29-05-09

Antwerpse rechter, Walter De Smedt heeft gelijk

Een aantal jaren geleden vond Laurette Onckelinckx, toen nog minister van justitie, dat ze dé oplossing had gevonden om de overvolle gevangenissen te ontlasten. Ze voegde een reeks criminele feiten onder ‘kleine criminaliteit’ en goot het meteen in een nieuwe wet, waarbij ‘kleine criminelen’ met minder dan drie jaar, hun straf niet meer moesten uitzitten. Dat dit tot frustraties leidt bij zowel de politie als het gerecht spreekt vanzelf, om nog maar te zwijgen over de bevolking die dagelijks met die ‘kleine crimineeltjes’ te maken krijgen.

Toen dus de onverbeterlijke dief, Saïd Laoukili voor de rechter moest verschijnen voor alweer een diefstal (auto-inbraak) en hij vaststelde dat zijn vorige uitspraak van 18 maanden voor dezelfde crimineel niet werd uitgevoerd, sprak hij hem nu vrij.

“Hij heeft nog geen dag gezeten”, zei de rechter toen hij de kerel de vorige keer tot effectieve gevangenisstraf had veroordeeld en waarbij hij bij het buitenkomen van de rechtszaal al na een uur terug werd ingerekend wegens opnieuw een diefstal.

Rechter De Smedt oordeelde dus terecht dat een veroordeling tot effectieve gevangenisstraf toch niet helpt en sprak de dief vrij toen hij opnieuw voor hem verscheen.”En dat heeft deze feiten mogelijk gemaakt, dergelijke straffeloosheid zet veelplegers aantot het voortzetten van hun criminele activiteit. Nieuwe feiten worden als het ware uitgelokt. In die zin is een rechterlijke uitspraak dan ook zinloos en van geen enkele waarde.” Vrijspraak dus…

Hij heeft gelijk, hoe onwaarschijnlijk zijn uitspraak ,ook mag klinken, het is de wet die terug moet aangepast worden. Bovendien moet er eens eindelijk werk gemaakt worden van de bijkomende wet en waarvoor Onckelinckx om te onderhandelen speciaal naar Marokko is geweest, en te pleiten criminelen hun straf in het land van herkomst te laten uitzitten. Bij haar terugkomst zei ze dat Marokko akkoord ging, maar enkel voor zeer zware feiten. Moord is blijkbaar niet zwaar genoeg... want er werd nog geen enkele naar huis gestuurd.

En niemand moet komen vertellen, jamaar, het zijn Belgen… ze hebben allemaal nog de identiteitskaart van hun thuisland, laat ze daar dan ook iets mee doen. Dat zou tenminste effect hebben op het reduceren van de criminaliteit in ons land, want daarvoor zijn ze bang. Niet van ons strafrecht dat er in feite geen is. Je wordt hier zwaarder gestraft als je 10 km per uur te snel rijdt, dan wanneer je iemand besteelt of vermoordt.

10:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

28-05-09

Dood iedereen die de islam aanvalt!!

Kill, kill, kill is het enige woord dat ze goed begrijpen in de islam, maar wonen doen ze bij ons. Bekijk de reportage (helemaal in het Engels). Een jihadist die in Noorwegen woont, maar streeft naar de oprichting van een strikte islamitische staat. Bij het bekijken van deze reportage begrijpen misschien de voorstanders van de islam in Europa, waarom die gasten hier allemaal zitten. Hier in het democratische westen dat ze verachten en haten als de pest.

Andere filmen zijn te bekijken op http://www.truthtube.tv/index.php


17:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Hij was maar 'een bange blanke man'.

UITNODIGING

Vlaams Belang herdenkt op vrijdag 29 mei om 11.30 uur met een bloemenneerlegging de brutale overval op François Budts aan zijn woning in Borgerhout (Kattenberg 68)

François Budts, 73 jaar, overleed vrijdag in het Stuivenberg-ziekenhuis tengevolge van zijn verwondingen, opgelopen bij een gewelddadige overval drie weken eerder. De heer Budts werd door twee mannen in zijn inkomhal overvallen. Ze stalen zijn portefeuille. Hij werd geslagen tot hij de code van zijn bankkaart gaf en werd door de daders bewusteloos op de grond achtergelaten. Hij geraakte in coma en zou het ziekenhuis nooit meer verlaten. De Antwerpse politie heeft in het kader van deze zaak twee mensen opgepakt, een meerderjarige en een minderjarige. Het parket communiceerde over deze zaak niet met de media in de hoop dat er nooit ruchtbaarheid aan zou worden gegeven. In hun ogen wellicht slechts een 'fait divers'.

Het Vlaams Belang zal vrijdag 29 mei om 11.30 uur in aanwezigheid van de familie bloemen neerleggen op de plek van de overval, aan de woning van François Budts, Kattenberg 68 in Borgerhout. Het Vlaams Belang wil met deze bloemenneerlegging de heer Budts, maar ook alle andere slachtoffers van de criminaliteit, herdenken. Gewelddadige overvallen, woninginbraken, handtasdiefstallen,... het loopt weer de spuigaten uit. De overheid ligt er schijnbaar ook niet echt wakker van. Het Vlaams Belang wil korte metten maken met de hoge jeugdcriminaliteit in Antwerpen.

De aanpak van criminaliteit - en vooral van de jeugdcriminaliteit - moet na 7 juni absolute prioriteit krijgen. Veiligheid is en blijft een belangrijke prioriteit voor een overheid dat werk wil maken van meer leefbaarheid. Via de toepassing van het zerotolerantieprincipe en via een normstellend en -herstellend optreden wil het Vlaams Belang dat de criminaliteit fors teruggedrongen wordt. Het Vlaams Belang pleit voor een "actieplan aanpak jeugdcriminaliteit". Het wordt tijd om te breken met de lakse jeugdcriminaliteitswet. Er moet eindelijk werk gemaakt worden van een streng jeugdsanctierecht waarbij de rechter verplicht wordt om rekening te houden met de zwaarte van de feiten. Jonge criminelen mogen niet langer hun straf ontlopen, maar dienen heropgevoed te worden in een jeugdgevangenis. Er zal de komende jaren dan ook voor een hogere opvangcapaciteit moeten gezorgd worden.

Kom mee François Budts herdenken en toon uw solidariteit met de slachtoffers van criminaliteit. Kom op voor een harde aanpak van de criminaliteit in ONS land.

Filip Dewinter

16:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-05-09

Het gaat weer eens - zeer onterecht - over 'racisme'

'Racistisch klimaat in België ook op internet'

– Uit de titel alleen kan men niet opmaken uit welke hoek het racisme komt, maar als we De Witte van het CGKR mogen geloven, kan een minderheid nooit racistisch zijn tegenover een meerderheid. ’t Ja, dat dachten ze in Ruanda ook… In 1994 werden bijna een miljoen Tutsi's afgeslacht door de Hutu-minderheid. Als men het rapport van ECRI, de Europese waakhond tegen racisme leest, dan weet men wie de racisten zijn.
Wat dacht je? Jijzelf, de inboorling natuurlijk!De laatste vijf jaar nemen de racistische boodschappen op het internet fors toe. Vooral islamofobie en antisemitisme zijn bezig aan een opmars. Schrijft redactrice Valerie Droeven in de Standaard.

'’Het aantal racistische websites in België en discussiefora die te bereiken zijn vanaf Belgische websites neemt de jongste jaren fors toe. Vooral islamofobie en antisemitisme zijn op het internet aan een opmars bezig.' Dat is een van de conclusies van een evaluatierapport van ECRI, een onafhankelijke instantie van de Europese Commissie die in alle Europese lidstaten onderzoek doet naar racisme.
Bij een vorig onderzoek naar racisme in Europa heeft ECRI het rapport maandenlang in de schuif laten liggen omdat het niet het verhoopte resultaat weergaf. Een medewerker heeft toen een kopie van het rapport gestuurd aan de Britse pers en daaruit bleek dat het racisme en het antisemitisme niet van Europeanen uitging, maar van allochtonen en dat men de ‘nieuwkomers' catalogeerde onder de identiteit van het land waarin ze woonden.

(Ook Nederland kreeg een veeg uit de pan. KLIK HIEROok bij het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding (CGKR) hebben ze die tendens al opgemerkt. In 2006 richtte het Centrum de internetwaakhond Meld Cyberhate op. De voorbije drie jaar hebben ze het aantal meldingen alleen maar zien toenemen. 'Het zijn er honderden per jaar', zegt Jozef De Witte, de directeur van het Centrum. 'En het worden er almaar meer.

'Het internet groeit en dus ook het aantal haatboodschappen', zegt De Witte. 'Ook het feit dat er een meldpunt is, genereert meer meldingen uiteraard. Maar we kunnen er niet omheen dat de gevoeligheid in onze maatschappij toeneemt. Bovendien voelen mensen zich op het internet veiliger om hun mening te ventileren. Ze doen het anoniem en zijn dus ongeremd.'

In de meeste gevallen krijgt CGKR meldingen over kettingmails die aanzetten tot haat. Marokkanen zouden buit slaan uit onze sociale zekerheid, ze zouden meisjes verkrachten en Marokkaanse intellectuelen zouden pleiten voor een islamitische staat. 'Als we een melding binnenkrijgen, moet de haatboodschap zo snel mogelijk van het internet. Daarom spreken we in eerste instantie de webmasters aan. Alleen als de inbreuk echt te flagrant is, nemen we ook juridische stappen.'

Het ECRI-rapport is streng. Samen met de 'racistische, islamofobe en xenofobe propaganda van de extreem-rechtse partijen in België' creëert cyberhate een 'klimaat voor incidenten met racistisch geweld'.

'Het discours van partijen als het Vlaams Belang is inderdaad niet van die aard dat ze de zaak kalmeert', zegt De Witte. 'Maar we merken toch ook dat er meer extreem-rechtse partijen zich eraan bezondigen. Ook medewerkers van LDD versturen racistische kettingmails via hun websites.'

Piet Deslé, de woordvoerder van LDD die heel wat ex-Vlaams-Belangers in haar rangen heeft, zegt dat zijn partij nooit racistische standpunten ingenomen heeft.

'Maar sinds een jaar hebben we een probleem met een kettingmail die in onze naam circuleert', zegt Deslé. 'De mail gaat over een imam die met zijn vrouw in België woont en leeft van een uitkering. Het is een walgelijk verhaal waar wij op slinkse wijze bij betrokken zijn. Waarschijnlijk komt de mail uit de hoek van Vlaams Belang en misschien heeft een lid van LDD die mail ooit eens doorgestuurd, maar ze komt zeker niet van bij ons.'


Uiteraard, hoe kan het ook anders, LDD schuift de hete aardappel door naar het VB. Ik kan hem met de hand op het hart verzekeren dat ik dergelijke berichten meteen verwijder zonder ze door te sturen, omdat het inderdaad meestal niet (helemaal) klopt en vaak over cliché-algemeenheden gaat.
Er gebeuren in realiteit veel ergere dingen dan dat. Behalve te struikelen over dat ene verhaaltje, zou het misschien goed zijn dat meneer De Witte eens tijdens de werkuren ging wandelen over de Turnhoutsebaan in Borgerhout, of vanaf het Sint- Jansplein een stukje van Antwerpen Noord gaat bezoeken.

Of veel simpeler, als hij mannen aan onze wegen aan het werk ziet, vraag hen dan vanwaar ze komen… inderdaad, meestal uit Turkije.
Het zou bovendien maar erg zijn indien er geen enkele Noord-Afrikaan zou werken, maar het werk dat de Turken doen, willen ze niet en voor het werk dat Vlamingen doen, komen ze vaak niet in aanmerking omdat ze de taal niet voldoende onder de knie hebben en vooral jongeren problemen hebben met gezag en stiptheid.

Het profitariaat van vreemdelingen en illegalen in de sociale zekerheid is een feit en moet ook niet verzwegen worden, tenslotte mag iedereen weten waaraan zijn belastingsgeld besteed wordt. Het zet trouwens ook al sedert geruime tijd, heel wat Vlamingen aan om hetzelfde te doen en de Walen doen het al veel langer.

Misschien kan meneer De Witte tijdens zijn wandeling door het verloederde deel van Antwerpen en Borgerhout ook eens gaan praten met het OCMW? En vragen naar de reden van het grote aantal scheidingen bij moslimkoppels? Ik kan hem de reden al meegeven, omdat die 'alleenstaande' vrouwen na twee maanden beroep kunnen doen op OCMW-steun. Bij controle bleek immers dat die vrouwen nog steeds bij hun man thuis woonden en helemaal geen recht hadden op die steun.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, meer dan één zelfs. Ik ken zelf een aantal mensen van Noord-Afrikaanse origine die het wel goed en zelfs uitstekend fungeren binnen de maatschappij waarin ze uit eigen vrije wil verkozen te leven. Wat daarbij opvalt is dat zij NOOIT klagen over (vermeend) racisme. Wat echter ook opvalt is dat ze, 'als het erop aankomt' toch in veel gevallen de kaart trekken van hun thuisland, hoe goed ze ook geïntegreerd mogen zijn.
En dat is waarschijnlijk ook één van de redenen dat er zo weinig kritische geluiden te horen zijn over zowel de islam, criminaliteit of het gedrag van hun jongeren binnen hun gemeenschap.

Ik schrijf inderdaad 'vermeend racisme', want ik heb zelf al verschillende keren persoonlijk opgemerkt dat vreemdelingen, vanwaar ze ook mogen komen, die zich vriendschappelijk en sociaal opstellen, onze taal spreken, onze cultuur, normen en waarden aanvaarden en respect tonen voor onze gevoeligheden, op evenementen waar veel Vlaams Belangers zijn, nu net bij die groep het best worden opgevangen.

Dat belet ons echter niet om te protesteren tegen de islamisering van ons land en Europa, en dat zal ons zeker ook niet tegenhouden kritiek uit te oefenen op alles wat er misloopt binnen de multiculturele samenleving.

Voorbeelden zijn er meer dan voldoende.


Twee weken geleden werd een oude man, toevallig lid van onze partij, in elkaar geslagen door twee jongeren (nationaliteit werd niet vrijgegeven) voor zijn deur in de Kattenberg te Borgerhout. Die man overleed bijna twee weken later naar alle waarschijnlijkheid tengevolge van zijn verwondingen want ze hadden op zijn gezicht gesprongen en geschopt nadat hij al op de grond lag. Hij lag toen voor dood op straat tot men hem vond en naar de kliniek bracht. Er werd geen ruchtbaarheid aan gegeven tot zijn broer mij opbelde.
Pas daarna verscheen er een artikeltje in Het Laatste Nieuws.

Zaken als dit gebeuren vrijwel dagelijks en overal, het is enkel wanneer, zoals nu weer, de daders niet eens worden aangehouden nadat ze iemand hersendood hebben geslagen, zoals die vrouw in Geraardsbergen, dat het in de kranten komt. En pas na hevige reacties van de bevolking worden er uiteindelijk twee minderjarigen aangehouden.
En dat is niet altijd de schuld van de kranten heb ik nu gemerkt, maar van de burgemeesters die de politie verbieden om dergelijke gevallen vrij te geven.

De twee jongeren, één van 18 en één van 20, die de oudere man voor dood achterlieten werden opgepakt, maar wat er verder met hen is gebeurd weet niemand. Ook de krant kon die informatie, noch de identiteit van de daders bekomen.

Dus moeten de waakhond van Europa ECRI, die in een rapport te kennen gaven dat België (en ook Nederland) het racisme strenger moeten aanpakken, noch het CGKR, spreken over racisme bij de Vlamingen als er een vrij onschuldig mailtje wordt rondgestuurd.
En al zeker geen bepaalde partijen beschuldigen, want het is niet omdat links het niet hardop zegt of schrijft, dat ze mildere uitspraken doen onder vier ogen.
Ze weten goed genoeg wat er verkeerd loopt, maar het zijn hun kiezers en dat is veel belangrijker voor hen dan dagelijks een Vlaming naar de kliniek te voeren of te begraven.


15:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

26-05-09

Voorsmaakje

Binnenkort meer...

00:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-05-09

Moslima's doen hun gevoeg in kerk

Moslimgevoeg

23:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-05-09

Kandidaten over zichzelf

Woon je in de provincie Antwerpen, dan kan je hier lezen wat uw kandidaten over zichzelf schrijven. http://www.gva.be/verkiezingen/2009/Vlaams-Belang
Klik rechts op de namen om meer te weten.


23:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

21-05-09

Dweilen met de kraan open

13:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Goed bestuur(d)

13:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

19-05-09

Mogen scholen verkiezingscampagne voeren?

Ik schrik van die multiculs nog alle dagen, maar soms gaan ze toch iets té ver. Op de ramen van een katholieke Vlaamse school – Maris Stella – St. Agnes op de Turnhoutsebaan te Borgerhout promoten ze al geruime tijd een politica van Groen! – Fatima Bali.

St. Agnes 001


007008


Gisteren ging ik daar enkele foto’s nemen met mijn GSM, want dit is gewoon verboden. Toen ik de foto’s nam, kwamen er enkele mensen naar buiten en vandaag zijn alle foto’s verdwenen.

Scholen moeten neutraal blijven, nochtans hebben ze gisteren eveneens een debat georganiseerd waar alle partijen werden op uitgenodigd, behalve de meer Vlaams gerichte partijen N-VA – VB en ja ook de nieuwe partij van Geert Lambert, SLP. Duidelijker anti-Vlaams kan niet!!!


Hun reclame (of indoctrinatiecampagne) voor het debat kunt u HIER bekijken, maar mocht het ondertussen, net als de campagnefoto’s van Fatima Bali verdwijnen, zet ik de tekst hieronder.


Wij willen als multi-alloschool in hartje Borgerhout onze jongeren informeren over de verkiezingen en confronteren met enkele politici uit het Antwerpse. Veel van onze jongeren zullen voor het eerst naar de stembus moeten en hebben vaak een uitgesproken mening. Op dit debat zullen nog 3 andere buurtscholen en buurtbewoners aanwezig zijn. Vragen uit het publiek vormen de rode draad van dit debat. Vorige debatten op onze school waren een succes en wij hopen dat u hierop aanwezig kan zijn.

Met vriendelijke groeten,

Quinten Noppen
Brede schoolcoördinator

HET IMS-VERKIEZINGSDEBAT

MAANDAG 18 MEI OM 13.30u

Moderator: Mark Morren (VRT)

Sprekers:

Ann Vylders – CD&V
Erik De Bruyn – SPA Rood
Fatima Bali – Groen!
Hicham El Mzairh – Open VLD
Mathias Danneels – LDD


Vrije inkom (beperkt aantal plaatsen)
Blijde inkomstraat 10, 2140 Borgerhout

Klik hier voor de foto's van de ROMA-voorstelling (december 2008)
Klik hier voor de foto's van de ROMA-receptie
Turnhoutsebaan 226 2140 Borgerhout Tel: 03 236 91 07 www.ims-borgerhout.be

13:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

18-05-09

OVV-Conventie: "ik kies voor Vlaanderen”.

Gisteren waren we met behoorlijk veel volk op de OVV- Conventie, “ik kies voor Vlaanderen”. Heel wat toppolitici, vooral van de twee echte Vlaamsgezinde partijen, waren aanwezig.

Ook sprekers uit de bezette gebieden, zoals de burgemeester Willy De Waele (Open VLD) uit Lennik, sprak in zijn redevoering harde taal en spaarde de eigen partij niet. Willy De Waele eindigde zijn toespraak met:

Boodschap aan de Francofonie

FRANSTALINGEN IN VLAAMS BRABANT MOETEN ZICH AANPASSEN NIET DE VLAMINGEN!!

Wij spreken Nederlands. Daarom, als je deel wilt uitmaken van onze samenleving dan heeft u geen andere keuze dan onze taal te leren en onze cultuur te aanvaarden.

Vlaanderen is ons LAND, onze GROND, onze MANIER VAN LEVEN en wij willen u alle mogelijkheden bieden om er van te genieten.
Maar dan moeten jullie eens en voorgoed ophouden onze taal, onze cultuur, onze burgers te beledigen.

Wij hebben u niet gedwongen naar hier te komen; u bent uit vrije wil naar hier gekomen.

AANVAARD VLAANDEREN ZOALS VLAANDEREN U AANVAARDDE.

Indien u onze taal, onze cultuur en onze levenswijze blijft onderuithalen raden wij u aan gebruik te maken van een Vlaams voorrecht:

HET RECHT OM OP TE STAPPEN"Het leek er op alsof hij de mosterd bij de Australische premier had gehaald.

Een tweede burgemeester Dirk Brankaer (CD&V) uit Overijse voelde zich duidelijk in de steek gelaten door de eigen partij. Ook hij trok hard van leer en kreeg meermaals een daverend applaus, niet alleen van zijn eigen militanten maar van alle aanwezigen.

De beste toespraak kwam echter van de voorzitter van het VVB, Eric Defoort zelf. Hij bracht het met zoveel vuur, dat hij tussendoor zei, dat hij kwaad werd bij het herlezen van zijn eigen toespraak.

Wie interesse heeft kan de toespraken hier lezen.

www.ovv.be

12:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-05-09

Boudewijn --- gevallen heilige?

media_xl_915498


Soms zijn berichten, ondanks de dreiging die ervan uitgaat, wel grappig. Een onbekende organisatie O.E.D.H. Flandres stuurde een brief naar 'La Dernière Heure' waarin staat, dat ze op 21 juli koningin Fabiola met een kruisboog gaan doodschieten.

Hilarisch gewoon! Want niet alleen stond de brief vol tikfouten, maar de reden is helemaal om achterover te vallen.


“koning Boudewijn in Spanje heeft vergiftigd omdat hij met dictator Tito een liefdesrelatie heeft gehad in diens wijnkelder in Belgrado, waar wij foto's van hebben". De briefschrijver meldt ook dat "een schot met een kruisboog een einde zal maken aan dit ergste uitschot, het zal afgevuurd worden vanuit het park tijdens het defilé van 21/7/2009", schrijft HLN.


Dat Tito en zeker zijn entourage niet vies waren van ‘mannen onder elkaar’ is niet nieuw. Arafat die ‘scholing’ kreeg onder leiding van Tito, heeft daar ook zijn aids opgedaan (wie weet, misschien wel in dezelfde kelder)…maar een heilige??? Ik ben wel erg benieuwd naar de kelderfoto’s van de gevallen heilige.


LEES HIER HET ARTIKEL

11:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Geert Wilders steunt Vlaanderen

De Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) en diens bekendste lid Geert Wilders zijn vastbesloten België mee aan zijn einde te helpen. Daartoe vraagt de partij een ambassadeur in Vlaanderen, in plaats van België. "Wij willen actief meewerken aan het opheffen van België en de hereniging van Vlaanderen bij Nederland", meldt Wilders vrijdag.

Niemand geeft om België
Aanleiding zijn onderzoeken waaruit blijkt dat het imago van België nog slechter is dan dat van Eritrea en Zuid-Ossetië. Volgens de PVV toont dat aan dat België een kunstmatige staat is waar niemand om geeft.

Vlaams Belang
Filip Dewinter (Vlaams Belang) reageert verheugd op het idee van Geert Wilders. "Nederlandse steun voor een onafhankelijk Vlaanderen is zeker welkom. De reactie van Geert Wilders toont aan dat er ook in Nederland steeds meer rekening wordt gehouden met de splitsing van België", aldus Dewinter.
(belga/edp) Bron HLN


We zijn blij met de steun vanuit Nederland. We staan niet alleen. We kregen al eerder steun vanuit Italië, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Maar…een hereniging met Nederland vind ik persoonlijk niet zo’n goed idee. Vlaanderen heeft alles om op eigen benen te staan. Als we vier miljoen Walen, en meer dan een miljoen nieuwkomers kunnen onderhouden, dan zullen we ook wel voor onszelf kunnen zorgen.
Laat hen onze zaak dan ook maar bepleiten in het Europees parlement, die tot nu toe de kaart van de ‘minderheden’ trekt.

10:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-05-09

TARIQ RAMADAN, EEN WOLF IN SCHAAPSVACHT -

Waarschijnlijk zullen ze het hier nooit leren, ze doen zelfs geen moeite om het fenomeen ‘islam’ te onderzoeken of te bestuderen. Nee, zij, die er zonder iets van af te weten zeggen dat wij de ‘racisten’ zijn, en gedurig spreken over de ‘gematigde islam’ terwijl dat helemaal niet bestaat weten niet, of willen niet weten dat er maar één islam bestaat. En die spreekt absoluut niet gematigd, integendeel!

“Na Zwitserland, Frankrijk, de VS, Canada en Groot-Brittannië, is nu ook in Nederland Tariq Ramadan aan de orde. Daar heeft de eerste Marokkaans-Nederlandse burgervader van Rotterdam erop gestaan om hem aan te werven om te bemiddelen en de integratie te bevorderen. Is er dan geen enkele Nederlandse moslim met lekenachtergrond en voldoende openheid van geest te vinden zodat men verplicht is een zo fundamentalistische en betwiste predikant als Ramadan in te huren?

Het is altijd ongeveer hetzelfde stramien. In het begin intrigeert, ja soms fascineert Ramadan. Zijn gematigd discours, met moderne en geruststellende accenten, zijn charisma, maken hem tot een gewilde gast in de media. Journalisten die hem alleen maar interviewen stellen hem gewillig voor als een islamitische intellectueel voorstaander van een moderne, zelfs modernistische Europese islam, die het voor de Europeanen met moslimroots mogelijk maakt hun identiteit en burgerschap te verzoenen. Is het niet wat we allemaal wensen in een Europa verscheurd door de excessen van integristen en racisten? Nochtans zijn er andere stemmen, ondermeer van andere Arabische intellectuelen die wat meer geïnformeerd zijn over het parcours en de referenties van Ramadan, en die sedert jaren waarschuwen voor zijn gespleten tong: in de media modernist en bedaard, maar voor een moslimpubliek fundamentalist en reactionair. Wie moet men nu geloven?

LEES HIER HET ARTIKEL

14:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-05-09

Vuile campagneoorlog

verkiezingsbord-gr

Illegaal geplaatst verkiezingsbord
stond er op de brieven die sommige bewoners in agrarisch gebied mochten ontvangen. De Vlaamse Regering heeft een wet uitgeschreven die zegt dat verkiezingsborden plaatsen in agrarisch gebied verboden zijn. De bewoners die dergelijke brieven kregen hadden dan wel heel toevallig een campagnebord van het Vlaams Belang in hun wei of voortuin staan, want de wet is tenslotte in Vlaanderen niet voor iedereen gelijk, niet!

Steven Vollebergh. (VB): "We hadden eerst ook borden aan een weiland geplaatst. Wij kregen, net als de eigenaar van de grond, een schrijven van de burgemeester dat dit wettelijk verboden is. De borden moesten op straffe van boete binnen de week verwijderd worden. We hebben onze reclameslogans weggehaald. Het stoort ons wel dat op diverse plaatsen in de gemeente vooral CD&V en N-VA zich niet storen aan de wetgeving.
We kopieerden de tekst van de brief op affiches die we op elk dergelijk illegaal bord aanbrengen. Met deze ludieke actie willen we ons protest aan de bevolking bekendmaken."


Het plakken verloopt smerig. Alles wat van het VB komt wordt meteen overplakt.

tn_wildplakZelfs op de ramen van het secretariaat in Deurne ging men affiches van Sp.a tegen de ramen plakken. De ‘slimmerd’ had zelfs niet gemerkt dat hij in het holst van de nacht gefilmd werd door een bewakingscamera.
Onze borden worden stukgeslagen of meegenomen, ze worden overplakt of er worden stickers met schandalige opschriften op gekleefd en waar ik nog het meeste van schrik, is dat NV-A dapper meedoet.
Nu werd de campagnewagen van Freya Van Den Bossche ook al in brand gestoken, en weet men nog steeds niet wie het gedaan heeft. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen werd toen in Hoboken een lokaal in brand gestoken waar Filip Dewinter moest komen spreken. Het is een vuile oorlog die gevoerd wordt.

En die mensen moeten straks het beleid voeren? Om bang van te worden.

13:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Wie een put graaft voor een ander...

Op de website van Luc Van Balberghe staat goed nieuws. U moet het beslist eens gaan lezen.


De titel zegt het al:
”Het Spionnencentrum is failliet!”


“Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismeverspreiding, afgekort CGKR en bijgenaamd het Spionnencentrum of de Gedapo, is niet alleen moreel, maar ook financieel failliet. De organisatie die geen overheidsinstelling, maar een privé-vzw is, wordt grotendeels gesponsord door de Nationale Loterij.

De laatst gepubliceerde balans vertoont een verlies van 319.000 euro, maar de put is tientallen keren groter – naar schatting tussen de 20 en 30 miljoen euro! Het maatschappelijke kapitaal bedraagt slechts 55.000 euro.

Sinds de ‘depistachedienst’ afgeschaft werd, kan de Rechtbank van Koophandel eigenmachtig ingrijpen en het faillissement uitspreken indien uit balansen dergelijke wanverhouding blijkt.

Er is werk aan de winkel in Brussel!”

Lees hier verder: www.vrijvanzegel.net

12:27 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-05-09

Leve de verzorgingsstaat!

Soms heb ik het gevoel dat de media het jammer vindt dat de recessie, net al de varkensgriep, niet erger is, dan ze nu is.
Want laten we eerlijk zijn. Ik denk dat de recessie de mensen voor een groot deel aangepraat wordt en de bevolking daardoor een afwachtende houding gaat aannemen. Ze laten het geld minder gemakkelijk rollen. Ze kopen minder dingen die ze niet echt nodig hebben en wachten nog even af om een reis vast te leggen. ‘t Is trouwens in heel wat landen bijzonder onveilig of/en misschien worden de reizen nog wat goedkoper.

Anderen profiteren dan weer van de situatie om voor hun bedrijf, dat al tientallen jaren kampt met slechte cijfers en zware verliezen door overproductie en werken met geld van de bank, staatssteun te vragen.
Steun die kleine KMO’s of zelfstandigen niet moeten verwachten wanneer het bij hen slecht draait of ze de deuren moeten sluiten.

Ik weet het niet, maar soms heb ik dus echt het gevoel dat alles fel overtrokken is. In onze zaak draait alles nog prima, en diegenen die slecht betalen, betaalden vroeger, zonder recessie, ook slecht.

Wanneer ik bijvoorbeeld naar een shoppingcenter ga, of op een zondag eens in Hulst ga wandelen, zie ik de mensen massa’s geld uitgeven. Recessie? Niets van te merken.

Colruyt klaagt nu ook dat ze minder verkopen, maar zou het niet kunnen dat ze klanten hebben verloren omdat ze een uitgebreid assortiment halalvoedsel te koop aanbieden? Ik ga er in ieder geval niet meer naartoe. Wie dierenleed ondersteunt, moet niet meer op mijn steun rekenen. Bovendien zijn de waren in de Nederlandse supermarkten goedkoper en trekken dus heel wat ‘belgen’ op zondag daarheen om met volgeladen karretjes terug huiswaarts te keren.

Vakbonden trekken zich trouwens ook niets aan van jobs die dreigen verloren te gaan. Zij zetten hun leden gedurig aan tot staken. Eigenaardig, want na de recente ontslagen in de auto-industrie, moeten er toch mensen staan aanschuiven om jobs van werkonwilligen over te nemen? En, als het zo slecht gaat, waarom vinden ze bij De Lijn, de NMBS en vooral bij heel wat KMO’s geen personeel?

Daar zou ik wel graag eens een antwoord op hebben, want wie een loodgieter of een elektricien nodig heeft krijgt steeds hetzelfde antwoord. Wachten, want hij vindt geen personeel!
Leve de ‘verzorgingsstaat’!!

11:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vreemdelingen aan de macht?

VRT-journalist en Gentenaar Veli Yüksel (37) krijgt de vierde plaats op de Oost-Vlaamse CD&V-lijst voor de Vlaamse verkiezingen, bevestigden voorzitster Marianne Thyssen en Yüksel zelf op een persconferentie.

Veli Yüksel: ‘Ik laat me niet in het hokje van de allochtoon duwen’

Thyssen benadrukte dat Yüksel niet is aangetrokken als ‘migrant’ of ‘allochtoon’. ‘Voor ons is Veli gewoon Vlaming’.

Geen allochtoon? Bekijk zijn campagnefolder!!! Sedert wanneer is Turks de vierde taal in dit land?

safe_image
Lezersbrief in De Gentenaar 12.05.09

Geachte mevrouw Thyssen,

Tot mijn grote verwondering kreeg ik vandaag in Gent uw verkiezingsdrukwerk "Klare kijk" in de bus (zie bijlagen).

Volledig in het Turks met slechts een paar regels in het Nederlands van de verantwoordelijke uitgever Veli Yüksel, 4e kandidaat.. en sinds 1996 journalist bij de Vlaamse Radio en Televisie.

Yüksel: "Ik ben geboren in Turkije, maar woon al in Gent sinds ik 2,5 jaar was. Ik beschouw me ook echt als Gentenaar. Maar daarom ga ik me in het Vlaams parlement, mocht ik verkozen geraken, niet specifiek bezighouden met inburgering of zo."

Na de ontnuchtering bij de vorige verkiezingen met uw Turkse kandidaat en Grijze Wolf Fuat Korkmazer trapt de CD&V voor de tweede keer in de val.

Hopelijk stemt de Oostvlaamse kiezer op 7 juni verstandig en zonder "Jeuksel".

Met achtingsvolle groeten,

Jan De Moor
kiezer
jan.de.moor2@telenet.be

10:19 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-05-09

Pygmeeën verkracht door Congolese troepen

FARDC SOLDAAT
monuc-fardc-soldat-08Regeringstroepen hebben in maart in het oosten van de Democratische Republiek Congo, Pygmeeën verkracht omdat ze geloven dat ze daardoor bovennatuurlijke krachten krijgen.

Enkele weken geleden liet men al in een documentaire van Vranckx op Canvas zien dat vrouwen en zeer jonge meisjes, kinderen nog, werden verkracht. Niet enkel verkracht, maar ook bewerkt met voorwerpen, waarbij sommige meisjes vanbinnen helemaal kapot waren.

Deze gruweldaden gaf de soldaten bovennatuurlijke toverkrachten waardoor ze onoverwinnelijk werden, vertelden ze in de reportage. Anderen vonden dat ze daar recht op hadden, nadat ze langere tijd in de wouden verbleven . Als ze terug in de dorpen kwamen, verkrachtten ze alle vrouwen van 0 tot 99 jaar. Een oudere vrouw overleed later aan de gevolgen.

Regionale groepen voor mensenrechten zeggen nu dat soldaten van de 85ste brigade drie mannelijke Pygmeeën hebben verkracht om bovennatuurlijke krachten te ontvangen en voor bescherming in het dorp Kisa in de streek Walikale.

“Het dorpshoofd werd gestript en verkracht (sodomie) in de aanwezigheid van zijn vrouw, zijn kinderen en zijn schoondochter.”

“De kinderen werden op hun beurt gestript en verkracht voor de ogen van hun vader.”

Er wordt gezegd dat andere gewapende troepen in de regio eveneens Pygmeeën hebben misbruikt.

Oudere inwoners en kinderen werden verkracht door de gewapende groepen en de onberekenbare FARDC soldaten in Oost DRC, voegden ze eraan toe.

De Pygmeeën leven voornamelijk als jachthelpers in de DRC wouden in de equatoriale zones en waren al eerder het doelwit van militietroepen.
Onder de gewapende troepen die het Oosten van Congo afschuimen, bevinden zich leden van het Rwandan Hutu Democratic Forces for the Liberation of Rwanda rebels.
Sommigen onder hen worden beschuldigd in Rwanda 1994, daders te zijn geweest in de genocide van de Hutus op de Tutsi minderheid. Zij werden toen door de VN en Global Human Rights organisaties beschuldigd van massamoord, verkrachting en plundering.

En onze bemoeizieke regering, wat doet die? Zij roept bij monde van Charles Michel op tot dialoog, alsof je kunt praten met achterlijke moordenaars die geloven dat ze via verkrachtingen bovennatuurlijke krachten krijgen, of dat ze van aids kunnen genezen door babies te verkrachten.

In elke reportage over Afrika, en zeker in Congo, valt het op dat het IQ bij de Afrikaanse vrouwen veel hoger ligt dan bij de mannen. Zij zorgen er ook meestal voor dat er eten en drinkwater is.
Geef de macht in handen van de vrouwen en misschien hebben die Afrikaanse landen nog een toekomst.


Bron: news.com.au
Lees ook de reacties op Canvas:
http://multiblog.vrt.be/canvasprogrammas/greatest-silence-rape-in-the-congo/

23:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-05-09

Erdogan verzet zich tegen het ‘label’ dat Turkije een land zou zijn met een gematigde islam.

erdoganDe Turkse eerste minister Recep Tayyip Erdoğan verwierp de Amerikaanse poging om Turkije het voorbeeldland van de gematigde islam te noemen.
”Het is onaanvaardbaar voor ons om in te stemmen met dit soort definities. Turkije is nooit een land geweest om dergelijk concept voor te stellen. Meer nog, de islam kan niet worden voorgesteld als ‘gematigd’ of ‘niet gematigd’,” zei Erdogan tijdens zijn toespraak in het Oxford Centre for Islamic Studies in april dit jaar.Een toespraak die enkele dagen voor het bezoek van president Barack Obama werd gehouden en van wie de administratie al had gesignaleerd dat W.Bush totaal onverwacht, Turkije had geïdentificeerd als een land met een ‘gematigde islam’ en de VS secretaris Hillary Clinton al eerder tijdens haar bezoek in maart aan Ankara, er een schepje bovenop deed door Turkije te omschrijven als een “democratisch en seculier land”.

Natuurlijk heeft Erdogan gelijk, want er bestaat maar één islam en één koran.
Een gematigde ‘Europese’ versie van de islam bestaat niet en is een utopie, ontsproten in Europese breinen. Een ‘gematigde’ moslim is heel simpel - een ‘afvallige moslim’.islam_europe


In zijn speech zei Erdogan ook dat hij een verbond tussen de beschavingen nastreeft waarin Turkije een rol speelt. Hij wees eveneens op het gebrek aan dialoog tussen de twee religies en culturen, die hebben geleid tot angsten en incidenten in de wereldgeschiedenis.

“Deze anonimiteit, versterkt, jammer genoeg, het scenario dat er een zogenaamde ‘clash of civilizations’ in de wereld zou bestaan. Diegenen die deze speculaties verdedigen, mogen verder gaan met terrorisme in verband te brengen met de islam terwijl ons geloof gebaseerd is op vrede”, ging hij verder. En hij voegde eraan toe dat diegenen die deze geruchten in stand hielden meehelpen aan het globaliseren van islamofobia.
Hij vergat waarschijnlijk dat de islam al meer dan genoeg heeft bewezen uit welke hoek het terrorisme telkens weer komt. Een religie die claimt zich te baseren op vrede, terwijl de realiteit het tegenovergestelde bewijst. In de koran staat heel duidelijk, dat de islam inderdaad een religie is van vrede, maar enkel in ‘het huis van Allah’. Laat dit vooal goed doordringen in het Westen.

Islamitische beschaving:
hanging1_1
Erdogan pleitte eveneens voor een open dialoog en samenwerking met het Westen. “Men zou moeten beseffen dat het accepteren van een boosaardige en beledigende uitspraken en berichten over de gevoeligheden in de islamitische wereld niet kan, en het westen zich niet langer kan verstoppen achter ‘freedom of speech’ en het recht op vrije publicatie en media. Dit is voor ons onaanvaardbaar,” zei hij.

20060204


Hij trok de aandacht op het belang van een wederzijds respect en begrip, Erdogan bevestigde dat hij geloofde en respect heeft voor Mozes en Jezus, en hen aanvaardt als profeten. “Ik verwacht dezelfde houding van Christenen en Joden tegenover mijn profeet, en hem eveneens aanvaarden als profeet.” liet hij noteren.
Waarbij hij zonder verpinken al meteen de Christenen beledigde die in Jezus de zoon van God zien.


untitledhatecrime
Kunst= bijbel
Haatmisdrijf = koranHij onderlijnde eveneens de belangrijkheid van de toetreding van Turkije tot de EU in termen van ‘het creëren van een connectie tussen Oost en West’.

“Als land, van wie de bevolking voor het merendeel bestaat uit moslims, wil Turkije trachten een plaats te veroveren binnen de EU. De pogingen van Turkije worden niet alleen nauwlettend opgevolgd door Europeanen, maar eveneens door de bevolking van islamitische landen”, zei hij. “De stelling dat het Oosten zich niet zou kunnen verzoenen met het Westen en andere religies, kan Turkije niet meer als geldige reden in het proces van het Turkse lidmaatschap aanvaarden.

Met een land in de EU dat bestaat uit minstens 70 miljoen moslims, zal het meteen ook de grootste stem hebben in het Europees parlement en krijgt Europa dezelfde toestanden die we zien in de VN waarin een overgrote meerderheid islamitische landen de macht en het beslissingsrecht naar zich toetrekken. Met andere woorden - Europa wordt Eurabia.

Erdogan verdedigde ook zijn verbale confrontatie met de Israëlische president op het ‘World Economic Forum’ in Davos en voegde eraan toe dat hij zich uitsprak tegen het doden van onschuldige burgers en enkel zijn plicht vervulde als mens.

(Tijdens een speciale sessie in Davos stormde Erdogan woedend weg van het podium, nadat hij de president van Israël, Shimon Peres had verweten dat hij maar al te goed wist hoe hij mensen moest vermoorden. Het was onmogelijk om dit in stilte te laten voorbij gaan, we traden daar niet op als spreekbuis voor een organisatie, zei Erdogan nog.)

rifugiatiDeathDealers2


Erdogan voelde zich echter niet ‘mens’ genoeg, om Hezbollah te veroordelen voor de gedurige aanvallen op Israël, de gevechten en moorden in Gaza tussen de rivaliserende extremistische islamitische bendes, de toestand in Darfur (islamitische genocide op de etnische bevolking) de Kopten in Egypte of de toestand in Zimbabwe.

Als Turkije volwaardig lid mag worden van Europa, wordt het tijd voor ons, Europeanen, om andere oorden op te zoeken.erdogan_192982hZo doen ze dat:
Turkije neemt de aanleg van een gastransportlijn naar Europa ‘in heroverweging’ als Europa blijft weigeren meer vaart te zetten achter de toetredingsonderhandelingen, zo dreigde premier Recep Tayyip Erdogan in januari in Brussel.
Op een ontbijtgesprek met diplomaten, zakenlui en journalisten, voorafgaand aan zijn Europese besprekingen, zei Erdogan dat er geen alternatief is voor toetreding en kritiseerde hij de terughoudende manier waarop Europese leiders zijn land bejegenen.[...]
,,Ik heb vorig jaar president Sarkozy gevraagd of we de toetredingsonderhandelingen, speciaal over energie, niet wat konden versnellen. Hij zou dat bespreken, maar ik heb er niets meer over gehoord.’’


Sarkozy was vroeger tegen de toetreding van Turkije tot de EU en maakte er voor de verkieziongen in Frankrijk een campagnepunt van. Na een gesprek met de Amerikaanse president wijzigde hij zijn mening.

16:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Franse greep op onze energiemarkt nog groter

2007-06-02%2014-15-16

Foto: http://www.windmolensite.be/

Waarschijnlijk zullen de meeste mensen het zoveelste huwelijk van Lotti veel belangrijker vinden dan de uitverkoop onze Belgische energiemarkt aan Frankrijk, maar toch is het iets om over wakker te liggen. Want Frankrijk versterkt haar greep op onze energiemarkt nog maar eens door een dikke vinger in de pap te krijgen bij Electrabel. De vrees bestaat dat de aandeelhouders in ons land de moed verliezen en hun aandelen zullen verkopen.

“SPE , de enige Belgische uitdager van formaat voor Electrabel, dreigt over te gaan in Franse handen. Die stap leidt tot zure oprispingen bij de verdedigers van een geliberaliseerde energiemarkt met effectieve concurrentie tussen een groot aantal spelers. Dat de beslissing wordt genomen in buitenlandse hoofdkantoren toont aan dat België nog bitter weinig te zeggen heeft over zijn energiemarkt.”, schrijft De Tijd vandaag.

De redactie:

“SPE Luminus is met 1,5 miljoen klanten de tweede leverancier van elektriciteit en aardgas in België na Electrabel. 49% van het kapitaal is in handen van Belgische investeerders en holdings, waaronder Dexia en Ethias.

De overige 51% komt dus nu bij EDF, dat voor 84% in handen is van de Franse staat. Die bezit ook nog eens 35% van GDF Suez, het moederbedrijf van Electrabel.

De nieuwe deal versterkt dus de toch al erg grote Franse greep op de Belgische energiemarkt. Parijs heeft nu een vinger in de pap in zowel Electrabel als zijn belangrijkste rivaal SPE. Critici vrezen dat de toch al beperkte vrije energiemarkt in ons land verder zal uithollen.”


België heeft nauwelijks nog controle over haar eigen energiebeheer dank zij de liberalisering van de energiemarkt, zonder dat er werkelijk concurrenten op de energiemarkt zijn. Alles is nog ondergeschikt aan Electrabel en dan kan men toch moeilijk over ‘liberalisering’ spreken.Als de overheid nu wil ingrijpen, moet ze eerst en vooral voor zorgen dat bedrijven ook werkelijk kunnen concurreren en kunnen werken met leveranciers naar hun keuze.

Ik was geen voorstander van 'een windmolen in elke tuin', maar het ziet er naar uit dat we binnenkort geen andere optie meer zullen hebben dan zelf te zorgen voor onze elektriciteit. Dat Europa in grote mate afhangt van energieleveringen uit het buitenland is een riskant ondernemen, dat hebben heel wat mensen onlangs nog mogen ervaren.

Russengas

12:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-05-09

Brusselse lijst PS

Hebt u deze mail ook ontvangen? Let vooral op de laatste zin!
Tijdens de mars op Brussel, zwaaiden ze vanuit sommige ramen met Marokkaanse vlaggetjes, we weten nu waarom!

répète à Bruxelles !

Le Cheval est depuis longtemps dans ses murs !

Et il a une couleur bien reconnaissable !

Subject: Votez PS à Bruxelles ! Ayez confiance !

n° 3 Emir Kir
n° 7 Fadila Laanan
n° 8 Mohammed Daïf
n° 10 Sfia Bouarfa
n° 13 Rachid Madrane
n° 19 Jamal Ikazban
n° 20 Fatiha Saïdi
n° 22 Nadia El Yousfi
n° 25 Mohammed Azzouzi
n° 27 Ahmed El Ktibi
n° 28 Souad Razzouk
n° 29 Emin Ozkara
n° 35 Abdallah Boustani
n° 42 Yasmina Nekhoul
n° 43 Mohamed Errazi
n° 45 Mohamed Lahlali
n° 47 Mounir Laarissi
n° 51 Ahmed Laaouej
n° 54 Myriem Amrani
n° 55 Ibrahim Dönmez
n° 57 Ahmed Ouartassi
n° 59 Ahmet Gjanaj
n° 61 Hava Ardiclik
n° 63 Abobakre Bouhjar
n° 67 Talbia Belhouari

On passe aux suppléants au cas où il y aurait des trous à boucher

n° 4 Mahammadi Chahid
n° 7 Karim Chetoui
n° 11 Sevket Temiz

Ceci est un avertissement:

Les gens qui s'amusent à transmettre ce message odieux seront sévèrement poursuivi par le MRAX!

12:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-05-09

VLD-Vendetta tegen Dedecker

Toen Karel De Gucht jaren geleden iedereen die voor het Vlaams Blok koos, uitschold voor ‘mestkevers’, was ik als één van de eerste die in Het Laatste Nieuws reageerde met enkel één zinnetje: “Weet Karel De Gucht dan niet dat mestkevers zeer waardevolle diertjes zijn die de shit van anderen opkuisen?”
Een oneliner met succes, bleek later, want je hoorde het overal en het bleek bovendien nog juist te zijn ook.

Vandaag zijn de ‘brave’ VLD’ers door de mand gevallen, en heel opvallend is de paniek bij Sp.a die toch al niets te bieden heeft. Want de zelfbenoemde respectabele partijen deden het al altijd, ze waren altijd al corrupt, machtswellustig en sjoemelden met ons belastingsgeld dat het een lieve lust was. Maar het bleef binnenskamers – niemand wist het.

Zelfs de vrome CD&V had vroeger haar boegbeeld Vanden Boeynants, die zijn rijkdom vergaarde door zijn gesjoemel met vlees voor het leger. De uitvinders van de populaire TV-serie, “De Kampioenen” hebben zich waarschijnlijk geïnspireerd op Vanden Boeynants in de figuur van Boma en zijn Bomaworsten. En hij kwam eveneens opvallend ter sprake in het dossier 'Roze balletten' waar nadien niet meer over gesproken werd omdat een zekere Albert, daar ook gespot werd.
En ook de CD&V laat zich dicteren door de oppermaffia, de vakbonden.

Integere mensen worden in de politiek monddood gemaakt en opzij geschoven. Wie zich verzet mag rekenen op represailles.

Nederland noemde België al jaren geleden een land dat bestuurd wordt door de maffia, er is nog niets veranderd.
Een partij of een persoon uitsluiten in de politiek is vrij simpel, in de eigen partij pest je hem weg of zet je hem op een onzichtbare plaats en een tegenstander maak je politiek af. Dat het vrij simpel is leerde ons een Canadese liberaal tijdens een politiek debat: “nazificeer hen”, zei hij, “dat werkt altijd”.
En inderdaad werkt dat, iemand de mond snoeren kan dus vrij gemakkelijk. Zeker wanneer men weet dat de meeste afspraken tussen magistraten en politici gebeuren in de ‘natte kamer’ van de loge.

Er valt vandaag bovenop al het moddergooien nog een ander fenomeen op. Al die straatgevechten onder politici zouden de anti-politiek voeden. Hallo? Anti-politiek, wie bedoelen ze dan wel? Als een partij die niet sjoemelt en terechte kritiek uit op alles wat hier misloopt in dit land, en zelfs in Europa, de partij van de ‘anti-politiek’ is, wel dan verkies ik niet bij de partijen van de ‘pro-politiek’ te horen.

Met alle moeite probeert men nu toch het Vlaams Belang erbij te betrekken. Vande Lanotte gisteren in Terzake had het over het ‘vuil’ bij het Vlaams Belang en Dedecker. Luc Van Der Kelen ging vandaag zelfs in de krant zover door te schrijven: “De gevestigde partijen – inbegrepen VB – hebben van de politiek een soort syndicaat gemaakt. Ze verdelen onder elkaar de posten en het geld, dat ze van de burger opeisen, en proberen te beletten dat een indringer er zich tussen wringt…”

Wat krijgen we nu??
Nu zijn we plots een 'gevestigde partij' zoals alle anderen.
Probeert men ons hier mee te sleuren in hun vuile spelletjes? Gedeelde schuld is halve schuld, of zoiets?

Wie mag die ‘indringer’ dan wel zijn? Heeft het Vlaams Belang de deur al niet eerder geopend voor mensen die hij ‘indringers’ noemt en die niets anders op het oog hadden dan een verkiesbare plaats op de lijst en nu net dat gegeerde belastingsgeld van de burger?

Jean-Marie Dedecker mocht tot voor kort op populariteit bij de media rekenen omdat men dacht dat hij stemmen bij het Vlaams Belang zou wegkapen. Met hetzelfde doel wordt nu Bart Dewever opgevoerd als ‘de’ figuur ter rechter zijde. Niet dat ik iets tegen Bart De Wever heb, integendeel. Ik heb zelfs niets tegen Dedecker, maar ze moeten wel beseffen dat ze geen vrienden hebben bij de linkse media, noch bij de andere linkse partijen. Uiteraard zal men geen tweede keer een cordon sanitaire durven gebruiken tegen rechtse partijen die tegen de Belgische constitutie zijn, maar dat ze hen gaan proberen kapot te krijgen staat vast.

Dedecker heeft gelijk. Hij heeft de bewijzen en we weten ook waarom hij zich verzet en zelfs een figuur als Vijnck terug binnenhaalt. Hij wil zijn partij redden die zonder de nodige fondsen niet kan overleven en daar heb ik alle begrip voor. Wat ‘Bartje’ van de Open VLD doet, doet hij niet alleen. Bartje handelt volgens welingelichte bronnen in opdracht van Karel De Gucht, (de mails bewijzen het ook) die Dedecker na de Fortis affaire, waarbij De Gucht met voorkennis de rest van zijn familie aanzette hun aandelen te verkopen, wil nekken.

Vijnck wilden ze inpikken om Dedecker financieel vleugellam te leggen en ze probeerden het bij Martine De Maght ook.
Een coalitie rood-blauw of een coalitie rooms-blauw, dat is het enige wat telt voor open VLD.

Hoever mag die vendetta van Open-VLD gaan om dat doel te bereiken? Zou er niet beter een ‘cordon sanitaire’ rond die partij gelegd worden?

15:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Laat De EU nog maar eens goed nadenken vooraleer Turkije erbij te nemen.

13:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

07-05-09

Te huur: "Enkel voor Vlamingen" ???

foto

« Je veux des locataires marocains »

“Ik wil Marokkaanse huurders” staat er op het bordje. Deze foto werd genomen in Neder-Over-Heembeek op 100 meter van het politiebureel. Die weliswaar een proces verbaal opmaakte, maar blijkbaar tevergeefs. Want iedereen weet ondertussen wel dat ‘racisme’ maar van één richting kan komen.
Een buurvrouw en ongelovige hond, trok er woedend heen en verscheurde de affiche, tegen haar werd klacht ingediend (wel met gevolg) en de woning? Die werd later ook nog verkocht aan Marokkanen.


Bron: Le Bastion

23:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

In Terzake vanavond.

Volgens Walloniëkenner en ex-journalist van De Standaard Guido Fonteyn zijn er in Brussel 40.000 allochtone jongeren die daar de hele dag maar wat 'rondlopen'.

En Franstalige Brusselaars zijn niet zo happig op Walen, volgens een geïnterviewde vrouw maar "een bende nietsnutten..."
Zouden die Franstalige Brusselaars dan eindelijk Vlaams leren in Broekzele?


Na een hevige en redelijk beschaafde discussie werd mij er op gewezen dat ik niet mocht schrijven wat Dhr. Fonteyn werkelijk bedoelde en dus het woord 'allochtone' jongeren niet heeft uitgesproken, enkel 'jongeren die daar een hele dag rondlopen' en dat het niet om 40.000 jongeren ging maar om veel meer, namelijk om 40% van de jongeren in het Brusselse.

Bij deze dan rechtgezet.

00:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

06-05-09

Laurent als moslim?

redlauren


Prins Laurent had het plan opgevat om moslim te worden en met een vrouw uit Mauretanië te trouwen, schrijft royaltywatcher Jan Van den Berghe in zijn nieuwe boek ‘God in Laken’ en Knack schreef er een artikel over dat u hier kunt lezen.

Waarom kijk ik daar niet van op? Omdat ik nog maar pas heb gehoord dat onstabiele jongeren, zonder houvast of steun van de ouders naar iets op zoek zijn. Dat eindigt soms in een sekte. En dat Laurent niet echt een stabiele jeugd achter de rug heeft, is een bekend feit.Maar volgens Noël Vaessen wou Laurent moslim worden, om zijn familie te pesten. 'Hij had het plan opgevat om met een vrouw uit Mauritanië te huwen, de dochter van de nummer twee daar. Een zeer rijke vrouw. Hij zou vervolgens ongetwijfeld de Koran hebben gebruikt voor politieke doeleinden. Hij vond het statuut van de koning van Marokko op zijn maat gesneden. België heeft een half miljoen moslims, redeneerde Laurent. Door zelf moslim te worden, zou hij alvast de prins van de Belgische moslims worden. De familie van die vrouw in Mauritanië was niet opgezet met het voorstel van Laurent en het huwelijk ging niet door', kunt u in Knack lezen.

Dan had hij alvast zijn liefde voor hondjes moeten opgeven, want moslims vinden honden onreine dieren. Maar je kunt natuurlijk niet alles willen, niet? Zelfs niet wanneer je een Belgische moslimkoning bent.

Maar los van dat alles zijn Albert en Paola natuurlijk dikke vrienden met de koning van Marokko. Zelfs op de dag dat de Twin Towers werden aangevallen door moslimterroristen, zaten ‘zijne doorluchtigen’ samen te dineren. Ik vraag mij af hoe ze reageerden op dat moment, de ene juichend en de andere ontzet?? Wie zal het zeggen…


kusarafatKus Arafat


In ieder geval was Laurent moslims gewoon. Zelfs na de geboorte van zijn kind (vraag mij niet hoe het heet, ik weet alleen dat hij het noemde naar een verre voortante die het nogal bont maakte voor haar tijd) zelfs dan, wou hij nog een moslim als peetvader. Dank zij de Franse priester Gilbert konden de schamele meubelen gered worden.

23:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Straffe gast!!

17:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

05-05-09

Obama's oma trekt naar Mekka

Mama_Sarah_Obama2 De Keniaanse oma van Barack Obama gaat dit jaar naar Mekka om mee te doen aan de jaarlijkse moslim Hadji. Ze wordt daarbij vergezeld door één van haar zonen, Syeed Obama. Dit werd gepubliceerd door een reporter uit Dubai in http://www.arabianbusiness.com/

Sulaiman_Al_Fahim_invited_Mama_Sarah_Obama_to_Hajj_in_Mecca_thumb[2]‘Mama Sarah’, president Obama’s grootmoeder langs vaderskant wil ook samen met haar zoon Dubai bezoeken vooraleer ze naar Saudi Arabië vertrekt.

‘The News’, een krant in Dubai, heeft het bericht bevestigd. Er stond in dat de grootste vastgoed-tycoon Sulaiman Al Fahim, van de Verenigde Arabische Emiraten haar haar persoonlijke sponsor wordt, nadat hij haar had ontmoet en gehoord dat ze op haar hoge leeftijd de Hadji wou doen, iets dat ze haar hele leven al had gewild.

“Ik vernam dat ze nog nooit had deelgenomen aan de Hadji en dat ze heel graag wou gaan”, zei Al Fahim. “Nu mijn eigen moeder niet langer onder ons vertoeft blijft er een lege plaats over, dus nodigde ik haar uit en zij heeft toegestemd. Ik kijk er echt heel erg naar uit.”

Al Fahim toerde in Kenia rond met Remigo Maradona, broer van de Argentijnse voetballegende, om een anti-verkeerde voedingscampagne te lanceren in de regio. Maradona kreeg net het ambassadeur status van de Verenigde Naties. “Dit is iets wat ik veel vaker ga doen. Ik was zeer fortuinlijk in mijn carrière en als zakenman, ik voel dat het tijd wordt om iets terug te geven en te iets te doen voor de minder fortuinlijke”, voegde Al Fahim eraan toe.

“We plannen nog heel veel trips naar Afrika, en we hopen een voetbaltrainingskamp te kunnen bouwen voor minder bevoorrechte kinderen”, zei hij. VN beambten zijn begonnen met de reisvoorbereidingen naar Mekka voor Obama’s grootmoeder samen met Al Fahil later dit jaar.

12:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vijnck, de 'verloren zoon' is terug.

Wie een paar keer van partij wisselt in twee weken tijd, kan heus niet meer beschuldigd worden van geloofwaardigheid en al zeker niet te beschikken over een stabiele geest. Ook ‘Le président fondateur’ van LDD, Jean-Marie Dedecker neemt rare bokkensprongen en spreekt nu over zijn ‘verloren zoon’ die is terug gekomen. Terwijl die verloren zoon vorige week nog een staande ovatie gaf aan Verhofstadt.

Maar die “brave jongen”, die eerder de domste van de klas werd genoemd, niet kon lezen of schrijven en alleen maar goed was om voor de broodjes te zorgen op het partijbureau, brengt uiteraard de partijfinancies terug in orde. Voor 252.000 euro werkingsmiddelen sluiten ze bij sommige politici zelfs de duivel in hun armen. En dat soort mensen moeten vertrouwen wekken in de politieke wereld? Voor één ding is het goed. De show van Geert Hoste zal volgend weer de moeite waard zijn om naartoe te gaan.

09:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |