08-06-09

Groot verlies voor alle gevestigde partijen.

Alle gevestigde partijen hebben een serieuze dreun gekregen ten gunste van N-VA en Lijst Dedecker. Ook wij hebben ons resultaat van 2004 niet meer kunnen waarmaken.

Dat hadden we ook niet verwacht.
In 2004 was er de veroordeling van het Vlaams Blok, waarvan heel veel mensen zagen dat dit gewoon om een politieke afrekening ging en dat leverde ons een reuzenwinst aan stemmen op. Vlamingen stemmen nu eenmaal graag op ‘underdogs’ en bovendien werd toen ook het fel gecontesteerde vreemdelingenstemrecht en de snel-Belgwet goedgekeurd en waren wij toen de enigen die de onafhankelijkheid van Vlaanderen bespreekbaar wilden maken.

Zes jaar geleden waren er ter rechter zijde ook geen mededingers zoals nu. N-VA bestond nog niet, en ik weet niet of Dedecker toen zelfs al in de politiek zat. En als hij al in de politiek zat, dat was het bij de liberalen.

Alle gevestigde partijen voerden toen min of meer een linkse of centrum linkse koers en wij waren de enigen die consequent de Vlaamse kaart trokken.
Een ander verschil is ook dat er niemand van het VB dagelijks op televisie kwam voor deze verkiezingen, niet met schandalen, en niet in de diverse tv-spelletjes.

Dus na een jarenlang winnende koers te hebben gevaren kregen we deze keer een serieuze dreun. Maar omdat iedereen, behalve NV-A en Dedecker een dreun kreeg, maakt het in feite weinig verschil uit in het politieke landschap want we blijven nog altijd, net als voorheen, de tweede grootste partij. Het grote verschil met vroeger is dat we nu niet meer alleen aan de rechterzijde staan.

Maar ondanks we nog steeds de tweede grootste partij zijn in Vlaanderen, zal men ook nu nog het cordon handhaven. Uiteraard wisten we dat ook wel, wat is tenslotte een democratie zonder stevige oppositie?

Tijdens een interview deze namiddag vroeg een journalist van HLN mij of “het cordon dan gewerkt heeft om het VB terug te dringen”, omdat hij had gehoord dat er kiezers waren die hun wensen hoopten gerealiseerd te zien door op de nieuwe rechtse partijen te stemmen zonden het fameuze ‘cordon sanitaire’. Ik heb geantwoord met een tegenvraag. “Zou het niet kunnen zijn dat het terugdringen van een politieke partij via een cordon gelijk staat aan het terugdringen van de democratie?” Hij bekeek zijn collega van De Standaard en wist niet zo meteen een antwoord te geven, tot hij uiteindelijk zei dat je het ook zo kon bekijken.

Dat er aan de top druk zal gediscussieerd worden over de te volgen koers voor de toekomst staat vast. Dat de harde slogans misschien iets genuanceerder zullen moeten klinken waarschijnlijk ook, maar de principes worden in geen geval overboord gegooid. We zijn en blijven een onafhankelijkheidspartij en we blijven tegen de islamisering van niet alleen Vlaanderen, maar heel Europa.

In ieder geval heeft Vlaanderen beslist dat ze voor eigen bevoegdheden zijn en hun eigen huishouden willen besturen. Ze bleven misschien niet hun partij trouw, maar wel hun idealen.

Op Vlaanderenkiest.be kunt u alle resultaten opzoeken.

00:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Stemmen gemanipuleerd in Deurne zoals zo velen, deze voormiddag naar het stembureau, daar het Susanne haar eerste keer was, zei ik, dat ik samen met haar ging om het haar uit te leggen. Dat mocht niet, een "mevrouw" daar zou mee gaan, waarom zei.... een vreemde wel en ik niet?? Ik zei dus dat ze konden kiezen, ik mee, of er werd niet gekozen!!, gelukkig had ik nog een volmacht bij van iemand uit de bouw hier en werd de aandacht even afgeleid en ging de "mevrouw" even weg, ik zei tegen de ziters (die wel vatbaar waren voor reden) dat ik snel zou zijn, maar we stonden nog niet in het kotje of ze stond al achter mijn rug..... mijnheer, wilt u buiten komen, u mag niet met twee, nogmaals waarom zei wel en ik niet?? Dus ik liet dat mens maar tieren en stemde met Susanne tot ze klaar was, en stemde toen voor mezelf en mijn buur. Later hoorde ik van mijn schoonzuster ( zuster van Susanne) daar wou ook Patrick haar man mee gaan, maar die mocht dus ook niet, en daar ging de "mevrouw" mee en ja hoor..... zei probeerde haar op een welbepaalde stem te laten stemmen!!!! Gelukkig hield Susie voet bij stuk en stemde ze op de partij die ze zelf wilde!! Maar zo zie je maar, hoeveel oude mensjes heeft zei niet op haar partij laten stemmen!!! Hopelijk kunnen we de volgende verkiezingen van thuis uit stemmen.Dit heeft mijn broer en zijn schoonzus meegemaakt vandaag en een oudere vrouw voor ons werd ook zo ( begeleid )

Gepost door: V.K | 08-06-09

De Canvas Crap... Dat we klappen ging krijgen was te verwachten. N-VA en LDD hebben van ons succes in 2004 gebruik gemaakt om de kiezers een afgeroomde versie van ons programma aan te bieden.

Ik heb mezelf erop betrapt dat ik bij het aanzetten van de televisie dacht dat ik de Canvas-Crack aan het kijken was. De debatten op de openbare zender, waarbij het zelden ging over inhoud, hadden veel gemeen met een talk-show of een populariteitswedstrijd. De keren dat Vlaamse politici en niet die van Vlaams Belang alleen, aan het woord mochten komen en het debat daarbij op gang kwam, werden ze met uitzondering van Bart De Wever en Kris Peeters, onderbroken door de talk-show host. De meningen van de kijkers werden duidelijk een bepaalde richting uitgestuurd. Van objectiviteit was er bij onze zender weinig sprake en verbazend genoeg werd zelfs SP.a weg gemodereerd. Het eindeloze slijkgooien en haantjesgedrag was pijnlijk om naar te kijken, niet omdat ik sympathiseer met andere partijen, maar omdat ik van mening ben dat politiek, politiek moet blijven en geen spelprogramma met flitsende filmpjes, strakke verlichting en matrix-achtig camerawerk. Als klap op de vuurpijl werden we na elk "debat" nog getrakteerd op een pseudo-intellectuele uitleg, waarbij het vannzelfsprekende bevestigd werd door de professor van dienst en waarbij ik na afloop een laagje drolvormige geluidsgolven van mijn trommelvliezen moest schrapen.

Het immigratiethema was bij deze verkiezingen duidelijk niet aan de orde. Het merendeel van de Vlamingen leeft niet in grootsteden met achterbuurten en achtten het economische aspect van de hedendaagse problematiek belangrijker dan de verloedering van onze steden. Ik vond het zelf een riskante strategische keuze van het Vlaams Belang, om wederom de Mohammedkaart te trekken, terwijl Bart De Wever duidelijk inspeelde op de staatshervorming en de crisis. Men heeft de impact van zijn genuanceerde mouwvegerij onderschat, terwijl de deur open stond naar een nieuwe electorale overwinning. Het niet nuanceren heeft ons uiteindelijk niet de das omgedaan, het was het vreemdelingenthema aansnijden in tijden van crisis. En zoals elke Vlaming weet, kiest men eerst voor de portefeuille van vandaag en dan pas de welvaart van morgen.

Anderzijds ben ik toch blij, dat we er nog steeds staan en dat de kiezer rechts varen wil en dat de bal nu in het kamp van De Wever ligt. Ik ben benieuwd wat de N-VA er van zal bakken en of hun zachte aanpak uiteindelijk tot een sterker Vlaanderen zal leiden. Als ze ditmaal falen, zal dat ons alleen ten goede komen.

Met kameraadschappelijke groeten...

Gepost door: p0p4rt | 08-06-09

Domme klagers Het VB heeft sinds 1977 alleen maar groei gekend. Toen heb ik nog iemand horen klagen over stemmemmanipulaties, te weinig op TV enz. Nu ze de boot ingaan omwille van hun hardleerse racisme, begint het weer. Flauw. Slechte verliezers! Bah!

Gepost door: Brabosh | 08-06-09

hebt gij een andere uitslag van ldd ? 7,7% ! wie dedekker gisteravond hoorde is daar blijkbaar minder mee opgezet dan gij Janice. en wie er helemaal niet kontent mee zal zijn , is J Versteepen. waar ik wel van overtuigd ben dat het ons 1 of 2% gekost heeft! de rest komt van de ovld ! bart de wever heeft het VB veel meer schade toegebracht! de kiezers hebben blijkbaar de Open vrt gevolgd! de aanhoudende stroom hoera-berichten over de tweede slimste mens hebben hun effekt niet gemist. benieuwd wat de 2de slimste gaat doen! word hij uitgenodigd om mee te spelen of gaat peeters het risico niet nemen om nogmaals zijn "grote staatshervorming" in rook te zien opgaan. gaat hij de voorkeur geven aan de verliezers vld en spa ? dan houd ik mijn hart vast voor de onomkeerbare toegevingen in ruil voor wat borrelnootjes ! welke zullen de eisen zijn van nva om toe te treden? kindergeld verhogen? tja dat zal de problemen alleen maar vergroten. daarvoor hebben de meesten niet op bdw gestemd denk ik !! ik heb een déjà-gevoel. en er zijn nog hopen andere problemen die om een oplossing vragen en die enkel in een onafhankelijk vlaanderen kunnen gerealiseerd worden. maar peeters en zijn bende zijn er wonderwel in geslaagd die uit de campagne te houden! maar eens komt de dag dat die problemen ijskoud op het bord van de vlaming zullen komen! hopelijk gaan de ogen toch nog tijdig open !

Gepost door: jos | 08-06-09

Slechte verliezers? Bijlange niet! Slechte verliezers, Hugo? Nochtans was de voltallige pers het er gisteren over eens dat we goede verliezers waren. Ze hadden tranen verwacht en werden op gelach onthaalt. Ze hadden klachten willen horen en kregen die niet.

Bovendien zijn velen (ook bij onze partij) ervan overtuigd dat het niet eens zo slecht is om na jaren aanhoudende groei, eens terug met beide voetjes in de real world' terecht te komen en het succes te moeten delen met andere spelers in het rechtse veld. De aanhoudende groei van de laatste jaren kon niet blijven duren en inderdaad dachten heel wat mensen dat we door het cordon in het nadeel waren om hun wensen te vervullen. Wensen die ze nu hopen gerealiseerd te zien via N-VA.

En ik hoop dat ze gelijk krijgen, want wie het ook kan waarmaken speelt voor mij geen rol, als Vlaanderen maar krijgt waar het recht op heeft.

Nee, slechte verliezers zijn we in geen geval. Ik voel mij zelfs niet treurig, aangezien de stemmen niet naar links maar naar Vlaams en rechts zijn gegaan. Ik zou mij pas treurig en zeer ongerust hebben gevoeld mochten S.pa of Groen! of de VLD deze verkiezing gewonnen hebben.

Ik hoop dus echt uit de grond van mijn hart dat Bart De Wever de tweede kans die zijn partij nu krijgt via de Vlaamse regering, deze keer tot een goed einde zal brengen.

Gepost door: Janice | 08-06-09

Stemmenmanipulaties In Nederland en Duitsland, en misschien nog andere landen dat weet ik niet, werd het stemmen via computer afgeschaft wegens onbetrouwbaar en gemakkelijk te manipuleren.

Of links dit nu goed of slecht vindt zal daar niet veel aan veranderen!!

Het is een feit dat gisteren heel wat computers in het Antwerpse het weer eens lieten afweten en het is ook waar dat inderdaad heel wat mensen met twee of meer achter het gordijntje verdwijnen om hun stem uit te brengen. Veelal omdat ze de taal niet kennen of problemen hebben met stemmen via een computer.

Bij heel wat mensen (vooral vreemdelingen en ouderen) gaan de voorzitters - of ander hulpvaardige bijzitters - waarvoor er zich deze keer heel vrijwilligers zijn komen aanbieden, mee achter het gordijntje en houden de hand vast van die mensen, of tikken zelfs al een bepaalde partij al aan om het ... even voor te doen.
Behalve dit jaar, stond ik al elke keer als toezichter in de kieslokalen en heb meermaals moeten tussenbeide komen. Maar op de klachten uit de diverse kieslokalen (dus niet enkel vanuit onze partij) kwam nooit enige reactie.

En dan mogen jullie nog zoveel spartelen als duiveltjes in een wijwatervat, het is gewoon een feit en dus ja, sorry, dat noem ik manipulatie.

Gepost door: Janice | 08-06-09

Brabosh Deze verwijst naar een website met joodse roots van zionistische oorsprong.
(please correct me if i'm wrong)
Ik ging daar kijken en vind daar heel wat kritiek op de Palestijnen en op de haat van de moslims tegen de joden.
MAAR WAT ME OPVALT en dit is niet de eerste keer:

joodse mensen vragen hulp, steun en bijstand als ze in de hoek gedrukt worden door moslims,
MAAR als Vlaamse mensen hier problemen ondervinden van moslims, staan de joodse mensen (gelukkig niet allen) OP DE EERSTE RIJ om de moslims aan te moedigen en te steunen.
een vraag:
wil u mij aub eens uitleggen of jullie nu voor of tegen vervelende moslims zijn, of jullie er ALLEEN maar tegen zijn als ze tegen JULLIE iets uitsteken?

Gepost door: André | 08-06-09

STEMMEN GEMANIPULEERD Natuurlijk!
En vergeet niet de vrije bijdrage van de plaats waar de resultaten verzameld worden!
Er verlaat geen enkel resultaat die plaats, of het is "bewerkt".

Nog iets!
ACTERLIJKE landen zoals Nederland of Duitsland willen geen stemcomputers meer gebruiken, omdat er zoveel fraude mee mogelijk is.
Ons INTELLIGENT land wil meer en meer computers gebruiken...Niet omdat het sneller gaat, maar (en nu wik ik mijn woorden)
omdat ze GEBRUIKSVRIENDELIJKER zijn.

Gepost door: André | 08-06-09

Allez, allez. Het VB kan haar verlies niet toegeven: nu zijn er plots stemmen gemanipuleerd, ligt het aan de minieme mediaaandacht (in de tijd van 2004 was die blijkbaar zeer groot?)

Bovendien verliezen alle gevestigde partijne: VLD, SPA, VB, maar CD&V wint.

Gepost door: 1MT | 08-06-09

Verkiezingsfraude... U vergist zich danig. Het probleem is al meerdere malen aangekaart door anderen. Thomas De Flo (Groen!) heeft er in 2006 een uitgebreid verslag over geschreven.

http://thomasdeflo.wordpress.com/2006/05/27/verkiezingen-in-belgie-het-einde-van-de-democratie/

Gepost door: p0p4rt | 08-06-09

ook in borgerokko heb ik als getuige vooral 'allochtone' bijzitters erop gewezen dat ze niet mochten meegaan in het hokje ,en aanwijzen op wie te stemmen, ook vele onder hen wauweldens steeds arabisch,wat ook verboden is, en tenslotte viel het mij enorm op dat de voor en bijzitters allemaal uit een zelfde hoek kwamen, zeker af te leidenuit hun gedrag en kledij,rastakapsel, wijde slobberbroeken enz... ,ook heb ik herhaaldelijk geeist dat de urnen verzegeld moesten zijn voor de aanvang van de stemming,
ook de "hertelling" van de stemmen ,nadat uitkwam det P.J. maar 11.000 voorkeurstemmen had,en nadien bijan het dubbele doe ernstige vragen rijzen ,na wat er vorige verkiezingen gebeurd is in Hoboken en Borgehout moet er terug op papier gestemd worden punt !

Gepost door: lowieke staal | 08-06-09

Laatste der Mohikanen In Brussel zijn gisteren 51.811 stemmen op Nederlandstalige lijsten uitgebracht. Sinds het ontstaan van het gewest werd nog nooit zo weinig gestemd op Vlaamse lijsten. Bij de oprichting van het gewest in 1989 bedroeg het aantal stemmen op Nederlandstalige lijsten nog 67.000. Bij de vorige gewestverkiezingen waren er dat 62.516. In Brussel gingen zondag 484.719 mensen stemmen.

De heer Mark Grammens voorspelde bij Rondas niet alleen de neergang van het Vlaams Belang in Brussel, maar ook een dramatische achteruitgang van het totale Vlaamse stemmenaantal, alsof hij een kristallen bol had, of alsof hij de directeur van het informaticabedrijf kende.

Of is er nog iets anders aan de hand? Misschien kende hij wel de commandant van de stormtroepen of de doodseskaders? Dat zou nog wel een keer een even overtuigde Vlaming kunnen zijn als Lammers, de gangster van wie we recent in het nieuws hebben vernomen dat WNP namens het Belgische regime in 1982 een Vlaams Anderlechts koppel als 'oefening' verkoos te vermoorden boven een Marokkaans gezin. Dat zegt wel wat. Op een legislatuur tijd kan een partij wel de helft van de kiezers verliezen, maar dat één zesde van het Vlaamse electoraat, om het in de woorden van Rondas' Pavia-vriend Van Parys te zeggen, 'verdampt' is wel te sterk. Indien al die Vlamingen zijn weggevlucht dan vraag ik mij af waar naartoe. Dat het allemaal Franstaligen waren, daar geloof ik geen bal van, aangezien de gemiddelde Franstalige er in Brussel geen belang bij heeft zich af te geven met de Üntermenschen en als Franstalige altijd in de watten zal worden gelegd als hij Vlamingen maar voldoende jent. Want de Franstalige partijen in de Rand zijn alvast sterker geworden. Maar ik zie ongetwijfeld evenveel spoken als de paranoïde buren van Alfons Vandermeulen, destijds?

Hoe voelt het daar, in het huis van vertrouwen, Rondas? Oh ja, nu komt voorbij mijn deur een politiewagen even de sirene opzetten net voor mijn deur. Soms stappen ze ook wel uit, bellen aan en rennen dan weer weg. Meestal is dat dan de Limburger. De Waals-Brabander staat glimlachend vanuit de auto toe te kijken. Ik en mijn familie weten al veertig jaar dat WNP de baas is in dit land. Laten we ze maar zo noemen.

Nog voor de haan drie keer gekraaid heeft, zal Bart de Wever zijn broer Bruno naar de mond hebben gepraat. Geen Kaïn-en-Abelverhaal in dit geval, maar broederlijke toenadering.

Gepost door: non nominat | 08-06-09

@Andre: 'Deze verwijst naar een website met joodse roots van zionistische oorsprong'

Onzin. Als je beter gekeken had je gezien wie (ik) de auteur (brabosh) was. Een niet-Joodse Antwerpenaar, alhoewel ik beroepsmatig wel veel met de Joden vandoen heb en in mijn vrije tijd ondermeer schrijf voor Joods Actueel (blad en website). Vermits ik geen Jood ben kan ik ook nooit een zionist zijn. Ik ben - net zoals Janice trouwens - pro-Israël en kamp keihard tegen antisemitisme en negationisme. Vooral het laatste jaar zijn negationisme en antisemitisme vooral terug te vinden bij de moslims in de Arabische landen en hun fundamentalistische aanhang elders in Europa en dus ook in België. Dat hebben we wel gemerkt tijdens het Gaza-conflict toen er een antisemitische golf doorheen België en de rest van de wereld trok. Persoonlijk heb ik geen enkel probleem met moslims, in zoverre dat zij de scheiding van kerk en staat onderlijnen. Echter, de 57 landen van de Arabische Liga (islamitisch) PLUS Iran voeren al 61 jaar oorlog tegen de Israëlische staat. Israël voert andersom een zelfsverdedigingsoorlog tegen die moslimstaten. Maw: in het M-O (net zomin als hier) heb ik niks tegen de islam, net zolang ze maar met hun fikken van de Joden en van Israël blijven.

Gepost door: brabosh | 08-06-09

Eie propaganda. Janice,
Miskien moet Vlaams Belang reeds nou al met 2014 se verkiezingscampagne begin.
Druk pamflette met alle relevante slagspreuke (slogans) daarop. En, vertel vir die lesers dat VB nie die televisie nodig het om jul beleid bekend te maak nie, want jullie het so-wie-so die afgelope 10 jaar (onder cordon sanitair), en sonder enige hulp van die media, tot die tweede posisie gevorder.
Op een na, het alle opponerende partye MET MEDIA-DEKKING, swakker gevaar as wat VB gevaar het SONDER MEDIA-DEKKING. Wat 'n prestasie! As ek julle was, sou ek dit uitbuit en vir alle politieke opponente "in vryf", totdat hulle daaraan verstik.
Ons het nie amptelik 'n "cordon"-beleid in Suid-Afrika nie, maar in die praktyk ken ons dit wel heel goed. Die media berig net oor die regses wanneer hulle in 'n skandaal betrokke is, en dan word daar nie na "regses" verwys nie, maar na "ultra-regses"!
Maar, laat ons vrolik wees oor VB se prestasie om die 2de plek in te neem.
Ek wens jullie van harte geluk.

Gepost door: Peter Murray | 08-06-09

Dat doen we altijd Peter! (Ik stuur je nog een mailtje straks)

Gepost door: Janice | 08-06-09

Inderdaad André, Brabosh gaat net als ik in het verweer voor Israël. Hij omdat hij voor de Joden heeft gewerkt en hen op die manier leerde kennen, ik omdat ik al van klein af aan joodse vrienden had en bijna mee ben opgegroeid. Dat schept een band en je leert veel.
Je zou kunnen zeggen dat ik het met de paplepel meekreeg, want mijn grootvader hielp aan joodse mensen vluchten naar Londen.

En om die reden werd ik al door links uitgescholden voor rotte vis.
En dat weet Brabosh ook, en als ik heel eerlijk moet zijn, dan moet ik zeggen dat hij mij in het heetst van de strijd heeft geholpen. Want op een bepaald forum hing het er op een zeker moment heel hard aan toe.

Gepost door: Janice | 08-06-09

Kapo Als we de islamisering van Europa niet via het VB kunnen stoppen, dan zal de EU dat wel doen voor ons. Ik wijt de slechte uitslag aan het tamme karakter vd vlaming, te weinig vechtlust, inzicht en doorzettingsvermogen. Een Stella op tijd en VTM, meer moet dat niet zijn.

Een algemene ruk naar centrum-rechts in Europa gaat nochtans gevolgen hebben. 'Kapo' Schulz vh EP kon zijn tranen nauwelijks bedwingen toen hij vaststelde dat de sociaaldemocratie een zwarte dag kende, en dat hij zeer ontgoocheld was. Wij niet Kapo, wij niet. In de turkse pers wordt 'beledigd' gereageerd op de uitslag, en dat is toch opbeurend nieuws.

In vele landen (eigenlijk is Belgie de uitzondering)komen nationalistische en 'racistische' partijen sterk op. De BNP haalt 2 EP-zetels en gaat daarmee vele miljoenen binnenhalen de volgende 5 jaar, wat zeer nodig was voor dit armlastige partijtje. In Hongarije wordt een anti-zigeunerpartij in één klap de 2e grootste, het succes van Wilders gaat de NLe politiek veranderen enz...

Het ziet er niet slecht uit voor rechts. Voor links daarentegen....

Gepost door: Wannes | 08-06-09

Gisteren heb ik op het BRT forum gepost, de vraag was voor of tegen Europa.Ik was tegen en beschreef het heel kort edoch mijn reactie kwam er niet op (was nochtans heel beleefd en zonder scheldwoorden), waarschijnlijk hun filter waar de namen van Filip De Winter en Geert Wilders de alarmbellen activeerden en deze reactie recht naar de virtuele prullemand liet verdwijnen.... want mijn vraag naar de "neutrale" moderator waar mijn bericht bleef stond er toch een dertigtal seconden op.
De BRT heeft deze verkiezingen gestuurd, net als de vorige ("Wie Wordt De Volgende Permier")en als je een Bart Dewever alle dagen hoort of voor diegene die tv heeft zijn kop ziet net als Dedecker.... tja de mensen houden het liefst simpel en kiezen voor iemand die ze "kennen" als is het van de tv.
Onbegrijpelijk dat we voor het redden van Vlaanderen overgeleverd worden aan partijen die hun eerste prioriteit hunzelf betreft en waar het oprukkend islamietengevaar niet onderkend wordt maar integendeel geholpen wordt.
De grootste hoop kiezers is dom, onnadenkend en kortzichtig, dom voorreerst want hoe de CVP aan die monsterscore komt???? idem ditto voor de NVAers... zoals EL Cid treffend verwoorde : niksdoen wordt beloond door de kiezer.

Gepost door: Trucker | 08-06-09

Onecht Dat de verslaggeving vd keus gemanipuleerd was kon je ook merken aan de 'internetreacties' die getoond werden: wie ondertekent nu met zijn voor- en achternaam? Gewoon vrt-teksten waren het vlg mij.

En de merkwaardige achteruitgang van LDD tijdens de uitzending (van ca 12% naar 7,7%), in combinatie met de vooruitgang vh VB (van ca 14% naar 15,3%) ngl meer potloodresultaten binnenkwamen, dat was toch TE opvallend? Computerresultaten gemanipuleerd à la Janssens?

Gepost door: Wannes | 08-06-09

@ Wannes
In, Nederland is het stemmen met de computer zo goed als gedaan, na druk van het publiek.
Nadat een team (en dan nog geen hackers) van de .... universiteit (vergeteen welke) met een simpele usb stick de kieskomputers manipuleerden was het daar over met het vertrouwen in de electronische stem.
Dan hoor je hier een DE PADT leuteren over stemmen via het internet.
Hoeft het gezegd dat het in de Coburgerse pretland wel eens goed mogelijk zou kunnen worden.
Huiveringwekkend hoe dom de grote massa in alles en nog wat geloofd zolang ze maar hun voetbal of BRT of weet ik veel VTM pretzenders kunnen bekijken, stemmen op hun bekende koppen en voor de rest intereseert het hun geen bal.

Gepost door: Trucker | 08-06-09

@Janice U weet dat ik ook sympathiseer met Israël, maar ik vind het uitermate verdacht dat mensen die sympathiseren met Israël
oa Joods Actueel
ook beste vriendjes zijn met politiek-correcte clubjes die er alleen maar op uit zijn om vroeg of laat Israël te vernietigen.
Jr kan toch niet tegelijk wit en zwart zeggen!
Weten ze in Israël wel waarmee sommige van hun sympathisanten hier bezig zijn?

Om het met de woorden van Brabosh te zeggen:
m.a.w. heb ik niks tegen de islam, zolang ze maar met hun fikken van de Joden en van Israël afblijven.
WAARSCHIJNLIJK IS ERONDER VERSTAAN: WAT ZE HIER DOEN TEGENOVER DE BEWONERS VAN ANTWERPEN KAN ME GEEN BARST SCHELEN.

Kijk, dat is er te veel aan.
Als ze aan joodse mensen iets doen is het erg, anders niet.
(tussen haakjes: hoeveel mensen zijn hier vermoord de laatste jaren , ook die man op de bus 23, onlangs nog die man in Borgerhout...daar komt geen legertje politie voor op straat.

Ik kende de achtbare heer Davids van het B.I.W. maar waar het Joods Actueel tegenwoordig mee bezig is, dat staat daar ver van af.

Gepost door: André | 08-06-09

Ik ben niet anti-Europa. Ik vind het zelfs een goede zaak dat Europeanen samen werken, maar ik ben tegen het profitariaat binnen het Europees parlement, de hoge werkingskosten, de absentie van de vertegenwoordigers (die zelfs dan nog worden doorbetaald ) en de manier waarop te kleine fracties de mond worden gesnoerd.

Het Europees parlement is gewoon veel te groot en weinigen komen maar opdagen. Absentie zou onmiddellijk financieel moeten worden bestraft. Misschien komen ze dan wel 'werken' voor hun parlementaire wedde, want tenslotte zijn wij, belastingsbetalers hun werkgevers, dus mogen we verlangen dat ze hun werk naar behoren uitvoeren. De grootste dieven zitten ook bij ons, Dehaene en Louis Michel. Veel blabla voor de camera, maar in feite nietszeggende prietpraat en bijna nooit waar ze zouden moeten zijn en waarvoor ze (één van) hun wedde(s) opstrijken.

Zelfs de EU-voorzitter Topolanek van Tjechië, kreeg flink op zijn donder toen hij de misbruiken aankloeg van de EU-parlementsleden tijdens zijn speech bij aanvang van zijn voorzitterschap.

Kritiek mag nergens meer. Wie kritiek heeft is een fascist of erger nog, een nazi... en zo blijven de sjoemelaars, bedriegers en dieven aan de macht. Dat werd ook weer eens heel duidelijk in Wallonië. Maar het is de wil van het volk, dus... who cares!

Gepost door: Janice | 08-06-09

Je hebt gelijk, André, dat ergert mij ook.
Hier wordt zo goed als dagelijks iemand vermoord of de kliniek ingeslagen, dagelijks worden er
inbraken gepleegd, auto's opengebroken, vernield of gestolen. Dagelijks worden bus-en tramchauffeurs gemolesteerd. En eerlijk gezegd...wie kan het nog wat schelen? Zou iemand het verhaaltje van een oud dametje erg vinden, die mij vertelde dat 'jongeren' in Borgerhout haar hondje zodanig hebben geschopt dat de darmen over het voetpad hingen? Heeft iemand interesse in het vrouwtje die haar hondje wou verdedigen en zelf ook klop kreeg waarna haar hele gezicht bont en blauw was en haar ene oog dicht zat?

Wel, ik wel en dat is één van de redenen dat ik nog steeds aan politiek doe. Ik hoopte en bleef hopen dat iemand zou ingrijpen... dat iemand zou luisteren. Maar tevergeefs.

Dat is maar één verhaal en zo hoor ik er wekelijks tientallen...

Zijn we dan al zover afgestompt dat het ons niets meer doet dat oudere mensen in coma worden geslagen?

Ik vind dit heel erg! Maar zoals je ziet, aanklagen wordt afgestraft.

Dus eerlijk gezegd wordt ik het beu mijn nek uit te steken voor een volk die het niet waard is. Ik ga niet zover gaan als mijn nonkel die hier met het Britse leger sneuvelde toen hij hier kwam vechten tegen de nazi's. Ik ga dus echt niet zolang wachten tot de nieuwe nazi's hun bedreigingen om mijn keel over te snijden gaan uitvoeren.

Gepost door: Janice | 08-06-09

Mensen Brussel:

"Van de 21 PS-kandidaten die op 7 juni verkozen werden, zijn de ‘Nouveaux Belges’ (met 12 gekozenen) in de meerderheid. Bij het cdH zijn 5 van de 11 gekozenen van allochtone origine. In totaal werden 21 ‘Nouveaux Belges’ op Franstalige lijsten verkozen. Dat zijn er ondertussen méér dan er Vlamingen in dit parlement zetelen… "

Maar Wannes, moslims zijn toch ook mensen? Dat is waar, en kankercellen zijn ook cellen, en kernenergie is ook energie.

Gepost door: Wannes | 08-06-09

Wij censureren VB uit media tenzij om hen te bespuwen. Nu subsidies enorm zullen slinken, zal het voor hen broodnodige reclamebudget ook beperkt worden. Een vicieuze cirkel....En voor de rest ;"andermans volk eerst, Eigen Volk kan verrekken, weg met ons, blanken

Gepost door: PoCo-journaille klootzakske | 09-06-09

Sophie Brouhon, over afzienbare tijd enkel Franstalige Nederlandstaligen in Brussel! Voor 't geld he, en de besteding ervan Sophie Brouhon is verkozen als Franstalige in het Nederlandstalige kiescollege in Brussel. Leuk. Over uiterlijk twintig jaar bestaan de 17 'Nederlandstalige' Brusselse parlementsleden waarschijnlijk uitsluitend uit potverterende Franstaligen, die zelfs de moeite niet meer zullen doen nog wat Nederlands te 'kouten'.

Gepost door: non nominat | 09-06-09

VB De mensen die zijn overgelopen hebben dat gedaan niet omdat ze tegen VB zijn, maar volgens mij omdat het water hen tot aan de lippen staat. Want zelfs met de score van 2OO4 zie je ze nog allemaal lachen omdat ze denken ze kunnen niets doen VB. Na deze uitslag lachen ze al wat minder op de VRT, want het gedemoniseer van NVA is al begonnen omdat de Vlamingen hun tanden laten zien. En nee ik ben bij mijn keuze voor het VB gebleven. Maar wat ik hoop is dat er een Forza Flandria komt en dan winnen we allemaal want zoals FDW zegt : mijn enige doel van de politiek is onafhankelijk Vlaanderen, en ik hoop dat zelfs BDW dit zal moeten inzien want zoals gisteren in het kopstukkendebat willen de traditionelen van BDW al een zeer moeilijk en onbeschoft mens maken. Want zelfs al haalT VB 90% zal die 10% nog samen in een hoekje kruipen om hun postjes te kunnen behouden.

Gepost door: lies | 09-06-09

Na het mislukken van de besprekingen op federaal niveau, schreef ik hier ergens dat we beter Wallonië (en Brussel) onder curatele zouden plaatsen. Bij bedrijven die zelf hun zaak niet goed kunnen runnen doen ze dat ook.

Nu komt Bart De Wever ermee op de proppen. Maar ik vrees dat hij zijn maatjes niet zal meekrijgen. De Gucht sprak al zeer negatief over Bart De Wever en (wat hij noemt) zijn verrottingspolitiek.

Daarbij vergat hij wellicht dat Verhofstadt jarenlang aan verrottingspolitiek heeft gedaan en daarbij nog ons erfgoed verkocht aan het buitenland waarbij sommigen uit zijn partij een flinke duit commissiegelden aan verdienden. Of om het wat duidelijker te stellen...smeergelden.

Gepost door: Janice | 09-06-09

Dardenne Nu hebben we dus een rechts vlaanderen en een links wallonie, mooi is dat. En de grootste zatlap krijgt daar de meeste voorkeurstemmen (Dardenne). Gelukkig worden de wetten tegenwoordig door de EU gemaakt, en die draaien naar rechts.

Ook de moslims hebben er geen goed oog in, zie de commentaar op:

Gepost door: Wannes | 09-06-09

De PS beslist Onmiddellijk na de bekendmaking van het resultaat van NVA klonk het vanuit de PS dat het erg was dat een extremistische partij als NVA had gewonnen in Vlaanderen. Geen enkel Vlaamse kopstuk dat er even op wees dat het erg was dat de meest corrupte partij van het land de grootste geworden is in wallonie en de rabiaate vlamingenhaters van het FDF(onder de vlag van de MR) voortaan de grootste partij vormen in Brussel en de rand. Sterker, nog vóór Bartje DEWEVER van zijn kater van de vorige avond bekomen was, stond hij al in het verdomhoekje tussen Filip DE WINTER en JM DEDECKER en werd hij, zoals het hoort voor een echte vlaming, door SPA en VLD uitgescholden voor het vuil van de straat. Bartje beseft het nog niet maar volgens mij is hij al afgeschreven. Ofwel plooit hij niet en dan zal men hem beladen met alle zonden van Israel, ofwel plooit hij wel en dan verliest hij zijn electoraat. De opverwinning zou wel eens heel bitter kunnen smaken voor NVA.

Gepost door: Roland | 09-06-09

Ons verwijt men ons wantrouwen tegenover het computerstemmen, waarvan drie jaar geleden al gezegd werd dat ze niet meer goed functioneren en aan vervanging toe zijn. Maar als iemand uit het eigen Sp.a kamp in Sint-Niklaas een hertelling eist, omdat hij teweinig stemmen heeft naar zijn zin, dan hoor je daar niemand in het linkse kamp een woord over zeggen.

Gepost door: Janice | 10-06-09

Typisch IS er een hertelling geweest?
Intellectuele oneerlijkheid is je enige sterke punt, Janice.

Gepost door: Jef | 10-06-09

Jef, ik heb vandaag weinig zin in een debat met een geestelijk achtergestelde, maar verdraagzaam als ik ben, probeer ik het nog eens...

Wouter Van Bellingen (Sp.a) eiste een hertelling omdat hij de uitlag niet waarschijnlijk vond. Met een verschil van 764 stemmen wipte lijstduwer Daniël Termont over Van Bellingen, en die had dat niet zo graag, want hij wou heel graag die zetel voor zichzelf.

Volg je nog, Jef??

Het mag toch ook wel voor jou duidelijk zijn dat er nergens geschreven staat dat die hertelling er ook daadwerkelijk kwam, hé?

En die zal er bovendien ook niet komen, want de partij heeft Van Bellingen tot andere inzichten gebracht.

Gesnapt?

Zo...weer eens niveau 14-jarigen...

Gepost door: Janice | 10-06-09

Jef En spreek niet over intellectuele oneerlijkheid, als je zelfs niet eens weet wat intellectueel betekent.

Gepost door: Janice | 10-06-09

Blijven proberen Jef... Wie bent u om te zeggen dat eens zienswijze fout is? U kan het er niet mee eens zijn, waar zeggen dat ze fout is, heeft fascistische trekjes. Uiteraard zal u dat nooit toegeven. Misschien moest u er toch maar eens de verkiezingsuitslagen of een krant op na slaan. Links heeft verloren. Een trend die zich al 3 verkiezingen lang voort zet, zowel in Vlaanderen als in de rest van Europa. Behalve...
In Wallonië en in uw bovenkamer.
Het lezen van uw posts, beste Jef, maakt blindheid iets om naar uit te kijken. Als u denkt dat uw samenraapsels van nonsens, lezers zullen overtuigen "linkser" te worden, vergist u zich behoorlijk.

Gepost door: p0p4rt | 10-06-09

Vwoila, Jefke, nu hoor je het ook nog eens van iemand anders.

Gepost door: Janice | 10-06-09

Wedden dat hij nu afkomt om te zeggen dat ik een fout heb geschreven?

Gepost door: Janice | 10-06-09

Ho, pOp4rt wat doet u vermoeden dat ik links zou zijn? Jullie schijnen echt te denken dat elkeen die zich niet kan vinden in jullie extreme gedachtegoed "links" is. Bart de Wever gehoord? Nochtans iemand waarvan jullie blijkbaar nog altijd wensen te geloven dat hij aan jullie kant staat. VB troost zich met de stelling: Rechts heeft gewonnen", maar geen enkele 'rechtse' partij wenst zich te identificeren met extreem-rechts. En dat s jullie probleem, jullie zijn meer extreem dan rechts.
Trouwens, de verkiezingen zijn gewonnen door centrum-rechts.
De 2 extremen (LDD en VB ) zijn afgestraft door de kiezer.

Gepost door: Jef | 10-06-09

Echt waar jefke? Ik heb hier nochtans nog ergens een foto van Bart De Wever samen met Le Pen, waarmee hij hele goeie maatjes is, en van een medestudent (en nu journalist bij Trends) heb ik ook al andere verhalen gehoord over de zogenaamde 'niet-extreme' Bart De Wever en zijn Duitse marsliedjes met spastisch gestrekt armpje. Als jullie het vuil willen spelen dan kan ik dat ook en misschien nog beter.

Tijdens een pauze bij een debat in Edegem zei hij tegen mij , 'eerst een onafhankelijk Vlaanderen en daarna lossen we het vreemdelingenprobleem op'. Hoe...dat heeft hij er niet bijgezegd. Alleen vrezen heel wat mensen dat het dan te laat zal zijn, als het dat al niet is.

Zo zegt hij wel eens vaker dingen die hij daarna terugtrekt. Gisteren wou hij Wallonië onder curatele plaatsen en vandaag zegt hij te kunnen leven met compromissen en was hij héél blij met de rode wensen van Patrick Janssens. Dat voorspelt ook al niet veel goeds…

Bovendien is zijn afkeer niet van het Vlaams Belang op zich, maar persoonlijk tussen hem en Filip Dewinter.

Ik heb het er al met Matthias Storme over gehad (die trouwens regelmatig mijn blog leest en er duidelijk een andere mening over heeft dan jij) en ik heb het er al met Frieda Brepoels over gehad, die beweert dat we in verband met het multiculturele drama de overheid moeten bekritiseren en niet de moslims die naar hier komen. Daar kan ik haar helemaal in volgen, ware het niet dat de meeste crimineeltjes nu net onder die bevolkingsgroep vallen. En door die criminele feiten aan te klagen of te bekritiseren, klagen we uiteraard ook het lakse beleid aan, die de omstandigheden creëren en toelaten dat er dagelijks dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen en waarvoor geen enkele van die jongeren bestraft wordt.

Ook met Jan Jambon, die ik overigens een zeer bekwame politicus vind, heb ik al meermaals gesprekken gehad. Want zij zijn net als ik, lid van Pro-Flandria en tijdens het aperitieven en daarna het diner, wordt het heus wat afgekletst.

En wat het multiculturele drama betreft geven ze mij allen gelijk, maar ze hebben problemen met sommige slogans die er bij ons worden gebruikt. En daar heb ik alle begrip voor, want dat heb ik soms ook.
Maar ondanks dat moet er soms al eens eentje zijn nek uitsteken en wat brutaler zijn dan de rest om gehoord te worden, ook al worden ze ervoor afgestraft.
Zelfs de rechter die het aandurfde om via zijn rechtspraak deze toestanden aan te klagen werd ook al bestraft en mag nu nog enkel echtscheidingszaken met wederzijdse toestemming afhandelen. De 'politiek' heeft zich weeral eens bemoeid met de magistratuur. Scheiding der machten?? Ja, ' t zal wel... Wie in dit land zijn kop boven het maaiveld uitsteekt wordt gewoon onthoofd.
En wees gerust, dat zal Bart De Wever ook nog wel ondervinden. Ofwel gaat hij mee in het politiek correcte en belgicistische discours (ook wat Wallonië betreft) met de politiek correcte partijen waarmee hij nu weer zo graag in zee wil gaan, ofwel gaat hij voor zijn idealen en spreken de anderen over zijn fascisme en zijn verrottingspolitiek, maar dat ze hem gaan klein krijgen staat nu al vast. Dat kon je al horen aan zijn reacties vandaag die hemelsbreed verschillen van wat hij gisteren of eergisteren zei.

N-VA gaat ervan uit dat het Vlaams Belang zichzelf uit het cordon moet redden, maar ze vergeten er wel bij te zeggen dat zij vlijtig meewerken het cordon in stand te houden om er zelf beter van te worden. En Dedecker? Die beseft blijkbaar nog niet dat er al een cordon rond hem ligt.


Gepost door: Janice | 10-06-09

Ik zal uw woorden voorleggen aan de geciteerde namen.
Hopelijk vinden zij het de moeite om erop te reageren (ik vrees ervoor)

Gepost door: Jef | 10-06-09

Weverwatch ?? Hoewel Bart De Wever ontkent ooit met Le Pen gesproken te hebben, zijn er anderen in zijn partij, waarvan er wel "bewezen" is dat ze niet zo centrum-rechts zijn. Luk Lemmens bijvoorbeeld, is lid van het Ijzerwakebestuur. Volgens Marc Spruyt is dat een organisatie die er neonazistische ideeën op nahoudt. Hij baseerde die stelling op het feit dat in 2004, tijdens de Ijzerwake, Staf De Clercq herdacht werd. Eerder had hij al van Filip Dewinter "aangetoond" dat die sympathiseerde met de nazi's omdat hij sprak over Staf De Clerq in Haaretz (een Israëlische krant) Op die herdenking gaf Bob Maes, een belangrijk figuur binnen de N-VA een toespraak. Als we Spruyt moeten geloven, zou de N-VA dus ook sympathiseren met nazi-collaborateurs en zijn ze derhalve fascisten.
Bob Maes' dochter in intussen bestuurslid van de N-VA, overigens.
Allemaal vage beschuldigingen en nonsens uiteraard, maar wel effectief om het (toenmalig) Vlaams Blok grondige schade toe te brengen.
Ben benieuwd of derderangsjournalist, Marc Spruyt nu ook een anti N-VA website gaat beginnen.

Ik heb in elk geval al een naam gekozen :

WeverWatchBronnen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Staf_de_Clercq
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ijzerwake
http://www.blokwatch.be/content/view/440/43/lang,nl/

Gepost door: p0p4rt | 10-06-09

Doe dat vooral, Jef, ik ben er zeker van dat ze het zullen beamen. Ik ben er trouwens heel gerust in.

Gepost door: Janice | 10-06-09

En nog iets Jef... Je kunt misschien ook gelijk vragen aan Geert Bourgeois of hij mij kent. Je kunt er ter verduidelijking bij vertellen dat ik als eerste door hem werd ingelicht over zijn plannen om N-VA op te richten. Dat was op een terrasje in Gent na de Lambermontbetoging. Frieda Brepoels was er toen ook bij. Later heb ik Geert Bourgeois nog terug gezien tijdens een diner voor de debatclub in Edegem en hebben we nog samen gepraat want hij herkende mij meteen.

Na het diner, toen we in de zaal arriveerden, kwam Geert Bourgeois links naast mij zitten, maar ook Frank Vanhecke was toen uitgenodigd om aan het debat deel te nemen, en toen hij aankwam ging hij rechts naast mij zitten.
Toen ik lachende zei, "en hiermee is de samenwerking tussen N-VA en het VB beklonken", veerde Geert Bourgeois op alsof hij door een bij in zijn achterste was gestoken, en liep meteen het podium op. Hij bekeek mij met een beschuldigende blik alsof hij zich bedrogen voelde, nochtans heb ik nooit de indruk gegeven naar N-VA te willen overlopen.

Ik ben geen overloper en het Vlaams Belang was eerst. Ik zou nog eerder met politiek stoppen dan over te lopen. Ik weet dus nog altijd niet waarom hij zo plots rechtsprong nadat ik in feite als grap die opmerking had gemaakt.

Frank Vanhecke zei toen dat hij hem al dikwijls de hand had gereikt, maar dat het duidelijk was dat Bourgeois maar één doel had, en dat was 'aanvaardbaar' blijven omdat hij minister wou worden. Wat hij dan uiteindelijk ook werd...

En weet je Jef?? Jan Jambon begroet mij altijd met drie kussen, dus hij zal het zeker wel weten, denk je ook niet?

Gepost door: Janice | 10-06-09

Dat we stemmen hebben verloren, wat jij zo liederlijk omschrijft als op ons kl. gekregen, is gewoon een terugkeer naar de realiteit. Ik ga hier nu niet nog eens herhalen wat ik al eerder schreef, maar als je een beetje kunt tellen, dan zal je toch moeten vaststellen dat alle partijen op hun kl. hebben gekregen en wij nog altijd de tweede grootste partij zijn in het politieke landschap. Dat was vroeger niet anders dan nu.
Enkel een herverdeling van de stemmen en het is nogal wiedes dat mensen die hopen op een onafhankelijk Vlaanderen nu niet meteen uit de Sp.a-middens komen.

In 2004 bestond er nog geen N-VA en van LDD was er ook nog geen sprake. Dus alles wat Vlaamsgezind was, zat bij ons.

So what's your point?

Problemen met rekenen?

Blijkbaar moet hier alles op de simpele manier worden uitgelegd aan onze tegenstanders, allé, stel dat er 10 kinderen zijn en twintig snoepjes, dan krijgt elk kind twee snoepjes, maar als er twee kinderen bijkomen en de snoepjes blijven maar evenveel, dan is het normaal dat er sommige kinderen zullen moeten delen met de twee nieuwe kinderen. En vooral net die snoepjes die ze het liefst lusten. Die met een geel/zwart papiertje.

Gepost door: Janice | 11-06-09

Joske Vermeulen Joske Vermeulen krijgt standbeeld in Merksem


Op het Victor Roosensplein in Merksem wordt zaterdag een standbeeld van Joske Vermeulen onthuld. Dat is het bekende personage uit de sketches van komiek Gaston Berghmans. Hij zal op de dag van de onthulling ook in de bloemetjes gezet worden.

Gepost door: Het Nieuwsblad | 11-06-09

Maar Joske toch... Joske (of Jefke) kan inderdaad niet tellen, want ik had 3009 voorkeurstemmen. En zonder campagne te voeren, hé! Er werden minder dan 5000 kaartjes gebust, meer niet.

In feite, Joske of Jefke, ben je eerder iemand om medelijden mee te hebben. Jongen toch, ga dan toch een beetje avondschool volgen, misschien lukt het nog wel.

Want als ik zie hoe en wat jij hier allemaal schrijft, weet ik ook wel wie er uit zijn bek stinkt.

Geen wonder dat ons land aan de rand van de afgrond staat met kiezers zoals jij.

Mijn partij doet niets? Vooraleer zoveel onzin te verkopen ga eens naar het parlement enkele zittingen volgen, Joske, dan zal je zien wie er wel en wie er niet werkt.

Ik heb het al eerder gezegd, men zegt dat wij aan de kant staan te roepen, maar ons hoort men tenminste...de anderen niet. (Of toch niet langer dan een week nadat ze verkozen werden).

Wij zetten al jaren de toon, de anderen volgen.

Gepost door: Janice | 11-06-09

VB vs SP.a Op 11 maart omstreeks 17u30 was er op Villa Politica te zien, hoe Patrick Janssens in het Vlaams Parlement prentjes van voetballers aan het overtekenen was uit verveling. Andere politici zaten te praten over Opel Belgium dat notabene in Antwerpen gelegen is. Antwerpen, de stad waar Janssens burgemeester is. Als boegbeeld van dé partij die het opneemt voor arbeiders, kunnen de problemen van de vele honderden arbeiders van Opel Belgium niet op Janssens' aandacht rekenen, zo bleek. Ik kan begrijpen dat een debat over de toekomst van een belangrijke fabriek, minder interessant is dan pakweg een papieren reus en olifant die door de stad marcheren, maar dat hij daar zat te tekenen op kosten van de belastingbetaler is allesbehalve constructief te noemen.
Vraagje tusendoor: "Wie stond er wél actie te voeren voor Opel Belgium?"
Onder de ambtstermijnen van Janssens, zijn de buitenwijken van de stad zo verloederd, vervuild en vervreemd, dat weinig Vlamingen er nog willen wonen. "Wat zitten die Antwerpenaren zo te jammeren?" denken de toeristen en dagtrippers die door de schone, Vlaamsche straten en steegjes van de oude binnenstad, hun ogen tegoed doen aan de mooie gebouwen en prachtige musea maar vooral aan het netjes afgeborstelde kunstmatige imago van Antwerpen dat in hapklare brokken wordt voorgeschoteld. We denken hierbij aan de inhoudloze liederen van derderangsartiesten als Axl Peleman de reusachtige letter "A" die op de boerentoren pronkte. Toerbussen en paardetrams vol enthousiaste toeristen hoeven natuurlijk nooit in de Seefhoek of op het Stuyvenbergplein te komen, daar Janssens Antwerpen netjes heeft voorzien van ondergrondse invalswegen en daarvoor Antwerpen voor de komende twintig jaar heeft veranderd in een enorme bouwwerf waar ruimtelijke ordening ver te zoeken is en waarvoor vele parkeerplaatsen moesten wijken.
De "A" van Antwerpen die intussen symbool staat voor "Afzetterij", wanneer een bewoner uit een randgemeente z'n moeder, die net buiten de oude stadskern woont, wil bezoeken en daarvoor een klein fortuin in de parkeermeter moet steken, om enkel maar z'n auto te mogen parkeren in de stad waar hij notabene geboren is.
De "A" van "Ambetant", wanneer men kilometers moet rondrijden om in een straat terecht te komen, waar je vroeger langs de andere kant in kon en waarvoor men nu zorgvuldig moet berekenen hoe en waar men het labyrinth van enkelrichtingstraten in kan rijden om op bestemming te komen.
De "A" van "Aanschuiven" wanneer men uit welke richting ook, de pas vernieuwde peperdure Ring over moet. In andere streken worden files gemeten in kilometers, in Antwerpen in weken.
De "A" van "Achterbuurt" wanneer men vanuit de stadskern, de noordelijke Leien oversteekt, waar menig vuilzak door de vensters wordt gekatapulteerd en waar de stank van bier en pis niet te harden is. Waar mompelende alcoholici met blikjes Cara Pils in de hand geklemd, door drugsverslaafden beroofd worden van hun laatste geld opdat ze spul zouden kunnen kopen in de Marokkaanse vzw om de hoek.
De "A" Van "Allochtoon" wanneer men opmerkt dat er tussen de talrijke kebabtenten en nachtwinkeltjes, amper nog vlaamse zelfstandigen of eetgelegenheden zijn en waar men voor een "frietje met stoofvleessaus" bij Frituur Sultan moet zijn.
De "A" van "Arabisch", dé gesproken taal in wijken als 't Kiel, Stuyvenbergplein, Dam, Borgerhout, delen van 't Zuid, Luchtbal en de Rozemaai. Van kakelende vrouwen met zevenhoofdige kroost, tot oude mannen met soepjurken, lange baarden en theemutsen op hun hoofd. Allen spreken ze arabisch. Maar goed ook, zo kunnen ze zich thuis voelen in bijvoorbeeld de Handelstraat of de Van Kerckhovenstraat, waar menig halalwinkel een uitstelraam met arabisch opschrift heeft.
De "A" van "Agressie" wanneer men een heetgebakerd groepje jonge moslims aan durft kijken op de tram naar huis en men daarna prompt in elkaar getrapt wordt.
De "A" van "Antenne" als men vanuit het raam van de bus, tegen de voorgevels van appartementsgebouwen tientalle schotelantenne's ziet hangen en zich afvraagt of het hier een NASA observatorium is, of een sociale woonwijk.
En tenslotte de "A" van "Allah", want de islam, dàt is waar het in razendsnel tempo heengaat in Antwerpen.

Ik heb ook een "A" voor u meneer de burgemeester. De "A" van "Achterlijk" en de "O" van "Oprotten"

Gepost door: p0p4rt | 11-06-09

De commentaren zijn gesloten.