29-05-09

Antwerpse rechter, Walter De Smedt heeft gelijk

Een aantal jaren geleden vond Laurette Onckelinckx, toen nog minister van justitie, dat ze dé oplossing had gevonden om de overvolle gevangenissen te ontlasten. Ze voegde een reeks criminele feiten onder ‘kleine criminaliteit’ en goot het meteen in een nieuwe wet, waarbij ‘kleine criminelen’ met minder dan drie jaar, hun straf niet meer moesten uitzitten. Dat dit tot frustraties leidt bij zowel de politie als het gerecht spreekt vanzelf, om nog maar te zwijgen over de bevolking die dagelijks met die ‘kleine crimineeltjes’ te maken krijgen.

Toen dus de onverbeterlijke dief, Saïd Laoukili voor de rechter moest verschijnen voor alweer een diefstal (auto-inbraak) en hij vaststelde dat zijn vorige uitspraak van 18 maanden voor dezelfde crimineel niet werd uitgevoerd, sprak hij hem nu vrij.

“Hij heeft nog geen dag gezeten”, zei de rechter toen hij de kerel de vorige keer tot effectieve gevangenisstraf had veroordeeld en waarbij hij bij het buitenkomen van de rechtszaal al na een uur terug werd ingerekend wegens opnieuw een diefstal.

Rechter De Smedt oordeelde dus terecht dat een veroordeling tot effectieve gevangenisstraf toch niet helpt en sprak de dief vrij toen hij opnieuw voor hem verscheen.”En dat heeft deze feiten mogelijk gemaakt, dergelijke straffeloosheid zet veelplegers aantot het voortzetten van hun criminele activiteit. Nieuwe feiten worden als het ware uitgelokt. In die zin is een rechterlijke uitspraak dan ook zinloos en van geen enkele waarde.” Vrijspraak dus…

Hij heeft gelijk, hoe onwaarschijnlijk zijn uitspraak ,ook mag klinken, het is de wet die terug moet aangepast worden. Bovendien moet er eens eindelijk werk gemaakt worden van de bijkomende wet en waarvoor Onckelinckx om te onderhandelen speciaal naar Marokko is geweest, en te pleiten criminelen hun straf in het land van herkomst te laten uitzitten. Bij haar terugkomst zei ze dat Marokko akkoord ging, maar enkel voor zeer zware feiten. Moord is blijkbaar niet zwaar genoeg... want er werd nog geen enkele naar huis gestuurd.

En niemand moet komen vertellen, jamaar, het zijn Belgen… ze hebben allemaal nog de identiteitskaart van hun thuisland, laat ze daar dan ook iets mee doen. Dat zou tenminste effect hebben op het reduceren van de criminaliteit in ons land, want daarvoor zijn ze bang. Niet van ons strafrecht dat er in feite geen is. Je wordt hier zwaarder gestraft als je 10 km per uur te snel rijdt, dan wanneer je iemand besteelt of vermoordt.

10:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Straf swaarder! Janice,
Ongeveer 8 of 9 jaar gelede was daar 'n geval in Nederland waar 'n jong Marokkaan van 18 jaar 'n winkel-assistent beroof het.
Die jongman het sy mes uitgehaal en aan die kassiere gesê:"Gooi al die geld wat in jou geldlaai is, in hierdie sak, of ek steek jou met hierdie mes".
Op die winkel se balkon het twee sekuriteitsbeamptes gestaan, en hulle het die hele petalje fyn dop gehou. Toe hardloop hulle met die trappe af na die winkel se grondvloer, en probeer om die allochtoon te vang. Hy het hulle egter ontglip, en het by die deur uit na buite gehardloop. Een van die beamptes was waarskynlik 'n atleet, want hy het die rower sommer gou-gou ingehardloop en gevang.
Toe die tweede beampte op die toneel aankom, het hy die rower 'n harde klap met die hand deur sy gesiog geslaan. Dit was nie ernstig nie, maar die rower se lip het effens gebloei.
'n Paar jaar later het ek die hofsaak op die Nederlandse televisie-kanaal hier in Suid-Afrika gevolg.
Die regbank het eenparig besluit dat die rower 18-maande sel moet kry. Maar, toe went die regter hom tot die twee sekuriteitsbeamptes en berispe hulle omdat hulle dit durf gewaag het om "geweld in die openbaar" te gebruik. Hulle is toe elkeen met 400 Euro beboet!!!
Die volgende dag vertel ek die verhaal aan een van die regters waar ek werk, en vra hom wat hy daarvan dink, en wat hy sou gedoen het indien daardie 3 "beskuldigdes" voor hom moes verskyn.
En dit was sy reaksie:
"Wetgewing in Suid-Afrika is baie streng. Ek sou daardie jong rowertjie 14 jaar sel gevonnis het, dit wil sê, as hy 'n eerste oortreder is, en as daar versagtende omstandighede was. Indien hy meerderjarig was, en 'n rekord van misdaad het, en hy ontken skuld, sou ek hom 25 jaar sel gevonnis het.
"En, wat die twee sekuriteitsbeamptes betref; ek sou hulle van harte geluk gewens het, en gevra het waarom hulle nie die rower 3 klappe gegee het nie."
Ek was al self verskeie kere die slagoffer van misdaad in my geboorteland. In 1990 is my auto, wat maar 4 maande oud was, gesteel. Die 3 voertuigdiewe is na 2 maande gevang en in hegtenis geneem. Hulle is elkeen tot 20 jaar selstraf gevonnis.
In 2000 is daar by my auto ingebreek, en my nuwe, luukse kamera, saam met ander kleiner voorwerpe is gesteel. Die regter (wat 'n swartman was) het die beskuldigde ('n jong swartman)skildig bevind en hom tot 14 jaar selstraf gevonnis.
In Suid-Afrika word moord, roof en verkragting as heel ernstige misdrywe beskou, maar inbraak en diefstal word eweneens hard gestraf. 'n Ligte straf soos 18 maande sel,.......dit bestaan nie in ons land nie!
Die meerderheid Suid-Afrikaners wil dat die doodstraf terug kom, maar Nelson Mandela het dit as "barbaars" beskryf, en dit is in ons land se Grondwet opgeneem dat die doodstraf "nooit weer" ingestel sal word nie. En tog, hoe ironies is dit nie, dat daar elke jaar 40 000 moorde gepleeg word; dat daar elke 5 sekondes 'n verkragting plaasvind; dat daar elke dag gewapende rooftogte plaasvind; en dat Suid-Afrika die meeste misdaad ter wereld het!!! DIT IS DUS NIE BARBAARS NIE, MAAR AS DAARDIE MISDADIGERS DIE DOODSTRAF KRY, DAN IS DIT BARBAARS!!!

Gepost door: Peter Murray | 29-05-09

Handen af! Al tientallen keren OPGEPAKT! Ge moet niet vragen hoeveel diefstallen die muzelman al gepleegd heeft! Honderden? Duizenden? Handen afhakken en daarmee gedaan. Ze smeken om de sharia, ze kunnen hem krijgen ook. Die moslims zijn zo dom nog niet.

Gepost door: Wannes | 29-05-09

DE Sharia.....waarom niet ? voor onze Islaambroeders.. eindelijk eens een rechter die "recht" spreekt naar de geest van Justitie,want of hij nu een straf geeft of niet ,binnen de kortste keren lopen ze terug vrij rond...ze moeten het mij niet vertellen,als politie-inspecteur amigobewaker,de laatste 5 jaar, had ik mijn "vaste klanten" en dan verschieten ze ervan dat de politie niet meer gemotiveerd is...komt nog bij, het enorm aantal klachten dat het comite P te verwerken krijgt...wij zijn waakhonden ,aan de ketting gelegd,de tanden uitgeslagen...maar O Wee,arme hond, als het baasje zijn kot wordt leeggeroofd !!!en dan zijn er die durven spreken over een "politie-staat!!"
dit even terloops.....
Laat de Sharia zijn wat ze wil, maar ik begin een zekere symphatie te krijgen...ik denk dat daar weinig "procedure-fouten"gemaakt worden waardoor grove gangsters terug op vrije voeten komen....of "verjaringen" waardoor gigant-sjoemelaars met de juiste partijkaarten worden vrijgesproken......
Toch zou de Sharia serieus moeten "herzien worden"of er gebeuren rampen...Indien ze de "homo's" zouden vervolgen loopt de helft van de "vrt" leeg....de wet op grove diefstallen ten nadele van de bevolking en vriendjespolitiek,dan hebben wij geen regering meer, senaat noch kamer ,die worden allemaal opgesloten ,behalve het VB ,die waren niet in de gelegenheid omdat ze niet mochten meeregeren.
De verkeerswet ,volgens mij, toen de Sharia werd opgesteld bestonden er nog geen auto's.enkel de "voorrang van rechts" voor kamelen die elkander kruisen in de woestijn..... De steniging , voor overspelige vrouwen en of mannen,indien ze die wet zouden toepassen wordt onze bevolking gehalveerd...die straf komt slechts zelden voor in de Islaaaaamlanden ,omdat....het zijn daar allemaal trouwe, deftige mensen !!
Ik zie de invoering van de Sharia voor het westen voorlopig niet zitten...maar ze kunnen het al toepasselijk maken voor onze zonnebankvrienden....trouwens dat is hunne grote droom ,wat een zege zou betekenen voor onze economie in deze crisis,vooral dan voor de producenten van "proteses" kunsthanden...volgens mijn persoonlijk peiling, zou het multicrimineel gedrag met ongeveer 90 procent dalen...en zou "Pat Janssens" terecht fier mogen zijn op de nieuwe criminaliteitscyfers en de nieuwe slogan 't stad is NIET van iedereen....

Gepost door: Rene | 30-05-09

Beste Janice..... versta me niet verkeerd met dat ene zinnetje nopens "VB en nog niet opgesloten"...Ik geloof in de oprechtheid en de eerlijkheid van de huidige beleidsvoerders van "onze partij" wij zijn ontstaan uit "noodzaak" en zijn meer dan ooit "noodzakelijk" Maar we zouden een unicum zijn in de geschiedenis, die rechte lijn te blijven volgen door de nakomelingen,want na een tijdje aan de macht begint alles af te brokkelen en duikt er een nieuwe "partij" op.
Ik denk hierbij aan de socialisten "ze hebben den werkmensch" uit de goot geholpen...maar wat schiet daar vanover ?? Ze hadden indertijd geluk dat de "overgrootbompa" van Jos Geysels niet op het idee kwam van een cordonneke anders had de huidige werkmensch nog altijd in slavernij moeten leven...
Wij hebben dat geluk niet, wij gaan naar een nieuwe vorm slavernij,dank zij onze "up to date Gysels" binnen afzienbare tijd wordt komt er een nieuwe partij, de grootste van allemaal ....DNDPA (dansen naar de pijpen van Allah)

Gepost door: Rene | 30-05-09

Mein Koran Vroeger dacht ik dat de islam achterlijk en agressief maakte, resp door eeuwendurende inteelt en door sommige aanbevelingen uit Mein Koran. Nu denk ik het omgekeerde, nl dat de islam de enige samenlevingsvorm is waaronder vele volkeren op termijn kunnen functioneren. En hoe achterlijker en agressiever de mensen, des te strengere variant vd islam ze nodig hebben, tot de zuivere toepassing vd sharia toe, zoals in Somalie, Afghanistan, Swat-vallei enz...

Ik heb dus niets tegen de islam op zich, wel tegen moslims in Europa. Beide levenswijzen, islam en westerse vrijheid, zijn onverenigbaar, zoals ook Vrhfstdt al opmerkte in zijn 'Burgermanifest' de jaren 90, toen hijzelf nog niet bekeerd was.

Gepost door: Wannes | 30-05-09

Onckelinckx? In de naam 'Onckelinckx' staan 3 letters teveel. Denk eraan dat haar pa een limburger is, dat helpt.

Gepost door: Wannes | 30-05-09

Groot gelijk! Vrouwe Laureyssens,
Mijn tenen krulden in mijn schoenen toen ik hoorde dat die politici verbolgen waren over die uitspraak. Doe er dan in godsnaam eindelijk iets aan, dacht ik. Dat is nu al decennialang een gezeik en een gezanik over dat gebrek aan gevangeniscellen en dat gebrek aan gevangenisbewakers. Ik herhaal het: doe er dan iets aan! Die rechter had groot gelijk. De man moet totaal gedemotiveerd en gefrustreerd zijn. Gelukkig weigerde hij die ene keer zich belachelijk te laten maken en gooide het probleem terug in het gezicht van de politici. Goed zo! Moedig man! Het zal hem wel niet in dank afgenomen worden, maar hij heeft toch eens een brutaal signaal durven geven. Misschien hebben ze het nu gehoord.
Ach, welneen... Ze zullen het wel weer niet gehoord hebben. Ja, zeggen dat er aan het probleem gewerkt wordt, dat wel, maar dat zeggen ze al jaaaaaren. Dat geloven wij nu stilletjesaan niet meer.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

Gepost door: Drs. Johan Arendt Happolati | 31-05-09

Wij importeren op grote schaal ongeletterden,godvrezende middeleeuwers,kriminelen,etc
Dit tot grote vreugde van politici en tienduizenden die van deze ellende leven.
Zij hebben vastheid van betrekking, hopen vrije dagen die nog betaald zijn ook, een pensioen dat gemiddeld het dubbele bedraagt van zij die in de privé werken en dit uitschot onderhoudt ...

Gepost door: luc | 31-05-09

De stemmen worden luider... Opgepakt worden en voor de rechtbank verschijnen, is in ons land blijkbaar slechts een hinderlijk bijverschijnsel, maar niet eens een arbeidsongeval van een beroepscrimineel. Het is eventjes hinderlijk tijdverlies, zoals werklozen ook jaarlijks hun belastingbrief moeten invullen, maar uiteindelijk niets betalen.

Gepost door: stradi | 31-05-09

Ik weet het Wannes, ik heb haar naam al op alle manieren geschreven zien staan. Ik heb mij deze keer aan deze schrijfwijze gehouden omdat ik geen zin en geen tijd had om het op te zoeken.
Hoofdzaak is dat iedereen weet wie ze is en vooral...dat het haar schuld is.

Gepost door: Janice | 31-05-09

Ik begin ze te missen behalve een "rode" Jef die af en met zijn lippen juist boven water komt ,om wat rood weerwerk te bieden met een paar woordjes ,valt er niet veel meer te bespeuren van onze "geachte andersdenkenden" zouden zij het dan toch begrepen hebben !!

Gepost door: Rene | 01-06-09

ja rene zij hebben begrepen dat elke vorm van enige nuance in het verhaal totaal aan jullie verspild is.
Hoe kan je nu in godsnaam achter iemand staan die het nodig acht smerige leuzen te verkondigen die een volledige bevolkingsgroep viseren (de pocket, you know)
Ik ben allesbehalve blind voor de problemen in onze huidige samenleving en voor het profitariaat van sommigen in onze maatschappij en politieke kaste, maar erger mij nog veel meer aan het luide, ongenuanceerde, egoïstische geroep van de meeste vlaamsbelangers.
En reageer hier maar op rene en co met een of andere islaaaam-quote waarbij al die "naïevelingen die het zo goed menen" al op hun knieën voor allah gezien worden, dat is één van de redenen dat een serieus debat op deze blog onmogelijk is vermits er enkel gelijkgestemden overblijven(maar dat is uiteindelijk misschien de bedoeling. Eigen volk eerst, jaja...)

Gepost door: jef | 02-06-09

Kopvod De democratische partijen (alleen de naam al!) viseren toch ook een volledige bevolkingsgroep? Ik zie het verschil niet. Zij mogen dat, omdat VB'ers discrimineren, maar dat doen moslims toch 10x meer? Probeer als ongelovige maar eens een kopvod te versieren...Of tel eens na hoeveel autochtonen in allochtone bedrijfjes werken...

Gepost door: Wannes | 02-06-09

Beste Jef... welke smerige leuzen ? noem er eens eentje op...
Probeer eens een "genuanceerd" antwoord te geven op een paar eenvoudige vraagjes...Hoe zou het toch komen ,als we spreken over "racisme"... enkel en alleen gedacht wordt aan "Marokkanen" als we het woord "jongeren" horen wij onmiddellijk denken aan "Marokkanen" ...Je bent niet blind voor de huidige problemen in onze maatschappij,welke problemen Jef ?.... Zijn wij racisten ??? ik ken je ouderdom niet maar in mijn jongeling jaren was dat woordje "onbekend" Antwerpenaren zijn GEEN racisten ,onze wereldhaven bracht eeuwen achter elkaar .. alle soorten rassen naar Antwerpen,we leerden ermee leven.Nooit waren er echte moeilijkheden ... integendeel....maar nu !!!! bij het woordje "racist" denken we niet aan Polen,Russen,negers , Eskimo's enz , neeje enkel en alleen aan onze broeders de Islamieten...Wij beoordelen de mensen niet naar hun ras of uiterlijk "want dat is pas racisme" maar naar hun """"daden"""" Is die moord te Borgerhout weer zo,n alleenstaand geval,heb je enige reactie gezien vanwege ons volk, behalve dat ene kleine artikeltje in de krant...wat een verschil he Jef ! met de moord enkele jaren geleden toen een jonge Marokkaan werd vermoord door een "gek"..het kot was te klein !!! als er iets is dat "ze niet graag hebben" of als ze zich gekwetst voelen.. en ze zijn nogal vlug gekwetst,denk maar aan die cartoontjes...zit het er "bovenarm" op ,vindt jij dat geen verontrustende evolutie...de import en de productie van Mohamedjes draait op volle toeren ,ze vormen in bepaalde delen al een "meerderheid"... filmen in dergelijk "reservaat" is gevaarlijk geworden,verschillende nieuwsploegen kunnen er over meespreken....de politie durft er nauwelijk komen...die appartheid van zwemuurtjes bv is dat een teken van integratie ? Niemand zal me tegenspreken als ik zeg dat wij veel liever met zen allen "samen" konden leven ,het verschil amper zien tussen een Marokkaan en een "echte" Vlaming...maar onze culturen zijn onverrenigbaar en de kloof wordt alsmaar groter.De integratie is een totale mislukking en de verdeeldheid tussen Vlamingen alsmaar groter.Het verschil tussen ons beste Jef ,wij geloven er niet in ...omdat onze woestijnbroeders dagelijk de bewijzen van hun onwil tot integratie weigeren...jullie "hopen" alleen maar dat het nog zal goedkomen,enkel maar "hopen" want zoals ge zelft schrijft...je bent niet blind enz...is ....het succesnummer indertijd van de Strangers "ziekenkas" mag zelfs niet meer in het openbaar gespeeld worden ,om ze toch maar niet te kwetsen !!is het dan zo moeilijk te begrijpen dat er bepaalde mensen zijn, verrenigd onder de vleugels van een bepaalde partij die "angst" hebben , alles voor hun ogen zien verloederen door "een" bepaalde en bovendien "ondankbare" bevolkingsgroep.Het is de plicht voor ieder van ons zich te verzetten...de slogan tot een waarheid als een koe toe te passen """aanpassen of opkrassen""" trouwens ze haten westerse waarden !! wat komen ze hier dan doen ??
beste Jef...ik wens in de toekomst geen zweepslagen te krijgen omdat ik een pintje drink !
Tot slot..het argument ,achter mijne hoek woont ne brave Islamiet,gaat niet op ,als het er op aan komt kiezen ze met hun "dubbele nationaliteit toch voor hun eigen volk eerst....iets wat hier met hun "hoge" moraliteit en correcte politiek ver te zoeken is

Gepost door: Rene | 03-06-09

Jef, wat verstaat u onder enige vorm van nuance? Als u verwijst naar de eindeloze struisvogelpolitiek van de voorbije 35 jaar, waarbij elk serieus debat aangaande de immigratieproblematiek bewust werd vermeden "nuanceren" betekent voor u, heeft u de betekenis van dat woord niet goed begrepen. Het is enkel sinds de invoer van één bepaalde bevolkingsgroep, dat nuanceren een maatstaf is geworden in het politieke klimaat wereldwijd. Wat echter niet vermeld wordt, is dat nuanceren in de kamer of senaat veelal neerkomt op censuur, doofpotaffaires en hielenlikkerij. Toen Emile Vandervelde (voorzitter van de Belgische Werkliedenpartij en grondlegger van het socialisme in België) protest voerde tegen het Katholicistisch bewind in 1901, nam hij ook geen blad voor de mond, tot ergernis van zijn tegenstanders. Omdat de eerste socialisten niet wisten wat "nuanceren" was, werd het voorstel voor een grondswetwijziging in 1902 afgekeurd en volgde een protestactie waarbij er zes socialisten de kogel kregen. Gelukkig waren mensen als Vandervelde radicaal en spraken ze de taal van het volk, de arbeider, anders had er nooit socialisme bestaan in België of zelfs in de rest van Europa. Toch niet onbelangrijk dat "Belgische" socialisten decenia lang radicaal en ongenuanceerd waren en België, voornamelijk Vlaanderen voor lange tijd modelstaat in Europa hebben gemaakt.
Wanneer was de laatste keer dat een belangrijke gebeurtenis of verandering op politiek of humanitair vlak werd bereikt door middel van nuance of censuur? Vele leiders zijn ons voor geweest, maar geen enkele heeft ooit zijn mening verbloemd en ontelbare keren verdraaid om zijn tegenstanders gunstig te stemmen.
Om terug te komen op onze huidige situatie, waarbij u stelt dat Vlaams-Belangers smerige leuzen verkondigen, stel ik me de vraag wie er bepaalt wat "smerig" is. Zo vinden wij en ook de rest van de lidstaten van Europa, die nog niet gebukt zijn onder het censurisme van vandaag, het cordon sanitiar "smerig". Ook zat er bijna niemand te wachten op het stilzwijgend goedkeuren van een Europese grondwet, waarbij aan de bevolking geen opinie gevraagd werd. Hetzelfde gebeurde voor het vreemdelingenstemrecht en de eventuele toetreding van Turkije, waarbij door onafhankelijke studiebureaus werd vastgesteld dat meer dan zeventig percent van de bevolking geen voorstander was. De rechtzaken tegen het Vlaams Blok waarbij niet minder dan drie rechters onschuldig pleitten voor de democratisch verkozen partij, sprak evenmin in het voordeel van rechtvaardigheid. We zullen maar niet uitwijden over de vele omkoopaffaires, belangenvermeningen, bedenkelijke benoemingen en bijverdiensten, die de afgelopen twintig jaar bij de traditionele partijen aan het licht zijn gekomen en waarbij keer op keer de kiezer letterlijk bedrogen werd.
Het Vlaams Belang dat vorige keer met 30,7% de grootste partij was, werd door middel van een nieuwe, net bedachte regel voor de ogen van de kiezers "ongenuanceerd en smerig" en op de nationale "neutrale" zender, van elke kans op deelname aan de macht ontnomen.
Het is jammer dat de Vlaming zo snel vergeet...


(Ik heb niet eens het woord islam gebruikt)

Gepost door: p0p4rt | 03-06-09

Volgens sommigen zijn we allemaal dommeriken en ongeschoolden, maar de zeer goede reactie van p0p4rt bewijst weer eens het tegendeel.

Gepost door: Janice | 03-06-09

Queen Jaja, de gelijkenissen ts de BWP van 100 jaar terug en VB zijn legio. Beiden streden tegen het establishment, in de vorm van katholieken, liberalen, koningshuis, media enz. Beiden namen het op voor de gewone man die nergens gehoor vond, omdat de elite was omgekocht door resp de kapitalisten en de arabieren. Wat kan democratie mooi zijn.

Wat staat er in Engeland te gebeuren morgen? Ook een zege voor de democratie met een steile opgang vd BNP? Het ziet ernaar uit. Doodgraver Brown kan zijn biezen pakken, zelfs de extreemlinkse Guardian heeft hem laten vallen. Er is slechts één probleem: niemand kan of wil premier worden. De Queen dan maar?

Gepost door: Wannes | 03-06-09

Hela.... Janice ...en ikke dan !!!! (grapje)

Gepost door: Rene | 04-06-09

Ja, ik denk het ook Wannes. En in onze kranten schreven ze al gauw dat de conservatieven ook boter op het hoofd hebben. Kwestie van gedeelde schuld, dan lijkt het minder erg voor links.


En aan Rene... jij ook natuurlijk!!!

Gepost door: Janice | 04-06-09

Nu overdrijft die rechter toch wel. Hij heeft een Algerijnse drugdealer minder dan drie jaar gegeven, zodat die weer vrij rondloopt, ook al had de openbare aanklager drie jaar en één dag gevraagd.

Ik wacht nog steeds op de eerste rechter die zo'n gasten terug naar huis stuurt.

Gepost door: Janice | 04-06-09

@rene ja, ik vond het ook jammer dat janice je vergat te vermelden, je hebt echt je best gedaan om een genuanceerde reactie te geven. Dank daarvoor.
Smerige leuzen daarentegen, als FDW zegt "uw pensioen zit in de pocket van mohamed" dan heb ik als Vlaming plaatsvervangende schaamte (en ja die heb iksoms ook bij politici van andere partijen). De agressiviteit van FDW (deze morgen op de radio bvb, hij meende echt te moeten bewijzen dat hij ook KLINKT als een pitbull), stoort dat echt niemand bij VB?
En die angst van sommigen (ook u blijkbaar) begrijp ik, maar is angst geen sléchte raadgever?
@pop4art
Het hangt er natuurlijk vanaf welke doelstellingen of idealen je hébt bij het ongenuanceerde stelling nemen om een maatschappelijke verandering te bewerkstelligen. I know, t is makkelijk (nu ja, jij bent begonnen met paralellen te trekken), maar in de jaren '30 was AH ook ongenuanceerd...

Gepost door: jef | 04-06-09

och Jef.... ik zou niet beginnen over leuzen ,uitspraken van politici en dergelijken..dat wordt bij de ene op gejuich onthaald en bij de anderen doet het de tanden knarsen....'''uw pensioen zit in de pocket van Mohamed" vind ik nog vrij onschuldig
...wat gedacht van bv VB zijn mestkevers die dienen te worden uitgeroeid...of alle middelen zijn goed ter bestrijding van ....uitspraken van democratische politieke verlichte geesten...of wat gedacht van onze "Rudolf Valentino" vrienden bij een van die betogingen laatstleden...."""Hamas ,alle joden aan het gas"""....dat is ""veel"" erger dan te verwijzen naar de pocket van Mohamed, waar inderdaad veel van onze eurootjes in verdwijnen ter instandhouding en uitbreiding van hun "verrijking"!!

Gepost door: Rene | 05-06-09

Het gaat niet om racisme, maar om gedragsstoornissen Gedragsstoornissen ingegeven door de doctrine van de islam.

Bovendien heeft FDW gelijk. Er gaan miljoenen aan sociale steun naar de pocket van Mohammed. Sociale steun waarvoor niet hun ouders en grootouders hebben gewerkt en afgedragen, maar wel de onze. Nochtans is het nu net ons eigen volk die daar de dupe van wordt.
Sociale woningen gaan 'eerst' naar vreemdelingen.
Tobback zei in zijn interview enkele dagen geleden in HLN dat hij verplicht werd om eerst de Chinezen in te schrijven vooraleer hij bvb. een koppel uit een andere Vlaamse gemeente mocht inschrijven. 'Naar Chinezen'? We weten allemaal wel dat de Chinese gemeenschap nu niet bepaald de doelgroep is die staat te springen om een sociale woning te bemachtigen en van de bijstand gaat leven.

Misschien kan Jef eens op een doordeweekse dag een wandelingetje maken in het noorden van Antwerpen en Borgerhout, Molenbeek of Schaarbeek?
Veel 'werkvolk' zal je daar niet tegenkomen, wel veel 'wandelvolk' in woestijngewaden of druk pratend in het Arabisch op elke hoek van de straat of in hun eigen cafeetjes waar andere bevolkingsgroepen niet welkom zijn (en al zeker geen vrouwen).

En zoals ik hier al eerder schreef zijn er inderdaad veel mensen die het meer dan behoorlijk doen binnen onze maatschappij, en ook zij zijn verlegen voor wat ze dagelijks op straat zien want uiteraard worden zij zeer ten onrechte geassocieerd met die 'Mohammeds' die niet eens de moeite doen om zich een beetje aan te passen aan hun nieuwe (zelfgekozen) omgeving, en op z'n minst de taal zouden leren en werk zoeken.

In plaats van dan de werkgevers te beschuldigen van 'racisme' zou men hen beter duidelijk maken wat werkgevers verlangen van hun werknemers. Dat is eerst en vooral de taal machtig zijn, ten tweede een beetje gekleed zijn naar westerse maatstaven, stiptheid, collegialiteit, vrouwen op gelijke manier behandelen al hun mannelijke collega's of bazen en vooral de mateloze arrogantie die sommigen aan de dag leggen achterwege laten.

Pas dan kan 'Mohammed en Fatima' op respect rekenen. Hetzelfde respect als vele andere vreemde bevolkingsgroepen in ons land die het wél kunnen waarmaken en we wel een goede band mee hebben.

Gepost door: Janice | 05-06-09

Mestkevers Voor eens en voor altijd, die uitspraak over de mestkevers die steeds weer wordt aangehaald en die we moeten blijven horen (net als dat sommige mensen nu NOG spreken over FvdB die geld verbrand heeft):
Wat karel de Gucht bedoelde was:
mestkevers teren op mest, op vuiligheid.
Hij vergeleek dit met het toenmalige VlaamsBlok (NIET met de kiezers , wel met de partij!), dat eigenlijk hetzelfde doet, namelijk:
Alle negatieve ('mest) aspecten van de maatschappij gebruiken om zich te voeden, om er misbaar over te maken en aldus op populistische wijze stemmen te winnen.
Sommigen bij VB zijn ondertussen "zachter" en soms ook positiever geworden, maar zolang er mannetjes als FDW (geen reactie Janice als het over zijn agressieve uitlatingen gaat?), Johan demol, Bart Debie enz.. rondlopen zal de afkeer van 80% van de vlaamse bevolking voor deze partij blijven bestaan.

@janice
Tiens, ook jij kan genuanceerd denken en schrijven! Blijf dit doen en wie weet doe je op die manier wel méér mensen nadenken dan via het gescheld en geblaf van De Winter en co

Gepost door: jef | 05-06-09

Jef, ik weet ook wel dat de 'harde taal' van FDW bestaat. Maar in de politiek en zeker in de oppositie, (en dat zegt hij zelf ook), moet je soms je standpunten harder laten klinken dan dat meerderheidspartijen dat doen. Zij doen het als niemand het hoort. Wij hebben geen verborgen agenda, what you see is what you get.

Nochtans schuwen zij die die zo politiek correct zijn, deze retoriek evenmin als ze het over ons hebben. Ik heb nog nooit zoveel scheldwoorden gehoord als sedert de 10 jaar dat ik nu bij het VB ben, en weet je...dat schept een band met de andere 'rebellen'. Je hoeft het daarom met sommigen zelfs niet helemaal eens te zijn.

Met die 'mestkevers' bedoelde De Gucht aanvankelijk niet enkel de partij, maar wel iedereen, ook de kiezers. Pas nadat hem erop gewezen werd, dat ze misschien nog mensen konden recupereren bij het VB, werd het wat afgezwakt.

Had je van begin af aan mijn blog gevolgd, dan zou je weten dat ik, wat jij noemt, genuanceerd kan schrijven. Ik begon zelfs met een zeer genuanceerd stukje, maar blijkbaar dringt 'genuanceerd' niet goed door, dus is het noodzakelijk om het genuanceerde soms eens achterwege te laten om te wijzen op de gevaren die onze westerse beschaving loopt in een iets hardere taal.

Gepost door: Janice | 05-06-09

De commentaren zijn gesloten.