10-06-09

Asielzoekers op hotel.

Het Federaal Agentschap voor de Opvang van Asielzoekers moet asielzoekers onderbrengen in hotels omdat de opvangcentra volzet zijn. Dat meldt vtm in Het Nieuws. Minstens 130 asielzoekers zitten op hotel tot er plaats vrijkomt in een asielcentrum. Hele families van 7 of 8 mensen zitten er bijeengepropt in kleine kamertjes. Dit schrijft HLN, terwijl iedereen weet dat daklozen helemaal geen dak boven het hoofd hebben en de armoede bij onze eigen bevolking dagelijks stijgt, vooral bij alleenstaande vrouwen met kinderen is de toestand vaak schrijnend.
Pas vorige week werd ik nog opgebeld door een vrouw die het niet meer zag zitten, ze kan haar huur niet meer betalen en geraakt niet aan een sociale woning. Het water staat haar ondertussen al tot aan de lippen,want zelfs voor het hoogst noodzakelijke schiet er amper nog geld over.

Gezin van zeven op 12 vierkante meter, schrijft de krant verder. Want ocharme de net toegekomen familie van een Vlaamse Kosovaar werd voor onderdak naar een goedkoop hotel in Brussel verwezen. Waarom zorgt die 'Vlaamse' Kosovaar niet voor een eigen inkomen en onderdak vooraleer hij zijn familie laat overkomen?
Twee volwassenen en vijf kinderen wonen er tijdelijk in een kamer van amper 12 vierkante meter. Een verdieping hoger wonen zes mannen in 1 kamer met drie bedden en één toilet. De asielzoekers in het hotel moeten zelf uitzoeken of er opnieuw plaats is vrijgekomen in een opvangcentrum.

Minstens 130 asielzoekers moeten (?) zo leven, omdat er een acuut plaatsgebrek is in de asielcentra. Het kabinet van de bevoegde Minister Arena, die zelf niet wou reageren, heeft de cijfers aan vtm bevestigd. In een ander bericht staat dat de OCMW's terug financiële hulp gaan geven aan asielzoekers en mensen zonder papieren.
In Mechelen sprak mij een vrouw aan die moest leven van 84 euro per week nadat haar man haar en hun vier kinderen in de steek had gelaten. Zou het OCMW niet beter eerst zorgen voor mensen van bij ons? Werd de sociale zekerheid en dus ook de OCMW steun niet in het leven geroepen om mensen die bij ons tijdelijk uit de boot vielen te steunen, inplaats van eerst de fortuinzoekers uit de rest van de wereld te bevoordelen?

22:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

temmen hoeft niet meer ze zij hem aan't oppeuzelen Het is echt wraakroepend en dan nog te bedenken als ge zegt "eigen volk eerst" dan wordt je versleten voor een rechtse vuile racist....Al die papierzoekers komen uit een ander land en ieder land heeft "zoals hier" een "regering" en die "regering" heeft "zoals hier" de taak, de opdracht voor hun onderdanen te zorgen. Doen ze dat niet dan moeten die "onderdanen" ervoor zorgen dat er een "andere" regering komt ,"zoals hier" indertijd, toen de socialisten de mensen uit de goot hielpen ( niet te verwarren met de socialisten van heden te dage want die zijn "a" "anders".....Dat er sukkelaars tussenzitten die op zoek zijn naar een betere toekomst,weet ik maar al te goed ! want ik heb indertijd als amigobewaker heel der gezinnen moeten opsluiten in afwachting van een beslissing DVZ.Bij ons zitten echter ook "sukkelaars" die hebben papieren maar ze zijn er vet mee ,die krijgen geen hotelkamer om te overnachten.Tussen al die sukkelaars zitten zonder enige twijfel "parasieten" profiteurs,avonturiers,uitschot en gangsters en daar kan ik bij ondervinding ook een woordje over meeklappen,heel die troep ,plaatsen ze onder dezelfde noemer "de sans papiers" ... gans Europa ,Belgie ..kennen een enorm succes want daar valt iets te "rapen" zelfs zonder "papiers" lukt het niet onmiddellijk dan kruipen ze in een kraan of gaan in hongerstaking...en die correcte idioten van hier met hun volgzaam en gehoorzaam "vee" schijnen dat maar niet te snappen...integendeel , stemrecht geven ,de "vlugger dan snel" nieuwe Belg wet,herreniging van gezinnen en al die morele correcte politieke hoogstandjes hebben van ons land een puinhoop gemaakt,een warboel, een actieterrein voor uitschot ...en onozele Jan met de pet maar betalen voor die rommel te onderhouden en vers te bepamperen,want ocharme ze mogen niks te kort komen die sukkelaars! Het zal er niet op beteren nu ze al volop met hun dubbele nationaliteit in de politiek zitten waar ze op hoger niveau van hun kl... kunnen maken ! en wij maar zingen "ze zullen hem niet temmen""" temmen is niet meer nodig ,onze collaborateurs zijn hem allang aan 't oppeuzelen heel die fiere Vlaamse Leeuw met huid en al...want nog nooit is de verdeelheid onder de Vlamingen zo groot,dank zij de verrijking en de multikul ons vriendelijk aangeboden en door de strot geduwd

Gepost door: Rene | 11-06-09

Dat de beleidsmensen dat toelaten! Zelfs beesten worden vriendelijk behandeld. Er moeten dringend maatregelen genomen worden. Ofwel geef je die mensen papieren, ofwel stuur je hen terug!

Gepost door: 1MT | 11-06-09

Terugsturen met papieren dan maar.

Gepost door: 2MT | 11-06-09

Naar waar stuur je mensen terug zonder papieren?

Gepost door: Janice | 11-06-09

Vandaag in het nieuws zei men dat de 'asielzoekers' uit Kosovo, Turkije en Kongo komen. Uit bepaalde gebieden in Kongo kan ik nog begrijpen, maar Turkije?? Wil men Turkije niet in de EU binnenhalen als democratisch land? Waarom vluchten de mensen er dan weg?
En Kosovo? Alles gaat er zo goed dat zelfs de NAVO mensen wil terugtrekken, waarvoor vluchten ze dan?

Gepost door: Janice | 11-06-09

omdat hier iets te rapen valt !!!! de justitie een zacht eitje is..... en bepaalde partijen legendarisch begrip en liefdevol zijn voor kansarmen

Gepost door: Rene | 12-06-09

zonder "zwans" ik maak me toch een beetje ongerust.Ik kom eind september naar Belgie ! zou ik niet best een hotelkamer boeken bij "madame "A Lee Na" ik vrees dat alle Antwerpse Hotels volzet zullen zijn met hulpbehoevende kansarmen...In het slechtse geval kan ik misschien terecht in een asielcentrum want ik heb de verkeerde partijkaart.bovendien ben ik een Vlaming !!

Gepost door: Rene | 12-06-09

De commentaren zijn gesloten.