ingeklopt.

Is het zo dat de overheid de 'vergrijzing' wil tegengaan? Ze allemaal laten doodstampen?

Gepost door: Janice | 04-06-09

De commentaren zijn gesloten.